Keresés

Részletes keresés

SonnyCrockett Creative Commons License 2012.10.18 0 0 65

Van ott térfigyelő kamera?

Előzmény: eezaif (64)
eezaif Creative Commons License 2012.10.18 0 0 64

Sziasztok!

Öcsém mountain bike-ját tegnap lopták el a BME I épülete elől... Volt rajta zár (nem úgy, mint a tolvajkergeto.hu-s videón), de sokat nem ért ezek szerint. Típus: Kross Hexagon V3, full fekete, 2010-es, gyári állapotú, a vázszám: TJ090700228

Ha látjátok valahol, keressetek légyszi: 06705082666

Köszönöm előre is.

Csigafattyú Creative Commons License 2012.09.14 0 0 63

www.tolvajkergetok.hu

 

Nézegessetek lebukott biciklitolvajokat minden héten!

64estuja Creative Commons License 2012.07.02 0 0 62

A Bosnyákon  a szabadpiacon ( a piac mellett) a külső házsor egyik udvarában árulnak használt bringákat. Én azt nem állítom, hogy lopott lenne, mert nem láttam komolyabb márkákat.

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.23 0 0 61

Sziasztok!

 

Van tippetek, hogy mely piacokon árulnak lopott bicikliket? Nem venni akarok, hanem megtalálni az enyémet. Az eddig kapott információ mind kamu volt, jártam a Verseny utcai piacon (megszűnt), az Ecseri piacon (csak régiség), a Pecsa piacon (no bringa), a Józsefvárosi piacon (no bringa). Csak felesleges köröket futok, tud valaki olyan helyet mondani, ahol valóban lehet bringát találni?

Gambrinus Creative Commons License 2011.09.26 0 0 60

Nocsak. Hát ez üdítő fejlemény. Kiderült, hogy mi motiválja őket? Nagy bűnbanda, vagy csak drogra kell a pénz? Vagy egyéb indok?

Előzmény: Csigafattyú (58)
Gambrinus Creative Commons License 2011.09.26 0 0 59

Az első mondat, hogy hogy jön ide, az elég kérdéses. A rasszistás rész viszont egészen üdítő, már-már majdnem vicces.

Előzmény: conansaga (49)
Csigafattyú Creative Commons License 2011.09.19 0 0 58

Nos, vasárnap éjjel elkaptunk kettőt. Már előzetesben is vannak. Megjött valakinek a kedve? :)

Előzmény: Csigafattyú (57)
Csigafattyú Creative Commons License 2011.09.08 0 0 57

Kedves mindenkik!

 

Aki szeretne részt venni egy nagy biciklitolvaj-fogó civil razziában, kérem, írjon nekem a csigafattyu@gmail.com címre.

 

Pontosan tudjuk, mit akarunk, tehát nem most találjuk ki. Az eszközök rendelkezésre állnak, már kipróbáltuk őket, és valóban képesek leszünk felkutatni a tolvajokat. Nem "majd jövőre" csináljuk, hanem most. De legalább 8-10 ember kell az akcióhoz.

 

Minden bicóst szeretettel várunk. Főleg olyanokat, akik nem ijednek meg, ha bele kell lépni egy pimasz tolvaj arcába.

Saliko Creative Commons License 2011.07.05 0 0 56

Bátor ember vagy, csak kamunickkel mersz írni. Nagyhangú pincsikutyák szoktak így ugatni, aztán gyáván elszaladnak.

Előzmény: conansaga (49)
Luca Brasi Creative Commons License 2011.05.03 0 0 55

Sziasztok!

 

Mindenkinek ajánlom a bringareg.hu-t lopás előtt és lopás után is.

Dokus Creative Commons License 2010.10.30 0 0 54

Ha van róla fotó, és papír is az már valami. Így életszerűbb. Ha a yard megkérdezi a "román ismerőst", hogy honnan van az ajándék bringa, ott is lesz valami gagyi válasz, de úgy gondolom, hogy a tag akkor és  minden további meghallgatási kísérlet során éppen "romániában", vagy valahol másutt, "sajnos nem elérhető" helyen lesz.

A szerv helyében és a nő paliját is megkérdezném, mert hát ugye az asszony ismerőse az ő ismerősei is, mivel vad-idegentől elég érdekes dolog ajándékba kapni bármit is, ha csak nem "nyitott" párkapcsolatban élnek :).

