Keresés

Részletes keresés

Doky586 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1597

Az Orion setupjában kapcsold ki az átkódolást..

Előzmény: Tharus (1595)
Doky586 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1596

Bocsáss meg hogy közbeszólok, de már nem bírtam hallhatni amiket írtál.

Az utóbbi évtizedben a legtöbb olcsó DVD lejátszó már nemcsak DVD-ket hanem AVI vagy más forrást is lejátszik adatlemezként megírt DVD-ről...

Például a kérdező lejátszója is. A lezárás valószínű fontos. Egy *.avi film max.720 oszlop és max.576 sorból állhat. (semmi HD), és más korlátok is vannak, amiket a linkelt oldalon látni..

Előzmény: Ati_66 (1594)
Tharus Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1595

Sziasztok:)

Van egy problémám, van egy házi mozim szettem, de elromlott a dvd lejátszó része, de az erősítője nagyon faja, ezért nem akarom kidobni.
Ajánlották, ha össze kötöm optikai kábellal egy másik dvd-vel akkor a sima dvd adja a képet és az erősítős dvd a hangot, eddig oké. Megvettem a kábelt, bekötöttem, de csak dolby prologic 2 van rajta és nem dolby digital hang. Mi lehet a probléma? Az erősítős dvd Samsung HT-TZ215 márkájú, a sima dvd Orion 5000 M.
Köszönöm előre is a javaslatokat.

Ati_66 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 1594

A DVD-R és +R vagy RW csak az írható DVD lemez formátumok. Bármit ráírhatsz számítógéppel, a WORD doksiktól a HD kódolású MKV film fájlokig,  de egy DVD lejátszó csak a szabványos DVD struktúrából az mpeg-2 kódolású videó állományokat tudja lejátszani a lezárt lemezről.

 

Tehát filmeket a lemezről egy VIDEO_TS könyvtárban található .vob kiterjesztésű MPEG-2 kódolású fájlokból tudja csak lejátszani.

 

Bármi egyéb film fájl  lejátszását szerintem hiába várod attól a készüléktől.

 

 

Előzmény: Isabelespana (1592)
Isabelespana Creative Commons License 2012.06.27 0 0 1593

Meg egy dolog: letoltottem az asztali lejatszo hasznalati utmutatojat a netrol (a dobozban nem jar hossza, ott irja hogy gyartasi szam alapjan honnan toltsd le) es ebben nem irja a DVD-R-t!! A DVD+R-t igen..A dobozon mindkettot irja.

Mpeg-et, avi-t es divX-et egyaltalan nem emlit.

Szoval mostmar tenyleg nem tudom hol hibadzik a dolog..

Isabelespana Creative Commons License 2012.06.27 0 0 1592

Koszonom a kimerito valaszt Ati!

 

A dobozon azt irja pontosan: Plays DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, JPEG and Kodak Picture CD formats

Hmm nem irja hogy mpeg vagy avi vagy divX..

 

A Mac-ken levo dvd iroval irtam ki, ott nem ajanlott fel semmit a formatummal illetve a lezarassal kapcsolatban. Csak belehuzom a felirni kivant avi-kat es burn. Az irasi sebesseget lehet csak kivalasztani es a dvd lemeznek nevet adni ennyi. Arra emlekszem hogy PC-nel neronal megkerdezte hogy lezarom-e. Itt nincs ilyen. Akkor ez most lezarodik vagy nem? Mert lehet ez a problema es nem a dvd lejatszoval van a baj. Neroval PC-n ezerszer irtam ki avi-kat - adat dvd lemez irasa - iras - lezaras - kesz. Es le tudtam jatszani a regi asztali dvd lajatszomon.

 

A tv-m nem HD tehat ez a resze nem erdekel jelenleg.

 

Multimedia lejatszo az miyen? Mert nalam az lenne a lenyeg hogy a nagy kepernyos tv-men szeretnem nezni a felirt avikat. Es amugy is kiirnam oket mert mindent archivalok ami szamomra fontos. 

 

Ja es DVD meg Video CD formatumban nem szoktam kiirni mert ugy keves fer egy dvd lemezre. (Remelem nem montam hulyeseget ezzel)

 

Koszonom ha van valami tovabbi otlet. Tovabbi szep napot. 

