Keresés

Részletes keresés

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.08.24 0 0 72
Ha megvárod a hétfő estét, majd beszélünk róla - jogász vagyok, vagy mi (sőt ügyvéd is).
Előzmény: KissMe (70)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 71
Nem volt nehéz rátalálni, amibe írni szoktam, azt beteszem a Kedvencekbe... :-))

Jogi esetek OK, ha sok időd és türelmed van. Tanulmányi szerződésed van, vagy a munkaszerződésedben rögzítettetek vmit a sulira vonatkozóan?

Előzmény: KissMe (70)
KissMe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 70
Szia citromfű! Hogyan találtál rá rég elfeledett kis topicomra?
A helyzet változatlan. A főnököm még mindig szabin, így nem tudtam kirúgni. Majd hétfőn jön, akkor talán sikerül :-)
A megpályázott állásokról továbbra sincs hírem. Tegnapelőtt viszont feladtam nyolc levelet nagyobb pécsi cégeknek, önéletrajzot csatoltam, és kértem, hogy értesítsenek, ha van szabad helyük. Mostanában kaphatják meg a humánpolitikai vezetők a leveleimet.
Továbbá megérett bennem az elhatározás, hogy felkeresek egy ügyvédet, akitől tanácsot kérek a tanulmányi problémáimmal (nem adnak munkaidőkedvezményt, nem tartották be a szerződésből eredő kötelezettségeiket, stb.) kapcsolatban. A Munka Törvénykönyvében találtam egy olyan paragrafust, miszerint a munkavállaló munkaügyi vitát kezdeményezhet ha jogsérelem éri. Remélem az ügyvéd legalább annyiban tud segíteni, hogy milyen munkajogászhoz forduljak? Vagy esetleg elvállalja az ügyemet...

Egyelőre ennyi. Van valakinek ötlete, tanácsa számomra? Érdemes ügyvédhez fordulni?

Üdv

Előzmény: citromfű (69)
citromfű Creative Commons License 2000.08.24 0 0 69
Mi a helyzet KissMe? Kirúgtad már a főnököt? :-))
KisHerceg Creative Commons License 2000.08.21 0 0 68
KissMe,
mail megjött.
nem feledlek ám!
jó éjt!KH
KissMe Creative Commons License 2000.08.20 0 0 67
Mail 10 percen belül megy.

Üdv

Előzmény: KisHerceg (65)
KissMe Creative Commons License 2000.08.18 0 0 66
Kedves KisHerceg!
Nagyon köszönöm segítő szándékodat. Az önéletrajzomat legközelebb vasárnap reggel tudom neked elküldeni e-mailben, most már elég fáradt vagyok ahhoz, hogy egy frisset előkeressek. Nemrég értem haza egy céges angol vendég kísérgetéséből, és az egész holnapi napot is vele kell töltenem. Tolmácsolok.
A PR olyan szinten érdekel, hogy tanultam a fősulin, egy-egy részterületét a gyakorlatból is ismerem, és szeretném egyszer kipróbálni, hogy teljes egészében hogyan működik pl. egy arculattervezés, arculati kézikönyv megalkotása, rendezvényszervezés, médiatervezés, stb. Érzek magamban elég kreativitást hozzá, és vannak elképzeléseim a mostani cégnél is, csak itt nem tudom őket megvalósítani.

Szóval vasárnap reggel e-mail megy majd, addig is jó hétvégét, és jó éjszakát kívánok!

Üdv

Előzmény: KisHerceg (65)
KisHerceg Creative Commons License 2000.08.18 0 0 65
KissMe!
ha akarod szivesen segítek, ha tudok. nemn igerhetek semmit, csak hogy eszembe jutsz, ha hallok vmi állásról. (ha elfogadod, hogy ha tudok segítek, küldd el az önéletrajzoodat nekem is)

egyébiránt említetted a PR-t. érdekel? írnál
errol többet? akár emailben is.

üdv KH

KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 64
Csak felhozom...
KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 63
Ja, és köszi a drukkolást. :-)

Továbbá várom a segítő szándékú Tasztal-társakat, akiknek van véleménye, és meg is osztja azt velünk. Felhívom figyelmeteket az alapproblémára a 0. hozzászólásomban.

Üdv

Előzmény: Yag (61)
KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 62
Szia,
többen tanácsolták már, hogy várjak nyugodtan, felesleges görcsölni, mert a dolgok úgyis megoldódnak maguktól. Legalábbis 50 %-ban.

