"Fűződhetett-e érdeke az akkori kormányzatnak (Boross) ahhoz, hogy Hornt kihúzzák a szoaréból?"
Nemigen. De emlékezz csak: akkor vezényeltek rendőrrohamot a Fradi B-középje ellen. Akkor Borossnak, Kónya belügyminiszternek már nem volt hatalma a rendőrség fölött.
Utóbb Horn testőrét magas székbe ültették.
Szervusztok !
Lehet azt tudni, milyen mennyiségü ciánt találtak a holttestben ? Én ugy tudom, hogy némely roborálószer is tartalmaz kismértékben ciánt, ezáltal stimulálja a szervezetet. Rosszul tudom Derek ?
Nem lehet, hogy valami hasonlót szedett Forgács is ?
>Jujj! Azert nem egeszen igy lehetett ez a spektrumon.
Pontosan mi lehetett szerinted mashogy :))
>Egyebkent a cianmergezest boncolaskor az egyik
> legegyeszerubb kimutatni. Persze exhumalaskor mar nem annyira.:-))
Ez igaz. Ha valaki ciant vesz be akkor erezheto a boncolaskor enyhe keserumandula-szag. De belelegzes eseten annyira kevesrol van szo hogy elkepzelheto hogy nem. A masik tunet lehet a ver szinenek megvaltozasa rozsdavorosre. Ebben az esetben feluletesen vegeztek el a boncolast es ezert nem vettek eszre eloszor hogy mi a halal oka, azt hittek hogy szivroham.
Egyebkent -szinten a Spektrumon- volt a kapszulas mergezesrol szo, itt az volt hogy a no meg akarta olni a ferjet es ezert a kapszulaba kalium-cianatot rakott, majd nehany dobozzal legyartott belole es betette az aruk koze, hogy ugy tunjon a ferje kulso tenyezok miatt halt meg. Igen am de a boncolasnal nem vettek eszre hogy mi a halal oka (a ferj eseteben) es elkonyveltek balesetnek, ezert a no nem kapott semmit. Amikor kirobbant a botrany (meghalt mas is) akkor a no megprobalta felhivni az FBI figyelmet hogy lehet hogy ebben az esetben is mergezes tortent es az ujraboncolaskor direkt erre utalo jeleket keresve meg is allapitottak a mergezest. Viszont a no kesobb lebukott. A lenyeg: boncolaskor neha nem figyelnek oda.
Jujj! Azert nem egeszen igy lehetett ez a spektrumon. Egyebkent a cianmergezest boncolaskor az egyik legegyeszerubb kimutatni. Persze exhumalaskor mar nem annyira.:-))
A Spektrumban volt errol erdekes film.2 tecnikai technikai ezkozt mutattak be. Az egyik egy esernyobe epitett injekcios tu amivel combon szurtak egy bolgar emigranst es egy mini-kapszulat juttattak bele amiben ricin volt.(rendkivul mergezo). A masik egy spriccelohoz hasonlito kis eszkoz, amivel hidrogen cianiddal spicceltek le az aldozatot. 2 ember halt meg emiatt, az egyik eseteben a boncolasnal nem vettek eszre a cianid-mergezest, a masik lenyelt halalakor egy legbuborekot es a gyomraban ott volt a hidrogen-cianid gaz.
Hát azt tudom, hogy ennél nagyobb meglepetést csak a te boncolásod fog hozni.
Egy koponya - agy nélkül...
És a Horn képe nem volt fellelhető szegény Forgács retinájába égetve?
Szegénykém...
:O)))
Most hallom, hogy annak idején ciánkálit találtak Forgács László, pár hónapja Borsod megyei nyaralójában váratlanul elhunyt korábbi ORFK-főkapitány testében. Forgács volt az, aki megyei főkapitányként "rendezte" az 1994 tavaszi, az emődi elágazásnál történt Horn-baleset elsimítását (sokak meggyőződése, hogy Horn vezette a kocsit, hajszálakat is találtak tőle a vezetői fejtámaszon).
Ki mit tud?