 

Az ügyet nem passzolhatják le, még ha szabálysértési értékhatár alá is viszik, mert augusztus közepe óta ezek az ügyek is hozzájuk tartoznak.

Polgári per? Milyen alapon?

 

Nem vagy esélytelen hogy visszakapd a bringát.

Előzmény: vorsi0128 (53)
vorsi0128 Creative Commons License 2010.09.19 0 0 53
Sziasztok kedves kerékpártulajdonos társaim!

A segítségeteket szeretném kérni. Elég sűrgős lenne.
2000- ben vásároltam egy Delta 26-os női kerékpárt egy budapesti interspar áruházban. Nagyon szerettem, hozzám volt nőve mint pl. egy gyerek. Ismertem kívül belül. Azzal jártam több mint 3 évig dolgozni, hóban sárban 40 fokban. Sokáig fent tartotam a lakásomban, de miután kiderült hogy van egy kezdőd kis sérvem, nem akartam minden egyes alkalommal az emeletre felcipelni, tehát a lépcsőházba kötöttem ki. A lépcsőház zárható. Ez működött is egy darabig, mert nappal velem volt éjjel meg a lépcsőház sötétjében pihent.
Az idén megszereztem a jogsimat és vele együtt júniusban az autómat. Vele kezdtem el dolgozni járni és augusztus 30-án észrevettem, hogy a kerékpárom nincs a megszokott helyén. Ellopták. Nem igazán értettem, hogy miért mert egy kis roncs volt. A rendőrségre nem mentem feljelentést tenni, mert minden kedves ismerősöm azzal nyugtatott, hogy felesleges, mert már rég elvitték valahova vidékre és átalakították. Ne tegyek felesleges köröket. Most már tudom, hogy nem kellett volna rájuk hallgatnom.
szeptember 9-én az autómat szervízbe vittem a szomszéd utcába és míg szervizelték elmentem vásárolni. Illetve vásároltam volna, ha a Tesco kerékpártárolójába nem láttam volna meg az én hőn szeretett kerékpáromat. Jól megnéztem, biztos, hogy az enyém. Elég jellegzetes undorító színe va és az ülése is ragasztott volt, amit még ezen a nyáron ragasztottam, mert egyszer mikor mentem vele lerepült. A ragasztó megvan. Ezen meggyőződéseim után azonnal hívtam a rendőrséget és vártam. Eltelt 20 perc míg az a személy aki lekötötte a tárolóba, megjelent. Persze azonnal elmagyaráztam neki, hogy mi a szitu, de annyira menekülni akart, hogy kénytelen voltam a kerékpár felborítani és ráülni, hogy megvárja velem a rendőröket. Az erősködésének az lett a vége, hogy még egyszer felhívtam a 112-t és öt perc alatt odaértek. Mikor megérkeztek, elmondtam nekik, hogy a kerék párt tőlem lopták el. Ezután persze jöttek a kérdések. Bejelentés történt-e, biztos, hogy az enyém-e, papírok megvannak-e. Elmontam, hogy bejelentést nem tettem, mert felesleges körnek tartottam, a papírokat nem tudom, hogy megvannak-e lévén, hogy egy 10 éves kerékpárrol van szó és már két költözésen túl vagyok, de képem van a bicajról. A nőtől is megkérdezték, hogy honnan van: ő azt válaszolta, hogy KÉT hete kapta egy román ismerősétől ajándékba. Ezután azt mondta, hogy másfél éve versenyeztek ezzel a kerékpárral és fénykép is van. Mikor a rendőrök végeztek a kérdésekkel, beszállítottak a rendőrörsre ott még piszmogtak egy kicsit, majd mondták, hogy elmehetünk. A biciklit bent tartják, az eljárást megindítják. Mikor kiértem a nőnek a palija közölte velem, hogy polgári pert fog indítani ellenem az ügy végén.
Én fejetvesztve futottam haza, futottam, mert a bkv-n fóbiás vagyok, ezért nem is játam azzal, és elkezdtem a papírok keresését. Meg is találtam. Lombtalanításra volt félretéve egy zacskóban. Most gondoltam, hogy áldom az agyam, hogy nem tettem ki a július végi lombtalanításnál. Ezerrel rohantam be a rendőrségre, hogy tessék itt van a garanciafüzet és hozzátűzve a blokk. Megnézték és közölték, hogy a vázszám nincs beleírva. Legszívesebben felrobbantam volna a méregtől, hogy annó az a r....dt spar nem töltötte ki a rá vonatkozó részt én meg voltam, olyan hülye, hogy nem néztem meg. De nekem legalább ennyi van a kezemben, míg neki ennyi sincs.
Most már kezdek beleőrülni ebbe az egész kerékpár ügybe. Találtam képeket a kerékpárrol, mikor a macskuszomat fényképeztem, akkor benne volt a kerékpár, vagy mikor az öcsémet focizni kísérte és a csapatáról készíttem képet, a hátulja látszik. Próbáltam kinagyítani, de érdemlegeset nem értem el vele, mert a számok a kerékpár színével le vannak festve. Már annyira ideg vagyok, hogy nem hisz nekem a rendőrség, hogy már aludni sem tudok.
Kérlek segítsetek, hogy hogyan tudnám még bizonyítani, hogy az enyém a kerékpár. Rentgeteg kamerás helyen jártam már vele, de mint köztudott elég hamar törlik a biztonsági kamerák tartalmát. Tanúim vannak, de azt megteheti a másik fél is, hogy visz tanúkat. Én abban bízok, hogy nem tudnak másfél éves képet vinni.

