Keresés

Részletes keresés

drotmalac Creative Commons License 2000.10.17 0 0 111
Miért ez az erős önkritika,Acid?
:))
Előzmény: acidangel (110)
acidangel Creative Commons License 2000.10.17 0 0 110
Primitiv trivialis fsz vagyok,bocs...
Előzmény: drotmalac (109)
drotmalac Creative Commons License 2000.10.17 0 0 109
Type O Negative

Ez mint tudjuk egy vércsoport,szerintem negatív hangzása miatt választották (van benne "negatív" szó is meg a "nulla" is.)

Előzmény: acidangel (106)
Juditka Creative Commons License 2000.10.17 0 0 108
Nem thin, hanem TIN és a Lizzy-vel vagy Lizzie-vel együtt régi, lerobbant Fordot jelent.
Előzmény: acidangel (107)
acidangel Creative Commons License 2000.10.17 0 0 107
Thin Lizzie...Mesehos!!
Előzmény: Juditka (105)
acidangel Creative Commons License 2000.10.17 0 0 106
KMFDM:Semmi tobbseget a kisebbsegnek.De vajon egy Type'o'NEg.nev hoonan gyun???
Előzmény: nothingleft (60)
Juditka Creative Commons License 2000.10.17 0 0 105
Tin Lizzy?
lusti Creative Commons License 2000.10.17 0 0 104
Sziasztok!

Én egyszerűbb magyarázatot ismerek. Van egy olyan gyík, amelyik a vízen fut, ezt hívják Jesus Lizardnak.

És a többi megfejtése:
Gentle Giant: egy Oscar Wilde meséből származik.

Dog Faced Hermans: az együttes vmi horror filmből vette, amiben egy Herman nevű illetőnek kutyafeje lett :-)

Üdv
lusti

Előzmény: trancsiloz (98)
Fineas Creative Commons License 2000.10.17 0 0 103
Kösz. Emil megy.
Előzmény: DECKARD (99)
szega Creative Commons License 2000.10.17 0 0 102
Orchestral Manoeuvres in the Dark
Előzmény: Juditka (101)
Juditka Creative Commons License 2000.10.17 0 0 101
Eljött az ideje, hogy megint kérdezzek egy nagyon nehezet:
OMD
bufo Creative Commons License 2000.10.16 0 0 100
Sajnos épp kölcsönadtam a könyvet, de megérne egy kölön topicot az öreg démonológus, amint azt fejtegeti, mekkora sátán is volt a Beatles, az Eagles, meg az Electric Light Orchestra, miközben a Slayerről meg a Venomról láthatólag még csak nem is hallott, a leghitelesebbnek azonban az a beszámoló tűnt, amelyben arról a rockkoncertről mesél, amely után nem fértek be a halottak a városi hullaházba, és az egész cityben szagolhatta mindenki a hullaszagot, mert valami több százan fáradtak meg. Persze.
Előzmény: DECKARD (90)
DECKARD Creative Commons License 2000.10.16 0 0 99
Fineas:
Írnék én csak lenne előttem a könyv. Mellesleg viszonylag fiatalon olvastam előbb, mint hallottam volna pl. a Staiway to Heaven-t. Így a könyv után azt hinné az ember, hogy egyenesen a sátán barlangjában írták és hatására sátánista tömeggyilkos lesz mindenki. Ehelyett (és azt hiszem a T. Rockrajongó Asztaltársak egyetértenek velem) ez a klasszikus rockirodalom egyik legszebb száma. Nem hiszem, hogy a Monsignore meghallgatta volna egyszer is...
Ja és az AC/DC azóta elhúnyt énekesét(!) Bon(!) Scott-nak hívták és nem a gitárjára(???) tűzve halt meg...
>Különben én így se tudom mi a kettő közt a különbség, de nemis igazán érdekel.<
A probléma pedig az (nálad és a nyilván nagytudású Monsignore-nál is), hogy ha valaminek még a tényanyagával sem vagy tisztában akkor hogyan alapozhatsz rá nagyívű fejtegetéseket...már persze ha nem csupán a mellébeszélés a cél...
Bocs mindenkitől az offtopicért
Előzmény: Fineas (93)
trancsiloz Creative Commons License 2000.10.16 0 0 98
Jesus Lizard nevéről:
A középkori mondákban szerepel egy koronás gyík - a kígyók, vagy mik királya - amely pillantása halálos, és állítólag a fiatal Jézus elpusztította; ez a baziliszkusz. Később egy tarajos gyíkot neveztek így el, és ennek a baziliszkusz félének máig is Jesus Christ Lizard a neve, angol nyelvterületen természetesen. No és innen jönnen a fentebb jelölt őrültek neve is. :)

