Keresés

Részletes keresés

Mogyi! Creative Commons License 2 napja -1 7 417693

Sziasztok!

 

itt az idei szurkolói beharangozó, ezúttal mindenki egy epizódban!

 

202. rész - Szurkolói zóna 2023

https://tripladupla.podbean.com/e/202-resz-szurkoloi-zona-2023/

 

A tavalyi sikeres szezonbeharangozó-széria után idén is a szurkolóké a főszerep, újra ők mesélnek a szeretett csapatuk nyaráról és az elvárásokról. Lesznek ismerős hangok és bizony új vendégek is. Ezúttal egy epizódban hallható mind a 14 beszélgetés, hogy teljesen képbe kerüljetek, hallgassátok meg az összeset, ne csak azét a csapatét, amelyiknek szurkoltok.

NKA Pécs - Maretics Martin

Budapesti Honvéd - Farkas Lajos

Kaposvár - Romanek Péter

Szeged - Láng Zoltán

Paks - Tinnyei Zsolt

OSE Lions - Kalapos Krisztián

Sopron - Horváth Ferenc

Kecskemét - Molnár Péter

DEAC - Tarnóczi Sándor

Szolnoki Olajbányász - Munkácsi Tamás

ZTE - Bálizs Zsuzsa

Körmend - Erdei Péter

Alba Fehárvár - Szabó Csillag

Falco - Orbán Marcell

 

Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod!

Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!

Lájkolj Facebook-on, kövess Instagram-on!

Iratkozz fel a podcast Youtube- és TikTok csatornájára is!

Minden link egy helyen: https://linktr.ee/tripladupla

Adam.Clayton Creative Commons License 2 napja 0 0 417692

ja, kicsit sok a divat.. :)

 

brutál keretet kukáztak azért össze, szóval nem csodálom.. mi is tervezünk menni majd meccsre

Előzmény: balldontlie (417686)
balldontlie Creative Commons License 2 napja 0 1 417691

Valamelyik nap csekkoltam a Herzliya legújabb igazolását, ahol az auto fordítás azt írta a smallball centerre, hogy kislabda center. Ma ezt az új TriplaDuplában az NKA-s srác megfejelte, az egyik új igazolásuk "erőcsatárabb jellegű" :-)

BerCLas Creative Commons License 2 napja -12 3 417690

Én legalább már az első mondatommal (kérdésemmel) reagáltam az írásodra, sajnálom, hogy ebben a hosszú "válaszodban" erre nem tértél ki.

Másrészt pedig én legalább felvázoltam egy ötletet, mert úgy gondolkodom, hogy felesleges valamin rágódni , ha nem teszünk konkrétan ellene. Mert attól, hogy minden héten mérgelődünk egy szolgáltatás miatt, attól még nem fog javulni. Azt persze valóban nem tudhatom téged mennyire érint ez a dolog.

Előzmény: HDO (417688)
peli_w Creative Commons License 2 napja 0 1 417689

Csak a műanyag el ne fogyjon idő előtt!!

Előzmény: szaknévsor (417687)
HDO Creative Commons License 3 napja 0 15 417688

Többen jelezték, hogy te valahol egy párhuzamos valóságban élsz, és onnan tolod a bölcseleteket - nem veszed tudomásul, sebaj.

Nekem az szúrt szemet, hogy mindig azzal állsz elő, hogy ne a személyeskedés vezéreljen egy-egy vitát. Maximálisan adom. Te meg kapod pár sráctól itt (is) a minőségi kommenteket, csak azokra aztán érdemi válasz nem érkezik, terelés, himi-humi annál inkább.

de visszatérve az én reakciómra adott válaszodra.

Vinnyogtok…

Ki vinnyog? Ismersz? Ismered a kérdéseidre feltett válaszaimat? Előfizetője vagyok ennek a NERgeczy szolgáltatásnak? Mit tudsz a Maestroval kapcsolatos nézeteimről?

 

Nem nagyon tudsz egyik feltett kérdésedre sem olyan korábbi hozzászólásomat idecitálni, ami miatt jogos lett volna bármelyik - ez alapján is - személyeskedő kérdésed.

