Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 8
Kedves BkorVette,

bizonyos értelemben Te is csak a saját szemszögedből nézed a dolgot. Itt most a felelősségbiztosításról beszélünk. A felelősségbiztosítást arra találták ki, hogy ha én okozok kárt másnak, akkor az ő kárát minél gyorsabban, biztonságosabban enyhíthessék. Hogy a vétlen áldozatnak ne kelljen ráadásul még bíróságra is járnia, hogy belőlem kipréselje a kártérítést, aminek megfizetésére esetleg soha az életben nem leszek képes. Mondjuk elnézem a célpontot, véletlenül kidöntök egy benzinkútfejet, tűz keletkezik, esetleg robbanás... Ha túlélem se' biztos, hogy meg tudnám fizetni a kárt, elgondolkodtató. Azért kötelező a felelősségbiztosítás, hogy ha már a balesettől nem tudják megóvni a szerencsétlent, legalább olyan autó ne tehessen kárt benne, ami nem volt biztosítva. Ezért kérheti és kéri is a randőr a dokumentet.

Nem rossz, ha magabiztos és ráadásul óvatos vagy, de nem bölcs dolog azt hinni, hogy a Te véletlen hibádból nem keletkezhet kár. Én azt tanácsolnám, spórolj inkább máson, de legyen érvényes és kifizetett felelősségbiztosításod.

Üdvözlettel slr

Előzmény: BkorVette (7)
BkorVette Creative Commons License 2000.09.06 0 0 7
fargo!

"Sosem értem, hogy miért méltatlankodik valaki, ha nincsenek rendben a papírjai. Akkor magára vessen, nem olyan nagy dolog rendben tudni ezeket a dolgokat. Kis odafigyelés kell hozzá, no meg az, hogy be legyen fizetve a kötelezô"

Csak a saját szemszögedből nézed a dolgot!!

Mi a francnak kössek biztosítást jó drágán, amikor az autóm félig a felújítás fázisában van, és csak a helyi közlekedési gondjaimat oldom meg vele, mert a hibái miatt, nem szivesen megyek messzire!!

Amikor átirattam, megkötöttem a biztosítást, az a kötvény megvan, aztán kész....azóta már 38ezer forintot kellett volna befizetnem....
Olyan helyre úgysem megyek, ahol a baleset kockázata bejátszik, ha mégis, akkor marhára előzékeny vagyok mindenkivel, nehogy koccanás legyen, és véletlenül a baromarcú rendőröknek az ellenfél legyen szinpatikus, és az Ő javára döntsenek....mert sajnos csupán ezen múlik....az hogy ténylegesen kinek van igaza, az őket nem nagyon érdekli!!

Üdv.:B.korVette

Előzmény: fargo (5)
GanXstaZolee Creative Commons License 2000.09.06 0 0 6
fargo a könyvelos kifogás jó egy darabig, de azt szokták mondani hogy nekik jó a csekk másolata is. Én egy ideig mig céges volt a kocsi hordtam ilyet ésmegfelelo volt.
Előzmény: fargo (5)
fargo Creative Commons License 2000.09.05 0 0 5
Úgy tudom, a rendôrnek nem a csekket kell nézni, hanem a kötvényt, vagy annak másolatát, vagy valami hasonlót. Zöld kártyát nekem is szokott küldeni a biztosító, kérés nélkül is, és arra rá van írva valami olyasmi, hogy "Ezen kártya a biztosítási díj befizetését igazolja és ...-tól ...-ig érvényes. A csekknek az én esetemben, mivel a cég fizeti a biztosítást, a könyvelônél van a helye. Én tudok erre hivatkozni, amennyiben cseszeget a zsandár, de pont azért, mert a zöld kártya pár hetet késik, magamnál hordom a kötvény másolatát is. Ha a kötvény másolat illetve visszamenôleg vagy féltucat zöld kártya láttán még kekeckedik a zsandár, akkor meg be is kaphatttya.

Jótanácsként azért elmondható, hogy abból senkinek nem származik hátránya, ha magánál hordja a kötvény másolatát, a csekkeket meg a zöld kártyát is. Mi ebben a bonyolult?

