Keresés

Részletes keresés

juc Creative Commons License 2000.11.24 0 0 1
A tünetek elég jellemzőek: amikor elkezd a fa gyümölcsöt hozni vöröses apró foltok jelennek meg a leveleken, amik idővel elboritják az egész levelet. Mire ez kialakul , a fa le is dobja az összes, még apró termést. Késő őszre a levelek fonákán gubacsszerű tüskés-szőrös kinövések jelennek meg. A levelek idő előtt elfeketednek , és elég korán lehullanak. A dolog fertőz is, mert a környék többi fája is hasonló állapotban van attól függően, hogy milyen távolságra van/ volt a borókától. Közvetlenül a boróka melletti ágakat le is kellett tavasszal vágni, mert teljesen elhaltak.
A Növ. e.ü.-i állomástól tudom, hogy a boróka a kiváltó ok, de érdekelne, hogy miért pontosan, elég-e a kivágás, v. a gyökerét is el kell távolítani, magát a körtét mivel kellene v. kell-e permetezni?
Segítségedet előre is köszi : juc
Előzmény: Megyesi Éva (0)
Megyesi Éva Creative Commons License 2000.11.23 0 0 0
Mik a 'betegség' tünetei? Levélen mit láttatok?
Előzmény: juc (-)
juc Creative Commons License 2000.11.22 0 0 topiknyitó
Keedves mindenki, kedves Éva!

3 éve pusztítja a körefánkat a fentnevezett. Szeretnék megtudni többet erről a kórságról. Hogyan lehet védekezni, mik a túlélés esélyei. A kiváltó okot megszüntetteük, ( a melette álló borókát kivágtuk) elég-e ez, v. más védekezés is kell, hogy a termést megőrizzük?

Előre is köszi: juc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!