Húúú de jó hogy találtam egy fórumot, már éppen a nyitásán gondolkodtam.
Somogy megye, Balaton part:
1. eset tavaly történt velem. Koncertjegyeket küldtem postán elsőbbségi küldeményként, hogy biztosan célkba érjen időben. Postás "hölgy" elfelejti ráragasztani az elsőbbségi kék címkét (a díjat természetesen jól számolja). A jegyek a koncert után 2 nappal célba is értek, a feladástól számított 7. napon. Elismerik, hogy ők hibáztak, hivatalos bejelentés. Posta válasza majd 1 hónap múlva: nem ők hibáztak, %-ok, statisztikák felsorolása 1 oldalon keresztül, a lényege hogy az elsőbbségi levelek 98,1 %- ér célba a második napon, ami nagyon jó arány, hogy az enyém pont az 1,9 %-ba esett, nem az ő hibájuk. Azon lényeges körülmény felett szépen elsiklottak, hogy a postai ügyintéző által elfejtett kék címke miatt történt az egész. A második reklamációmat már válaszra sem méltatták!
2. eset: Kb. 1 hónapja a postás egy dobozkát begyömöszölt a zárható postaládámba úgy, hogy alig tudtam kiszedni, a benne lévő holmi tartója eltört, de mivel maga a lényeg épségben maradt, nem is szóltam. 2 napja megismétlődött pepitában: nagy buborékos boríték rúddá csavarva a szórólapos, két oldalán nyitott csőbe begyömöszölve. Most már nem hagytam szó nélkül: a pimasz válasz annyi volt kérdezzem meg a főnökét, ha összehajtva befér, akár a postaládába akár a csőbe berakhatja. Végül: kérdezzem meg a főnökét. Talán nem is gondolta, hogy megteszem, pedig igen. A posta központját már megkérdeztem: zárható postaládába, gyűrődésmentesen! - persze a postásunkat ez sem érdekli, annyit mondott a helyi viszonyok mások! - De mitől????
Szóval most betelt a pohár! Az összes számlámat távszámlává alakítottam. Minden fizetnivalót átutalással rendezek. Sokat rendelek neten, a legtöbbször a rendelésnél már azt is figyelem, ki az aki futárral szállíttat, és őket részesítem előnyben. A postaköltségnél a legtöbbször nincs különbség, vagy csak 100-200 Ft.
Annyira felháborító, hogy tudják, ha pár ezer forintos kárt okoznak Neked, azért úgysem mész bíróságra, nem éri meg a pénzt és a macerát. Kérdés, hogy ez a szemléletmód meddig lesz kifizetődő??
Itt van már az új év, kemény 2 napot elhasználtunk belőle és a Posta semmiféle díjtáblázatot nem közölt a Honlapján!!!
Kérdem én, miért NEM, hiszen az eddigi szokásához hasglóan biztosan idén is lesz áremelés!!!
Egyébként ez az új hülyeség - ügyfélhívós rendszer - nagyon nagy mértékben lassítja a szolgáltatásukat!
Eddig is elég lassú volt a kiszolgálás, amióta az ügyfélhívás van, katasztrófális!!
Megértem, haladni akarnak a korral, de ez a rensszer egy bankban még elmegy, de egy postán, ahol eddig is minden ablaknál "mindent" lehetett (levélfeladás, pénzfeladás... stb) -, szóval itt miért korlátozzák az embert??
Több ismerős alkalmazottal is beszéltem, mosolyogva mondják, ó, jobb ez az új rendszer, de közben rázzák a fejüket.
Na, ennyit erről!
Meg arról, hogy dec. 31-én is azt mondták, sajnos, még ők sem tudnak semmit az új árakról.......Ja, persze, az még a tavalyi év volt! :)
Most hirtelen felvillant bennem: TALÁN NEM IS LESZ DÍJEMELÉS???
Az is jó, ha kihozzák a csomagot, de sérült, ezért mindenképpen átvetetik a szomszéddal (aki persze nagyívben tesz rá hogy sérült a csomag, sőt még köszönetet is vár), nehogy a címzett megtagadja a csomag átvételét.