Sosem értem, hogy miért méltatlankodik valaki, ha nincsenek rendben a papírjai. Akkor magára vessen, nem olyan nagy dolog rendben tudni ezeket a dolgokat. Kis odafigyelés kell hozzá, no meg az, hogy be legyen fizetve a kötelezô.

Súlyadót ellenôrizni nincs joga a zsandárnak...

flat_erik Creative Commons License 2000.09.05 0 0 4
Tényleg küld. Egy hiba van a papírkával, mindíg késôn jön.:)
Szóval van egy igazolásom, hogy januártól márc. végéig van kötelezô biztosításom. Ezt februárban kapom meg, a következô negyedévre vonatkozót pedig szintén egy hónap késéssel azaz nem áprilisban hanem májusban. Igaz, hogy ekkor még nincs befizetve sem a májusi sem a júniusi díj, de ezzel egy áprilisi igazoltatás során semmire sem megyek. Szóval mindíg van egy lefedetlen hónap.
Előzmény: cr2 (3)
cr2 Creative Commons License 2000.09.05 0 0 3
"átutalással is fizethetném a biztosításomat"
Viszont ilyenkor küld a biztosító egy papírt, hogy folyamatos (mondjuk) havi lehívás és eddig meg eddig fenn áll a biztosítás.
Előzmény: Toms (2)
Toms Creative Commons License 2000.09.04 0 0 2
A súlyadót igazoló csekket nem szokták elkérni, de a biztosításról szólót igencsak gyakran kéregetik a rend orei és hiány esetén súlyosan büntetnek. (Tavaly egyszer 5000-be került nekem). Bár nálam se csekk, se biztosítást igazoló szerzodés nem volt. Lehet hogyha szerzodés van akkor nem büntetnek, mert tényleg átutalással is fizethetném a biztosításomat.
Előzmény: flat_erik (1)
flat_erik Creative Commons License 2000.09.04 0 0 1
Hali!
Tudtommal a rendôrnek semmi köze nincsen a kötelezô biztosításod fizetési módjához. Neked igazolni kell esetleg a meglétét(szerzôdés), de azt nem, hogy fizeted is. Ez nem biztos, de jó lenne tudni meddig mehet el a rend ôre. Amúgy szintén átutalással fizetek, és csak azt a papírkát hordom magamnál amit a biztosító küld, hogy a ... hónapokra érvényes kötelezôm van, de havi lebontásban fizetek. ěgy tulajdonképpen a köv. 2 hónap még nincs is fizetve. A másik csekk a súlyadó, amennyire tudom azt sem kérheti rendôr.
Üdv!
Előzmény: Törölt nick (-)
BkorVette Creative Commons License 2000.09.04 0 0 0
Azt nem tudom, hogy lehet elérni, de énsem hordom a csekkeket...
Csak a szerződés van nálam....
Az egy más kérdés, hogy nekem be sincsenek fizetve, sőt le van már törölve a biztosításom....
De a tavaj kötött szerződés a kezemben van!
De eddig még sosem igazoltattak az autommal...mármint ezzel...

Én dolgoztam biztosítónál, de nem emlékszem, erre mi vonatkozik.
Van valaki mostani szaki?? Segitsetek!!!

Üdv.:B.korVette

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.04 0 0 topiknyitó
Szevasztok! A biztosítók kérésre egy zöld kártyát állítanak ki, amivel külföldön igazolhatom, hogy az autómnak érvényes felelősségbiztosítása van. Vajon miért nem fogadja el ezt a papírt a magyar rendőrség, miért ragaszkodnak a befizetési csekkhez? Mi van, ha én elektronikus átutalással fizetem a kötelező biztosítást és nincs csekkem? Elvárhatja a rendőr, hogy megmutassam a banxámlakivonatomat? Szerintem nem. Hogy lehetne elérni, hogy a minden más országan érvényes dokumentumot nálunk is elfogadja a rendőr?

Üdv: slr

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!