Keresés

Részletes keresés

arzo Creative Commons License 2017.10.27 0 0 224

Szia! Igen, köszi ezt én is láttam, azért isszerettem bele a 9 ef-be mert lehidaltam milyen egyszerü összecsukni... na ehhez képest...

Meg pont az összcsukó rendszere miatt nehezebb is a súlya. Mivel cipelnem kell, szerintem nekem a town 7 lesz a befutó. Bár arról olvastam hideget-meleget egyarånt...

Előzmény: Isti70 (223)
Isti70 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 223

Először nekem sem sikerült az oxelo 9 EF-t összecsukni, kinyitni (A nem easy fold típusúakat sikerült, mert a lányom régi rollerét jópárszor nyitottam-csuktam, szóval abban van tapasztalatom...).

Ez a video sokat segített: https://www.youtube.com/watch?v=MRvyKPV8QTg

Ezután bementem másodszor is a Decathlonba és simán ment már a 9EF csukása, nyitása.

A koszosodásra pedig lehet kapni 4000 ft-ért hozzá táskát, bár ezzel pont a gyors összecsukás idejét növeled meg a pakolással...

Itt a video róla: https://www.youtube.com/watch?v=Bm2yRBCcRkw

Tapasztalatom nincs, én is még vásárlás előtt állok. Bár valószínűleg karácsonyi ajándék lesz nekem...

Előzmény: arzo (222)
arzo Creative Commons License 2017.10.26 0 0 222

Hello, ma megjártam a decathlont és a hervist is, de egy azaz egyetlen rollert sem tudtam se kinyitni, se becsukni! Mielött piszkálnátok 156 cm és 46 kg vagyok, nem egy díjbirkózó alkat. De a decathlonban az eladó csajszi sem tudta... olexokat meg cyngust próbåltam.

Ti összecsukjátok mielött valami jårmüre szálltok vele? Az olexo town 7 xl meg a 9ef nagyon nagynak tünt nekem.

Szóval kellöen elment a kedvem! Nem lenne jó a buszmegállóban vagy a buszon szerencsétlenkedni...

arzo Creative Commons License 2017.10.25 0 0 221

Hello! 

Én is rollervásárlásra szántam magam, sok sok nézelödés után nekem is az olexo 9ef tetszik nagyon, de mivel tudom, hogy nem fogom sokáig használni, így sok nekem a kozel 40 ezer érte. De nagyon vonz a gyors összecsukás, mert állandóan rohanok.

Ami engem nagyon elgondolkoztatott, hogy én is a buszok elérésére hasznålnám, illetve a gyerekek mellett mennék vele. De ha összecsukom, és a vállamra veszem akkor koszolódik a ruhám? 

Meg akkor ez a többi tipusra is igaz nem?

Köszi a vålaszokat elöre is!

Isti70 Creative Commons License 2017.10.20 0 0 220

Én csak a Kolosy térig megyek, tehát a Margit hídon át budára és ott tovább. De nyáron és még most is motorozok. Majd télen járok vonattal és onnan gyalog, majd ha megveszem a rollert akkor rollerrel.

Eddig is az Oxelo Town 9EF volt szimpatikusabb, de WolfAyron kimerítő leírása után valószínűleg ez lesz a befutó. Nekem főleg a váz és a csuklópont robosztussága ami a 9EF felé billentette a mérleget és a hátsó lengéscsillapító hiánya volt szinte az egyetlen negatívum. Remélem nem fog nagyon hiányozni...

Előzmény: PoPi13 (219)
PoPi13 Creative Commons License 2017.10.19 0 0 219

Én is a Nyugatitól Óbudáig közlekedek többnyire. Melyik úton mész? A Margitsziget most már teljesen kész, és gyönyörű, sima az út.

Előzmény: Isti70 (216)
PoPi13 Creative Commons License 2017.10.19 0 0 218

Valakinek tapasztalata a Kostka rollerekről? (Bocs, ha korábban volt róla szó, nem néztem át a teljes múltat.)  https://www.kostkafootbike.com/de/info/17-impressum

WolfAyron Creative Commons License 2017.10.14 0 1 217

Sziasztok,

Én egy Oxelo Town 9 EF boldog tulajdonosa vagyok kb 8 napja. Nagy volt a dilemma ez és a 7 XL között. Az egyedül csak a hátsó lengéscsillapító miatt érte volna meg. Végül annyi pluszt találtam a 9 EF-ben (főleg az Easy Fold megoldás miatt), hogy erre esett a választás.

