Keresés

Részletes keresés

hummhummhumm Creative Commons License 2008.12.07 0 0 1314

Sziasztok!

 

A szombattartással kapcsolatban szeretnék érdeklődni.

Annyit tudok, hogy a szombattartás nem a Sinai hegyi törvényadással kezdődött a zsidók életében hanem a törvény csak megerősítette számukra a szombattartás fontosságát. Szerintem viszont, a zsidóság nagyon eltávolodott a szombattartás lényegétől, aminek a lényege véleményem szerint nem abból kéne álljon, hogy mit miért nem szabad hanem, hogy mindinkább közel kerülhessünk Istenhez, megismerhessük mindjobban, és mindinkább megszentelődjünk benne. Az újszövetségi szombattartást nagyon sok újszövetségi felekezet elveti. Én azt az indoklást ismerem, hogy az apostolok a pogányból lett hívőknek nem írták meg, hogy tartsanak szombatot, ezenkívül mivel Jézus azt mondta hogy Ő a szombatnak is ura ezért Krisztusban minden nap szombat. Ez az okfejtés szerintem sántít és hát engem nagyon érdekelne szombattartó hívők véleménye, hogy szerintük miért és hogyan igei a szombattartás az újszövetségben.

 

hümm

RavSaul Creative Commons License 2008.12.05 0 0 1313
ravsaul@freemail.hu

Ahogy már írtam is.

Üdv: Pali
Szombatosok Creative Commons License 2008.12.05 0 0 1312
Kedves RavSaul,

Szívesen elküldöm, de adj meg valami címet, az adatlapodon nem publikus az emailcímed.

A többire valamivel késõbb, most meló.

Sz.
Előzmény: RavSaul (1311)
RavSaul Creative Commons License 2008.12.05 0 0 1311
Szia Szombatos!

Köszönöm, hogy lehetőséget kaptam, hogy ide írhatok. Elnézést, hogy csak most teszem, de közbe jöttek dolgok....

Először is szeretném elkérni a házassággal kapcsolatos írást a ravsaul@freemail.hu email címre.

Sokat olvastam a honlapotokat és szeretnék pár kérdést fel tenni. Az egyik amit nem nagyon értek, a Szentháromság tanával kapcsolatos. Milyen kapcsolatunknak kell lenni Jézussal? Hogyan kell viszonyulnunk hozzá? Sokan úgy imádják mint az Atyát, de ha jól értem ti ezt nem tartjátok helyesnek.

A másik, hogy ha a Szent Szellem erő, akkor hogyan lehet megbántani, megsérteni, és hogyan van, hogy vannak érzései?

Pál
hummhummhumm Creative Commons License 2008.12.02 0 0 1310

Köszönöm szépen. Megdöbbentő és tanulságos történet volt.

 

hümm

hummhummhumm Creative Commons License 2008.12.02 0 0 1309

Szia Szombatosok!

 

Nekem is kellene kínai Taijping szombatosoknak a története. Az email címem nyílvános, és nagyon köszönöm ha elküldöd az írást.

 

hümm

Előzmény: Szombatosok (1305)
Szombatosok Creative Commons License 2008.11.30 0 0 1308
Kedves újvári,

Nem csodálom, hogy nem hallottál róluk, az ilyen dolgokat valahogy nem emelítik meg az iskolai történelem könyvek. Az is megér egy misét, hogy amikor írnak róluk manapsag, miket írnak. Magam is egy hosszadalmas kutatást végeztem az írás fordításakor, mert számomra is érdekes volt az egész. Ahogy nézem, az 50-es évekig úgy ahogy korrekt módon adták át a történteket, ha nem is feltétlenül szimpatizáltak a mozgalommal. Ma pedig az internet nagyrésze tele van hazug és hamis leírásokkal. A Wikipédiát pl. senkinek nem ajánlom, olyanok írják, akik gyûlölik és ahol lehet lejáratják a keresztényeket.