 

- Vinnyogtok

- Vinnyogtok

- Vinnyogtok

 

Önmagad által felkent ostoba lélek…

 

 

Előzmény: BerCLas (417639)
szaknévsor Creative Commons License 3 napja 0 1 417687

Belgrádban nagy őrület lesz az idei szezonban (is). A Partizan múlt héten jelentette be, hogy a szurkolók 96 százaléka megújította bérletét. Ez eddig 11 089 bérletet jelent. Ezután jön az új bérletek értékesítése...

Előzmény: balldontlie (417686)
balldontlie Creative Commons License 3 napja 0 2 417686

Közben Hangáéknál több,mint 12000 bérlet fogyott el a szezonra. Még szerencse, hogy van plusz hatezer hely a Stark Arenaban:)

joseluistorrente Creative Commons License 3 napja 0 0 417685

Jaja, ott borult a bukik szerinti papírforma! Ma már selejtezni fog egy francia es egy spanyol csapat is. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire teszik oda magukat, mert ha komolyan veszik, akkor szerintem ott kéne lenniük a főtáblán.

Előzmény: Madisonovic (417684)
Madisonovic Creative Commons License 3 napja 0 0 417684

Ahogy látom, a Kalevnek azért összejött az a mutatvány, ami Larnacának nem, bár náluk "csak" tizennégy volt a legnagyobb előny, és tizenkettőt sikerült leadni a negyedik negyedben a Norrköping ellen, aztán kiesni a fenébe.

Előzmény: joseluistorrente (417680)
B0nyi Creative Commons License 3 napja -2 3 417683

"elhinném hogy nem így van,ha nem pont így nézne ki rendszeresen a kép.kibicnek semmi sem drága."

Ha olyan játékost igazolunk, akit csak akarunk, akkor miért azok vannak itt, akik? Ha a pénz tényleg nem számítana, akkor más légiósok lennének itt, nem gondolod? 

 

 

"hogy elöbb jön egy újabb csomag,minthogy bárki megkérdezze hová lett az elöző."

Az, hogy TE nem tudod, hogy mi lett az eddigi pénzzel, az egy dolog. Az meg egy másik, hogy a csapat és az önk. között milyen megbeszélések zajlanak. ;-)

 

 

 

"amíg megvan fixre a bajnoki cím meg a bl addig ezek legitimálnak mindent és a rendszer önjáró."

Bocs, de ez azért így logikus, nem? Kaptak vmire pénzt, amit utána meg elértek. Ha aztán van az önk.-nak pénze és szándéka adni megint, akkor sok nyitott kérdés nem marad. Ellentétben azzal a lehetséges helyzettel, hogy nincs BL és/vagy nincs bajnoki cím. Te magad is levezeted aztán ugyanezt. Ha majd egyszer beesik egy nagyon drága ezüst, vagy egy 0:6 a BL-ben, akkor biztos, h lesznek keményebb kérdések a csapat felé. Viszont az utóbbi 4 alkalommal, amikor bajnokot avattak, a Falco lett az. Ebbe meg azért csak nem lehet belekötni finanszírozói oldalról... 

 

"na de mi lehet akkor,az első öt legmagyobb költségvetésű csapatnál?;)"

Tudom, itt most Gyuri bácsi szavaira utalsz vissza. Ha a kérdést komolyan feltennéd, mi lenne a válaszod?

 

(a személyeskedésre nem válaszolnak, ezeket bokszold le másokkal :) )

Előzmény: ementálib (417676)
A Sporttárs Creative Commons License 3 napja -9 2 417682

Fehérvári, egyébkét kosárkedvelő politikussal beszélgettem múltkor, ő mondta, nem is érti, szombathelyi önkormányzati cégek pénze hogyan mehet a Falcóhoz, ezt ugyanis konkrét uniós szabályozás tiltja. (Ugyanakkor a város maga támogathat sportegyesületet a költségvetéséből, persze nem mindenhol tolerálják, ha erre megy el sok lóvé.)

