Keresés

Részletes keresés

romesz Creative Commons License 2010.07.10 0 0 212
itt megtalalod

http://maps.google.hu/maps?source=s_q&hl=hu&geocode=&q=Mendenhall+Glacier,&sll=36.274062,-115.089814&sspn=0.008874,0.021136&ie=UTF8&hq=Mendenhall+Glacier,&hnear=Juneau,+Alaszka,+Egyes%C3%BClt+%C3%81llamok&split=1&ll=58.42437,-134.498749&spn=0.184445,0.676346&t=h&z=11&iwloc=A
Előzmény: Koger (211)
Koger Creative Commons License 2010.07.03 0 0 211
Igazad van, bár ha jól tudom ez Alaszka, egy ismerősöm küldte. Én talán a Mendenhall Gleccser környékére gondolok, ha már felhoztam a Mendehall Gleccser mely város(ok) mellett terül el pontosan, illetve fedezhető fel?

Köszi
Előzmény: Törölt nick (210)
Koger Creative Commons License 2010.07.01 0 0 208
Sziasztok!

Véletlenül bukkantam erre a fórumra, és mivel látom, hogy benneteket érdkel Alaszka és jártasak is vagytok a témában szeretném a segítségetek kérni.

Az alábbi képek melyeknek a linkjét beírom megtudnátok mondani hol készültek pontosan, tudom, hogy Alaszkában,de melyik városban, illetve város mellett??
Talán Ti már jártatok arra, nagyon fontos lenne, és előre is köszönöm!

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.travelagentcentral.com/files/nodes/years/2010/19764/alaska-state-main.jpg&imgrefurl=http://www.travelagentcentral.com/usa-alaska/new-princess-cruise-shore-excursions-19764&usg=__pypBP-2KKMTVZv0YcfcHEoA3DjU=&h=300&w=400&sz=40&hl=hu&start=1&um=1&itbs=1&tbnid=4VZ_KrPPemxW3M:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dalaska-state-main%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1

OGBudan Creative Commons License 2010.04.26 0 0 207
sziasztok!
először is köszönet Zsókának, Derszunak, Vajknak és mindenkinek, aki részvételével életben tartotta a topicot az elmúlt közel 10 évben! és nemcsak azért, mert sok fontos és érdekes infóhoz jutottam, hanem mert a topic végigolvasása közben nagyon jól szórakoztam! :)
és a lényeg: május 8-an indulok két barátommal 3 hétre Alaskába! régóta terveztük az utat, tavaly nyáron vettük meg a repülőjegyeket, szóval nem ma kezdtük el szervezést.. :) az első hét a Kenaion, majd 2 hét RV-val a négy égtáj felé (na jó, az útitervben denali, fairbanks, yukon, de még dawson city is benne van, aztán majd meglátjuk...)
a kérdésem: a kenai-félszigeten tudtok-e valami extrát ajánlani a tervbe vett Portage glacier, seward, exit glacier, moose pass, kulcsosház (!!), homer állomások mellett ???

Üdv OG
GERY_LACI Creative Commons License 2010.04.24 0 0 206
Körvonalazódik egy októberi villámlátogatás de sajnos az lentebbre tevődik:( , még a Yellowstone sem biztos, hogy belefér...
GERY_LACI Creative Commons License 2010.04.23 0 0 205

Kár, hogy egyre kevesebben vannak de majd csak jönnek új "telepesek" ! Mindenképp beiktatok pár napot ha kint leszek, abban a gerendaházban fogok lakni!

Köszi a híreket!

Előzmény: Törölt nick (204)
GERY_LACI Creative Commons License 2010.04.23 0 0 203

De jó! Várom:))!

Hogy vannak az ottaniak? Vannak új lakók? Úgy mennék már! Van meghívásom barátokhoz Arizónába és az unokatesómhogy Floridába, ha oda kijutnék akkor nem bírnám ki és biztosan elmennék Wiseman-be! Bár egy picit messze van:)) onnan is.

Előzmény: Törölt nick (202)
GERY_LACI Creative Commons License 2010.04.21 0 0 201

:o)

Féltve őrzött kincsem! Remélem lesz alkalmam ellátogatni oda!