Nagyon meglepõdthem, hogy manapság már úgy illik vázolni a Taipinget, hogy intoleráns vallási fanatikusok voltak, aféle keresztény talibánok. Hung pedig egy elmebeteg ember volt, ugyanis látomásai voltak (és szerintük ilyen csak elmebetegeknek lehet) Ismétlem, aki a Wikirõl szed ismereteket, az meg is érdemli.

Legnagyobb bûnüknek azt tartják, hogy kivégezték azokat, akik megszegték a tízparancsolat bármelyikét.
Előzmény: Törölt nick (1307)
Szombatosok Creative Commons License 2008.11.25 0 0 1305

Már egy ideje elkészültem egy rövidebb írás fordításával, ami azoknak a kínai Taijping szombatosoknak a történetét vázolja, akikrõl aztán igazán keveset lehet hallani a történelem órákon. Különösen a hiteles verziót.

Az írás a történelmi fontossága mellett néhány biblikus törvényszerûségre is rámutat. Akit érdekel, szívesen elküldöm.

Sz.
Szombatosok Creative Commons License 2008.11.14 0 0 1303
Külön is megjelentetünk egy rövid, alig két oldalnyi cikket, ami végülis a Sátan Zsinagógája II. részének egy utószava lenne, de önálló írásként is megállja helyét. Címe: "Az antikrisztusizmus ordas eszméinek veszélyei."

Akit érdekelne, annak szívesen elküldöm.

ösztöke Creative Commons License 2008.11.12 0 0 1302

Szia!

 

Egyet értek és legjobb példa erre Mózes, aki ellen ha lázongott a nép, akkor Isten úgy vette, hogy ellene (Isten ellen) lázong. (pedig őt, Mózest akarták megkövezni mégis ez a kijelentés IV. Móz. 14) és amint tudjuk Mózes az ó szövetség közbenjárója előképe az újnak szövetségnek, aki a Felkent Jézus.

 

Üdv

 

Előzmény: Szombatosok (1301)
Szombatosok Creative Commons License 2008.11.01 0 0 1301
Kedves újvári

A görögben a "kathosz" szó áll, ami valóban azt jelenti, hogy "ahogyan," "amiként," "úgymint" stb. Tehát az "úgy" szó egy helyes fordítás.

De ne feledjük, mivel Krisztus az Atya által ráruházott hatalomban jött el, az õ felhatalmazásával, s ha nem fogadjuk el a Fiút, nincs bennünk az Atya sem, stb. Tehát ez a becs kijár neki, ahogyan kijárt az egykori követeknek is. Ahogy a követtel bántak, azzal annak küldõje iránti tiszteletet vagy annak hiányát mutatták ki.

Ez nem háromságkérdés, ez annak a bevett bibliai gondolkodásmódnak a példája, miszerint ha valaki valaki nevében tesz valamit, azt annak hatalmában teszi, akinek a nevében teszi.
Előzmény: Törölt nick (1300)
Szombatosok Creative Commons License 2008.10.31 0 0 1299

Végre, úgy néz ki, hogy kezdek végére érni az írásoknak és megkezdõdhet a frissítések korszaka. Most készültem el a "Mi hitelesíti a házasság intézményét?" címû írással, ami egy jólirányzott balegyenes a rendszer pirospozsgás orcájára.


A helyesírási javításokat még nem végeztük el, de akit így is érdekel, azonnal tudom küldeni.

Sz.
Szombatosok Creative Commons License 2008.10.25 0 0 1298
Kedves újvári,

Azért nem frissítettük a honlapot egy ideje, mert párhuzamosan több íráson is dolgoztam, ami azzal járt, hogy lassabban készülnek, de legalább egyszerre több írás fog felkerülni hamarosan (kb. 5-6), többek között a Sátán Zsinagógája II. Rész is. Közben több, mint félkész állapotban van a sorozat III.-ik rész is, ami kerekké teszi az egész támát.

