Keresés

Részletes keresés

Desire Creative Commons License 2000.09.04 0 0 107
micu!
De fogadjunk, hogy azt nem tudtad, hogy a videó megöli a rádiósztárokat?!
Előzmény: micu (96)
Desire Creative Commons License 2000.09.04 0 0 106
micu!
De fogadjunk, hogy azt nem tudtad, hogy a videó megöli a médiasztárokat?!
Előzmény: micu (96)
sendmailto Creative Commons License 2000.09.03 0 0 105
Nekem is....
GarneTT Creative Commons License 2000.09.03 0 0 104
jézusistenem... mi helyett ge***áznak? még szerencse, hogy ha lenne HBO-m, akkor is csak a feliratost nézném...
Előzmény: Liquid_FX (103)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.09.03 0 0 103
Hali!

Tegnap adta az HBo a South Park első részét. A kölkök a magyar változatban getappáznak. Fuj, hogy lehet így fordítani...

GarneTT Creative Commons License 2000.09.03 0 0 102
Szombaton voltam Streetballon, és örömmel jelenthetem, hogy egy ge**pát sem hallottam! Leszámítva azt, amikor juventuszos dídzsé benyomta a számot, és akkor hallottam talán 2 db-ot! azon kivül egy se... Na most vagy elmúlt végre ez a hepp, VAGY a fiatalság értelmesebbje volt a Streetballon.... Komolyan remélem, hogy az első...
festéktüsszentőhapcibenő Creative Commons License 2000.08.31 0 0 101
az jutott eszembe, hogy

CSIKIDÁM (HUN)

meg régen olyan is volt, hogy

Bibappalubop, meg Wooppalabibappa...

GarneTT Creative Commons License 2000.08.31 0 0 100
ez 1re rossszabb :(
100
Előzmény: Detonátor (98)
Gerappa Creative Commons License 2000.08.31 0 0 99
Perverz Tata!
"Kispofák, nem geDáppá, se nem geRáppá, hanem "get up áááááá...ááá". "
Tényleg? Ezt meg honnan veszed?
Már csak azért kérdem, mert valamelyik nap olvastam egy külföldi lapban a "gerappha-feeling"-ről.

Előzmény: __PT (97)
Detonátor Creative Commons License 2000.08.31 0 0 98
Egy történet nagyvonalakban: A haverom eladta a "rönóját". Egy darabig próbálta magát türtőztetni, de amikor a kislánya is ott volt a kocsiban és békésen szendergett, egy IQ bajnok beg....tt az ablakon keresztül a kocsiba. A kislánya úgy megijedt, hogy egész éjszaka nem aludtak aznap. Az apuka kb. 2 napig tajtékzott a dühtől, majd döntött. Agyő "rönó".
Úgy látszik Magyarországon nagyon "bejön" ez a reklám a cégnek! Gratula :(
__PT Creative Commons License 2000.08.30 0 0 97
Kispofák, nem geDáppá, se nem geRáppá, hanem "get up áááááá...ááá".
Amúgy egy nagy faszság maga a reklám, a belőle összevágott brrrzalom meg iszonyat, viszont dzsémsz bráun szekszmasinja az jó.

Perverz Tata

micu Creative Commons License 2000.08.30 0 0 96
Igen, azt hiszem igazad van. Tényleg a jéghideg Coca Cola az igazi.
Üdv:Micu
Előzmény: Desire (92)
Devil Inside Creative Commons License 2000.08.30 0 0 95
Azok voltunk, összezárt kollégiumi kanok. :-))

Úgy látom megtaláltál magadnak és mindenképpen belém akarsz valahol, hát rajta. :-)))

Előzmény: brescia (94)
brescia Creative Commons License 2000.08.30 0 0 94
A kollégiumi kultuszkifejezések ugyanúgy nem szolnak semmiről, mint az alábbi. Ha az emberek nem tudnak mit mondani, de kínos a hosszú hallgatás, akkor töltik ki az időt ilyen kifejezésekkel, amikre sokatmondóan össze lehet nézni és várni a következőt.
Összezárt kollégiumi kanokra és üres fejű tizenévesekre jellemző

G

Előzmény: Devil Inside (93)
Devil Inside Creative Commons License 2000.08.30 0 0 93
A kollégiumban annak idején rengeteg ilyen "kultuszkifejezés" volt forgalomban a "szíjjelváglaktól" a Ford Fairlainből vett mindenféle félmondatokig, aztán elmúltak. Ez kicsit nagyobb léptékű, de ugyanúgy elmúlik majd, mit kell rajta aggódni. Amúgy meg körülbelül azt jelenti, hogy vadidegenek is ilyen gerappázással egy közösség tagjának érzik magukat. Kb. olyan mint mikor egy meccsen a stadionban egy szurkolótábor skandál valamit és ezeket a jelszavakat később az utcán is odakiabálják egymásnak.