Pesten is van ilyen postás.Kiírta a postaládára,hogy kérem kiírni a házszámot.Én meg visszaírtam,hogy kérem szétnézni.(Kivan rakva a garázsajtóra a házszám).a csomagot felgumizza a postaládára,aztán vagy ott marad vagy elviszik.A múltkor már mondtam neki,ha mégegyszer meglátom a postaláda körül levágom karddal a kezeit.Azóta értesítőt dob be.Inkább bemegyek a postára,minthogy gumizza a dolgokat.
A helyszín: Zala megyei kis falu. (Ez talán sok mindent megmagyaráz.) Pár éve költöztem ide, talán ezért is ért hideg zuhanyként a helyi(helyközi) postások egetrengető tahoizmusa. Munkámból adódóan ugyanis teljesen véletlenszerű, hogy a postásidőszakban otthon tartózkodom-e vagy sem. Gondoltam az már jó, ha néha otthon vagyok. Hát marha nagyot tévedtem. A kedves elvtárs(nők) ugyanis többször beszóltak, hogy mit képzelek magamról, hogy itt dudálnak az utcán (vidéken ez a módi) és nem megy ki senki, ez nem így működik és egyébként is hadd ne kelljen már többször kicipelni a postát. Első alkalommal a pofámat önmetsző csavarral kellett rögzítenem hogy le ne szakadjon és két milliméter fogzománcomba került hogy fogcsikorgatva visszatartsam a kedves szavak által felszínre hozott gondolatokat. De a slussz poén: azóta bármikor átveszek küldeményt, szóvá teszik, hogy én aztán milyen problémás vagyok és hála a jó égnek hogy most otthon voltam stb. stb. Arról nem is beszélve, hogy az amúgy is idegesítő és fülrepesztő postás szignál mellett nekem spciel két tenyérrel nyomják a dudát is, hátha akkor is meghallom, mikor 30 km-re onnan épp az irodában dolgozom. Megértem, hogy nyugdíjas ajtóban topogó mamókákhoz és segélyen(ingyen)élő otthonülőkhöz szoktak, de azért nem kéne így elzárkózni attól, ha valaki esetleg tisztességes munka miatt épp nem tud otthon lenni amikor munkaidőben persze hozzák portékájukat. Arról nem is beszélve, hogy a mi adónkból és pénzünkből működnek. Szomorú belegondolni, hogy bizonyos szinten kiszolgáltatott az ember, hisz ha jól tudom, minden ajánlott küldeményt csak egyszer kötelesek kihozni. Magyarán ha összerúgjuk velük a port vagy csak simán trehányak, járhatunk a postára minden apró cseprő küldeményért, ami vidéki viszonylatban bizony nem kis út/idő/költség. Végszónak csak annyit mondanék: Éljenek a postások! (sötét zárkában)
Azok a postások a legjobbak akik úgy hozzák ki a nyugdíjat, hogy az aprót (2-3 száz forint) már oda se adják. És ezt idős emberekkel teszik meg akiknek lehet hogy 10 forint is számít. Azt hiszem talán ezek a legpofátlanabbak az egész Postánál.
Nekem pénzküldemények szoktak jönni, ezeknek az értesítőjét kb. 50%-os arányban kapom meg, ha tudom hogy jön egy küldemény akkor saccra bemegyek a postára és úgy veszem fel. Volt úgy hogy el akartak a postán hajtani, mondván nincs értesítőm tehát nem jött küldemény. Emelt hangú rábeszélésre mégis hajlandó volt menézni, naná hogy volt küldemény.
A Magyar Posta Zrt. vezetői 2 millió forint feletti alapbért kapnak A Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója 2 millió 840 ezer forint, az általános vezérigazgató-helyettes 2 millió 600 ezer forint, a pénzügyi vezérigazgató-helyettes 2 millió 550 ezer forint havi alapbért kap - derült ki a társaság kedden este nyilvánosságra hozott adataiból. Ezen kívül a vezérigazgató-helyetteseknek 20 százalékos nyelvpótlék is jár.
Az évente meghatározásra kerülő feltételek szerint a vezérigazgató 80 százalékos, a vezérigazgató-helyettesek 55 százalékos prémiumban részesülhetnek. Ezen kívül ők is megkapják a 220 ezer forint választható béren kívüli juttatást.
