Keresés

Részletes keresés

Laczy_ Creative Commons License 2002.08.16 0 0 31
Nana!
Előzmény: hajnici (29)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.16 0 0 30
A ferfiak szamara a fozes alkotas ,a noknek napi rutin.
Mondjuk ezert van az, hogy a ferfi gond nelkul keszit fahejas csirket es paprikas csokitortat....brrrr! =O)
hajnici Creative Commons License 2002.08.16 0 0 29
Hello!

Lehet, ha nem a nőknek kéne főzni otthon miután hazatalpalnak a munkából több kedvük lenne és hobby szinten sokkal szebben és jobban főznének?!
Azok a nők akik ezzel akarnak foglalkozni igazán szakácsnak mennek, hát az ő kajájuk is isteni.
A férfiak is főzhetnének otthon, de ezt már rég elrontottuk, biztos a nevelés teszi.

Üdv HAjni

Előzmény: angyalhentes (28)
angyalhentes Creative Commons License 2002.08.06 0 0 28
Na igen, es neha persze az ehetetlenseg hatarat surolja a kaja.

Na de hat ki mit szeret jobban. En a kiserleti konyha hive vagyok otthon, de mondjuk egy etteremben nem feltetlenul orulnek egy hozzam hasonlo mentalitasu szakacsnak :)

Előzmény: szydi (25)
Bagira1 Creative Commons License 2002.07.24 0 0 27
Jolesik az elismeres. :)))
Mulan Creative Commons License 2002.07.24 0 0 26
SZVSZ, aki mereven ragaszkodik egy recept előírásaihoz... na az az üzemi konyha:-)
szydi Creative Commons License 2002.07.24 0 0 25
Szerintem a nők többsége ragaszkodik a receptek előírásaihoz. Emiatt akár századszor is képesek ugyanazt az étket produkálni, mint ami a címe. A főző férfiak nagyvonalúbban kezelik ezt a kérdést, olykor a fantáziájuk is beindul,emiatt a konyhájuk izgalmasabb.
Mulan Creative Commons License 2002.07.23 0 0 24
Pedig mi is sokat gyakoroljuk:-)
Előzmény: angyalhentes (23)
angyalhentes Creative Commons License 2002.07.21 0 0 23
A fene tudja, en ezt pont forditva latom, a kornyezetemben a nok csak akkor tudnak jol fozni, ha megvan minden alapanyag hozza (Az mas dolog, hogy a nok jobban tudnak gondoskodni arrol, hogy otthon meh is legyen minden alapanyag :))

De a semmibol fozes tudomanyat eddig csak ferfiaktol lattam.

Előzmény: Lavin (22)
Lavin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 22
Én meg pont fordítva gondolom:) Szerintem a nők a hétköznapi életben, napi rendszerességgel jobban, sőt kreatívabban főznek, mint a férfiak. A semmiből sokkal könnyebben tudnak bármit is alkotni. A férfi, ha éppen kedvet kap hozzá, és valóban kedvtelésből főz, akkor viszont nagyon jól főz, kitünően. Van pár kaja, amit nagyon tudnak és szeretnek is csinálni, de ezzel ki is merül általában a dolog. De a hétköznapokban nem igazán tudják, hogy napról, napra mit találjanak ki és mit csináljanak.
angyalhentes Creative Commons License 2002.07.12 0 0 21
Hat en a sajat peldambol csak annyit tudok mondani, hogy szerintem a ferfiak kreativabban foznek, de egyvalamit nagyon jol fozni a nok tudnak tobbnyire. Es mivel a hivatasos szakacssaghoz az elobbire van szukseg, ezert van tobb ferfi ezen a palyan.
Mulan Creative Commons License 2002.05.22 0 0 20
Ő csak erősíti a szabályt:-)
Előzmény: Kardszárnyú (19)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.22 0 0 19
Ez nem teljesen igaz. Az én kedvesem is szokott főzni, de el is szokott mosogatni.)))))))))
Egyébként én is szeretek főzni /rokon szakma/.)))))
Előzmény: Old England (18)
Old England Creative Commons License 2002.05.21 0 0 18
Bizony, a férfi, aki szeret főzni, jól főz, mert kedvtelésből csinálja, s általában precíz, ügyes. Az összes konyhafelszerelést felhasználja, ja, és utána elfelejt mosogatni.
12qper Creative Commons License 2001.02.26 0 0 17
A
SZABÓ JÁNOS Creative Commons License 2000.12.23 0 0 16
"Ha már főz, akkor jól főz."
Kivéve, ha el nem szúrom...
Mindenkinek kellemes ünnepeket, sikeres főzöcskét.