Volt itt szó a New Model Armyról, meg eszembe jutott a Levellers is. Tudtok még ilyen "angol forradalmas" nevű zenekarokról?

lusti Creative Commons License 2000.10.16 0 0 97
Várok még holnapig, hátha vki tudja.
Előzmény: Fineas (96)
Fineas Creative Commons License 2000.10.16 0 0 96
Jó ez a név. A zenéjük annyira nem ragadt meg, de a koncerjük tetszett a Répa-fesztiválon.
Egyszercsak a zongora billentyűkön rózsaszin foltok jelentek meg. Legendás dolgok ezek, megér egy zenekarnevet is. :-))))
Lusti: Többire szabad a gazda.
Alice Cooper???? Ez is benne van Monsignore könyvében.
Előzmény: Skywalker. (95)
Skywalker. Creative Commons License 2000.10.16 0 0 95
Aha látom. Nem voltam Mode klubban (már vagy 6 éve). Sajna most is kimaradt, talán majd legközelebb.

Nem haragszom a topiconkívüliségért.

Na mégvalami: Legendary Pink Dots????

Előzmény: Fineas (87)
lusti Creative Commons License 2000.10.16 0 0 94
Bingó!
Előzmény: Fineas (93)
Fineas Creative Commons License 2000.10.16 0 0 93
New Model Army Cromwell hadseregének a volt a neve.
DECKARD válasza meg nem elégített ki a könyvvel kapcsolatban, mert túl általános volt. Kicsit pontosabban lehetne írni? Mondjuk Emilben. A B-szériáról meg köszönöm a helyre igazítást. Különben én így se tudom mi a kettő közt a különbség, de nemis igazán érdekel.
Juditka Creative Commons License 2000.10.16 0 0 92
A húgait pdeig Pamela és Vicky Springsteennek hívják. Ugye, hogy milyen fantáziátlanok ok is?
De Cukorka barátommal nagyon szívesen kimuvelünk a Bruce Springsteen topicban. :-)
Előzmény: Juditka (91)
Juditka Creative Commons License 2000.10.16 0 0 91
Mondom, hogy szivatnak! Vagy az E Street Band neve nem tetszik? A Bruce Frederick Joseph Springsteenen nem lehet túl sokat variálni.
Előzmény: kiskornél (88)
DECKARD Creative Commons License 2000.10.16 0 0 90
Megírnám Bufo helyett, az nem tetszett, hogy tele volt marhaságokal, nyilvánvaló pontatlanságokkal és tévedésekkel amiből is kiderült, hogy aki írta az nemhogy nem hallotta zenélni ezeket az együtteseket, de még a minimális mértékben sem nézett utána annak, amit leírt. Ami kissé megkérdőjelezhetővé teszi az egész mű hitelességét (mármint aki a forrást sem ismeri, az miként vonhatna le helyes következtetéseket...és ez mindenkire vonatkozik aki publikál, akár Monsignore akár nem).
A B52 NEM vadászbombázó, hanem nehézbombázó (a különbség kb. mint egy kisteherautó és egy kamion közt) és az Enola Gay-hez (amely egy B-29) köze sincs, mivel akkor még a tervezőasztalon sem létezett (az első felszállása úgy 1957 körül lehetett). Szóval a forrás pontatlansága rossz következtetéshez vezethet...amint a mellékelt ábra is mutatja.
Előzmény: Fineas (34)
lusti Creative Commons License 2000.10.16 0 0 89
Sziasztok!