Előzmény: Törölt nick (200)
GERY_LACI Creative Commons License 2010.04.18 0 0 199
o.peter Creative Commons License 2007.11.13 0 0 198

Az ötlet jó, és köszönöm! :-))

Megvan a magyar kiadó (mindjárt kettő is), majd náluk próbálkozom elsőként.

Próba szerencse!

Üdv: opeter

Előzmény: Vajk (195)
o.peter Creative Commons License 2007.11.13 0 0 197

Szia Emira!

Magyar kiadás, nem is egy, mindjárt három, megtalálod a vaterán is, ráadásul olcsón!! (www.vatera.hu) Keress Pierre Berton-ra, vagy Aranyláz Alaszkában. (garantálom, nem teszed le!!)

Felhívom figyelmedet, hogy ebben a könyvben információkat találsz -mesterien megírva, amolyan izzadság szagúan- az akkor történtekről, de nem Alaszka utikönyv.

Én -utazás előtt- elolvastam Széchenyi Zsigmond: Alaszkában vadásztam c. könyvét, a 30-as években íródott, de nagyon érdekes.

Mai utikönyvről nem tudok, bár bizonyosan van.

Ha a természetre mész, ne hagyd ki, sőt fektess nagyobb hangsúlyt British Columbiára, mert az szenzációs. Yukon sokkal kopárabb, Alaszkáról nem is beszélve. (Itt most megölnek!!!)

1987-ben végigautózva, a savas esőtől leégett fenyőerdők százkilométerjeit kellett szomorúan látnunk, feltételezem, a helyzet azóta nem javult.

Persze más a feelingje Alaszkának, mert az az emberben úgy él, mint a világ vége.

No és hozzá kell tennem, vannak ott is bőviben lélegzet elállító látványok, fantasztikus helyek. (már amit én láttam)

De a sorrend tájszépségben bizonyosan BC, YK, AL. Gondolom, ebben megerősítenek azok is, akik kimondottan fotó/film témában utaznak, és sokkal többet láttak, mint én.

Mégegy jótanács: ne próbálj mindent bejárni, mert gondolom az időd véges. Mi elkövettük ezt a hibát, és lefölöztünk mindent.

Ha mégegyszer eljuthatnék, 2-3 helyre, beásnám magam sátorral, és barangolnék. Hogy legyen idő mindenre.

Üdv és sok sikert! opeter

Előzmény: Emira80 (196)
Emira80 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 196
Szia!
Megkérdezhetem, hogy melyik könyvről van szó? Gondolom angolul íródott.
Én még sajnos nem jutottam el oda, egyelőre informálódom, és örömmel elolvasnám a szóbanforgó művet is, illetve bármi mást amit egy "kezdő" Alaszka rajongónak ajánlani tudsz/ tudtok!

Köszi
Emira
Előzmény: o.peter (194)
Vajk Creative Commons License 2007.11.11 0 0 195
semmiképpen ne csak magadnak:)
Keresd meg a jogbirtokosokat, ez egyen az első lépés. Aztán majd kiderül, hogy tényleg ügyvéd-e vagy esetleg az egyik unokaöccse.
na és ha tényleg egy ügyvéd, akkor nyilván megérzi a rációt abban, hogy mégegyszer, bővített kiadásban, térképekkel, stb kiegésziítve adjáTOK ki... (mert akkor már te is kérhetsz érte valamit pénzecskét, még ha nem akarsz, de hidd el: kell:))
Előzmény: o.peter (194)
o.peter Creative Commons License 2007.11.11 0 0 194

Hello Vajk!

Ezzel kezdtem volna, de sajnos Berton 2004-ben elhunyt, s minthogy ismert kanadai író, több, mint 15 regénye, számos jegyzett interview gyüjteménye jelent meg nyomtatásban, ismert média személyiség volt, gondolom Copyright jogait több éhes ügyvéd őrzi. Már pedig azokkal nem szeretnék hadakozni.

Akkor most csak magamnak csináljam? Hát ez a dilemmám...