Előzmény: outdownS (3)
fabian Creative Commons License 2000.12.22 0 0 15
Köszi! Mewgint okosabb lettem :))
Előzmény: Mulan (13)
Kenus Creative Commons License 2000.12.21 0 0 14
Minden konyhaasztal körül ülő hölgy és férfi szakácsnak, valamint az összes gourmand és gourmet tasztaltársnak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kivánok!
Kenus
Mulan Creative Commons License 2000.12.20 0 0 13
Lepirított, ha nem dara, liszttel szórt, vízzel kissé felengedett jó tömős parasztétel. Van darasterc, krumplisterc, babsterc (a darastercet persze nem lisztezik)
Előzmény: fabian (12)
fabian Creative Commons License 2000.12.20 0 0 12
Sajna még csak nem is hallottam róla. :( Mi ez?
Előzmény: outdownS (10)
Mulan Creative Commons License 2000.12.19 0 0 11
Ez a sterc (nem csak a bab), amiről én közelítőleg tudom, hogy hogyan készül, de soha nem ettem, legalábbis emlékezetem óta nem - nagyon érdekelne.
(kicsit azt hiszem, a szüleimet olyan időszakokra emlékeztette, amire nincs/nem volt kedvük emlékezni, édesanyám egyszer elmondta nekem a sterceket, és ennyi..
Előzmény: outdownS (10)
outdownS Creative Commons License 2000.12.19 0 0 10
Ha már viszi, és ha ismered, a soproni babsterc recepjének nagyon örülnék.
Előzmény: outdownS (9)
outdownS Creative Commons License 2000.12.19 0 0 9
Rádbízom!

Tegnap írtam többet is, de az Indexre hiába bíztam, nem vitte...

Előzmény: fabian (6)
Mulan Creative Commons License 2000.12.18 0 0 8
Ebben nagyon igazad lehet:-)

Egyik nagymamám is - érettségi után - szakácsnál tanult (pedig dédmama sem volt ügyetlenke a konyhán), azután szépen férjhezment, és háziasszony lett. Viszont nagyon tudott főzni. Meg a lányai is. És nem azért, de az unokái és a dédunokái sem üzemikonyha-szinten főznek:-)))

Előzmény: Kenus (7)
Kenus Creative Commons License 2000.12.18 0 0 7
SZVSZ azért volt és van több hivatásos férfi szakács, mint nő, mert évszázadokig bármit hivatásszerűen csinálni férfikiváltság volt. Hölgyek legfeljebb a férfi főszakács segéderőiként jöhettek szóba.
Az asszonyoknak az önmmegvalósítás céljára maradt a háztartás.
Voltak tehát otthon főzőcskéző asszonyok, és főszakács férfiak, otthon mosó nők, és férfi mosodások, otthon varrogató nők, és divatdiktátor urak, stb, stb.
Ennek nyomai lelhetők fel az említett témában ma is, de talán nem sokáig.
Üdv!
Kenus
fabian Creative Commons License 2000.12.15 0 0 6
Milyen receptet szeretnél?
Előzmény: outdownS (5)
outdownS Creative Commons License 2000.12.15 0 0 5
Na ugye, habár...

Jó hétvégét, és hozzál nekünk recepteket (nem-ipari méretekben)!

Én átmegyek háziasszonyba. (Önként!)

Előzmény: fabian (4)
fabian Creative Commons License 2000.12.15 0 0 4
Főzhet egy férfi is muszájból, pl elvált, gyerekeit meg etetni kell. De ha a nő főz, attól még a férfi nem kiszolgáltatott, max kiszolgált. :)) Habár...
Előzmény: outdownS (3)
outdownS Creative Commons License 2000.12.15 0 0 3
Szó sincs róla. (Csak arról, hogy rosszul fogalmaztam.)

Úgy gondolom, hogy összességében több nő főz, mint férfi, és a nők között akad, aki muszályból, férfi meg ilyen nincs. (Ha egyszer lehet kiszolgáltatott is.) Tehát a főző férfiak átlaga jobb. A főztjük átlaga jobb. Ha már főz, akkor jól főz.

Valahogy így...

Előzmény: fabian (2)
fabian Creative Commons License 2000.12.15 0 0 2
Egy nő csak muszájból főz?
Előzmény: outdownS (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!