A reklám pedig nem a magyar viszonyokra készült, bár már szvsz itt is megvan az a 18-30 közötti réteg, aki meg tudja venni, de főleg vetetni ezt az autót.

Amúgy nem a szigeten indult, állítólag már az EFOTT-on is folyt a gerappázás.

Desire Creative Commons License 2000.08.30 0 0 92
Elfelejtettétek levenni a napszemüveget...kicsit sötéten láttok mindent!
micu Creative Commons License 2000.08.30 0 0 91
Ha valaki 14-16 évesen gedappázik az még elmegy, majd kinövi. De jó részük > 25 és ez már picit ciki, mert innentől már csak romlani fog a helyzet :-)

Előzmény: Desire (90)
Desire Creative Commons License 2000.08.30 0 0 90
Teljesen úgy érzem magam, mintha egy nyugdíjas klubban lennék:
"Ezek a mai fiatalok jönnek-mennek az utcán, láthatóan jól érzik magukat, és ilyeneket mondanak hogy, hogy is van? Ja igen, "Gerappaaa" ! Pfúújjj! Szörnyűűű! Hát nem borzasztóóóó??? Most mondd meg drágám!! Mi lesz ezekből a fiatalokból??? Milyen emberek ezek??" :)

Én tinédzser koromban ennél sokkal idétlenebb és baromabb dolgokat is csináltam. Nem vagyok rá különösebben büszke, de tény. Ti soha nem csináltatok még semmi f...-ot? Vagy a francia nevelőnő mindig ott volt??
A hülyeség és az idétlenség részben betudható a kamaszkor "állapotának", másrészt pedig valóban elég nagy IQ-bajnokokkal állunk szemben. Ennek ellenére senkit nem ítélek el azért, mert behódol egy divatnak vagy egy hangulatnak. Nekik még új, és kicsit élvezik. Élvezzék!! Kit érdekel? Miért sajnáljam tőlük?? Lehet ezen mosolyogni is... Próbáljátok meg egyszer!

caixa!
Hülyén is mutatnál, ha bármilyen kocsiban pogozni kezdenél!
Nagyon fontos momentum a tárgyban, hogy meg is tudnád "csinálni" azt az életérzést (itt most nem a gerappáról van szó), amiről beszélsz (eldobni a "szemetest" - az agyadat- és egyszer jól érezni magad), vagy csak tudod miről van szó?!

micu Creative Commons License 2000.08.30 0 0 89
Pontosan valami ilyesmiről beszéltem. Azok akik fizetőképesek pont e miatt az életérzés miatt a közelébe sem mennek a dolognak. Az a neoprimitív aki meg úton útfélen gedappázik nem valószínű hogy a reklám hatósugarán belül (max 5 év) ilyen autót tud venni, hacsak nem nyer a lottón, aminek ugyebár nem túl hatalmas az esélye.
Amúgy számomra az egész reklám a szerencsétlen hülye takarítóról szól. És valószínűleg valahol itt is van a dolog hatása: ehhez képest még a neoprimitív is zseninek érezheti magát. És minél primitívebb valaki, annál jobban szereti ezt az életérzést. Úgy hogy ha mondjuk azt a bizonyos sárga színű lónyálat reklámozta volna, akkor tuti bejön. Autóra szvsz már kevésbé.
Előzmény: Felagund (87)
Gerappa Creative Commons License 2000.08.30 0 0 88
Ne beszélj!!! 8-)))
Előzmény: Felagund (87)
Felagund Creative Commons License 2000.08.30 0 0 87
Üdv!

Gyerekek, sajnos azt kell mondanom, hogy megvan az új mértékegység a primitívség mérésére (bár ugye nem SI rendszeru): a "gerappah"

Én nem voltam a szigeten, tehát nem tudtam, hogy ez a szörnyuség igazából onnan terjedt el kis hazánkban.