Segítségeteket előre is megköszönöm:

Orsi

U.i.:

Ha valaki tudna nekem olyat mondani, hogy van-e olyan ismerős, akinek Delta 26-os női eredeti zöld színű kerékpárja van, azt is megköszönném. (én az évek folyamán, csak egy Delta kerékpárt láttam, de az férfi vázas és kék színű volt)

Mégegyszer köszi a segítséget, aki tud
Átutazó Creative Commons License 2010.03.20 0 0 52

Sziasztok!

 

Nekem ma lopták el (március 20) a biciklimet bordó/arany Magellán Crater a Margit Szigetről, amíg futottam. Elég tanácstalan vagyok, hogy mit lehet tenni kihez kell/lehet fordulni segítségért, a Szigeten úgy hallottam van erre valami kialakult rendszer a lopások nagy száma miatt.....

Ha valakinek használható infója, ossza meg Velem lécci!

 

Köszönöm.

FENTIPAPA Creative Commons License 2010.02.13 0 0 51
Hali,

Lett valami az akcióból?
Előzmény: landor31 (46)
r1 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 50
Cipruson pl nem lopnak. Amikor famagustaban (torok oldal) egy ismerostol eloszor lattam, hogy csak kilinccsel zarja a haza ajtajat amikor elmegyunk fel napra (autoval) strandolni az eloszor ugyanugy meglepett mint az, hogy az autoban is benne hagyja a kulcsot.
USA-ban meg az lepett meg, hogy sok bringas a vallan atvetett kulonosen vastag "bikalanccal" kerekparozik.:)
A hozzaallast mindenhol a tapasztalat szuli.
En itthon egy (kerekparhoz valo) lakatot hasznalok arra, hogy a vazat valamihez hozzakossem (ennek hasznalata sokszor korulmenyes) es melle egy olcsobb drotkotelbol keszult zarat is. Kettonek talan nem allnak neki olyan kedvvel.
Előzmény: automi (47)
conansaga Creative Commons License 2009.08.30 0 0 49
ÍRTSD A CIGÁNYT AHOL ÉRED!!! Kicsit van elegem a bringalopásokból! dolgozok a pénzemért melyen megveszem a szaromat, a rohadtja meg egy másodperc alatt vágja le! Az istenbaszta törvényünk meg ezeket védi!!! Ne ne mondja senki hogy rasszista vagyok én kibaszott békés ember vagyok csak tehetetlen!!! KönyvesKálmán meg Hammurapi törvénykönyve kell ebbe a "kurva balkán országba" jóhogy nem én húzok külföldere faszom.