Eddigi tapasztalataim egész jók. 

— Valóban jó járdák/utak kellenek hozzá, de az első lengéscsillapító sokat jelent.

— Az 1 másodperces összehájtás nagyon hasznos nekem. Főleg csatlakozások eléréséhez és köztes távok megtételére használom, de mentem vele már 6-7 km-es távot is. Amikor pont becsusszansz a megállóba, hogy elérd a buszt és egy pillanat alatt kézben szállíthatóvá válik a járgány, az nagy szó nekem. :)

— A csengő is hasznos, bár nagyon zörög menet közben.

— Az álló felülete szerintem elég széles és jól tapad.

— A vállpánt is jól jön, ha utazás közben nincs kedvem kézben fogni, vagy tartani. Így csak a vállamra csapom és kész.

— Van a hátsó keréknél ez a rezgés elnyelő cucc. Hogy ez mennyit számít, nem tudom. Utoljára gyerekkoromban volt egy kiskerekű gagyi rollerem, ami szétrázott. Azóta ez a második járgányom. Mindenestre azért tehettek volna ebbe is hátra lengéscsillapítót. Mindegy. Tökéletes nincs. Vagy legalábbis nem az én árkategóriámban.

— Nedves talajon még nem próbáltam. Az még hátra van.

Világításról annyit, hogy egy magyar srác szerelt rá LED szalag világítást előre és az aljára. Igen tetszetős. Persze nem is két fillér. De szerintem ezzel lehet már látni a sötétben. Akit érdekel, az írja be Youtube-ra, hogy: 'Oxelo town 9 ef LED light'. Azonnal ki fogja dobni.

Ezt a konstrukciót én is szeretném megvenni és felszerelni a kicsikémre, szóval ha meg lesz, akkor írok. ;)

Isti70 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 216

Szia!

Végül melyik rollert vetted?

Azért érdekelne, mert én is roller vásárlás előtt állok és pont a két Oxelo között vacilálok. KB. napi 4-4 km-t tennék meg vele reggel és délután a Nyugatitól Óbudáig, ott viszonylag jó minőségű a járda... Mivel a Decathlonban kipróbálni csak teljesen sík felületen lehet, nem tudom mit tudnak a 200-as kerekek utcai körülmények között.

Ha van tapasztalatod, megosztanád?

Köszi előre is.

Előzmény: Peti567 (215)
Peti567 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 215

Vagy toldy sport flexpro - 20.000 Ft 

Peti567 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 214

Oxelo town 7 XL - első hátsó teleszkóp - 30.000 Ft 

Oxelo town 9 - csak első teleszkóp - 40.000 Ft 

melyik a jobb szerintetek? 

dpaprika Creative Commons License 2017.07.19 0 0 213

Vettem egy razor E300S rollert nem volt nehéz összerakni. Mivel nem vagyok mai csirke igy nem a a nagy sebesség a fő cél. A próba utakon azt tapasztaltam, hogy egyszerűen képtelen lassan menni, így a fordulót csak úgy tudom meg oldani , hogy a gázkart visszaengedem majd kattanás következik. Egyenes úton nekem gyors ezért szintén visszaveszem a gázt kattanás megint. Mivel ezen nincs minimál menet mit javasoltok a probléma megoldására.

Dpaprika  

Proci_85 Creative Commons License 2017.06.23 0 0 212

Szia

Vidd vissza. Cserélik vagy javítják. Nekem is ilyen volt, most már úgy tűnik, hogy probléma mentes.

Előzmény: L.Tomi (211)
L.Tomi Creative Commons License 2017.06.19 0 0 211

Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy Toldy sport flexpro-t hiába állítom be bárhogyan is a csukó-nyitó mechanizmust mindig össze akar és össze is csukódik amikor olyan kedve van. Mi lehet a hiba rosszul állította be valamit? Akinek van ötlete kérem ossza meg velem, mi a titok, nem tudom használni a rollert emiatt. Előre is köszönöm!

...slr... Creative Commons License 2017.06.04 0 0 210

Köszönöm, hogy szóltál róla, én kipróbáltam ezt a rollert, és nagyon tetszik. Nagy kihívás volt, de megmaradok az öt éves Town 3-am mellett, sokat próbált, sokat látott, nemsokára átlukad a nem gyenge fékidom, de még mindig szolgál, amíg szét nem esik, addig nem akarok újat venni.

Előzmény: zora77 (208)
Proci_85 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 209

Szia!

