Keresés

Részletes keresés

lylyke Creative Commons License 2005.08.21 0 0 55
dr. Agárdi-Gulyás: A mai magyar grafológia c könyvből tanultunk. Többen szerkesztették ezt a könyvet többek között a tanárnőm is. Erről a Galambosról még nem hallottam.
Előzmény: viktorya (54)
viktorya Creative Commons License 2005.08.21 0 0 54
írásbiosz= írásfiziológia, csak a tantárgy nevét változtatták meg. Gondolom Ti még a Galambos Katalin könyvéből tanultatok, vagy lehet, hogy akkor még nem volt az se?
Előzmény: lylyke (50)
lylyke Creative Commons License 2005.08.21 0 0 53
Én még 2001-ben végeztem és akkor még 30.000 volt félév és a vizsga plussz 10.000 Ft.
Előzmény: Barátocska :) (51)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.21 0 0 52
Asse tudom, lesz-e még nekünk irásbiológia elôadás... Úgy adták le az anyagot, hogy a szakasszisztensi vizsgára :( Aztat én meg már régen elfelejtettem... úgyhogy lehet tanulni a könyvbôl :(( A pszichológia tetszik nekem, bár tényleg elég kemény...
Előzmény: viktorya (49)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.21 0 0 51
Féléves tandij 65.000. plusz 20 e kreditenként, és egy kredit legalább kell az óraszámhoz félévenként... :(

Nálatok mennyi volt?
Előzmény: lylyke (50)
lylyke Creative Commons License 2005.08.21 0 0 50
Írásbiosz??? Nálunk ilyen tantárgy nem volt csak írásfiziológia. Ami pedig a pszichológiát illeti azt rendesen meg kell tanulni mert arra nagyon rámennek, ami érthető. Nektek mennyibe kerül a tandíj?
viktorya Creative Commons License 2005.08.21 0 0 49

Van nyár elején is és ősszel is szoktak csinálni, mint ahogy szakvizsgát is.

És nagyon kérdőjeles ez a mostani vizsga, ugyanis én holnap kórházba megyek a kisfiammal, és nem tudom, hogy haladok majd a tanulással. De aug 31-ig kell jelentkezni, max jelentkezem, és átíratom magam őszre. Meg most kezdem el a fősulit, nem tudom, hogya tudok ütemezni.

Írásbiosz.... háát végülis nem annyira gáz, és a Vékony Györgyi nagyon klasszul adja le az anyagot. Meg az új könyv is jó, kifejezetten a vizsgára szükséges anyagot tartalmazza. Lessz ám még később ennél sokkal rázósabb tantárgy is, ezek a pszichológiák azért elég húzósak. De kellenek, ugyebár :))

Előzmény: Barátocska :) (48)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.21 0 0 48
Huha, nagyon drukkolok!! :)) Én azt hittem, nyár elején volt a szakasszisztensi vizsga (?)... :o Én az irásbiosztól nagyon félek :(((( Te hogy állsz vele?
Előzmény: viktorya (47)
viktorya Creative Commons License 2005.08.21 0 0 47

Sziasztok!

Én is ott tanulok a Grafint-ben. Most fogok( ?) ősszel szakasszisztensizni. Ötödik félévet kezdem. Nekem elég jó tapasztalataim vannak.

Előzmény: Barátocska :) (46)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.21 0 0 46
Nem, dehogy :) Nyomdász vagyok, nem hagyok veszni húsz év szakmai tapasztalatot :)) A grafológia segit az embereknek. Azt szeretném csinálni, hogy annyi embernek segiteni, amennyinek lehet, energiáim és tudásom függvényében :)))
Előzmény: lylyke (45)
lylyke Creative Commons License 2005.08.21 0 0 45
Úgy látszik ezek a tanárok már mind újak mert egyiknek sem cseng ismerősen a neve.

Hogy mi szeretek lenni a legjobban, ez jó kérdés? :))) Végül is az óvonői pályát is szerettem mert hívatásomnak éreztem 18 éven át, de aztán egyrészt jött egy vállalkozási lehetőség amit kár lett volna kihagyni másrészt pedig azokban az időkben kezdett megváltozni a pedagógus szakma negatív írányba ami nem volt kedvező, úgy hogy ezért könnyen ment a váltás.
Szeretek a grafóval is foglakozni amit egyenlőre csak hobby színten üzök, de ezt már említettem, azonkívül a jelenlegi üzletépítést is szívesen csinálom mert egészségvédelemről szól ami a mai világban az egyik legfontosabb tényező. Menet közben elvégeztem egy manikürös tanfolyamot is mert soha nem lehet tudni, hogy mikor veszem hasznát.:) Száz szónak is egy a vége igyekszem sokoldalu lenni! :)))

Ha elvégzed a grafó sulit akkor csak ezzel szeretnél foglakozni?
Előzmény: Barátocska :) (44)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.21 0 0 44
Hamperger Anita, Csányi Évi, Zádor Erzsi, Csernyikné Ági, Szabó Katalin, Nemes Antónia... :))