Előzmény: Ati_66 (1591)
Ati_66 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 1591

Szia!

 

A DVD lejátszók általában DVD-t, Video-CD-t (SVCD) és DivX-et Xvid-et  tudnak lejátszani + audio CD-ket.  Ami nem DVD formátumú arra  én úgy emlékszem csak CD lemezről játsza le.

 

Tehát a lényeg, pont az mpeg utáni stb-k.ben van :-). Abból derül ki mit tud lejátszani.

Sok kódolásnak .avi a kiterjesztése, pl az SVCD formátumnak is,  ezért önmagában a kiterjesztés nem mérvadó, mert HD kódolások is használják.

 

DVD player with full HD up-conversion  Ez csak azt jelenti, hogy van rajta HDMI kimenet és felskálázó elektronika. Ettől még nem tud HD kódolású anyagokat lejátszani egy DVD lejátszó. 

 

A DVD  és a Video-CD meghatározott könyvtár struktúrát igényel, tehát ha  pl a DVD formátumot  nem ilyen struktúrában írod ki a lemezre, akkor nem játsza le. Természetesen a lemezt le kell zárni.

Pl a Néro író program DVD-re és SVCD-re automatikusan megcsinálja a struktúrát és lezárást, ha a megfelelő írási műveletet választod ki.

 

Jobban jársz ha veszel mellé egy olcsóbb média lejátszót és egyszerűbben meg tudod nézni a netről, számítógépről leszedett filmeket.

Megspórolod a DVD, CD  lemezre írásokat.

 

Előzmény: Isabelespana (1590)
Isabelespana Creative Commons License 2012.06.24 0 0 1590

Sziasztok! Nem tudom kapok-e valaszt de azert megprobalom.

Van egy uj Mac book pro-m amit meg nem nagyon tudok hasznalni..azzal kiirok dvd-re avi formatumu filmeket, a gepen megy de az asztali lejatszon nem. Nem tudom lehet-e/kell-e lezarni vagy valamit csinalni a feliraskor?? Egyebkent a PC-vel felirt dvd-t sem jatssza le. A lejatszo markaja Magnavox (olcso fajta), egyebkent meg az asztali lejatszo is uj, szoval arra gyanakszom hogy az avit nem tamogatja..Lehet az?? Azt irja ki hogy disc error...A dobozan azt irja hogy DVD player with full HD up-conversion, lejatszik DVD-R (amire irtam), mpeg stb.. 

Ha az a baj hogy nem tamogatja az avit, akkor kicserelnem, de milyet kell keressek, mi legyen rairva?

Elore is koszonom ha kapok valaszt

caputo21 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 1589

Üdv

Van egy curtis 5091 UK dvd lejátszóm.
Ami elvileg angliai gép és 2-es régiókódú.
Dvdket játszana le divx-ket stb.
Próbáltam lejátszani dvdt és divx-et de mindig megállt a film és zúgott a gép olyan 35 másodpercig ment a film vagy még kevesebb.
Tehát valamiért dvd lemezeket nem játszik le.
Próbáltam audio cd-t azt lejátsza gond nélkül.
Mi lehet a gond?
Mit lehet ilyenkor tenni?
Másik kérdésem az lenne hogy mi baja lehet az audio részének ugyanis az egyik oldali hangszóró a jobb oldali zúg?

Phantom97 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 1588

Sziasztok!

Problémám van egy asztali házimozi dvd-jével. kb a film közepén a kép leáll, a számláló megy tovább. Megoldási javaslatok van esetleg?

Köszönöm

lajos009 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 1587

Udv! Kérlek segitsetek. Olyan problémám van  hogy torrent oldalonról letöltött,sorozatot ,neroval kiírva.Pc minden jó lejátsza a pc .Kiírás után asztali dvd nem játsza le.Mi lehet a baj?Lemez  tdk dvd lemez. samsung c-550 asztali dvd lejátszó van. Választ és segitséget elöre is megköszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 1586

Üdv Mindenkinek!

 

Samsung BD-C8200S típusú DVD felvevőt szeretnék vásárolni.

Egy Samsung LED TV-hez "akasztanám", hogy 1 kapcsolóval működtetni lehessen.