üdv: opeter

Előzmény: Vajk (193)
Vajk Creative Commons License 2007.11.10 0 0 193
szia:)
először szerintem Bertonnal kellene ismét beszélned és elmondani neki, mit is szeretnél.
Gondolom ő is örülne, ha kibővítenéd a munkáját, talán még egy újabb kiadást is megérne.
Előzmény: o.peter (192)
o.peter Creative Commons License 2007.11.10 0 0 192
Helló MEGSZÁLLOTTAK! (így, csupa nagybetűvel)

Szeretnék Közétek tartozni, mert egyszer megérintett Alaska szele, ennek éppen 20 éve, s azóta nem tudok szabadulni tőle. (de nem is nagyon akarok)

Úgy él bennem, mint egy beteljesületlen szerelem, amelyben ugyan részem volt, de nem jutottunk el a "végkifejletig" -szóval értitek, nemde?

Bejártam sátrastól, autóstól a vidéket Torontótól a Nyugati Partig, onnan Fraser völgyén keresztül Whitehorse-ig, majd Dawson City, Fairbanks, Anchorage, visszafelé Tok, Sziklás Hegység, Edmonton-Toronto.

Mindezt 4 hét alatt "lefölöztük" amolyan "Ha ma kedd, akkor ez Belgium" feelingje lett utólag a látottaknak. Na a szerelem akkor kezdődött, amikor az utazásunk véget ért.

Szerettem volna tudni, más hogyan látta ugyanezt, kezdődött az utazást megelőzően a Széchenyi könyvvel és folytatódott Pierre Berton könyvével, amivel nem tudok azóta sem betelni. (Torontóban meglátogattam és beszéltem is vele)

Azt hiszem, hatodszor olvasom, és nem utoljára.

Elkezdtem kutakodni a Net-en, és összeszedtem vagy 600 eredeti, a Rush idején készült fényképet; Pierre Berton élő legendái összetalálkoznak Hegg eredeti, ott és akkor készült fotóival: NAGY ÉRZÉS

Berton könyvét beszkenneltem, és névre, helyre mutatót készítek hozzá, térképeket kutatgatok: baromi munka, többezer adat és fénykép. Nem akarok jogellenes ténykedést folytatni, egyrészt Berton iránti tiszteletem folytán sem, másrészt, mert nem szokásom. A könyvet magát érintetlenül hagyom, de kiegészítem gyüjtésemmel. Valahogyan szeretném közkinccsé tenni mindazoknak, (de csak azoknak) akik ugyanabban a fertőző betegségben szenvednek, mint én.

Nem akarok pénzt kapni érte, (de fizetni sem), azt akarom, más is hozzáférjen, elmerüljön, álmodozzon és csodálkozzon az emberi őrület e megnyilvánulásán.

(Ahogy Berton mondja: nem az számít, hogy meggazdagodtál-e a Klondike környékén, hanem az, hogy eljutottál oda)

Kutakodásom nem annyira Alaska  (ma már sajnos nem is olyan érintetlen) természeti csodáit, mint inkább a Gold Rush emberi motivumait feszegeti; egy olyan korszakot szeretnék megérteni (és megértettni), amely ma már elképzelhetetlen, egészen egyszerűen mi mai emberek mások lettünk és mások a bennünket körülvevő körülmények.

Mindennek, (a szűkített hozzáférésnek) a jogi formáit keresem, s ha ebben és általában a bemutatott témában valaki jó tanáccsal tud szolgálni, köszönettel veszem.

opeter

itt/ vagy itt: o.peter@mail.datanet.hu

Emira80 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 191
Szia!
Most volt egy kis időm megnézni a topikot az elejétől kezdve, aztán olvastam, hogy a párod forgat, stb, és vannak filmek is... meg tudnád mondani honnan lehet őket megszerezni? Interneten fenn van? Letölthető?

Köszönöm!

Em
Előzmény: Törölt nick (122)
Emira80 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 190
Szia!
Köszi neked is a választ.
Megkérdezhetem, hogy ti szervezetten mentetek-e? Nekem azért jött ki ilyen sokba, mert kb 6-700 ezer volt két hét szervezett út programokkal, plusz a repülőjegy.
Mi volt a tapasztalatod? Megérte?
Köszi
Emira
Előzmény: Törölt nick (188)
Emira80 Creative Commons License 2007.10.02 0 0 189
Szia!
Az 1 millio ugy jött ki, hogy repjegy, plussz 2 hét szervezett utazás alaszkán belül, mert gondolom ugy érdemes menni, hogy mindent megmutatnak amit érdemes megnézni.
Előzmény: Vajk (187)
Vajk Creative Commons License 2007.10.01 0 0 187
lehet kapni 300 ezer Ft kornyeken egesz vilagra szolo repjegyet es ennek ismereteben igen draga ez az 1 millio.
Előzmény: Emira80 (186)
Emira80 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 186
sziasztok!