A felmondási idejük 8 hónap, ezen kívül a vezérigazgató 3 hónap, helyettesei 10 hónap végkielégítésre jogosultak.
A közzétett adatsor szerint a Magyar Posta Zrt. igazgatósági elnöke 350 ezer forint, az igazgatósági tagok 170 ezer forint tiszteletdíjat kapnak. A felügyelő bizottság elnöke is 170 ezer forint tiszteletdíjban részesül, míg a felügyelő bizottsági tagokat 160 ezer forint tiszteletdíj illeti meg.
Adnék nekik asszem!Ráakasztanám a táskát és csak a 8-ik ora után a legnagyobb hidegben engedném meg h levegye a válláról ennyi fizetéssel!!!!!
Már mi kérünk elnézést azért, mert valaki nem tud megcimezni egy levelet, vagy sima levélként adja fel értékét, és nem biztositja! Soha nem garantáltuk hogy másnapra oda ér a levél ha határ mellé megy, azért a szabályzatott ami ügyfelelkre igaz, elkéne olvasni, minden postán kézbe adjuk!
De miért mi vagyunk a hülyék, pl ha nem figyel a kezelőre, aki közli hogy ha fontos a levél minden féle képpen ajánlva adja fel, nem veszik el, ilyen ninc, meg mi az hogy a postás felbontja a másnak cimzett levelet? Szerintettek , nem elég nekünk felvenni, és szálitani, még olvassuk is? Ez tipikus magyar hozzá állás, valaki mond valamit a másik már be is feszi!
Volt egy ügyfelem, magyar , de németországba dolgozik, mondtam neki hogy a csekkjét nem tudom felvenni, mert nem helyi érték szerint irta ki az összeget! Azt hiszitek mi dfirekt csináljuk, ránk is vonatkoznak szabályok ahogy az ügyfelekre is, és nem elküldeni minket minden hova, ha valaki nem érti nyugodtan kérjen segitséget, sőt nem bonyolult főleg hogy a csekk hátán ott van a rajz is!
Nem kérünk sokat, de ha bejön a hivatalba, akkor normálisan viselkedni, és ha sokan vannak türelmet kérünk, nem robotok vagyunk, hanem emberek! Nekünk is jár az ebéd, a wc, a dohényosoknak a cigi szünet, mi sem zaklatjuk az ügyfelet a munkahelyén hogy nem mehet ki a wc-re mert itt vagyok!
Igen a postát választottam a munkahelyemnek, én válaltam a vele járot, de emberek modjára tudjunk már viselkedni!
És hogy a kézbesitő értesitőtt dob a ládában, mert ez a dolga, napi több ezerl levelet kézbesit, nem kéne még bántani is, se fizikálisan, se mentálisan, csak egyszer gondolj bele a mi helyzetünkbe, mindenük érték, még az ügyfél is, hát legyen ez forditva is!
A külföldről érkező regisztrálatlan küldeményeim nagy részét ellopja a tetves, postának nevezett patkánybanda. Egyik elveszett kiscsomag ügyében írtam a külföldi partnernek, akinek 300 eladása volt az elmúlt időszakban, azt válaszolta, hogy négy küldeménye veszett el, ebből három Magyarországon. Ide már csak -felárral- regisztráltan hajlandó küldeni. Magyar Posta - az internetes kereskedelem legfőbb akadálya, Magyarország nemzetközi presztizsének rombolója. Morális téren a postások a balkáni országban is előttünk járnak, Romániában például nem meri a postás ellopni a küldeményt. Elkúrtországban nyugodtan lophatnak.
Lehet hogy először és utoljára írok ide de a k**** any**ok! Így elöljáróban! Szidhattok hogy milyen "alpári" vagyok, de elhihetitek hogy mennyire nem fog érdekelni!
És akkor bővebben:
Egy küldemény amit 20-án adtak fel ELSŐBBSÉGI-vel, na ez tudjuk nem jelent semmit, mert úgy szarnak ebbe bele ahogyan az van!