Gambrinus Creative Commons License 2009.08.04 0 0 48
Mostanában nagyon sok a lopás, sok barátomtolloptak el az elmult pár hónapban bringákat. Legutoljára pár napja...
Májusban a Budakeszi út elején kikötöttem a bringámat kora délután, majd késő délután visszatértem, és nem volt a bringámon kormány. Ezt mire véljem? Elvágtak minden bovdent, a fékek, váltórendszer, stb, mindent ki kellett cserélnem, kb 30 eze Ft-s károm keletkezett, annyit perkáltam később a szervízben. A tolvajoknak meg volt ebből esetleg 2000 Ft-os hasznuk. Ami jó viszont ebben a történetben, az az, hogy nem tudták elvinni a bringámat. Abus U-lakattal volt védve. Ahhoz nem nyulnak hozzá, pláne, ha profik (egy haverom lakatján már láttam amatőrök fűrésznyomait, haha)
Ezen a kormánylopáson minden ismerősöm ki volt akadva, nem csak én. Ritka az iylen, bár, nekem két éve szintén , ugyanígy, lelopták a kormányomat... istenem mekkora szívás
agresszív gondolataim származnak ilyenkor... hogy még mire is lehetne használni egy ilyen abus-lakatot! de ezt most hagyjuk

a fentebb emlitett barátom, akinek egy körfoylósos házbol lopták el a bringáját: U-lakatot használt. Gyönyörű kovácsoltvas korláthoz rögzítve. Nos itt a kovácsolt vas volt szétvágva.
Kezdek aggódni.
automi Creative Commons License 2009.08.03 0 0 47
Felháborító, hogy Mo-n milyen világot élünk. Mindent amit csak tudnak ellopnak. Hallottam, hogy nyugaton nem ilyen magas a lopások száma. Remélem megkerül a biciklid vagy legalább sikerül majd leleplezned a szemét tolvajokat! Szívesen csatlakoznék hozzád, csak nem BP-i vagyok. Sok sikert!
landor31 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 46
Július 29-én 11.50 körül a Duna Pláza elől ellopták a Merida Matts Speed kerékpáromat. Szervezett lopásról van szó. Az utóbbi időben megszaporodtak a Pláza körüli elkötések. Itt a fórumon is találtam olyan hozzászólót, aki hasonló cipőben járt 2 hónappal ezelőtt. De mint kiderítettem, csak az utóbbi időben 8-10 kerékpár tűnt el. Én már „ráírtam” a bringámra, hogy PÁ, hogy azt már megtalálni nem fogom, de akkor legalább tenni akarok az elkövetők ellen. A biztonsági kamera hatékonysága szinte nulla, mert a rendőrség számára használhatatlan felvételek készülnek állításuk szerint –itt megjegyzem, akkor mi a francnak vannak, porfogónak?-, és ráadásul a monitor előtt ülő biztonsági személyzet létszáma össz 1 fő. Ehhez számolom hozzá a rendőrség leterheltségéből vagy nem leterheltségéből, akarásából vagy nem akarásából származó eredménytelenségét -már ami a felderítések számát illeti-, és kilyukadok oda, hogy effektíve egyedül maradtam. Vagy mégsem???
Van nyom, és tehetünk a kis alattomos férgek ellen. Csak össze kellene tartanunk, mindazoknak, akik nem csak azt hajtogatják, hogy ellopták, és hú de szar, hanem felmerült bennük, hogy érdemes lenne csapdába csalni a tetteseket.
Ugyanaz a banda -20év körüli két férfi és két nő- jár vissza a Duna Plázához, videófelvétel van róluk, ami alapján nem teljesen, de nagyjából belőhető az elkövetők néhány főbb ismertetőjele. Eltünnek 1-2 hétre és újból lecsapnak. Volt olyan nap, hogy 3 bringa tűnt el! (Itt rakjuk ama feltételezéseket félre, hogy az őrök is benne vannak. Meglehet, de nekik kötelesség szerint óránként kell egyszer a kis kétkerekű elektromos robogójukkal egy kinti kört tenniük. Ez kb. 30 sec.. Ez azt jelenti, hogy általában 59.5min áll rendelkezésre a lopásra. Amúgy az ő feladatuk a benti rendellenes események megelőzése vagy felszámolása. Persze az már egy másik kérdés, hogy a pláza miért közömbös a lopások mennyisége iránt, ha tudomása van róla!!!!)
Én azt csinálom, hogy csalinak kirakom a másik bringámat. Ugyanúgy egy semmirevaló zárral lakatolok. CSAK egy plusz technikát vetek be, amit ide még nem írok le. Ezzel időt nyerek.
Kérdésem: Ki akar csatlakozni?