Kivárom a végét mindennek, bár nem könnyű, az én hirtelen természetemmel.

Üdv

Előzmény: Yag (61)
Yag Creative Commons License 2000.08.17 0 0 61
KissMe

Jobb reggelt :))
Ne lepödj meg hogy nem lepödtem meg hogy igy vélekedsz :)) Az ijen jellegü döntések információ hiány miatt váratnak magukra. A legjobb döntés az amit Te hozol meg. Én csak azt tudom hogy nyitott szemmel kell járni a mai világban és minden ujról beinformálódni. Az sosem árt.
Én nagyon szurkolok hogy olyan helyet és munkát sikerüljön kifognod , amiben mint a "számitásod" mint az örömöd megtalálod. A többi meg majd jön ahogy az élet hozza :)) Nem ?

>>Yag drukkol KissMe-nek :)) <<

Előzmény: KissMe (60)
KissMe Creative Commons License 2000.08.17 0 0 60
Jó reggelt!
Köszi a véleményeket.

Yag, most már aztán végképp nem tudom, hogy fogjak-e bele bármilyen vállalkozásba is? Szerintem ráérek. Nem azért, mert lusta vagyok, de amíg nem muszáj, addig nem vágok bele. Talán - ha lesz nemsokára - a GYES alatt. Legalább nem fogok unatkozni.

Hacsek, ez a NO PARDON egészen jól hangzik :-) Zöld Pardon után szabadon :-)
Éppen az előbb küldtem SmartAss-nak mailt az önéletrajzommal. Megjegyzem, nálad is van belőle. Sőt, még fotó is! Csak egy kicsike utánajárás kellene... Naaaaa, léccciiiii! Köszike. :-)

Maribel, remélem tényleg el tudok menni a talira, akkor majd mindent megbeszélünk.

Üdv

Maribel Creative Commons License 2000.08.16 0 0 59
Hat en sokmindent tudnek meselni neked, de inhuvelygyulladast kapnek a sok gepelestol. Inkabb eloben, oke ?
Yag Creative Commons License 2000.08.16 0 0 58
KissMee :))

Szüleidet megértem . Óvnak attól amit Ök szorgalmas és kemény minkával átéltek. Elsödlegesen a sok kudarc amitöl ovnak.Ez nagyon kemény és embert próbáló dolog. Ezt egy tapasztalt jomodu üzletember mondta nekem ."Azt a tényt, hogy kudarc nélkül nincs siker sokan megpróbálják figyelmen kivül hagyni. Csak a kudarcokon keresztül juthatunk el a sikerhez." Igy, ha azt mondják : Még túl fiatal vagy ? Lehet . Viszont egy biztos Minnél hamarabb kezdi el valaki ezt az utat annál hamarabb tudja befejezni. Olyan mint egy nagyon hosszu hidon való átmenetel . Minnél késöbb indulsz el , annál késöbb érsz oda. Van aki fél uton visszafordul. Nem akart oylan nagyon átmenni.:))Ilyen is van !! Kezd el a vállakozást 10 év mulva . Az alapokon akkor is tul kell lenned. Nem leszel hipp-hopp sikeres vállalkozó, csak azért mert idösebb vagy és késöbb kezdted el :))) Kvázi 10 évvel késöbb jutsz el odáig hogy magad ura légy. Ha neked ez megéri ? Nem a kor határozza meg a vállalkozást , hanem a gondolkodás. Egy 3-4 éves gyerek is meg tud tanulni irni . Kellö gyakorlás mellett. Az más hogy egyesek azt mondják , hogy ráér az majd hatéves korban is :))) Magad szerint ráérsz 10 évvel késöbb a magad ura lenni ? Mert ha igen akkor pihenj , végy eröt , menj dolgozni egy céghez és tapasztald a mindennapi életet. Aztán onnan kijönni vállalkozásba .... ?
Ez is egyfajta megközelités.
Egy biztos könyböl lehet tájékozódni , de csak a személyes tapasztalat az ami megérteti az emberrel a "tananyagot". Probálj meg könyböl számitogép nélkül számitástechnikát tanulni . Az elmélet a gyakorlat melett !! Ez a legfontosabb !!
Én 18 évesen váltottam ki a vállakozoit (7éve).Nagyon örülök hogy akkor elkezdtem tanulni mi az a pénz-befektetés-forgatás , a vállalkozás az anyagi függetlenség stb. Ezt nem tanitják az iskolában .Mostmár van olyna hely ahol igen ,tanítják az embert . Vérbeli tapasztalt gyakorlott üzletemberektöl lehet tanulni.Aki akar . És nem tanfolyam :)))) Én is igy tanultam meg rengeteg uj dolgot.
A kamarától kaptam a legkevesebbet 0. Ennyi futotta tölük. egyedül a papirokat kaptam onnan .
Nem akarlak elkeseriteni , de még te is többet tudsz a leendö vállalkozásodról mint Ök :))
Ha kellö affinitást érzem magadban az uj iránt akkor mondhatok néhány könyvcimet amiböl Én sokat tanultam és a gyakorlatban is sok anyagi hasznom lett belöle.
Egy biztos . Lehet kis kezdötökével ,minimális rizikóval oktatással a háttérben , tanácsadással vállalkozni hosszutávra , magas jövedelemmel.
Csal sokan befogják szemüket fülüket, mert nem ezt látták nem ezt "tanulták" :)))Na ja a Századfordulóban nem is lehet elavuló technologiával versenyezni :)))Ez már más világ nem olyna mint 20-30 évvel ezelött .Figyelöben ben olvastam : A 40venesek üzlete a privatizáció volt a 30asoké a cégalapítás a 20asok üzlete az Internet. Figyelj oda minden apró dologra. Nem a mában kell megélni a holnapban ...... a mai feltételek megváltoznak holnapra. Ha felkészülsz a holnapra már nem lepödsz meg a változás bekövetkeztekor. És elönyben vagy azokkal szemben akik majd akkor válatank amikor már létszükséglet. Igy lehet stabil a jövöje azokank akik hosszu távra gondolkodnak :)))
Érdekel még a téma ? :))
Yag