Én Toldysport Flexpro-n gondolkozom. Mióta használod, hány kg-mal, milyen úton és milyen gyakran?

Mennyire kopnak a kereki? Vajon bármilyen 20cm-es kerék belemegy?

Köszi,

Proci

Előzmény: zora77 (208)
zora77 Creative Commons License 2017.05.12 0 0 208

Sziasztok! A Decathlonban most az Oxelo Town 7 XL dupla lengéscsillapítóval 24900 Ft! A szürke és a fehér van leárazva. Nagyon jó és szép járgány! Nekem Toldysport Flexpro is van, ha valaki kiváncsi lenne a atapasztalatokra.

tbalazs77 Creative Commons License 2017.05.09 -3 0 207

Fiatal sráccal leveleznék(érdekes témában :-). Pest vagy pest környékéről.

tbalazs77777@freemail.hu

PoPi13 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 206

Igazad van. Azért a döntés előtt nézd még meg a Spartan Jumbo III-at is. (Inline sport árulja. Asszem jól emlékszem még a nevére)

Előzmény: Dithler77 (205)
Dithler77 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 205

Köszi, de ezeket én is megnéztem előre. :) Ezért is szűkítettem erre a 3ra, mert itt már nem tudtam favorizálni semmit. Nagy kerekű mind. A kettő drágább teleszkópos, ellenben az olcsóbb meg rettentő olcsó ebben a kategóriában. A legnehezebb is 5,8kg, ami elég baráti. Az, hogy mekkora a fellépője nem tudom, mert csak online webshopból tudom megrendelni ezeket a termékeket és sehol nincs feltűntetve. :)

Előzmény: PoPi13 (204)
PoPi13 Creative Commons License 2017.05.03 0 0 204

Nekem Spartan Sport van. Nagyon-nagyon meg vagyok vele elégedve. (Nem az első rollerem!) Nézd meg a súlyukat, az fontos szempont, hogy minél könnyebbek legyenek. (10 kg max!!) (Le van ejtve a rugózás! Teleszkóp, hasonlók.) Én leszereltem az első sárhányót is. Esőben ritkán járok vele, bármikor felszállok a villamosra, ha esik. Ebben is jobb, mont egy motor! :)

Legyen nagykerekű. Olyan min. 20 cm körüli! Az összecsukó a szerkezete legyen egyszerű, és stabil. (Ne csukódhasson össze menet közben!)

Ne legyen magas a fellépője. (max 8 cm!!)

Kitámasztó: nem lényeges. Ha van, ha nincs. (Plusz súly.)

Ha széles a fellépő, az előny! Felteheted rá a másik lábadat is, pihenésképpen. (Az enyém 15 cm.)

Előzmény: Dithler77 (202)
indexpower Creative Commons License 2017.05.02 0 0 203

Nemrégiben a 8-as buszról is egy gyereket zavart le a sofőr, ráadásul az nemcsak hogy gyerekroller volt (ezzel bőven mérethatáron belüli), de nem is összecsukható, de ez se érdekelte a sofőrt.

Hazajöttem, én is utánanéztem a méreteknek, és kiderült, hogy egy geci volt a sofőr. Ha tudtam volna a szabályozásról, biztos nem engedem leszállítatni a gyereket.

Sajnálatos, hogy vannak olyan megkeseredett sofőrök, akik így vezetik le a feszkót, és ahogy te is mondod: az ittas keménylegények és az új divat szerint a dohányzó suttyók (fiatalok és idősek egyaránt) lassan állandó tagjai az utazóközönségnek.

Az a legdöbbenetesebb, hogy ha szólsz az ilyeneknek, akkor kb. az egész járat téged néz kötekedő parasztnak, csak mert ők - adott esetben több tucatnyian (pl. tömött Combino, ahonnan legutóbb lehajítottam egy ilyen sutyerákot) - nem mernek szólni.

