Keresés

Részletes keresés

cyber.greg Creative Commons License 2002.01.06 0 0 135
Én nem akartam...

Nem a sztoriról beszélek persze, hanem azokról, amik ott vannak az ember orra előtt, és mégis csak akkor vesszük észre, ha valaki mondja.

Pl. amikor az autók a másik irányba mennek, mint a felfestett nyilak iránya.

És még van egy csomó ilyen, és az a vicc, hogy abszolút észrevehetőek, és mégse vesszük észre.

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.06 0 0 134
hiba abban van, amiben talalni akarunk
Előzmény: cyber.greg (132)
KingaLany Creative Commons License 2002.01.06 0 0 133
azert van hangja az urhajoknak, hogy tudd, hogy mennek. azert van a bomban baszott nagy kijelzo, hogy valamit ERZEKELJ is az egeszbol. amugy az urhajon belul, lehet, hogy van hang, es neha a hangokat ugy is osszevaghatjak, hogy nem latszik a kepen a hangforras. ilyet sokszor alkalmaznak a filmezesben, emberi hang eseten is.

amugy meg van alkotoi szabadsag is. ezt nem figyelembe veve elkezdhetned csepulni Shakespeare-osszest.

Szomszedokban is mindig azt vetettek a sorozat szemere, hogy miert mindig a Magenheim doki jon ki a mentojevel. pedig ezt ugy kell felfogni, hogy csak az o eseteit mutattak be a nezoknek, hisz mas orvos esete kit erdekel?

Előzmény: CWorm (-)
cyber.greg Creative Commons License 2002.01.06 0 0 132
Júúúj! :-)))
Most olvasom, hogy a topik indulásakor többen is istenítették a Mátrixot, mert hogy abban nincs hiba...
Jó vicc!
Andreas Creative Commons License 2002.01.05 0 0 131
Gondolom azért mert mindig változnának a G viszonyok ha pl. forgásirányba gyalogolnál vagy ellentétes irányba, vagy pl. ha hátrakapod a fejed. Lehet hogy megterhelőbb az ember számára a változó G erő, mint akár a súlytalanság.
Előzmény: Emeric (130)
Emeric Creative Commons License 2002.01.05 0 0 130
Az Űrodisszeiát én sem bírtam végignézni, pedig többször próbáltam. Komolyan, a könyvet hamarabb végig lehet olvasni, és az még érthető is. A forgó űrállomást egyébként Ciolkovszkij (orosz tudós, még a cár atyuska idején élt) rajzáról másolhatták, ő tervezett először ilyet. (A gyakorlatban valamiért mégsem akarnak ilyet csinálni, biztos van valami akadály ami indokolja.)
Előzmény: micu (102)
luxxie Creative Commons License 2002.01.05 0 0 129
tudtommal kb. 386-os bonyolultsagu procikkal mukodnek. a pentiumokban olyan sok tranzisztor van kis helyen, hogy a kozmikus sugarzas egyszeruen rovidre zarna oket. a 386-osban meg eleg tavol vannak egymastol...
Előzmény: RogerWilco (76)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.01.05 0 0 128
ja. ezzel indult a topic.
Előzmény: Törőlt_nick (127)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.01.05 0 0 127
A 2001 ürodisszeia-ban nincsenek ürbéli hangok.
Előzmény: Dr. Lecter (126)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.01.05 0 0 126
A távolban felrobbanó űrhajó esetén is azonnal hallható a robbanás hangja.
Ergo: vákuumban a hang fénysebességgel terjed...
Előzmény: CWorm (-)
Törőlt_nick Creative Commons License 2002.01.05 0 0 125
"A jupiter nappa alakitasa szerintem zsenialis otlet volt."

Szegény földönkívüli gyári melósok! Eltudom képzelni mit össze átkozódtak, hogy asszongya:
"A köcsög anyjukat ezeknek a naprendszerbelieknek vazzeg, mennyi ilyen feket szar szekrényt kell összeszögelnünk ahhoz a kurva Jupiterhez vazzeg!!!
:)

Előzmény: mf2hd (124)
mf2hd Creative Commons License 2002.01.03 0 0 124
eggyet ertek en is eloszor a filmet neztem meg es kurva szar volt, de a konyv baromira jo,
egz kis kukacoskodas: en ugy emlexem a 3 hibernalt utas tudta a kuldetes valodi titkat, csak Bowman, es Poole nem.

A jupiter nappa alakitasa szerintem zsenialis otlet volt.

Előzmény: Kellemes kis hóvakság (94)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.11.19 0 0 123
utazás a féregnyúlványon keresztül :c))
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.11.15 0 0 122
az a meghasadás-fúzió asszem elhanyagol6tó a többihez képest, csak a mi világunban tűnik soknak :c)))
Előzmény: hc (121)
hc Creative Commons License 2001.11.15 0 0 121
Ha már a maghasadást és a magfúziót 'szabadkézzel' hozzák létre, akkor a többi tényleg apróság. :-)
Előzmény: K. N. Zordonbordon (120)
K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.11.15 0 0 120
és az anyag-energija-anyag komplett átalakítás pontos koordinátákkal és árnyékolással, az smafu?
Előzmény: hc (118)
hc Creative Commons License 2001.09.14 0 0 119
Bocs: kedvencek = kedvencem...
Előzmény: hc (118)
hc Creative Commons License 2001.09.14 0 0 118
Kedvencek a StarTrek transzportálása. Hogyan is történik:
Az input oldalon a delikvens minden molekuláját pontosan rögziti egy számítógép a későbbi rekonstruálhatóság kedvéért. Ezután a célszemély semmivé vagyis levegővé válik, tehát összetevői az űrhajó légterének megfelelő atomokká válnak. Mivel ezek általában kisebb rendszámúak, így csak egy mezei atomrobbanás történik a többiektől két lépésre.
Az érkezési oldalon - amihez sokszor még végberendezés sem szükséges - a dolog fordítva történik, tehát egy kisebb magfúzió árán meg is jelenik a transzportált személy.