Előzmény: KissMe (50)
Hacsek Creative Commons License 2000.08.16 0 0 57
Darling! Írj egy levelet az összes minisztériumnak is + Nemzeti Bank + ÁSZ! Meg kell benne említened befolyásos pártfogóidat (például engem) is! Múltkor csak úgy viccből elküldtem valakit egy nagyon nívós céghez, amelynek ismerem a szakmai főnökét, azzal, hogy mondja, hogy én küldtem.
Nem állítom, hogy ezért, de felvették...

Lehet, hogy nekem meg át kellene állnom fejvadászatra? Tudod mit, nyitunk egy "NO PARDON" nevű tanácsadó vállakozást, amiben te lennél az ügyvezető csendes társ. De pszt...

:o)))

Előzmény: KissMe (56)
KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 56
Szia,
igen, sajnos véges a téma, de hátha van még valakinek új ötlete. Újak, gyertek!

Valamibe már mindenképpen bele kell vágnom, különben megőrülök. Éppen most készítettem el egy címlistát pécsi kereskedelmi, marketinges vállalkozásokról, elküldök nekik egy-egy levélkét. Hátha bejön az egyik. A bankokat egyelőre nem vettem bele.

Üdv

Előzmény: citromfű (55)
citromfű Creative Commons License 2000.08.16 0 0 55
Beszélgetek én Veled szívesen, de eme témában nincs több ötletem, mint ami itt elhangzott... Tudod, ezek tényleg olyan dolgok, amibe bele kell vágni, ki kell próbálni, és igazán csak akkor derül ki, hogy Neked megy-e.

A vállalkozásról csak annyit még, hogy az egyik barátnőm is pár hónapja kezdett egyet, nem is megy rosszul, de bizony a hét 6 napját reggel 8-este 8-ig végigrohangálja. Tudod, hogy van ez: ha van munka, az a baj, ha nincs, akkor meg az... :-)))

Előzmény: KissMe (54)
KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 54
Azért jól elbeszélgetek itt magammal, nem?

Képzeljétek, semmi válasz, mindenki szabadságon van! Pesten is, meg Pécsen is! Én ezt nem bírom tovább idegekkel!

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 53
Szia citromfű!
Utána néztem egy internetes adatbázisban, hogy Pécsett 4 olyan nagy cég van, amely rendezvényszervezéssel is foglalkozik. Olyanok, mint a Lenau Reisen Kft., meg Hotel Kikelet, a Pécsi Ipari Vásár Kft.-ről nem is beszélve. Amennyi vállalkozás van a régióban, ezzel szerintem fedett a piac. Bár egy kolléganőm szerint egy magánvállalkozó rugalmassága és esetleg olcsóbb árai vonzóvá tehetik a szolgáltatását.