Mi szeretsz lenni a legjobban? :)
Előzmény: lylyke (43)
lylyke Creative Commons License 2005.08.20 0 0 43
Jelenleg "szabadúszó" vagyok mivel több végzettségem is van és hol ezt hol azt probálom érvényesíteni, tudod ahogy a piac éppen megkívánja! :))))
Elhiszem, hogy tartasz a szakassz.vizsgától mert nem könnyü az egyszer biztos. :(
Kik a tanáraid?
Előzmény: Barátocska :) (42)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.20 0 0 42
Amikor én kezdtem (tavaly) már eleve háromévesre jelentkeztem. Jövô nyáron lesz a szakasszisztensi vizsga, a második év végén. Nagyon izgulok! :) Csütörtökönként járok minden héten, délutánonként 5 órát. Egyébként számitógépes nyomdai elôkészitéssel foglalkozom (nyomdász vagyok :). És te? Azt mondtad, te nem dolgozol a szakmádban... Hanem?

Előzmény: lylyke (41)
lylyke Creative Commons License 2005.08.20 0 0 41
Én is nagytudásu, szimpatikus embernek ismertem meg az Agárdi tanár úrat! :)))

Nálunk 2 éves volt a képzés ami graf.szakasszisztensi végzettséget adott, de most kaptam a hírt, hogy el lehet végezni a 3. évet is mert végre elfogadja a minisztérium emelt színtü végzettségnek ami egyben grafológus diplomát is jelent. Gondolom te is hallottál róla!
Mi szombatonként jártunk suliba 9-16h-ig.

Egyébként neked mi a szakmád, ne tán pedagógus? :)))
Előzmény: Barátocska :) (40)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.19 0 0 40
Bevallom ôszintén, engem riaszt egy kicsit az a könyv, hihetetlen tudás és képesség érzôdik mögötte, annyira picinek érzem magam hozzá :((

Agárdi Tamás viszont egy hihetetlen szimpatikus, nagytudású és joviális uriember, tanitani nem igazán tud (tôlem négyest kapott év végén :) -- szoktak kérni értékelést a tanárokról, az volt az elsô órája, mert nem szokott ilyet csinálni), de nem a képességei miatt nem, hanem éppenséggel a hatalmas tudása miatt... Nem tudom, érted-e ... :)))

Nálatok mennyi ideig tartott a képzés? Nappalin vagy estin tanultál?

Előzmény: lylyke (39)
lylyke Creative Commons License 2005.08.19 0 0 39
Ez a vastag könyv azután jelent meg, hogy levizsgáztam, pedig nagyon sok segítséget nyújtott volna a vizsgára való felkészülésben ha egy kicsit előbb adják ki, na de így is sikerült és az a lényeg! Nagyon szeretem ezt a könyvet mert a benne lévő szempontok alapján szoktam az elemzést elkészíteni. Különben a tanárnőm is az egyik szerkesztője a könyvnek.:))))
Előzmény: Barátocska :) (38)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.19 0 0 38
Köszi! :)

Agárdy még órát is tartott nekünk, "Mozgás mint kommunikáció" cimen, irtó vastag a könyve, szoktam lapozgatni, nekünk tankönyvünk...

Köszi a honlapot, amint tudom megnézem.