A jelenlegi gazdasági helyzet, meg a napi események okot adnának, hogy szinte minden nap bõvítsem, de mostmár nem fogom, hiszen akik tudják mirõl van szó, azok úgy is látják és megértik az összefüggéseket.
Előzmény: Törölt nick (1297)
Szombatosok Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1296
Kedves Ödönke,


Elolvasni még eltudtam, épp egy hozzászólást pötyögtettem, amikor törölték a topikot. Hiába, ez már csak egy ilyen hely.

Köszönöm a jó kívánságaid, de én hála Istennek, megtaláltam a Fejet, a topicot mások érdekében hoztam volna létre.

E világban nincs egyetlen jó cselekedet sem marad megtorlás nélkül. :)
Előzmény: Báthory Ödönke (1295)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1295
Kedves Szombatosok!
(bocs a zOFFért)

Válaszoltam neked a Lőttek az Adventista... című topicodban. Sajnos az egész topicot tokkal-vonóval törölték (kár érte). Ott leírtam neked, hogy ilyesfajta élményünk sokaknak volt. Márminthogy választanunk kellett Isten és emberek, emberi szervezetek között. Meg még írtam a témában olyasmiket, ami most nem jut eszembe.
És a végén sok sikert kívántam neked ahhoz, hogy a Fejet válasszad, és megtaláld a helyedet a Testben!

b
Szombatosok Creative Commons License 2008.09.05 0 0 1294
Kedves ösztöke,


Lévi törzse megoszlott, mivel csak egy részük maradt Júdával, másrészük pedig Izraellel. József törzseit pedig már akkor is két törzsként tartották nyilván, így jön ki a tíz.

Gyakran hangsúlyozom, hogy Izrael és Juda együttesen valami hat-hét millió lelket számlált fénykorukban, Salamon uralkodása alatt, az Ezsdrák és Nehemiás alatt történõ visszatérés népesség pedig még a százezret sem érte el. Ráadásul, a a néhány tízezernyi hazatérõ három törzsi elembõl tevõdött ki, elsõsorban Juda és Benjámin elemeibõl, s csak néhány ezer levitából.
Előzmény: ösztöke (1293)
ösztöke Creative Commons License 2008.09.05 0 0 1293
Kedves Szomb!

Kérdésem lenne, hogy a Lévi törzsét miért sorolják az elveszett törzsek közé, amikor az Ezsdrás és Nehémiás könyvben van a visszatelepülésükről szó és úgy tűnik, hogy a Lévi visszaterepült Júdával.

A 10 törzs 9 lenne végülis, vagy 9,5 ?

Üdv
ösztöke Creative Commons License 2008.09.02 0 0 1291

Sziasztok!

 

Kérdem, és kaptam engedélyt a klubba.

 

Mert aki kér, kap és a zörgetőnek megnyittatik :D

 

Üdv

 

 

Szombatosok Creative Commons License 2008.09.01 0 0 1289


Egyébként pedig áldott újhold/kürtök ünnepet mindenkinek!
Szombatosok Creative Commons License 2008.09.01 0 0 1288
Kedves Vesalius

Függetlenül attól, hogy megjátszott, vagy valós terrorcselekmény volt, ez az esemény váltotta ki az amerikai szabadságjogok drasztikus korlátozását, valamint Irak és Afganisztán megtámadását. Ezzel pedig a Dél királyának (a muszlim födöráció) szervezõdése kezõdött meg, egyenlõre Iránnal az élen.

Ezzel a háborúba lépéssel, Izraelnek állandó harcba kell lenni a kor végéig. Irak és Afganisztán koránt sem lezárt ügyek, ha Iránt megtámadják (ami úgy néz ki, hogy reális dolog), akkor Izrael (nem a zsidókra gondolok) a háború állaptában maradnak az asszír fogságig. (Közben persze a gazdaság is összeomlóban van, a természti csapások is egymást követik, mot épp egy monster hurrikán dögönyözi újbból a Nagy Könnyedet (New Orleanst, a "Big Eassy" városát).