És a Meridám, ha mégis látná valaki: ezüst-vörös-fekete színű, Deore és DeoreLX felszereléssel, távolról is tetszetős. Elérhető vagyok:30-392-25-37
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 45
Az Ausztriából, Németországból behozott biciklik nagy része nem lopott, csakugyan kidobják ott a 20-30 éves bicikliket, kicsit többől, mint a teljes felújítás, vehetnek új, divatos darabot.

Amit a zárakról írsz, nem igaz. A sodronyt, bármilyen vastag is, viszi az erővágó, a láncot (profit), U-lakatot viszont nem. A zárakat ugyan ki lehet nyitni, biztos találsz ezer nyitós videót a YouTube-on, de a mezei kerékpártolvaj nem képes ilyenre, nem is érné meg elsajátítania, amíg csak a biciklik harmada van normálisan lezárva.
Előzmény: WinFan (35)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 44
A Verseny utcainak mondott, valójában Dózsa György úti piacon, szemben a Syma csarnokkal szokott néha lenni feltűnően jól kinéző bicikli, érdemes reggelente kinézni. Persze amennyi biciklit ellopnak, el sem férne ott, gondolom a maradék megy vidékre, Ukrajnába, alkatrésznek.
Előzmény: waterstiller (37)
lanyo76 Creative Commons License 2009.05.26 0 0 43
Ellopták május 25-én 15-15.30 között a 8.kerületi Bokai gimnázium udvaráról az egyedi épitésü bringámat. A váz:Merida HFS 4000 fehér,marzocchi SL 700-as fehér teló, Xt hajókar,Xt első váltó,Xtr rövidkanalas forditott rugós hátsó váltó,Xtr dual-control (hidraulikus)fékváltó rendszer,Mavic cross max enduró felnik ,új schwalbe nobby nic gumik, fehér Selle italia nyereg, a kormány és a stucni fehér syncros bulk, a nyeregcső a szarv richey comp és wsc. A megtalálónak vagy nyomravezetőnek jutalmat ajánlok.Természetesen vissza is vásárolnám!Elérhetőségem:lanyo76@gmail.com vagy 30-219-11-66
kalaszi_bruno Creative Commons License 2008.07.22 0 0 42

Sziasztok!

 

Hétfőn (2008.07.21) a NYUFIG elől (VIII. Bp. Fiumei út 19/a) 13.45-14.30 közötti időben ellpoták a GENESIS Arizona 28"-as, L méretű, férfi-vázas, szürke trekking (3 hónapos)  szeretett kerékpáromat.(Hátsó-csomagtartó, sárvédők, bikaszarv, széles nyereg és WELLGO multifunkciós pedál volt rajta.)

 

(Többé nem megyek kerékpárral ügyet intézni a "nyócker"-be.)


Megtalálónak jutalmat ajánlok.

 

Emil:lkj123 kuk citromail pötty hu

tmsk Creative Commons License 2008.06.22 0 0 41

Sziasztok,

2008.06.19, és 2008.06.21 között valamikor a XIV kerületből egy zárt lépcsőházból ellopták GT Talera kerékpáromat. Lakattal egy másik biciklivel egyetemben hozzá volt láncolva a korláthoz, a lakatot elvágták, a másik bringát itthagyták.

Különös ismertetőjele a színe: a hátsó része kék, az eleje zöld, közötte folyamatos átmenet van. Egy Speed és egy Vans matrica van rajta, valamit a Cserny kerékpárüzlet matricája.

A bicikli több mint tíz éves, de nekem nagyon a szívemhez nőtt, és nagyon szerettem, így kérem, ha valaki látja, vagy eladásra kínálják, akkor értesítsen a 06 30 848 91 78-as számon, vagy a fórumon keresztül. Vissza is vásárolnám, ha van rá lehetőség, vagy jutalmat adnék a megtalálónak.