Kedves Postás Úr/Hölgy ma 25-én hagyott egy levelet hogy itt járt, -nem talált itthon senkit- és fáradjak be a postára. Na az igazság az, hogy minden nap ürítettem direkt a postaládát, mert vártam a csomagot, ugyanis KARÁCSONYI AJÁNDÉK lett volna! Igen csak lett volna! Na most érdekes hogy a papíron 22-ei dátum szerepel, és ma láttam először ezt a postában... Az már más kérdés ugyan hogy se ma se pedig 22-én nem csöngetett egy árva légy se be.. Az meg legyen mellékes hogy mivel a postán is van karácsony, ezért várhatok amíg kinyit hogy átvegyem azt, amit a postás amúgy b***ott átadni, és nem melleslleg karácsony után. Úgyhogy innen üzenem a 613 vagy 6113-as (olvashatatlan) azonosítójú, valamilyen Hútt vagy hasonló aláírással rendelkező, 25-én a XIII.kerületben a gyöngyösi sétány közelében tevékenykedő postásnak, hogy legszívesebben fejbe rúgnám mint ajándék;)
Muszáj még egyszer leszögeznem, hogy baromira nem fog érdekelni ha valakinek baja van a megnyilvánulásommal!
egyébként a postaládára szerintem hiába van kiírva a név, nem tesz bele csomagot senki. Max az értesítőt. 18-án nekem is feladtak egy ajánlott levelet országon belül, s ma sem jött még meg / 23 /, pedig karácsonyi ajándék jellege lett volna. Ma próbálom a ragszám alapján megkeresni, pedig dunán innen volt a start és a cél is.
Szó ami szó, fel kéne ébrednie a postának / szándékos kisbetű/, hogy elmúlt a monopol, embereket lenyúló, de MINŐSÉGI szolgáltatást nem nyújtó vállalkozások ideje. Ez már verseny, de sajnos nincs MÉG minőségi versenytárs. De IDŐ kérdése. Nekem volt olyan adóbevallásom, amit 2004 ben adtak fel a könyvelők, de a MAI napig nem kézbesítettek, pedig meg van az eredeti feladóvevény.
Kiváncsi vagyok, ha a patikában odaadod a vényt, s kb 1 év múlva sem kapnál semmit - a vételár, avagy szolgáltatás teljes megfizetése mellett- mit szólnál a dologhoz , kedves royal 21??
Post scriptum megjegyzem, hogy a kézbesítőm személyes jó barátom, ha fontos küldeményem van, felhív mobilon, hogy mit tegyen vele. Első osztályú munkaerő egy nulla értékű cégnél.
Higgadjál le,inkább egy kicsit el kéne gondolkozni azon, hogy miért szidják olyan sokan a cégedet.
Azt meg tudod magyarázni, hogy a normálisan megcimzett leveleket miért késve hozzátok ki? Napokig semmi, utána meg ömlesztve egy halommal. Ma dec. 21-én a
dec.14-én lebélyegzett leveleket kaptam meg. És ez nemcsak karácsonykor van igy, hanem egész évben. És nem tanyán lakom, hanem a fővárosban.
meg kéne tanulni normálisan megcímezni azokat a szájbabaszott képeslapokat
nem hiszitek el mennyi debil ember van...
az miért fizet a bélyegért aki egy közhely nevet (pl. Kovács László), és egy városnevet ír rá a kurva képeslapjára
tényleg komolyan gondolja, hogy oda fog érni???????
meg egyébként is mi a faszért kell képeslapozni?????
nem azért cipelem a telibevert internet, meg telefonszámlákat a 100millió szolgáltatótól, hogy még a rojtosra kúrt képeslapokon azt kelljen bogarásznom, hogy az kinek is lett címezve!!
Úgyhogy ahelyett, hogy utálod a postát hosszú u-val, tanuljál meg te is helyesen írni, meg ha meg akarod kapni a szaros csomagodat, akkor írd ki a nevedet a ládára te majom!