Genesis és a Jethro Tull tényleg könnyű volt.
Akkor vmi nehezebbet:

Dog Faced Hermans
Gentle Giant
Jesus Lizard
New Model Army

Üdv
lusti

kiskornél Creative Commons License 2000.10.16 0 0 88
Akárhogy is van ezzel a Springsteennel, választhattak volna maguknak valami menőbb nevet is. Pl. Joe Cocker (Tökös Józsi).
Ott van pl. a Steely Dan. Mindig azt hittem, az valami metálszólóénekes neve, erre kiderül, hogy nem.
Előzmény: Juditka (68)
Fineas Creative Commons License 2000.10.16 0 0 87
Pasz, nem tudom. Egyébként nézzétek meg Lustival a péntek 13.-ai utolsó hozzászólásom számát és tartalmát. Vicces nem? Azért a 6666-os se rossz amit nem hagyhattál ki. Voltál DM klubban? Nekem nem igazán jött be, de sokat beszélgettem topicosokkal. És nem volt kisterem.
Bocs a topicon kivülidumáért.
Előzmény: Skywalker. (86)
Skywalker. Creative Commons License 2000.10.16 0 0 86
Kösz!

a'GRUMHH ????

Előzmény: Fineas (85)
Fineas Creative Commons License 2000.10.16 0 0 85
Skywalker: Tudtommal a Clock Dva nem jelent semmit sőt Andy Newton szerint az is mindegy, hogy dva-nak mondod vagy di-vi-é-nek.
A Nitzer Ebb-et biztos, hogy azért választották, mert jól csengett a neve. Ezt az első budapesti koncertjük alkalmával el is mondták.
Az Előlap Panelre(FLA) én is kiváncsi lennék.
Nothingleft: Engem a KMFDM annyira nem izgat fel ezért még nem kalandoztam arra, de a 1995-ös első Phobia Teechno fanzine-ban ezek vannak fel sorolva:
Keep MTV From Destroying Minds
Keine Musik Für DEutsche Menschen
Keine Mehrheit Für Die Mitleid
Kill Mother Fucking Depeche Mode
Kylie Minogue Fans Don`t Masturbate
Nekem az első és utolsó tetszik a legjobban.
Lusti: Yelworc milyen zenét játszik? Kemény techno-t (nem a magas BPM-től kemény). Mondjuk inkább úgy EBM hasonló mint Frontline Assembly, Front 242, hogy az ismertebbeknél maradjunk.
A Genesis-t tudtam mint teologiát idén végzett, de túl nyílvánvalónak tartottam volna. :-)
dr_strange Creative Commons License 2000.10.13 0 0 84
Dire Straits kb. annyi, mint a tönk széle, nagy szorultság... de, hogy miért ez lett a nevük, van-e mögötte sztori, vagy csak jól hangzott, azt a DS topikban kell valamelyik szagértőtől megkérdezni.
Előzmény: Dr. Lecter (80)
trancsiloz Creative Commons License 2000.10.13 0 0 83
Red Squad
A Radioheadről márpedig..
Egy másik head itt a kulcs - állítólag. Talking Heads, 80-as évek beli, amolyan intellectuel-punk zenekar, szóval nekik volt egy számuk, melynek pontosan ez a címe: Radio Head. Az együttes vezéralakja rendezett egy filmet Hollywoodban True Stories címmel - egy texasi kisvárosban játszódik, ahol mindenki kicsit őrült, de legalábbis nagyon furcsa - és persze telenyomta saját számokkal. Esetleg ez tetszhetett meg annyira fiúknak, hogy ezt a nevet választották.
Red Squad Creative Commons License 2000.10.13 0 0 82
Te jó ég, mennyi doktor egy topicban.. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!