K.Tamás

Hooogy? Creative Commons License 2008.05.27 0 0 40
Hát... elég elkeserítő amit itt leírtatok - de még nincs vége :
semmilyen biztosító semmiféle biztosítás keretében NEM köt biztosítást kerékpárlopásra - még a háztartási / lakásbiztosításra sem - még külön díjért sem - merthogy túl nagy a kockázat... :(((((((
Magam U-lakattal ÉS 3 cm vastag "flexes" hajlékony, (dögnehéz) acélsodronyos zárral próbálkozom - amit még kiegészítek egy (vszínűleg nevetséges :))) - de meglepetést okozó ) mini riasztóval. Pár éve a McDonald's-ban lehetett kapni, gombelemmel megy - nincs vmi nagy hangja - de mégis szól vmit...
Amúgy egy egy éves cruiserem van 3 sebességes, agyváltós, és a gumik oldala fehér - tehát feltűnő.... Nem kifejezetten egy MTB, vagy egy versenygép - elég nehéz is - kifejezetten városias, "aszfaltfaló..."

Nekem inkább az a gondom, hogy a lopásgátló lakat és lánc felrakása a vázra sok időt vesz el indulás előtt ( ne zörögjön, ne legyen útban, ne lógjon ki oldalt túlságosan, stb...)
FENTIPAPA Creative Commons License 2008.05.27 0 0 39
Ellopták hőn szeretett : -UMF HARDY (2005) Sötétszürkés zöldes vázas bringámat a Duna Plaza elöl ma délután 16 órakor!
-Rock Shoxx Boxxer! Teleszkóp, állítható 155-188mm között
-Hayes 9!! hidraulikus tárcsafék
-Lx hajtómű (ez a legkevésbé szép alkatrész rajta, mert le van kopva egy kicsit a festék róla, új ára középcsapággyal
-Lx hátsó váltó
-Lx hátsó fogassor 9 sebességes
-Lx váltókar
-TRUVATIV HUSSEFELT DH kormány, stucni, láncvezető
-MAVIC felnik, belső nélkül is használható!!!
-BONTRAGER kevlár bevonatú ülés
-2.65"-os gumik
-plusz egy-két kiegészítő! lámpák, csengők

Ha bárki bármit tud róla esetleg eladásra kinálják kérem keressen meg! Sad Gábor 06205638065

infok kep itt: http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=139616&cat=8
Gambrinus Creative Commons License 2003.10.07 0 0 38
Most szívtam nagyon nagyot. Ellopták a bringát ma éjjel (okt6 este 23.00 és éjjel 1.00 között a 8. kerületi Múzeum u.15 ház lépcsőházából. Nem tudtok még más lopásokról ebben az időben a környéken?
waterstiller Creative Commons License 2003.04.04 0 0 37
ide is beírom, sajnos a jóidővel felélénkül a topic is:
ápr. 1-én 10:17 és 11:05 között vitték el a Műegyetem "St" épülete elől
Mongoose Rockadile SX cro-mo váz
fehér-sötétkék-fekete 18" férfi váz
shimano váltó 7x3
promax fék
mozo r120 fehér első teleszkóp
fekete csomagtartó
fehér kulacstartó
fekete csengő, rajta opel matrica
bike positive szürke női zselés nyereg, oldalt kopásokkal
gyári szám: HDFLE0028
feltűnően új, mégcsak bekoszolódni sem volt ideje, a gumikon még nem koptak le a tüskék

mondtátok, hogy bolhapiacokon, vásárokon szokták eladni... hol érdemes körülnéznem, hátha szembejön velem?

cycloman Creative Commons License 2002.08.25 0 0 36
Tisztelettel, lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem egyszerűbb akkor egyszerűen lelakatolatlanul kinthagynia a 80-100 guldenes bringáját, és így ha ellopják akkor úgyanúgy vennie kell egy új bicót mint a te általad leírt történetben, viszont megsprórolt egy 800 guldenes NASA lakatot.

Kettő: Bár tudom, hogy MO-n nem számít semmit, de gondolom, hogy Hollandiában, ahol elég nagy a bringásélet, szintén létezik a kerékpárigazolvány valamely fajtája. Szóval észreveszi, hogy idegen lakat van a bringán, szépen rácsörög a mobilján a zsarukra, közben vagy hazamegy az igazolványért, vagy nála van, leveszi a sajtát lakatját, levág(at)ja a yard jelenlétében az idegent, és szépen megy a dolgára.

üdv B

Előzmény: OpiumPapa (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!