A napokban olvastam át megint Illés Apokalipszisét, ahol az Észak királyát (Assíriát) megtámadó Dél királya Perzsiából fog megindulni. Ami termézetesen modern Irán. Ezek a háborúk felõrlik az USA erejét, a Dél királya megtámadja Európát, az megharagszik és visszatámad, de közben az angolszászokat okolják, akikkel szintén összeröffennek. Errõl már asszem írtam itt.
Előzmény: Vesalius (1285)
Szombatosok Creative Commons License 2008.08.31 0 0 1287
Kedves Balambér,

az email elment.


Előzmény: balambér_27 (1281)
Szombatosok Creative Commons License 2008.08.31 0 0 1286

Kedves Tibi,

>Isten megáldja azt a nemzetet, amely hû parancsolataihoz,
>>> Tudsz ilyen nemzetet mondani? Mert én nem látok egyet sem.

Az idézettel azt szerettem volna közölni, hogy egy nemzetet egyedül az igazságossága emel/het fel. A nemzet az egész nemzetet jelenti. Nem felét, egyharmadát, stb. Hogy vannak a nemzetekben becsületes, erkölcsös egyének, amit még ha netán százalékokban is megtudnánk határozni, az még nem teszi a nemzetet naggyá, legfeljebb azokat az egyéneket, akik ezzekkel a jellemekkel bírnak. Fel kell fognunk, hogy jelen pillanatban Isten az egyhához tartozó egyéneket ítéli meg, Krisztus eljövetelével pedig a nemzeteket.

Némileg pontosítva pedig, igenis létezik egy nemzet, egy szent, Istennek elválasztott nemzet (1Pét. 2:9), amely meghozza az isteni országlás gyümölcseit (Máté 21:43). Ez azonban nem egy nemzetállam, hanem a nemzetekbõl kihívott és szent nemzetté tett szellemi hívekbõl álló testület, az Isten Egyháza.

>>>Még az ókori Izrael is csak rövid ideig, vagy csak részben volt hű a parancsolatokhoz.
Éppenséggel emiatt lett létrehozva az a fentebb említett bizonyos szellemi nép, szent nemzete.

>>> Itt azért már képbe jön az, hogy kell egy egészséges identitás tudat, ha tetszik önbecsülés. Tudod, aki ma Magyarországon dolgozik a közszférában, vagy kis vállalkozóként, abba naponta tudatosítják (szavakkal, tettekkel, körmönfont jogszabályokkal), hogy egy rabszolga, akivel (majdnem) azt csinálnak, amit csak akarnak. Van, aki meghunyászkodik/beletörődik (a gyenge szellemű/vérű), van akinek meg az igazság érzetét ez állandóan irritálja (boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az ... esete). Nekem pl. ebből adódóan életveszélyes szív-kamra blockom is volt már.

Ebben a kérdésben lehet, hogy nem jutunk megegyezésre, s ennek valószínûleg az én kockaságom az oka. Hitem szerint semmi nem ad nekem egészségesebb identitás tudatot és önbecsülést, mint annak tudata, hogy Isten gyermeke vagyok, aki szeret engem, aki gondoskodik rólam és örök életet ad úgy hogy egyé válok vele. Nem zavar, hogy az emberek csúnyán néznek rám, alattomos módon viselkednek irántam, a kormány pedig keresi az alkalmat hol csaphat le rám. Hiszen, ha hitemért történik, mindezek áldásoknak számítanak, s nagyobb lesz jutalmam. Meg tudom érteni álláspontodat, de nem tudok vele azonosulni már.

>>>Általában úgy gondolom, hogy nem lehet egy országra tisztán rámondani, hogy az izraelita, vagy fordítva, hogy az nem izraelita.