Előzmény: ementálib (417676)
Adam.Clayton Creative Commons License 3 napja 0 4 417681

ahogy régóta tartja a mondás, Jenő csak (k)nézi de nem látja a meccset.. :(

Előzmény: realfan (417675)
joseluistorrente Creative Commons License 4 napja 0 0 417680

Volt ma egy BL selejtező, ahol a Léva az első negyedben csöppet beragadt. 0:20 lett, aztán becsületükre legyen mondva, visszajöttek 3 pontra, de fordítani már nem tudtak. Így a Larnaca jutott tovább.

BerCLas Creative Commons License 4 napja -7 0 417679

Nem is passzolna a Falco-fóbiához.🙂

Előzmény: ementálib (417678)
ementálib Creative Commons License 4 napja 0 0 417678

egyetértek, és egy szóval sem írtam semmit a szakmai részéről. 

Előzmény: Madisonovic (417677)
Madisonovic Creative Commons License 4 napja -2 15 417677

"gyönyörűen látszik h amíg megvan fixre a bajnoki cím meg a bl addig ezek legitimálnak mindent és a rendszer önjáró."

 

Igen, csak hát ehhez kell az is, hogy a BL-ben jól/értékelhetően menjenek évek óta, ne legyenek messze a továbbjutástól vagy továbbjussanak, ami elég melós. Illetve zsinórban nyerni a bajnokságokat is melós tud lenni, elég csak a tavalyi döntőre gondolni, ahol a  "közepére" gyakorlatilag már az Alba volt az esélyesebb a sérülések miatt, aztán mégis behúzta a Falco. Ezekhez a dolgokhoz meg a pénz önmagában azért még messze nem elég.

Előzmény: ementálib (417676)
ementálib Creative Commons License 4 napja -16 9 417676

“Azt nem hinném, h Konakov leigazol, akit akar, aztán a város meg szó nélkül állja a cechet. “

elhinném hogy nem így van,ha nem pont így nézne ki rendszeresen a kép.kibicnek semmi sem drága.

 

évek óta veszekszünk ezen,és nem ma lesz nyílván ezen kiegyezés,de ez egy felülről nyílt költekezésű plasztikus nyári igazolási szezon volt,jött aki jött és maradt aki maradt,a mérleg meg -55m:))) (ennek semmi de semmi koze ugye a mukodesi-fenntartasi es egyeb alap koltsegekhez)

 

ugye nem gondolod hogy ha ez “így sikerült” alapon 62,67,vagy ne adj Isten valamiért csak 46 akkor nem lett volna ugyanígy bedobva?még a végén társasházba kellene költözni ákosnak,azmeg hogynézne ki nem?

 

persze jön majd erre a 20mínúsz (vagy tizetektől 2-2 al’a circo) de így azért meglehetősen stresszmentes csapatot építeni,főleg —és ezzel most esküszöm hogy nem csibészeltetlek se téged se semelyik kollegád csak az elmúlt évek objektív számszerűsíthető tapasztalata!— hogy elöbb jön egy újabb csomag,minthogy bárki megkérdezze hová lett az elöző.

 

bizonyára  azt hiszitek,hogy nekem savanyú a szőlő,irigy vagyok,rosszindulatú és falco fóbiás,pedig komolyan mondom hogy (szerintem) egyikse,sőt bizonyos szempontból viccen kívűl csodálatra méltó ez a kiépült modell.

és mivel polgiváltáskor sem változott meg,gyönyörűen látszik h amíg megvan fixre a bajnoki cím meg a bl addig ezek legitimálnak mindent és a rendszer önjáró.

 

egyetlen egy kockázatotok van gyk.hogy egyszer /nem véletlenül biztosították be többszörösen/ véletlenül nem lesz meg a bajnokság, és/vagy az alanyi jogú bl. főtábla akkor majd valaki azt mondja hogy srácok ez egy kurva drága ezüst volt,tekerjünk lefele a potméteren. 

mondjuk akkor jön majd circo meg 110haverja bedobja az500k-t aztán meg is vagytok:)))

 

jó lesz már ha kezdődik a szezon aztán nem ilyeneken kell polemizálni,ígérem nem írok a falcorol a kovetkező hiánypótlásig semmi rosszat(:

ha már ennyit írtam a falcoról -milenne ha még fobias is lennek mi?- szabadjon megjegyeznem hogy szerintem még mindig (valszeg az onkori is igy gondolja) jobb helyen van a pénz nalatok pongora,benkére,tda-ra,bl re- mint a halinál ahol ugyanezek az összegek szotyipénzek lennének az nb2közepén-alján.