Normál használatra van szükségem filmek/műsorok stb. felvételére + DVD lemezek lejátszására. A memóriája bőven elég nekem...

 

Mennyire modern/ vagy kifutott??

Vélemény, javaslat , használhatóság, ár/érték stb. erről a cuccról??

Esetleg más típus??

 

Olcsó beszerzési forrás??

arpuci Creative Commons License 2011.07.06 0 0 1585

Sziasztok!

Karácsonykor vettem egy LG DVX582H típusú DVD playert és hozzá egy WD 500 gigás külső meghajtót, melyről most már USB csatlakozón át majdnem mindent le tudodk játszani.

Az a gondom,hogy a DVD filmet a külső meghajtóról elindítja, néhány fejezetet le is játszik , aztán a közepétől vegy a vége fele kiírja hogy "a videó nem játszható", majd átszökik néhány fejezetet aztán még lejátsza az utolsó fejezetet. Nem tudom mitévő legyek. Kérek tőletek segítséget.Köszönöm

ironthehorse Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1584

ez fordítva is igaz, karácsonykor halomban állt nálunk az orion dvd a szervizáruban :D  

probléma: no disc :D

Előzmény: Törölt nick (1583)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.24 0 0 1583

Azért az már nonszensz, hogy két viszonylag márkás és drága asztali DVD íróm, LG és Panasonic a garanciaidő alatt elromoljanak.(Szerencsére azóta jól müködnek.) Míg a tizezer ft. alatti kategóriájú, hibátlanul teljesít.Ráadásul azt a lemezt, amely a "nagyokban" egy bizonyos ponton megáll, és se elöre- se hátra meg nem mozdul.Ezek a "gagyí-vacak-hitvány- óccó-stb. jelzővel illetett "szarok" vígan lejátsszák. 

kareeka007 Creative Commons License 2011.05.04 0 0 1582

üdv mindenkinek!
egy elég összetett és bonyolult kérdésem volna, remélem ti tudtok segíteni, ennél jobb topikot nem találtam hozzá.
a lényeg az, hogy most van egy rendszerem, ami az alábbiakból áll:
LG LCD TV
Apple TV
UPC beltéri egység
Philips DVD lejátszó 5.1 hangrendszerrel.

a helyzet az, hogy sehogy nem tudom megoldani, hogy az apple tv-n nézett filmeket 5.1ben hallgathassam. jelenleg így van összekötve:
DVDlejátszó - SCART - UPC - SCART - tv - HDMI - appletv
a dvd lejátszón van egy "TV" opció, amin elvileg a tv-n nézett dolgokat lehet kirakni 5.1-re, de ezzel csak a upc-n nézett műsorokat hallom, mivel azon keresztül megy a tv-re a dvd lejátszó. a baj az, hogy a TV-n csak egy scart csatlakozó van, ahogy a dvd lejátszón is. egyedül a upc beltérin van 2 darab scart, azért így kötöttem össze. arra gondoltam, hogy esetleg egy jack dugós kompozit kábellel dugom össze a tv-t meg a dvd lejátszót, és azt AUX módba kapcsolom, csak így egyrészt akármit nézek a tv-n, be kell kapcsolnom auxra a dvd lejátszót is, és nem tudom, hogy így megmarad-e az 5.1, véleményem szerint csak sima sztereó lesz. segítségképp itt van mindegyiknek minden csatlakozója:
apple tv: hdmi, optikai audio, micro usb, ethernet
dvd lejátszó: scart, piros-fehér kompozit, koax
upc: 2 scart, vga, sárga-piros-fehér kompozit, koax
tv: scart, AV bemenet, USB 2.0, 2db HDMI bemenet, Fejhallgató kimenet, CI bemenet, rf bemenet, Komponens bemenet (Y,Pb,Pr) + Hang, optikai audio bemenet, rgb bemenet, vga bemenet

természetesen valahogy úgy kéne megoldani, hogy ne kelljen kábeleket dugdosnom ahhoz, hogy mindet nézni és használni tudjam...
köszi előre is a válaszokat!

ironthehorse Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1581

mind2 játsza, mint írtam

csak az lg jobban szereti ezeket a formátumokat

Előzmény: lajos009 (1580)
lajos009 Creative Commons License 2011.04.18 0 0 1580

Udv! Kösz a választ.Még egy kérdés. Samsung és az Lg is játsza  mindkettö, az xvid ? és a  divx? nem usbről nézne fimet anyu. Ki írt dvd lemezre ami 8-10 film is van rajt.torrent oldalakról  töltötttt   sorozatok. Lg vagy samsunk. ??