hc

K. N. Zordonbordon Creative Commons License 2001.09.14 0 0 117
Na szedjük már elő eztis, hogy indult a másik scifis topik, a Tessék, tessék...
Hátha valakinek vannak pozitív benyomásai is
Na persze! nekem is van, de én nem csak vizuálni szokom, könyvből elég nehéz kibambulni :c))) na persze, annak is vizuálás az elelye, és a vége. (csak asztat má' vízionájják :c))

FELEJTŐGÉP RULEZ!!!

Törölt nick Creative Commons License 2001.04.22 0 0 116
Talán a modikat kérdezd.
Előzmény: micu (115)
micu Creative Commons License 2001.04.22 0 0 115
2K++ Űrodüsszeia. Miért nem lehet javítani a fórumokban ?
Előzmény: micu (114)
micu Creative Commons License 2001.04.22 0 0 114
Az igaz, de én elöbb találkoztam az Elite-tel mint a 2K++ Ürodisszeával.
Előzmény: hmm (107)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.21 0 0 113
he?
Előzmény: Faust II (108)
ZöPö Creative Commons License 2001.03.16 0 0 112
"Legközelebb írok bakikat is."

Inkább ide: Filmes bakik topic (c:

Előzmény: CWorm (111)
CWorm Creative Commons License 2001.03.15 0 0 111
(elégg off leszek)
Én már ettől a sok idegeesítő hibától tulajdonképpen "le is szoktam" a sci-fikről, mármint most már nem az a kedvenc műfajom, hanem a horror, meg ilyenek. :)
Egyébként biztos ismeritek azt az írást, ami leírja, hogy mi minden hogyan zajlik egy amerikai filmben (pl. egyenes úton is állandóan jobbra-balra kell rángatni a kormányt). Ehhez nekem még lenne itt egy hozzáfűznivalóm, ami az eredetiben nem szerepel:
- Ha a gonosz elől a szekrénybe bújsz, akkor tuti, hogy eltüsszented magad (előbb vagy utóbb)
Hehe.
Mégvalami, ami tényleg nem ide kapcsolódik, de le kell írnom. Szóval, asszem a Sülve-főve című filmben láttam a következőt. A kamera az utcáról oldalról közelít egy nagy kirakat felé, és látszik a pályáján, hogy úgy fog fordulni, hogy ha nem vágják meg időben a felvételt, akkor visszatükröződik az üvegen a stáb. Pont az ajtó felé ment, gondoltam, ez be fog menni, vagy valami. :) Csak arra vagyok kíváncsi, mi lesz a tükörképpel (mer látszódott rajta mindennek a visszaverődése). Na, megy-megy a kamera, már baromira rá van forduva; már szinte szemben áll az üveggel, amikor az utolsó pillanatban eléugrik egy ember, aki besiet az ajtón, így nem látni semmit. :) Jó megoldás. :)
Legközelebb írok bakikat is.
tüzes fal Creative Commons License 2001.03.13 0 0 110
Fortress akárhanyadik, ürbörtönös film.
Lambert az ürben úszó mozdulatokkal átlebegett
egy szemben pár méterre lévő zsiliphez ugy hogy összeszoritotta a száját mint az úszók.
Persze szkafander nélkül....
Persze nem lett semmi baja...

Másik:
Régi jó magyar sci-fi, Pirx kapitány ahol a műanyag ürhajók ugy közlekedtek hogy derékszögben égett a fúvókák lángja a hajóhoz képest :)/ mivel vizszintesen huzták a makettet./

CWorm Creative Commons License 2001.03.13 0 0 109
Háj, már baromi rég jártam az index fórumban, és eléggé meglepődtem, amikor láttam, hogy egy általam nyitott topic hozzászólásainak száma túllépte a 100-at. :) Általában jó, ha elérik a 10-et. :) Na ezentúl majd én is mondok itt pár dolgot a filmekről. Egyelőre csak annyit, hogy azé' nem könnyű a filmeseknek mindent élethűen megcsinálniuk, ezért néha előfordulhatnak kisebb hibák (de sajnos sok a baromi nagy hülyeség is pár filmben)... Na pá.
Faust II Creative Commons License 2001.03.08 0 0 108
Nekem még az tetszik nagyon, amikor egy más bolygóról,időből, stb. érkezett vkit leültetnek a megtalálói a 'szent' TV elé és ő 1 nap alatt folyékonyan beszél angolul v. szinkronul, simán elmondja honnan jött, mit akar, és teljesen tájékozott a napi eseményekről...
hmm Creative Commons License 2001.03.03 0 0 107
"az maradt meg hogy olyasmi volt az űrállomás ahogy forgott, mint anno az Elite című számítógépes játékban"
Talán fordítva kéne mondani: Az Eliteban olyasmi volt, mint a 2001-ben.
A 2001 1968-ban készült. Akkor még nem volt ZX-Spectrum.
Előzmény: micu (102)
ForestGoku Creative Commons License 2001.03.03 0 0 106
Én azt szeretem a StarTrek-ben, hogy minden epizód között felújítják a hajót!! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!