A reklámot kb. 6-szor láttam eddig. Elsonek nagyon tetszett, humorosnak és ötletesnek találtam. Azután késobb már képtelen voltam szabadulni a gondolattól, hogy a takarító srác tulajdonképpen elmebeteg, vagy legalábbis borzasztó közel áll a debilitás pszichiátriai fogalmához. Ettol pedig az egész reklám számomra elvesztette minden humoros jegyét, és valami groteszk marketing-szörnyszülötté degradálódott. Brrr!!

Visszatérve a primitívségre. Én nem tudom, a szigeten a zsenik vagy az agyilag totál zokni fiatalok voltak-e többségben. De a Keleti mellett lakom, és úgy vettem észre, hogy a helyi romák és HMCS-k már mintegy üdvözlésképpen is a "gerappah" szót használják. Valamelyik nap megyek este haza, és mit látok? Egy fiatal roma asszony tolja babakocsiban (?) a kb. 2 éves gyerekét és tanítja a szép magyar beszédre: "Mondd szépen: Gerappaaaahh!" Na, ezt kapjátok ki!

caixa Creative Commons License 2000.08.30 0 0 86
Zoom77,

Szerintem nem feltetlenul van igazad. Nekem pl. nem tetszik a reklam, sem a szlogen, sem a szam. En nem kerek ebbol az eleterzesbol...
Hiaba tudom, mirol van szo, nekem nem tudjak eladni.....akkor meg kar volt olyan messzire menni ezzel az egesszel, hogy tobbekben eppen ellenallast fejtsen ki. Mert oket aztan nehez lesz visszacsalogatni ehhez az automarkahoz, ha itt rontottak...:(
Es szerintem az igazan komoly vasarlok epp eleg konzervativak ahhoz, hogy hasonlo velemenyen legyenek. Pl. nem hinnem, hogy az igazan tokeeros kozepkoru ertelmisegiek ettol a reklamkampanytol rohannanak ilyen autot venni....
Az autostaskas-bermudas-sorhasu vallalkozoapukak persze mas kerdes....de azok meg ugyis kotelezoen feher mercikkel jarnak, meg hasonlo kozhelyes autokkal:))

Szoval, en hinnem, hogy az aranylag konzervativan reklamozott Fordok es a Mi Autonk meg ilyen jellegu kocsik helyett pl. a korzeti orvosunk vagy a szomszed gepeszmernok a Getuppat venne figyelembe az autovalasztasnal:)))

Cxa

Tamás Creative Commons License 2000.08.29 0 0 85
Hát anno pl. orrba-szájba folyt a Nissan Sunny...

Egyébként szerintem nincs igazad, mert nem én vagyok az egyetlen, akiben sokáig nem is tudatosult, hogy mit reklámoz... valaki a Fanta-ra tippelt lejjebb - hát én is! Nem vicc, én sokadikra is azt hittem, hogy a Fanta Exotic. Nem tudom miért, de szerintem ebben a reklámban - első megtekintésre - a figyelmed pont a végére lankad.

Amúgy a reklám nem rossz, de nem ez a téma, hanem a sok hülye, aki ezzel érzi magát jó fejnek.

Előzmény: zoom77 (84)
zoom77 Creative Commons License 2000.08.29 0 0 84
Szerintem akik kitalaltak a geroppa raklamot, azok zsenik, ennyire hatasos reklamot ritkan lat az ember. Szerintem keves fiatal van ebben az orszagban, meg azokban, ahol nyomjak a reklamot, aki ne tudna a Renault Bicshauzrol (bar kulfoldon Renault Emtivi-kent adjak el). Lehet hogy utalod a geroppat, de tudod, mit reklamoz, s ez a lenyeg, hogy tudjad, hogy emlekez ra, hogy ne legyen semleges. Ki tud nekem meselni egy Nissan reklamrol?

udv & zoom
www.extra.hu/parade (BudapestParade kepek)

GarneTT Creative Commons License 2000.08.29 0 0 83
idézek...

"Feladó:**********
Címzett: mobil@infoneni.drotposta.hu
Téma: [mobil] Gerappa csati----- már létezik!
Nektek csináltam nem ke?"