Ugye azért nem felejtettetek el teljesen? Szerintem azért kicsit térjünk vissza az alapkérdésekhez is (lsd. 0., nyitó hozzászólásomat).

Üdv

Előzmény: citromfű (45)
citromfű Creative Commons License 2000.08.16 0 0 52
Nyugodtan érdeklődj, először talán a fejvadásznál. Szeretik, ha az ember érdeklődő. Amikor én fejvadászon keresztül kerestem állást, akkor annyira rendes volt, hogy ahányszor rólam beszélt a céggel, súgott. Elmondta, mi volt a benyomás rólam, mik a következő lépések, és, hogy mennyi esélyt lát a sikerre. Volt, hogy naponta 5x felhívott, mert nem akart semmiből kihagyni, mindenről kikérte a véleményem. Szóval, ha legalább 1 hét eltelt az interjú óta, akkor egyáltalán nem tolakodás, ha érdeklődsz.
Előzmény: KissMe (51)
KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 51
Egy kicsit felhozom.
Meg azt akarom kérdezni, hogy szerintetek kihez forduljak a kérdésemmel? Szeretném megtudni, hogy felvettek-e a pesti állásra. Írjak egy e-mailt a fejvadász cég tanácsadójának, aki kiajánlott, vagy hívjam fel közvetlenül a hirdető cég HR-esét, akivel beszéltem az interjún?

Üdv

KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 50
Szia Yag,
nagyon érdekeseket írsz a vállalkozás előnyeiről és hátrányairól. A szüleim kb. négy éve vágtak bele a magánvállalkozásukba, ami azóta annyira felfejlődött, hogy már kinőtte magát, és gazdasági társasággá kellene alakítani (kft-vé, ha minden jól megy). Szóval jó példát látok magam előtt. Ennek ellenére nem szakadnak meg a munkában, szinte minden nap 4-kor becsukják a kaput, és hazajönnek. Csak elvétve fordul elő, hogy sokáig járnak az ügyeik után, vagy tovább maradnak az irodában. Az ő területük sikeres, olyan parnterkört építettek ki, hogy egyik hozza a másikat, már szinte hirdetniük sem kell magukat. De az még koránt sem biztos, hogy én is ilyen sikeres leszek.
Amit most első körben megtehetek, az az, hogy elmegyek a kamarához, és tanácsot kérek tőlük.
Amitől a szüleim óvnak az a vállalkozásnak az adózási, és egyéb kötelezettségei. Mert ugyebár a nyugdíjjárulék, TB díj befizetése elég nagy terhet ró már a kezdőre is, akinek talán semmi bevétele sincs, és egy magánvállalkozónál olyan kevés, hogy nem lesz biztosítva belőle a megélhetése nyugdíj után. Szerintük még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy ilyen szempontból érdemes legyen kipróbálnom a vállalkozást. Ebből a szempontból is érdemes megvizsgálni a dolgot. Te hogy vélekedsz erről?

Üdv

Előzmény: Yag (48)
KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 49
Laci, köszönöm az észrevételeket, és a tanácsokat.
Ahova jelentkeztem, az csak egy kis külker ügyintézői, bonyolítói beosztás, de van előrelépési lehetőség, az biztos, mert ott mondták. Az interjún már biztosan megállapítottam, hogy a legnagyobbra a külkeres tapasztalatomat becsülik, és nem azt, hogy van diplomám. Az önéletrajzomban a Gyakorlati tapasztalatok című pont fél oldalasra sikerült, míg a diplomámat egy sorban említem. Azt hiszem ezzel nincs gond. Azzal már annál inkább, hogy határozott legyek, és jól eladjam magam. Ezen még javítanom kell.

Üdv

Előzmény: Laci (47)
Yag Creative Commons License 2000.08.16 0 0 48
KessMe :))

Gratulálok !!