Ki tudja, hogy mit tehetek most, amikor ez történt velem?:
Angliából rendeltem Online egy dzsekit. Eddig négy nap alatt bármi megjött onnét. Most már több mint tíz napja semmi. Érdeklődtem a feladó cégnél (nem kis cég). Megkaptam a csomag azonosítóját. A Royalmail.com honlapon tudtomra adják, hogy már a csomagot átadták a Magyar Postának. Érdeklődök itthon, mondják, hogy a szállítmány megérkezett de hiányosan ezért már visszajeleztek a Királyi Postának, hogy mizus. Mitévő legyek? Nem volt olcsó az áru. :(
On-line vásárlás.. konkrétan kontaktlencse. Meglepetés, annak a lencsének a beszerzése, ami optikuson keresztül 1-1,5 hónap, azt on-line rendelésre 2 héten belül feladták postára, utánvéttel, ajánlva.
Majd a feladó felhívott, hogy na mizu a küldeménnyel. Persze a küldeménynek se híre, se hamva. Sebaj gondolom, már nem először játssza el a mélyen tisztelt Magyar Posta, hogy kézbesítői nem dobnak be értesítőt a levélszekrénybe a küldeményről.. tavasszal így futkároztam 2 hónapig egy közepes összeg után.. kihozták.. nem voltam, merhát rendes ember napközben dolgozik.. visszavitték.. mivel nem jelentkeztem érte visszaküldték a feladónak. Telefon a feladónak.. újra feladta.. újra nem dobták be az értesítőt.. újra vissza.. De ez egy másik történet.
Ezen okulva körültelefonáltam a számba jöhető postahivatalokat ragszám stb. ismeretében.
Először is körülkapcsolgattak a fél világon, néhány ezer forint költségén... Majd találtam valakit, aki megígérte, hogy utánanéz, és vissza fog hívni a következő munkanapon.
Várok.. telefon nem jön.. Na majd én.. körültelefon (kezdve a múltkor sikeres mellékkel), itt nincs senki..., nem tudjuk.., miről van szó.. nagynehezen előkerül a nő, aki megígérte, hogy felhív.. nincs meg a csomag.
- A posta a következőket hozta fel ellenem:
-nincs név a postaládámon - mellesleg név nincs, de az hogy melyik lakáshoz tartozik az rajta van.
Mellesleg a lakásban soha nem létező 10 kínai kft leveleit hibátlanul megkapom, illetve a párom oda irányított leveleit is.. sőt még a sajátomat is, ha csak nem valami extra küldemény.
Érdekes hőtáv számla még sosem veszett el...
- Nem vagyok otthon..- hát ugye messze még a nyugdíj, amikor egyéb dolgom sem lesz, mint a postást lesni.
- Különben is, a feladó kezdje keresni...
Itt tartok most. A feladó kezdi keresni. 12 napja eltűnt a doboz...
Nem tudok másik szolgáltatót választani...
Kissé kiszolgáltatott az ember..
Most mit tegyek: sürgős lenne a lencse. Ha megrendelem valami optikusnál.. az lesz úgy 25 ezer.. közben előkerül az elveszett és kifizethetem az lesz a másik 25 ezer...
Azért ennyit nem szántam rá..
Vagy várjak jövő ilyenkorig, hogy mi történik, és ne hordjak lencsét....
sajnos lehetsége, de akkor legalább annyi pénzt vissza kell hogy adjanak amennyire biztosítottad...
ennek persze ára van 5000 Ft értékig 180 Ft, utána 1000 Ft-ként 20 Ft-al.
nekem több dvd-met lopták el (hivatalosan nem tudunk semmit...) , de mióta értékbiztosítva adom fel egyet sem.
értékbiztosítva.. akkor a biztosítási értékig fizet a posta és arra vigyáznak.
amúgy katasztrófális a MP szolgáltatása. csomagok rendszeresen eltűnnek, alkalmazottak hozzálállása közelít a 0-hoz (tisztelet a kivételnek) ..
már várom, hogy jöjjön valami konkurencia, mert ez így ahogy van sz@r
nah. nekem is van friss storym. es ha valaki olvassa es ert hozza kerdesem is.
szamlazni neha postan keresztul szoktam, amikor nagyon nem megyek partner fele. 1x mar megjartam, amikor ajanlott levelem benne a szamlaval nem kapta meg partner. ezen fel buzdulva most mar tertivevenyesen adtam fel egyszerre 2 levelet is (2 partner) benne a szamlaval.