És hát igen, igazad van, éppen azon igyekszem, hogy én legalább fel tudjak nôni hozzá :))))
Előzmény: lylyke (37)
lylyke Creative Commons License 2005.08.18 0 0 37
Az biztos, hogy egy teljes átfogó hiteles elemzést csak több éves gyakorlat után adhat ki az ember a kezéből. Nagyon sokan még nem tudják, hogy mi van a grafológia szó mögött, ezért is írtam, hogy még nem nőtt fel az ország ehhez a tudományhoz. Külföldön már minden nagyobb cégeknél alkalmaznak grafológust akik segítenek a munkaerő kiválasztásban.
Ami pedig a tankönyveket illeti ajánlom a "Grafológia kézikönyve" dr.Agárdi Tamástól ha még nem ismered valamint a volt tanárnőm honlapját hátha itt is találsz magadnak egy két használható infót!
http://www.regiografo.hu/elso.htm
Előzmény: Barátocska :) (36)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.18 0 0 36
Ezzel egyetértek, az imidzsrontásért már igy is több minden felelôs. Ha leszámitjuk azt, hogy vannak emberek, akik csipôbôl elutasitják saját magukat (ezáltal a grafológiai elemzést is :), és utána mindenkinek azt mondják, hogy kamu az egész, akkor még mindig ott vannak azok, akik felületesen csinálják, vagy hiteltelenül vagy bántón, vagy vásári látványosságként. A köztudatban ugyanis még nem egzakt tudományként szerepel a grafológia, ezért kár vele játszadozni. Tévében, ujságban, ilyesmi... Ott ugyanis az jön le, hogy ez egy játék, bárki szórakozhat vele a maga örömére. Holott te biztos tudod, hogy nem igy van, és súlyos éveket kell forditani rá (fôleg a gyakorlatra), hogy hiteles elemzést készithessen egy szakember. Én legalábbis ezt gondolom. Te? A grafológiai iskolák között fennálló rivalizálás pedig megint csak nem tesz jót az imidzsnek.. Pl. kivettem a könyvtárból egy grafológiai könyvet, mert összeszedettebbnek találtam a saját tankönyveinknél, de mondták, hogy abból ne tanuljak, mert nálunk már volt olyan eset, hogy a vizsgán nem fogadták el az abból tanultakat... :(( Szerinted milyen már ez?
Előzmény: lylyke (35)
lylyke Creative Commons License 2005.08.18 0 0 35
Egyenlőre nem sok hasznát veszem a gyermekrajzelemzésnek mert régóta nem dolgozom a szakmában, viszont sok kisgyermekes ismerősöm kért már segítséget ilyen úton amivel célravezető tanáccsal tudtam őket ellátni! :))) Azonkívül egy fejvadászcégnek készítettem néhány elemzést munkaerő kiválasztás címén. Ezt a részét is kedvelem! :)) Azóta csak hobbíból elemzek ismerősöknek, barátoknak mert egyenlőre ebből nem lehet megélni itt nálunk. Ehhez még fel kell nőnie az országnak!! Akik elvégezték a sulit és néhány sikertelen próbálkozás után rájönnek, hogy nem tudnak vele érvényesülni, összeállnak páran és inkább oktatják mert abban legalább van pénz csak sajni sok esetben a minőség kárára megy ami rontja a grafológia image-t! :((((
Előzmény: Barátocska :) (34)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.18 0 0 34
:))) Még csak egy évet végeztem, gyerekrajz-elemzést még nem csináltunk, csak érintettük, de biztos nagyon klassz! Hasznát veszed a munkádban??? Hát persze, gondolom... :))) És mostanában csinálsz elemzéseket?
Előzmény: lylyke (33)
lylyke Creative Commons License 2005.08.17 0 0 33
Ezen a területen én sem ismerek senkit egyenlőre. Én annak idején gyermekrajzelemzésből írtam a szakdolimat mivel óvonő a szakmám.:)))
Előzmény: Barátocska :) (32)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.17 0 0 32
Szia!! :)) Igen, vannak vele terveim, nagyon érdekelne a grafoterápia, de állitólag kevesen értik, kisérleti stádiumban van még, pedig arról szeretném irni a szakdogát :(( Te tudsz valakit, aki érti, vagy müveli? Egyébként valahogy úgy gondolom, teljes embert kiván...
Előzmény: lylyke (31)
lylyke Creative Commons License 2005.08.17 0 0 31
Igen vagyok még csak ritkán nézek rá a topikra mert sajni ritkán írnak bele. Én nem tudok se jót se rosszat mondani a graf.int-ről mivel én Pécsen tanultam. Persze, hogy rivalizálás megy az intézmények között, de ez máshol is így van nem csak itt. Neked van valami terved a továbbiakra a grafóval vagy csak hobby szinten végzed el a sulit?
Előzmény: Barátocska :) (30)
Barátocska :) Creative Commons License 2005.08.09 0 0 30
Sziasztok, olvassa még valaki ezt a topicot? Itt lejjebb valaki azt irta, hogy a GrafIntrôl hallott már rosszakat. Szerintetek mire gondolhatott? Én ott tanulok, mi a baj vele? Ti tudtok valamit? Lylyke, te még vagy? Mit gondolsz? Te hol tanultál? Mondjuk a különbözô grafológiai sulik sztem rivalizálnak, de azt nem gondoltam, hogy rossz hireket terjesztenek egymásról... :-((
Előzmény: lylyke (29)
lylyke Creative Commons License 2005.06.20 0 0 29
Azt egy kicsit túlzásnak tartom, hogy sokan élnek meg ebből mert a legtöbben másodállásként boldogulnak vele. Írtam az előző hozzászólásomban, hogy én is talpaltam vele sokat, de nem tartottak rá igényt. Azért is írtam, hogy kis cipőben jár még az országunk ehhez a tudományághoz. Külföldön már jól bejáratott ez a szakma.
Előzmény: zsoltdi (28)
zsoltdi Creative Commons License 2005.06.09 0 0 28

Meg se próbáltad?

Mostanában elég sokan élnek már belőle

Előzmény: lylyke (27)
lylyke Creative Commons License 2005.06.09 0 0 27
Sajni én sem tudok aktívan foglalkozni vele mert nincs rá lehetőségem, úgyanis a mi kis országunk még kis cipőben jár ebben a tudományban. :((( Ezért egyenlőre marad hobbynak.
Előzmény: zsoltdi (26)
zsoltdi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 26

Aktívan foglalkozol grafológiával?

A többség aki elvégzi nem ebben dolgozik

Előzmény: lylyke (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!