Az eredetileg feltett kérdéseddel ellentétben átléptél egy másik gondolkodási sikra. Szerintem ez gratula :)) Miért ? Magad adtad ,meg a választ : Gondolkodtál már ezen de nem volt hozzá merszed. Miért ? Talán mert nem bizol önmagadban , vagy ugy gondolod nincs meg hozzá a képzettséged ? Mint eddig is tapasztalhattad , mindent meg lehet tanulni ! Bármit ! Egy dolog szükséges , AKARAT. És a döntés MIT AKARSZ ??!!
Amiben eddig gondolkodtál , az egy alkalmazotti viszony . Biztos munkahely nincsen.Bármikor kitehetnek a nagy jelentkezés miatt. Potolhatatlan ember nincsen : Munkahelyen . Ezért volt ellentmondo KissHerceg amit mondott.Biztos amulti , de hamar kitehetnek . Semmi nem biztos egyetlen alkalmazottnak sem .Az lehet hogy esetleg azt hisszük vagy azt reméljük ,Biztos.
A vállalkozásod Ötlete jo. Már eleve az jó , hogy egyáltalán belegondoltál hogy csinálj valamit amivel önállósítani tudod magad. Ebben egyedül - ezt érzem eddigi szavaidból - az a félelmed , hogy bizonytalan vagy a kimenetelben .Nem tudod mi vár rád ha belekezdel.Hiszen nyelvet tudsz , de nem tanultad a Vállakozást . Vigyázat !! Vállalkozni könnyü , de attól még nem leszel az . Ez egy gondolkodási forma .De tanulni kell. Másképpen gondolkodik egy vállakozó és másképpen gondolkodik egy alaklmazott. Tapasztalatból beszélek , mert mindkettö oldalon voltam már . És állíthatom hogy nagy külömbség van. Ami meg a munka vvégén van ? Alkalmazottként lehetöséged van : 8 orát dolgozni naponta , havi fizut kapni , ami addig lesz elég amig a következöt meg nem kapod . Szabadidöd annyi amit munka után tudsz magadnak . Késöbb a gyerekkel - hisz alkalmazott vagy - gyes , majd mehetsz vissza dolgozni , hogy az addig elért dolgaidat fedezni tudjad. Nincs megállás ..... ,malom 40 évig .
Vállalkozó ? Ha tanulod, közben dolgozol benne , magad ura vagy.Oda mész , ugy osztod be ahogy neked kényelmes . Lehetetlen nincs , csak tehetetlen. Ha tovább gonolod és nem csak a robot van a szemed elött és tudsz nagyban gondolkodni , akkor nem azon jár majd az eszed , hogy hogyan dolgozz sokat és avval keress pénzt , hanem azon hogy ahogyan dolgozz ugy hogy sokat profitálj. Én nem tudom de nem láttam még sokat "dolgozó" boldog "vagyonos" embert. Ez innentöl kezdve nagyon összetett és hosszu távú. Kérdés mi az ami jobban motivál . Multihoz bekerülni "biztos" munkahelyre ? Vagy , azon gondolkodni hogyan tudsz anyagi függetlenségbe kerülni hogy ne csak a "munkának" élj , hanem magadnak , a gyerekednek és a családodnak . Én tudom mert van gyerekem . Olynan rossz azt hallani : Apa , maradj velem . Nem lehet fiam mert dolgoznom kell mennem , hogy ....és mindenki fejezze be a mondatot maga :)))
Hát alkalmazottként én sem tudtam függetleniteni magam .És már nem vagyok pályakezdö . Nekem is voltak elképzeléseim elöremenetelröl és karrierröl . Szép szép. De semmi nem tudja potolni , a szabadságot és az anyagi függetlenséget.
Nem könnyü . Ez egy gondolkodási forma : Gondolkodj hosszu távra és Nagyban . És utána már egy élet forma is . Csaináld és Merj csinálni valamit . Olvastam egyszer egy könyvben . A sikeres és a nem sikeres ember közt az a külmbség : A sikeres ember egyszer többször ált föl mint ahogy elestett.

KiisMe. lehetetlen nincs csak tehetetlen.
Vannak folyamatos kis összegü képzési rendszerek amik a fenti elméleteket oktatják és segitik a nyitott embereket megtalálni a számításukat. Én ismerek egy ijent és én ennek köszönhetem hogy ki tudtam mozdulni a gödörböl - bocs de abból a gödörböl amibe talán most készülnél belemászni :))) Gondolkodj !!!

Yag

Előzmény: KissMe (44)
Laci Creative Commons License 2000.08.16 0 0 47
Jó reggelt KissMe,

és az ejrópaji multinál milyen jellegű posztot akarsz? Egyébként az tuti, hogy a többszörösét fogod megkeresni annak, mint most keresel.

