Változások történtek a fuvarozási szabályokban. Most kimondottan pozitív irányban.
"A most hatályba jogszabály-módosítás elsődleges célja a tisztességes piaci viszonyok megteremtése és a hazai fuvarozók védelme a külföldi, engedéllyel nem rendelkező fuvarozók versenyétől. A szabályozás bevezeti a minimális szolgáltatási díjak rendszerét, beleértve a minimális szolgáltatási alapdíjat, a rakodási és raklap válogatási díjat, valamint az állásidőre járó díjat, továbbá korlátozza a fuvarozásban részt vevő alvállalkozók számát."
A lényeg, ha a rakodást a fuvarozó végzi akkor óránként minimálisan 10.975Ft-ra jogosult, ha pedig várakozni kényszerül akkor óránként minimálisan 8.636Ft-ra jogosult. Részletek a jogszabályban. A módosítás 30 nap múlva lép életbe.
Sziasztok ! Tudnátok segíteni abban,hogy a Scánia 420-ban nem működik az alsó,felső sor és még a felező sem a váltókaron. Előzőleg nem én voltam vele és nem tudom mi történhetett.
Sziasztok! Kezdőként kettő cég jöhet szóba. Az egyik a Liegl Transzport Kft. (Pilisvörösvár) a másik a K&V Nemzetközi Szállítmányozó Kft. (Gyöngyös). Akinek van rálátása meg tudná írni, hogy a kettő közül melyiket javasolja?
Másik kamionos topicban(kamionos menhely) is írta valaki, hogy szétszéledtek a topictagok onnan,és mikor kérdeztem, hogy takinak van e köze hozzá, ..ha belekezdenie, magának csinálna problémát, tehát ott is letette névjegyét.Oda régen nem ír senki.
Eszerint itt is.ő 20 éve majdnem minden közlekedési fórumra ír, olykor kioktató az tény, de jó olvasni a történeteit.De nyilván sok néha.
A mi fizetésünkben is "Benne" volt, mert a cégnek egyszerűbb volt így adni pénzt a sofőrnek, mint forintban kifizetni. De ez a rendszer is, mint annyi más , mára már elmúlt.(nem mindenhol)
A tököm koszolja magát a mai világban nyállal. Keresni kell egy normális helyet, ahol rendesen megfizetnek, aztán annyi. Régen rossz, ha kannázásra meg könyékig a tankban matatásra kényszerül az ember. Azok az idők már elmúltak.
Igen ez is egy lehetőség, DE a kutasok már ritkán veszik meg kannába pancsolva, szerintem.
Saját magának meg gondolom nem akarja kannázni vagy hordózni, mert az is kész lebukás. 20 literével meg ne koszolja be már a kezét, főleg ha jó helye van.
Én dolgozok WebEye programmal. Ne vedd ki, észre fogják venni, illetve én észre venném ha valaki nálunk kivenné. Ha egy kézben van a Web Eye kezelés és az üzemanyag elszámolás akkor biztos a lebukás!
Inkább próbálj egyezkedmi a főnökkel, hogy legalább a bejárásod nagyságáig tankolhass a cég számlájára!
Sziasztok Bocsi a hulye kérdésért de meg szüntették a megtakarítás kifizetést (daf xf2021) így legalább a bejárásom ki akarom venni magamnak kérdésem,hogy mennyire precizek pontosak a gépek hány litert nem vesz észre. Pl 2-5 naponta észre vehető e vagy màr az is jelez webyon vagy valahol? Köszi a válaszokat sajnos muszály ki venni ha ki lehet ilyen árak mellett edig 150-200 l volt meg takarítás ki fízetvs mostmár semmi az ,,ár’’ miatt. még egyszer köszi ha tudsz segíteni a válaszban.