GarneTT Creative Commons License 2000.08.29 0 0 82
nemtom, de ha elindul, feliratkozok, aztán beszámolok :)))
Előzmény: Tamás (81)
Tamás Creative Commons License 2000.08.29 0 0 81
És mi folyik azon a levlistán? Sok iq-stoki százszor leírja, hogy gedappá, aztán körbeküldik egymásnak, majd örülnek???
Előzmény: GarneTT (80)
GarneTT Creative Commons License 2000.08.29 0 0 80
hopp elfelejtettem, tehát ez a DPG egy ingyenes levelezőrendszer.
ingyen reklám OFF

ja és már az egroupson is csináltak ugyenezek levlistat, asszem gerappa@egroups.com

Előzmény: GarneTT (79)
GarneTT Creative Commons License 2000.08.29 0 0 79
Desire: úgy néz ki a XXI. század küszöbén már egyszavas versikék születnek, hát idáig jutottunk! ;) Legalább könnyü megjegyezni! :))
én nem állítanám, hogy az Uhrinisták kitűnni akarnának... ezt már különben se tudnának, hisz ő is mainstream lett... esküszöm, télleg van olyan, akinek tetszik a Mester... pl nekem... persze nem a külső megjelenésére gondolok :D

dookie2: na ez már télleg durva :) Látta valaki a John Malkovich menetet? Abban volt az, hogy amikor JOhn Malkovich lépett be az alagútba, ahonnan saját magát láthatta belülről, kinézett, és mindenkinek Malkovich-feje volt, és mindenki csak azt hajtogatta, hogy Malkovich... Malkovich, Malkovich? Malkovich...Malkovich! :))))) óriási jelenet volt...
ja ez OFF volt, bocs

még egy érv a Renault ellen, hogy mér nem fogok venni. (következetes gedáppázásnak lennék kitéve) a másik pedig: francia! :))))

Kükü és Ruszi: nekem (és szentem itt legtöbbünknek) nem James Brownnal vagy a reklámmal van baja!
talán lejjebb leírtam, a reklám egész yo (még ha nem is röhögtem halálra magam, mint Ruszi). James Brown száma pedig tetszik! A reklám alapján készült feldolgozás, na AZ nem tetszik! Se az üvöltözés, de ezt már mondtam egy párszor :)

Ja és még valami: nem tudom hányan ismeritek a DPG-t. Ott van egy MOBIL-levelezőlista, na ott gyűjtik az emailcímeket, és ha minden igaz, pár napon beindul egy ged**** Levlista!! Na ehhez szóljatok...

Ruszi Creative Commons License 2000.08.29 0 0 78
Gerapp.. szóval hali! :)

Én még a neten láttam a reklámot, azelôtt hogy a híre megelôzte volna, és kurva nagyot röhögtem rajta. Sajnálom azokat akik nem így látták, az olyan lehet mint amikor egy filmet elôre elmesélnek. (Bár amikor kiállt a srác a kocsma elé az útra, már sejteni lehetett a poént...)

Szóval: A reklám tuti. Azért volt ekkora hatása, mert _egyszerű_ az alapötlet, jó a hozzá kreált sztori és jók a figurák. A kicsit ôrült takarító aki a világból csak a csehót és környékét ismeri, a cowboykalapos törzsvendég, a sajnálkozóan nézô bárpultoscsaj, akin azonban látszik hogy egyébként bírja a srácot, mindegyik. (Kicsit olyanok mint a Cohen-testvérek furcsa-absztrakt filmalakjai, aki látta a Fargot vagy a Tökös Tekést,meggyôzôdhet róla) Aztán még azért mert húzós a James Brown szám.

Lehet itt nyávogni hogy országimázs meg Bánk bán elôadás, mégis ezen a nyáron egy reklámszlogen jobban megmozgatta a fiatalokat mint bármi más. Akinek nem tetszik, az vagy bele van savanyodva az életbe, vagy kimaradt a gerappa-hullám elejébôl és most cikinek érzi a többiek után elkezdeni.

Jó, rendben van, sokan divatból gerappáznak, foggggalmuk nincs mi ez de más is mondja, ôk is mondják.

Viszont nem beszéltünk még arról, hogy ha a lakótelepi kulcsosgyerek kategóriából százzal többen tudják, hogy volt egy James Brown nevű énekes, aki 1970-ben (harminc éve!) írt egy Sex Machine című számot, már nyert ügyünk van.

A jelenség amúgy nem új keletű, volt már az említett megarambó, korábban a Müszi, még korábban a cipôt a cipôboltból.

Végszó: GERAPPPPÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!
Stay on the scene, like a sexmachine....

Ruszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!