1 honap elteltevel sem kaptam semmi visszajelzest, mire elmentem a postara es kozoltem hogy *ihajcsuhaj*. Erre elemraktak egy tudakozvany c. urlapot es kitoltes utan elkertek tolem 300-300Ft-ot. :-O
hat a jo *******. nehogy mar egy konyvelt kuldemeny reklamaciojaert is en fizessek 2x annyit, mint amennyibe az egesz postazas kerul!! es mikor megkerdeztem hogy ugye visszafogom kapni a penzt, akkor mosolyogtak egy jot..
milyen modon kell a Magyar Postan feladni levelet, hogy biztosan megerkezzen?
Ha már hozzákezdtem elmondom a másik esetemet is. Történt egyszer, nem is olyan régen (kb. 2 hónappal ezelőtt), hogy édesanyám levelet küldött nekem. Ajánlva, mert akkor biztosan megkapom, ráadásul igencsak fontos hivatalos dolgok voltak benne. Várok-várok, semmi. Posta, panasziroda, stb. után megtudtam, hogy az ajánlott levelemet /állítólag - a szerk./ levélszekrénybe kézbesítették, nincs meg, nem baj, menjek be személyesen munkaidő(m)ben, tegyek írásban panaszt és adnak vagy 1500-2000 magyar forintot serébe. Mindezek után a postás volt felháborodva, mert hogy levonták a fizetéséből és azóta a hagyományos leveleket sem dobja be a postaládába, még képeslapért is személyesen kell menni a postára. Erre varrjatok gombot. Ha egyszer a bélyeg ára tartalmazza a kézbesítés költségét is, akkor ezek után majd nekem olcsóbban lehet levelet/képeslapot küldeni, mert csak háromnegyed útig történik a szállítás?
Átmentem a szomszédos postára, hogy feladjak egy levelet az apeh-nek:
- Jó napot kívánok! Egy felbélyegzett borítékot kérek.
- Boríték nincs, majd jövő hónap elején TALÁN lesz.
- Ugye csak viccel? Postán boríték nincs?
- Nem viccelek.
- Öööö. viszlát
Elvégre már XXI. század van vagy mi, nem is tudom hogy képzeltem: boríték postán, dehülyevagyok. Azt még legutóbb lenyeltem, hogy nem tudtak adni 1 db A4-es lapot és keresnem kellett papír-írószer üzletet, de ez...
Na de Te legalább megkaptad az értesítőt! Mi még azt sem kapunk!
És hiába mondjátok hogy reklamáljunk, értelmetlen. Ha reklamálunk kihozza a cuccot, aztán nem jön egy hétig. Ha jön, nem a ládába dobja. Lehetőleg akkor amikor esik. Vagy úgy hajítja be a kerítésen, hogy a kutya martalékává váljon. Persze megint be lehet panaszolni. Ezt lehet csinálni egy darabig, amíg ki nem rúgják a postást. Aztán nincs postás, néha elzavarnak erre egy besegítőt, aki persze nem talál ide, nem ismer senkit, még ha akarna sem tudna jobb lenni mint az elődje. Ez így megy fél évig, amikor megint kerítenek egy állandó postást, aki ugyanolyan disznó mint az elődje.
Itt csak egyet lehet csinálni: előre köszönni, és nagyon jóba lenni (jó nagy jattot adni) postással.
Ilyen monopóliumoknál nincs esélye a kisembernek (lásd még: kukások).
Én naiv! Rendeltem két könyvet a neten, szállítási címként a munkahelyemet jelöltem meg (lévén az otthoni - vidéki - posta nyitvatartási ideje alatt itt tartózkodom), gondoltam, majd itt átveszem a csomagot. Aha, persze, ahogy én azt elképzeltem. Csomag nuku (nem hozta ki a postás), értesítő van (aminek a hátoldalán be van ikszelve a "Jogosult átvevő hiánya' rubrika...). Bemasíroztam vele a postára, ahol természetesen (?) nem kaptam meg a csomagot, mivel nem ez a cím szerepel a személyimben. Ezek szerint jobb, ha én a büdös életben semmit nem rendelek, úgysem kaphatom meg? Vagy hogyan oldhatom fel ezt a patthelyzetet? Jelentkezzek be a munkahelyemre? :o))