Keresés

Részletes keresés

Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7189

Nem tudom, honnan szedted a táblázatodat (gyanítom te csináltad) de már eleve el van b@szva.

Helyesen: "A 'létezik-e?' kérdés csak akkor értelmes, ha megmondjuk melyik SORRA gondolunk."

Azért egy ilyen hiba eléggé árulkodó, hogy az alkotó totál inkompetens....

Előzmény: ErkölcsTan (7188)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7188

Relatív, hiszen az amit egy mentálisan átél egy beteg ember például hallucinációk, vizualizációk, azok nem valóságosak, de maga a betegség hogy ilyen van az tény és valóság. Orvosi tudományos tényszerűség.

Tehát az az Isten amit itt tagadsz bibliai meselény, az nem a valóság. Az sem amiért egyesek rajonganak. Viszont az ezt összefoglaló mentális agyzizi az tényszerű és a valóság része.

Amúgy meg fejlődsz és gyógyulgatsz, mert már nem a LÉTEZÉS szavakat mantrázod és kezdel rászokni helyette a VALÓSÁGRA.

Előzmény: Elminster Aumar (7187)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7187

Bocs, de a KITALÁLT DOLGOK, nem az objektív valóság részei, hanem az emberi közösség kollektív VIRTUÁLIS VALÓSÁGÁNAK a részei.

A végtelenségig járhatod a végtelen univerzumot, de soha és sehol nem fogsz egy "gyűjtőfogalom-bányát" találni, ahol szabadon kitermelhetőek a gyűjtőfogalmak, mint a szén...

Ahogy korábban megírtam neked: már az óvodásoknak elmagyarázzák, hogy mi a különbség a valós és a kitalált dolgok között. Na, ez a distinkció meghaladja a te szerény szellemi szintedet...

Előzmény: ErkölcsTan (7186)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7186

A mentális betegségek a valóság és a tudomány részei. 

A gyűjtőfogalmak is a valóság részei.

Az emberi viselkedések is a valóság részei.

A matematika is csak az emberek fejében létezik.

Az hogy neked az az agyzizid, hogy "Isten" = amit a bibliában összezagyváltak .... nos az egy téveszme.

Előzmény: Elminster Aumar (7185)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 2 7185

"Miért éppen ateista lennék szerinted?"

Azért, szerencsétlen logikaszégyene, mert a "legnagyobb tudományos felfedezésed" az, hogy Isten nem létezik a valóságban, csak az emberek fejében egy kitaláció.

Ez pedig egy duális minőség:

- aki hiszi, hogy létezik Isten (vagy istenek) a valóságban, az a TEISTA

- aki nem hiszi, hogy létezik Isten (vagy az istenek) a valóságban, az ATEISTA.

Nincs több kombináció ebben a kérdésben. És te a "legnagyobb tudományos felfedezésed" alapján nem hiszed, hogy létezne bármilyen isten a valóságban. Ergo: ateista vagy.

Előzmény: ErkölcsTan (7182)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7184

Nevezd már meg a konkrét a-Hófehérke-izmusra alakult gyülekezetet, mert nekem az emlékeimben csak olyanok vonnak, amik felkértek tagságra és én nemet mondtam:

Szeptikus Társaság

Magyar Ateista Egyház

Brendelmatyi társaságai

Matt az ősibb, nem a mostani

Ez az állításod legalább 22-26 éven belül teljes képtelen hazugság, hiszen akkor egy újságcikk is megjelent a P-DOX vallásról és velem, amiben szerepelt, hogy az ateistákat is gyógyítjuk. Kellően köztudomású volt, hogy az ateizmust mindig is baromságnak tartottam. Persze a JahveZsidóSátánIsten rajongást is. Ezeken kívül is nagy még a világ.

Előzmény: Siphersh (7183)
Siphersh Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7183

Na ja, de amikor fontos ateistává akarta fontoskodni magát az üres önfényező nyomulásával, akkor az ateisták elhajtották a picsába, szóval az ateizmus hülyeség.

Előzmény: Elminster Aumar (7180)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7182

Miért éppen ateista lennék szerinted? 

Miért nem kakukkos óra? :-)

ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7181

Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7180

Te magad is ateista vagy, szerencsétlen.

Csak szellemileg nem vagy eléggé kigyúrva, hogy ezt a logikai szükségszerűséget képes legyél felfogni.

Előzmény: MemetikaTan (7179)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7179

Az ateizmus, csak egy emberi pszichikai állapot. Így kár fanatikus ateistával vitatkozni. 

Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7178

"4. Ez logikai hiba. Körkörös érvelés. Marhaság !!!"

A körkörös érvelés lényegét sem érted.