Előzmény: ironthehorse (1579)
ironthehorse Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1579

lg picit talán stabilabb, jobban szereti a különböző divx cuccokat, samu kicsit válogatósabb

 

Előzmény: lajos009 (1578)
lajos009 Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1578

Udv! Köszönöm a választ! samsung c-550  ixvid divx is játszik gondolom. Van tapasztalat? anyukám számára lenne. sorozatokat nézz.Válaszát elöre is megköszönöm

Előzmény: ironthehorse (1577)
ironthehorse Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1577

ha ezek közül kell szigorúan választani, akkor samu c550 és lg dvx582

nem tom, milyen tv-t használnak most, de később a hdmi jól jöhet majd :)

ha meg picivel több belefér, akkor egy lg 550-es blu-ray-t vennénk inkább, 25ezer most a tacskóban, érdemes előre gondolkodni, nem annyira veszélyesen drágább a dvd-knél, az mkv lejátszást, külső hdd kezelést már meg sem említem, hogy nem kell mindent kiírni lemezre, vesznek egy külső vinyót tizenpárezerért és többszáz film is elfér rajta, arról is tudnának filmezni

Előzmény: lajos009 (1576)
lajos009 Creative Commons License 2011.04.17 0 0 1576

Udv! Anyukám dvd lejátszója be adta a kulcsot. Sony. Segitséget kérnék. Nem szeretnék mellé nyulni a vásárláskor.Négy közül,vacilálók,samsung c450,samsung c550,és Lg dvx552H,és Lg dvx582H .Sorozatokaz nézz anyukám. Olyan kellene ami divx illetve xvidet is játszik. Válaszotokat megköszönöm

Boolie Creative Commons License 2011.02.28 0 0 1575

Sziasztok !

Szeretnék kérdezni valamit. Elromlott a DVD lejátszóm, 5.1-es hangfalak vannak hozzá csatlakoztatva két pólusú csiptetős csatlakozóval.
Ilyen DVD lejátszót nem tudok venni. Csak olyat amihez más módon kell csatlakoztatni a hangfalakat.
Van-e rá mód hogy ezeket a "Két pólusú csiptetős csatlakozó"-kat átalakítsam új fajtára. (ezekhez a dolgokhoz teljesen analfabéta vagyok)

Előre is kösz.

Kpeti86 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 1574

Elnézést az értetlenkedésemért, de akkor ezekszerint ugye próbáltál rajta Xvid-et ( tehát nem Divix-et!) és ment is rajta?

Tényleg megéri, nekem is tetszik!

Előzmény: hercules.80 (1573)
hercules.80 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 1573

Hali!

Eszik mindent szinte  ez a lejátszó:-))

15990-ért nagyon megéri szerintem.....

Előzmény: Kpeti86 (1572)
Kpeti86 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1572

Hali!

Kva jól néz ki ez a lejátszó, stílusában menne a tv-mhez, és nem is olyan drága?

Xvid-et próbáltál már rajata?

Előzmény: hercules.80 (1571)
hercules.80 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 1571

Sziasztok

Ma cseréltem le sony dvd játszómat egy Panasonic dvd-s58 készülékre.

Még csak ismerkedem vel, de akinek van tapasztalapa attól szivesen vennék egy kis véleményt.

Előre is köszi

jago1 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1570

Nem tudom  a kérdésedre a választ.

Előzmény: Kpeti86 (1569)
Kpeti86 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1569

Nekem lövésem sincs arról, amit kérdeztél. :) Viszont elég kihalt ez a topik ahogy látom, itt mindenki csak kérdez. Szóval előtted kérdeztem eggyel vmit, esetleg arról neked van ötleted?

Előzmény: jago1 (1568)
jago1 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 1568

Sziasztok!!

 

Tud valaki olyan Full HD Medilejátszót és Recordert

amiben van DVB-C tuner is?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!