Nem tudom működik-e még ez a fórum, mert úgy látom elég régi már az utolsó beírás!
Segítséget kérnék.A kérdésem az lenne, ki hogy jutott el Alaszkába, milyen utazási irodán keresztül, milyen áron? Amit én találtam, az mind nagyon drága ( 1 millio Ft körül)

Köszönöm előre is a válaszokat!
BOLOND Creative Commons License 2006.10.10 0 0 185
Koszi a gratulat. A "helyseg" masodik lakoja a felesege.
Előzmény: RlCh (184)
RlCh Creative Commons License 2006.10.10 0 0 184

Poker Creek-nél az amerikai határőr nagyon boldog volt velem és a nejemmel,  mert szerinte még soha nem látott magyar útlevelet.  Pecsétről szó sem esett, de szintén felajánlotta, hogy képet csinál rólam a házikója előtt (megtörtént, ferde horizonttal és lustán fokuszáló Konicám zárának némi megeröltetése árán...).

Hogy a Pop miért 2, nem tudom, mint elmondta, egyedül csinálja a 9.00-21.00 közötti nyitvatartási műszakot 2 hétig ott a világ végén, aztán jön a váltás.

P.S. Gratula a családhoz.

Üdv: RlCh

Előzmény: BOLOND (183)
BOLOND Creative Commons License 2006.10.10 0 0 183
Ezt a pecsetet a hataror ajanlotta fel, sot felajanlotta hogy csinal kepet rolunk a telepulesjelzo tablanal. Sokszor nem adjak onkentesen a pecsetet hanem kerni kell, sot neha kitartonak lenni (mint pl. Boszniaban).

Előzmény: RlCh (182)
RlCh Creative Commons License 2006.10.09 0 0 182

(...látom, kanadai útlevéllel léptél be)

Esetemben annyiban más a helyzet, hogy Fairbanks repterére érkeztem Frankfurtból  (fantáziátlan egyenpecsét), azután a többszörös kanadai-alaszkai oda-vissza határátlépéseknél ettől elégedettek voltak az amerikaiak és ők nem adminisztráltak (egyetlen kivétel a BC-alaszkai határ Skagway felé autózva, ahol  a mellékelt dátumtalan szuvenírstemplit kaptam - eredetileg fejjel lefelé benyomva).

BC Alaszka
Előzmény: BOLOND (181)
BOLOND Creative Commons License 2006.10.09 0 0 181
Akkor neked is van ilyen az utlevelben:

Előzmény: RlCh (180)
RlCh Creative Commons License 2006.10.09 0 0 180

Végül (nem túlterhelve az olvasókat és a szervert) még pár kép, talán az ingadozóknak segít dönteni.

Sorban: Herbert Gleccser Lynn Canal Ak; White Pass vasútvonal Ak; Wade Creek Taylor Hwy Ak; Castner Gleccser Richardson Hwy Ak; Denali Pkwy Ak; Mc Kinley nyugati fala; két alaszkai Juneau-ban; Rainbow Lake Yuk; Lake Laberge Yuk.

Herbert GleccserWhitePassWade CreekCastner GleccserDenali PkwyMc KinleyMotorosRed Dog SaloonRainbow LakeLake Laberge
Vajk Creative Commons License 2006.10.08 0 0 179
tyűha:)
RlCh Creative Commons License 2006.10.08 0 0 178
... és az utolsó: Denali Highway és az Alaska Range
Előzmény: RlCh (177)
RlCh Creative Commons License 2006.10.08 0 0 177

Pár kép, sorban: Haines Junction Yuk; Pine Lake Yuk; Eldred világítótorony Lynn Canal Ak; Cathedral Mountain Ak; Teklanika River Ak; Top of the Worl Highway Alaszka/Yukon határ; Dawson City

Haine JunctionPine Lake Yuk

Lynn Canal AkCathedral Mountain AkTeklanika River AkTop of the World Highway Yuk/AkDawson City YukDenali Highway Ak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!