Előzmény: Bogi1111 (200)
Dithler77 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 202

Közben 3ra szűkítettem... :) (lehet hiba volt)
http://3.1m.yt/HorMDef.png

Dithler77 Creative Commons License 2017.05.01 0 0 201

Sziasztok!
Mint előttem sokan én is itt próbálnék meg segítséget kérni első rollerem kiválasztásához. Átnéztem rengeteg terméket és 10db-ra sikerült leszűkítenem őket. Mindnek vannak előnyei hátrányai. Kíváncsian várom a ti véleményeteket. Az is érdekel, ha valamit mindenképp kerüljek el. Elsősorban Budapesten hasznánám kisebb  távok megközelítsére heti 1-2 alkalommal. (184cm 78kg) Köszi a segítséget!
1. Toldysport Flexpro 199990ft
2. Spartan Jumbo III 20590ft
3. Spartan Jumbo II 18990ft
4. Toldysport CityPro 11990ft
5. Oxelo Town5 XL 22990ft
6. Hudora Bold Wheel 24471ft
7. Hudora Bold Wheel 230 25990ft
8. Hudora Big Wheel Bold Cushion 26991ft
9. Hudora Big Wheel Bold 27190ft
10. Oxelo Town7 XL 29990ft
képek:
http://3.1m.yt/NBKC-Ed.png

Ti melyiket választanátok? :)

Bogi1111 Creative Commons License 2017.04.29 0 0 200

A BKK üzletszabályzatában a Fogalomtárban az alábbi meghatározás található:

"kisméretű kerékpár fogalma: legfeljebb 41 cm (16”, azaz hüvelyk, illetve inch, coll) külső kerékátmérőjű kerékpár, roller és összecsukott roller kormány figyelembe vétele nélkül a 100 x 100 x 20 cm befoglaló méreten belül"

valamint 

"A kisméretű kerékpár kézipoggyászként díjtalanul szállítható valamennyi járművön, amennyiben az utasok ruházatát, a jármű berendezéseit nem rongálja meg, illetve nem szennyezi be"

Tehát NINCS benne, hogy az összecsukható CSAK összecsukva szállítható. Csak a mérethatár betartása kötelező. Erre lehet hivatkozni, ha összeakadsz egy nagyokos sofőrrel. Azért néztem utána, mert a napokban épp leszállították a kisfiamat a zuhogó esőben. Mondjuk 100-ból egy ilyen nagy tudásúval. Ami alapból nem baj, ha be akarják tartani a szabályzatot, de akkor a nyitott

sörikével meg a koszosan, büdösen felszállókat is szállítsa le. Ha mégis rosszul értelmezem a jogszabályt, kérem valaki cáfolja meg. Köszi:-)

Előzmény: Xion79 (197)
Xion79 Creative Commons License 2017.04.25 0 0 199

Köszi!

Előzmény: ...slr... (198)
...slr... Creative Commons License 2017.04.25 0 0 198

Néhányszor rám szóltak már, hogy csukjam össze. Persze mindenkinek legjobb, ha nem teszem. Az összecsukott rollert nehezebb megtartani, mint a két keréken stabilan állót. Az összecsukott rollernek a koszos részei ruha szintre kerülnek, könnyebb vele összekenni magunkat és másokat. A nyitott rollert tökéletesen el lehet rejteni az ülés alá, nem foglalunk több helyet, mint egy gyalogos. Vannak sofőrök, akik bár láthatóan megértik az észérveket, azt mondják szabál az szabál, őket büntetik meg, ha láthatóan észreveszik, és nem csukatják össze. Kábé fele-fele arányban közlekedek villamoson-buszon-vonaton üzemkész és összecsukott rollerrel.

Előzmény: Xion79 (197)
Xion79 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 197

Sziasztok!

Most kaptam ajcsiba a Toldysport flexpro fekete rollerét.

A kérdés: Bkv-n nyugodtan felvihetem-e? 

Ha mondjuk nem is csukom össze?

Köszi előre is a válaszokat!

...slr... Creative Commons License 2017.03.29 0 0 196

Nem vezettem még kiskerekű tárcsafékes rollert. Azt mindenesetre tapasztaltam, hogy a roller egészen furcsán reagál a hátsó kerék blokkolására, nekem nagyon nagy zakózások lettek belőle.

Előzmény: Fishor (195)
Fishor Creative Commons License 2017.03.29 0 0 195

Sziasztok!

Szeretnék venni egy rollert bérlet kiegészítésére (ha nem jön a busz, vagy busztól menni valahova stb).
Nem tudom eldönteni, hogy megéri e a felárat a rugózás és a fék.
Ha igen [ezt] találtam olyannak amin minden van.
A másik lehetőség, Lidlbe- most lesz 10 ért 20 centis abec 7-es Crivit roller, ez viszont nem rugós és nem tácsafékes. Melyiket érdemesebb megvenni? Sima debreceni vegyes úton használnám, az alapja aszfalt, de akad rajta bőven bukkanó.
A másik kérdés, hogy ezek jók-e a 185cm-es magasságomhoz?

Üdv: Fishor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!