Az interjúkre egy pár ötlet (hátha még szükség lesz rá): az önéletrjazodban írjál a képességeidről (jó kommunikációs és kapcsolatteremtő készség, nagy teherbírás, önnálóság, stb...), és gondold át, hogy ha rákérdeznek, hogy mivel bizonyítod ezt, akkor tudj mit mondani (példákat is mondj!). Lássák rajtad, hogy tényleg akarod ezt az állást. Előtte érdeklődj a cégről, de ne kezd el visszaszajkózni, amit tudsz róla, csak ha kérdeznek, akkor jól jöhet, hogy tudod, hogy mekkora a cég, mivel foglalkozik, iyesmi (egyik kollegám az álláshirdetést, ami megjelent megtanulta (bla bla bla cég, ami ezzel és ezzel foglalkozik), és amikor a HR-es kérdezte, hogy tudja-e mivel foglalkozika cég, akkor visszamondta neki a saját szövegét. Erre annyira meghatódott a HR-s, hogy hogy lehet ilyen jól tömören összefoglalni a cég tevékenységi körét (nem vette észre, hogy a saját szövegét hallja vissza :)), hogy föl is vették az illetőt :)
Szóval tényleg az a legfontosabb, hogymeglegyen a kellő iskolád/tapasztalatod a munkához, de ilyenből egy munkára van kb 50 jelentkező, de neked kell mutatni, hogy nagyon szeretnéd azt a munkát, fogsz dolgozni nagyon, hogy megkapd, és nem járnak veled rosszul. Csak ne túl nyomulósan, mert a normális ember azt nem szereti (mondjuk vannak degenerált HR-esek, akik szeretik, de olyan véghez inkább nem megy az ember...). Próbáld meg akár már a cv-ddel, vagy az interjúkor bebizonyítani, hogy te alkalmas vagy az adott munkára (ez ott kezdődik, hogy nem csak a követelményeket olvasod el, mint én régen hanem azt is, hogy mit kell csinálni :)).

Szóval ha mindezt elegánsan elő tudod adni, akkor szerintem jó esélyed van.

Na így is hosszú voltam.

KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 46
Kedves citromfű, igazán hasznos tanácsokat adtál. Az 1. pont nemsokára igaz lesz, közel állok az idegbetegséghez. Egyik kolléganőmmel már megdumáltuk, hogy mindketten bevonulunk egy idegszaniba, és ő majd festegetni fog, én pedig modellt állok neki :-)

A 2. pontban teljesen igazad van.
A 3. pont a vállalkozás témájában lehetséges. Bár Pécset én sem ismerem ilyen szempontból. A kamaránál kellene utánanéznem.

Köszi a bíztatást, és a jótanácsokat.

Üdv

Előzmény: citromfű (45)
citromfű Creative Commons License 2000.08.16 0 0 45
Bocsi, munkahelyen vagyok, és nem volt időm minden hozzászólást elolvasni, remélem, azért nem írok olyat, amit írt már más:

1. Azonnali felmondás. Nem kötelező Neked közös megegyezéssel munkahelyet váltanod! 1x már én is "azonnalival" hagytam ott egy céget, ahol a főnököm idegbeteget csinált belőlem. Kedden felmondtam, szerdán bementem a papírjaimért, kipakoltam a fiókomat és ennyi. Nekem akkor nem volt más munkalehetőség kilátásban, de sok választásom sem volt, a főnököm zsarnoksága miatt. Nekem szerencsém volt, 2 hét múlva találtam egy jó állást, 2x akkora pénzért, mint amennyiért a "zsarnoknál" dolgoztam. Ennek ellenére én is csak azt tudom javasolni, hogy várd ki, amíg biztos állásod akad, kivéve, ha Te is olyan idegállapotban vagy, hogy úgy érzed, nem bírod tovább. Fő az egészség! :-)

2. Én is vidéki vagyok, bár én csak 40 km-re lakom Bp-től, és itt dolgozom. Az a tapasztalatom, hogy "mindenki" ide akar jönni dolgozni, ezért nagyon nagy a túljelentkezés a jó munkahelyekre. Valószínűleg eddig azért nem volt szerencséd, mert esetleg találtak tapasztaltabb közgazdászt. Viszont ha 1x sikerül, meglátod, nem bánod meg. Bekerülhetsz egy olyan szakmai körbe, melyben már könnyebb mozogni, kapcsolatokat teremteni, szóval ha ne adj Isten nem tetszene a munkahely, akkor Bp-ről - Bp-re már könnyebb váltani, karriert építeni.