 

na de mi lehet akkor,az első öt legmagyobb költségvetésű csapatnál?;)

Előzmény: B0nyi (417667)
realfan Creative Commons License 4 napja 0 1 417675

Ahogy hallom, Jenő fociban is Jenő:

https://www.instagram.com/p/Cxm5LEvIOT8/?img_index=2

CrazyJenő Creative Commons License 4 napja -11 4 417674

Nem juttok nyolcba? 

Az elmúlt nyolc évben 6-szor volt négy.

Gyökér

Előzmény: BerCLas (417657)
B0nyi Creative Commons License 4 napja 0 1 417673

Persze, h van. Pl.: USD/HUF, EUR/HUF. Ez persze még mindig bizonytalan, de januárban a mostani árfolyamokat csak tippelgetni lehetett. De a játékosok pontos ára (a többségé) is csak nyárra derült ki (nyilván abban a pénznemben, ami a papírokon áll, de legalább abban már fix.) Akiket marasztalt a klub, náluk nyilván a nagyságrend tiszta, de h egyáltalán aláír-e, vagy vki mást kell hozni, az csak a bajnokság lezárása után tisztázódik.

 

A bajnoki cím, de leginkább a BL nélkül nem gondolom, hogy ilyen keret állhatott volna össze, mint a mostani. Ennek nyilván lett volna anyagi vonzata is, azaz nem lett volna téma egy további hozzájárulás. Kizártnak tartom amúgy, h Benkét csak augusztusban kereste meg a csapat. (a szivárgó hírek is erre engedtek következtetni a nyáron) Érzésre a keret a BL-tavasz elérésére lett kialakítva. (Az összeszokottságra is építve, ami az elején jelenthet annyit, hogy elbillentse majd a mérleget. (lásd tavaly mikor Strasbourgban nem sikerült nyerni egylabdás meccsen 6 játékost cserélve a keretben))

 

Sokkal inkább egy folyamatos (nem feltétlenül napi/heti) kommunikációt tudok elképzelni a csapat és az önkorm. között, aminek eredménye az eredeti és a plusz hozzájárulás is, mint sem egy (sarkítok) egyszeri telefont Gyuri bácsitól Neménynek.

Előzmény: realfan (417671)
nForce Creative Commons License 4 napja 0 3 417672

Már júliusban kint volt az ajánlat Szilinek, nem a klubon múlt. Írtam egy hosszabbat az eredeti hsz-edre, de kidobott az inda. Kb. a lényege, ha idén nincs BL16, minimális az esély jövőre egy főtáblára a pontszámítási rendszer miatt. Júniusban önkormányzati választások, stb-stb. 

Előzmény: realfan (417671)
realfan Creative Commons License 4 napja 0 0 417671

Logikus ez a gondolatmenet. Nyilván ha ebből az 55 millióból csak 5-10 millió volt a bizonytalan, akkor a feltett kérdések tárgytalanok. Szerinted ennek a kiegészítésnek volt az önkormányzat pénzügyi helyzetén kívül más változója? Értem ezalatt a Falco oldalát. Tehát ha pl. nem nyeritek meg a döntőt és ezáltal nincs Bl sem, akkor is ennyi járt volna?

 

Nekem adta volna magát a Falco nyári igazolásainak időzítéséből, hogy ezt a zöld lámpát csak augusztusban kapta meg a klub.

Előzmény: B0nyi (417667)
Kosárlabda_Fan Creative Commons License 4 napja 0 1 417670

Szerintem ez mindenhol így "működik" , ahol egy kicsit is szorosabb a kapcsolat az önkormányzat és a csapat között. 

 

Nekem a kérdésem, hogy ez meddig tartható fent, illetve csak így oldható meg egy klub komolyabb költségvetése!?