De ezen már senki sem csodálkozik, annyi dologról bebizonyítottad, hogy nem értesz hozzá, és hogy a logika is magas neked, mint kisvakondnak a farzseb.

Előzmény: MemetikaTan (7176)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7177

Akkor neked külön megismétlem, mert látom, hogy a szerény szellemi képességeid miatt elsőre nem ment át neked: én is csak azért foglalkozom veled, mert IRL soha nem találkoztam ennyire beképzelt felfuvalkodott tudatlan hólyaggal.

Előzmény: ErkölcsTan (7175)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7176

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás, így az ateizmus. Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudomány-filozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus.  (Babig; Rudolf Carnap 1891-1970 Német-Amerikai filozófus és logikus) 

Ez az egész "Isten létezik" vs "Isten nem létezik" mókuskerekes filozofálgatás  marhaság. Néhány nagyon egyszerű dolgot kell csak végig gondolni és logikusan.

1. Mi is "Isten" ? -> Mi is "Karakutty" ?
2. Miért is az "Isten"? -> Miért is az "Karakutty" ?
3. Tehát azért az "Isten", mert úgy lett kitalálva ? ->  Karakutty, Isten teremtője. Így találták ki.
4. Ez logikai hiba. Körkörös érvelés. Marhaság !!!

Az ignoszticizmus vagy igteizmus az az elképzelés és filozófiai irányzat, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs egyértelmű meghatározása. Megjegyzem, hogy a "létezés" fogalom és szó is hasonló problémákkal küzd

Az ateizmus ál-tudomány és ál-filozófia. Valójában csak egy ellenvallás, tagadás-vallás. Még pontosabb meghatározás, hogy az ateizmus, csak egy emberi pszichikai állapot. Erre jutottam a kutatásaimmal, meg az Oxford kézikönyv is, ezt állapítja meg az ateizmusról. 

ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7175

Szia kutyus!!! :-) Kész gumicsontot? :-)

LOGIKA: most kutya vagy és még is érdekel, vagy nem vagy kutya és akkor ....

tettekkel kellene bizonyítani. Pölö nem írni az általam indított index témakörökbe. Nem címezni hozzám kommenteket. 

Előzmény: Elminster Aumar (7174)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7174

És már megint csak magadról írogatsz.

Látod, ez a narcisztikus személyiségzavar egyik fő tünete. a teljes világod saját magad körül forog, és ezt kényszeresen tudatni akarod mindenkivel. (De a kutyát sem érdekli a noname személyed.)

Előzmény: ErkölcsTan (7173)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7173

Kellően emlékezetes és nagy sora azoknak, akik még is lepattantak rólam. Az első magánéletében egy használtkönyvárus volt, aki még a magyar wikipédia szerkesztőségébe is utánam jött.  Ott kapott tőlem KO-t. "eltérítő" olvatárs is bepróbálkozott .... Karakutty nyugosztalja emlékét. :-)  

Meg talán az ÉRVEIMET kellene szétszedni .... Jah, hogy az nem megy???? Akkor marad az, hogy nincs rajtam sapka. 

Előzmény: Elminster Aumar (7172)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7172

"Ez már a végső vergődésed, akárcsak FlúgosFizikusnál. Végjáték."

Látod, ennyire nem tudod felmérni a másik embert egy ilyen fórumon.

ÉVTIZEDEKIG bírom a hozzád hasonló beképzelt nagyképűek piszkálását, nevetségessé tételét és cáfolását. Sehol se leszel már, amikor én még mindig a fórumbolondokat fogom kritizálni.

Előzmény: ErkölcsTan (7171)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7171

Ez már a végső vergődésed, akárcsak FlúgosFizikusnál. Végjáték. 

Ide írd, mert ide való : Mentális zavarok filozófiája és etikája  

Előzmény: Elminster Aumar (7170)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7170

"Én. Én. Én. Én. Én. Én..."

A vicces, hogy azt nem veszed észre, hogy amikor magadat dicsőítve saját magadról írogatsz, pont akkor dolgozik a személyiségzavarod. És te kiteregeted ezt ország-világnak.

Előzmény: ErkölcsTan (7169)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7169

Nárcisztikus személyiségzavarban te szenvedsz, hiszen nem bírod elviselni, ha valaki a környezetedben sikeres. Te meg nem. Jómagam, igen jogosan vagyok büszke magamra az eredményeimért, mert keményen megdolgoztam érte. Joggal említhetem, mint életrajzi adatomat. Amit ma már egyre több helyen el is ismernek. 

Neked nincs mit említeni, ez a te nagy bajod. 