3. Az ötleted a vállalkozásról jó, de készülj fel arra, hogy már nagyon sok ilyen cég van (most Bp-ről beszélek, a pécsi viszonyokat nem ismerem), és a legtöbb party service már bebetonozta magát a legnagyobb multikhoz, vagy egyéb külföldi cégekhez, ahol erre a szolgáltatásra kereslet van. A tolmácsolás nem tudom, mennyire jön be, mert a kis cégek is alkalmaznak olyanokat, akik beszélik a szükséges világnyelvet (ha nem is a nagyfőnök, de a titkárnő, mérnök, vagy a pénzügyi vezető), a multiknál pedig előfeltétel a nyelvtudás. Titkárnőként annak idején én is sokat tolmácsoltam, fordítottam, stb.

4. Suli van Bp-en is! Méghozzá nagyon jók! Nem szabad feladni, hszen fiatal vagy! Én 4 évig dolgoztam, mire levelezőn elkezdtem a főiskolámat, mert nem volt pénzem rá. 2 évet magam finanszíroztam, és decembertől végre olyan munkahelyem van, ami lát bennem és a tanulmányaimban annyi fantáziát, hogy finanszírozza. (mellesleg: nem lehet abból a pécsi suliból átjelentkezni egy bp-i suliba?)

Bocs, hogy hosszú voltam, de 7 év tapasztalatát próbáltam+ átadni.

SOK SIKERT!

Aztán el ne felejtsd közölni velünk, mi ett a végeredmény! :-)))

Előzmény: KissMe (44)
KissMe Creative Commons License 2000.08.16 0 0 44
Jó reggelt!
Látom szereztem egy álmatlan éjszakát pár embernek :-) Köszönet SmartAss-nek, Maribelnek és KisHercegnek.

KisHerceg, szerinted érdemes saját lábra állni? Én is húszas éveimben járó nő vagyok, és van is egy ötletem, ami talán nem lenne kivitelezhetetlen. Arra gondoltam már a fősuli alatt is, hogy magánvállalkozóként - kihasználva nyelvtudásomat és külker ismereteimet - vállalhatnék amolyan tolmácsszerepet tárgyalásoknál, besegíthetnék más vállalkozásoknak rendezvényszervezésben, lebonyolításban, vinnék partnereket vacsorázni, stb. Úgy hívnám, hogy KISS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ IRODA. Az infrastruktúrám megvan hozzá, csak baromi nagy munka lenne egy piackutatás, hogy kiderítsem, megéri-e egyáltalán ezzel foglalkozni? A nagy előnye az lenne a magánvállalkozásnak, hogy mellette a család sem szorulna háttérbe. Tulajdonképpen bármikor vállalhatnék gyereket.
És itt már kapcsolódok Maribel felvetéséhez. Azt kell mondanom, hogy szeretnék gyereket, de nagy mértékben függ a kedvesemtől is, hogy mikor. Meg aztán a semmibe nem vihetem. Nincs önálló lakásunk, anyagi hátterünk, semmink. Előbb kellene megteremteni a feltételeket, aztán tudok csak családra gondolni.

SmartAss, igazad lehet, hogy az EU téma nem nyerő mostanában a cégeknél. Most már szinte biztos vagyok benne, hogy ha mégis Pestre megyek, akkor nem fogok visszajárni Pécsre emiatt. Ha mégis marad Pécs, elkezdem. A pesti állásokban természetesen válogatok. Nem is fogok bármilyen ügynöki, vagy házalós munka miatt költözni, azt itt is csinálhatom.

Okostojás hozzászólását, amire Maribel hivatkozott az ő 43. hozzászólásában, nem látom. Lehet, hogy kimoderálták? És ha igen, akkor miért?

Kérhetek még valamit? Elmondanátok a véleményeteket arról az ötletről, amit fent vázoltam a vállalkozással kapcsolatban? Szerintetek meg lehetne élni belőle?

Üdv

Maribel Creative Commons License 2000.08.15 0 0 43
Okostojasnak igaza van: szerintem sem aktualis most ez a tovabbtanulas. Eloszor a Pecs vagy PEst dilemmat kell eldontened.
Amugy Pesten a tanulasra is sokkal tobb lehetoseged adodna, nem ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!