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: realfan (417666)
Sarq_ Creative Commons License 4 napja 0 0 417669

Én Nyerges idejében mosolyogtam jókat, amikor a költségvetés szót használta. Mert egy sportklubnál a költségvetés normál esetben azt jelenti, hogy van egy év elején megszavazott, rendelkezésre álló büdzsé (ha nem is egyben, de ütemezve, tervezhetően), amiből végig kell gazdálkodni az évet. Nálunk a költségvetés sokkal inkább a szezon végén húzott vonal, hogy na, ennyit költöttünk ebben a bajnoki évben.

Előzmény: realfan (417666)
peli_w Creative Commons License 4 napja -3 9 417668

Pedig megkérhettek volna 110 szurkolót is, hogy mindenki dobjon be 500 ezret Benkére.. :(

Előzmény: realfan (417666)
B0nyi Creative Commons License 4 napja -2 5 417667

Nem tudni, hogy amikor pl az eredeti összeget meghatározták a naptári év elején (vagy a tavalyi év végén --> a pontos dátum itt most mindegy), akkor mik hangzottak el. Mivel sok a bizonytalanság év közben (mostanában meg végképp), azt is benne lehet, h. eleve tudják a felek (önkorm, csapat), hogy kell majd vmennyi pénz még majd év közben, de a pontos összeget (de legalábbis egy sokkal jobb közelítést) ilyenkor tudnak számolni, és ezért most jön ki a határozat. Ha Benke nem jött volna, lett volna légiós, ebben biztos vagyok. Erre nem húznám rá a többletet.  Azt nem hinném, h Konakov leigazol, akit akar, aztán a város meg szó nélkül állja a cechet. Ez esetben a Falco kerete nem így nézne ki (légiósokra értem)

 

Előzmény: realfan (417666)
realfan Creative Commons License 4 napja -6 8 417666

Hangsúlyozottan NEM azért írom, hogy nyolcszázhuszonharmadszorra is elinduljon a mi számít közpénznek téma, lerágtuk már párszor. De a konkrét eset érdekelne.

 

A héten kezdődik a Falco számára is a szezon. Gyorsan csütörtökön az önkormányzat még megszavaz nekik az idei évi költségvetésből újabb 55 millió forintot.

 

Ez hogyan működhet a gyakorlatban? Gyuri bácsi kér egy időpontot a polgármesternél? Aztán bemegy, hogy "figyelj ide, simán bajnokok lennénk nélküle is, de van ez a Benke gyerek, tudod, most visszajönne, ennyit kér, a Bl-ben nagyon jól jönne. Oké, persze, jöhet"? 

 

Mert ugye itt nem a csapat fenntartásáról, utánpótlásról, példamutatásról, társadalmi felelősségvállalásról stb. van szó. Hanem egy amúgy is top költségvetésre év közben (mármint önkormányzatilag év közben) rendelet módosításával rádobnak még egy jó adagot, mert ugye valami történt, amiért az eredeti összeg nem elég. Az, hogy mire nem elég, az meg ugye nem a fűtésszámla meg a légiós kocsija, hanem egy újabb válogatott játékos leigazolása.

 

Csapatépítés, ezáltal az edző oldaláról érdekes kérdés lehet, hogy ez mikor derül ki. Tehát pl tudta-e Konakov Tanoh-Dez leigazolásakor, hogy lesz itt még pénz Benkére és a horvátra? Vagy éppen akkor, amikor a tavalyi légiósokat megkínálták új szerződéssel? Vajon lett volna-e új center Barac helyett?

Madisonovic Creative Commons License 4 napja 0 1 417665

Csapatszinten nem volt valami sikeres hétvégéjük a magyaroknak Golománékat leszámítva, bár Határ Bettiék elvették a New York pályaelőnyét és két győzelemre vannak a WNBA-döntőtől. Kár, hogy Határ egy percet sem játszott most sem, ahogy a szezonban is csak alig.

 

Somogyi legalább jól kihasználta azt a szűk négy perc játékidejét azzal a két triplával. Mi lett volna, ha kap fél órát?:) A meccs mondjuk a harmadik negyed közepére eldőlt, talán megpróbálhatták volna korábban is beküldeni, nem csak a végére.

kendeffy Creative Commons License 4 napja -1 1 417664

Köbüki, egy úr az űrből.

Előzmény: yuba (417663)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!