Előzmény: Elminster Aumar (7168)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7168

"Viszont tudományosan és tesztelhetően bizonyítani nem tudták.

Ezt jómagam vitte véghez."

Nem teszteltél te semmit se "tudományosan", ugyanis semmit sem értesz a tudományos módszertanból és a tudományosságból. (Mint általában bármi más dologból se.)

Te csak eljátszottál, mint a kisgyerek apu műhelyében a Lidl-is műanyagszerszámokkal, hogy mos ő is barkácsol, mint apu...

Mellesleg megint a narcisztikus dicsekvésed jött elő. "Én. Én. Én. Én. Én..."

Előzmény: ErkölcsTan (7165)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7167

Lásd legfelül.

Próba-nyomtatott könyvem belső cím oldala:

Előzmény: ErkölcsTan (7166)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7166

Richard Dawkins is le van benne hivatkozva, gyakorlatilag a belső alcímben is:

Előzmény: ErkölcsTan (7165)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7165

Sokan megírták és le is hivatkozom őket. Jung, Freud, Szász, Carnap ... stb. Viszont tudományosan és tesztelhetően bizonyítani nem tudták.

Ezt jómagam vitte véghez. 

A legjelentősebb ide kapcsolódó egyéni "találmányom" a kognitív immunizálás módszertanának a kimunkálása. Aminek szintén van előzménye, az immun mémek miatt. Csak a "találmányok" is olyanok, hogy hiába volt már Edison előtt is vagy 20-30 féle villanykörte, meg különféle kitalálóik, még is ő lett a feltalálója. Tehát egy probléma felvetése még kevés. A fél megoldások is. A használható megoldás az ami ér valamit. A kognitív immunizálás módszertana képes immunizálni közösségeket a dogmák ellen. Így az társadalmi békét és kulturális stabilitást hozhat.

Előzmény: Elminster Aumar (7164)
Elminster Aumar Creative Commons License 2026.04.02 -1 1 7164

Tehát az isten(ek) egy kitalált fogalom és mentális képzet. Gratulálok! Felfedezted a kanálban a mélyedést! Büszke lehetsz magadra, ez tényleg emberes tudományos teljesítmény!

Csakhogy ugyanezt már néhány ókori görög filozófus is megírta több mint kétezer éve. És természetesen azóta is ez az alapja az ateista gondolkodók álláspontjának.

Előzmény: ErkölcsTan (7163)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7163

Írtam egy magyarnyelvű összefoglalót is belőle a netes naplómba:

Te magad is tesztelheted. A téma rövid és vázlatos összefoglalója: 

Mára már, van úgynevezett Tudományos Kognitív Isten is. Igen a sok emberek által teremtett és kitalált istenen ( Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus, Ahura Mazdá, Zurvan, Nagy Manitu. ...) túl és mellett. Persze ez már nem egy mitológiai meselény, és nem is valami természeti képződmény (Nap, Univerzum-Panteizmus, Föld-Gaia, fák, források, állatok, kövek), aminek megszemélyesített jelentést is találnak ki. Inkább a neurológiai és pszichológiai folyamatokat fedi le. Viszont ez az "Isten" bizonyított és tesztelhető is. Ezzel felvetődik az ateizmus értelmetlensége kérdéskör is.

Elemzéseimet, kísérleteimet, teszteléseimet, a helyes érveléstanra, tehát a logikára, humánetológiára, biológiára, élettanra és magatartástudományra alapoztam. Amelyek már kellőképpen bevált és viszonylag jól működő tudományágak.

bővebben:

Tudományos Kognitív Isten feltárás

2023. április 15. - IGe • 

ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.02 -1 0 7162

Itt indult az Isten definíció adat gyűjtés, aztán folytatódott az origó Valláskritika fórum rovatában is, amelyet akkoron miattam hoztak ott létre. Meg sok más helyen is, például a Valláskritika Virtus netes szabadíró közösségi oldalon is.  Mára már begyűjtött adatok rendezve, feldolgozva lettek és meg lett a segítségükkel a Tudományos Kognitív Isten is.

ErkölcsTan Creative Commons License 2024.04.08 -1 0 7161

A Tudományos (kognitív) Isten kikutatása és feltárása megtörtént.

További pontosítás még várható, de a lényeg az eléggé biztos alapokon áll. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.29 -1 1 7160

Mint máshol írtam lényegtelen a leválogatások száma. Meg bármikor bárki újrázhat és újra gyűjthet, akár más földrajzi környezetben is. Mára már megvan a "Tudományos Isten" és sokszorosan bizonyítottan, letesztelten és igazoltan. Müködik. 

Előzmény: Bölcs Árnyék (7159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!