Azt mindig is kihangsúlyoztuk, hogy a jelenlegi államhatárok nem feltétlenül felelnek meg egy-egy törzs lakhelyének, csupán az adott országok fõ etnikuma valamely törzs tagja. Ezen felül nem is kell nekünk túlzásokba menni, annak ellenére, hogy ez a kedvenc témáim egyike, nem bonyolódnék bele végeláthatatlan szõrszálhasogatásokba azon túl, amit Isten megadott nekem ismeretként. Ha felnyitja szemem bizonyos apróbb részletekre akkor majd örülök. Ugyan ez vonatkozik a magyarok etnikai megosztottságának arányszámára is. A jó ég tudja. Én csak azt tudom, hogy amikor hirdetünk, lesznek akik egy pohár vizet adnak, amiér ugyan azt a jutalmat kapják, mint a nekik hirdetõk, s lesznek, akik elárulnak, üldöznek és pusztítanak, gondolván, hogy Istennek tesznek szívességet ezzel. Hogy milyen lesz az arány az majd kiderül :)

A Rothschildok valóban több, mint valószínû, hogy edomita beépültek. Az bizonyos, hogy mivel Sátán zsinagógájához tartoznak, nem igaz zsidók, hanem csak azt hazudják magukról, hogy azok.

>>>De nem 45 napot akartál írni!?

Nem, én konkrétan a Jelenések 17:12-13 verseire gondoltam, ahol egy óra adatott az antikrisztusi dühöngés tetõpontjának, amit ha próféciai idõszámításnak veszünk (az év, nap elmélet alapján), akkor az valami 15 napot jelent.
Előzmény: Törölt nick (1282)
Vesalius Creative Commons License 2008.08.31 0 0 1285

Nnna megtaláltam:

 

"A 70-es, 80-as években a fókusz az USA ra irányult, amely ekkor még a születésjog ajándékainak magaslatán volt. A figyelmeztetés szerint nem kell háborútól tartani a Szovjet-Varsói Szerződés támadástól, helyette a saját morális problémákra kell öszpontosítani, mert eljön az idő, amikor az Manasse is elveszti vezető szerepét és Assír fogságba kerül. A gazdasági és természetcsapások általi figyelmeztetések ellenére az ország egyre mélyebbre sűlyed, s így elkezdődött a kard általi büntetés 911-el. Innentől nem megy el a kard Izrael házáról, amíg minden be nem teljesedik. "             

 

írta Szombatosok.

 

Én is olvastam a robbantásos verziót, számomra hihetőnek is tűnik. Vagy ha nem is robbantottak, akkor is tudni kellett a merénylet tervről, és semmit nem tettek , hogy megakadályozzák. Erről jól beszél a Michael Moore film.


Előzmény: Törölt nick (1284)
Vesalius Creative Commons License 2008.08.31 0 0 1283

Kedves Szombatosok,

 

régebben valahol írtad, hogy 9/11 el megkezdődött a kard általi ítélet. Melyik kardra gondoltál konkrétan? Melyik igehelyre?

Valaki akkoriban kérdezte tőlem, hogy ez benne van e a Bibliában, azt válaszoltam, hogy nem tudom, de nem valószínű. Merthogy New Yorkban leomlik 2 toronyház, az nem bibliai léptékű katasztrófa. Persze ez csak az én véleményem volt....

balambér_27 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 1281
Szombatosok, a Sátán Zsinagógájának folytatásával kapcsolatba ígértél egy emilt. Nem sürgetni akarlak, de ha van időd elküldeni, nagyon hálás lennék érte.
Szombatosok Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1280
Az, hogy valószínûleg miért egy ausztriai származású embernek kell lenni az antikrisztusnak, néhány logikai következtetés eredménye.

1. Judaita királyi vérvonalból kell jönnie, amely kapcsolatban van a dávidi vérvonallal. A Habsburgok mindkét kritériumnak megfelelnek.
2. A Biblia "az asszírnak" nevezi, mert abból a népcsoportból fog felbukkanii, illetve az asszírok királya lesz.
3. Ugyan akkor annak az északnak a királya lesz, amelyrõl tudjuk azt, hogy végsõ állapotában (a 10 király egyesülése) egy Németország vezette Közép-Európai nagyhatalomban fog beteljesedni.

Hozzá teszem, hogy a (német) szász királyok is (mint Nagy Ottó) utódai is megfelelnének ennek, ám ennek a vonalnak nem ismerem modern leszármazottait

A szász királyi ház (vagy ágazat) vérvonala néhány brit királyi család vérvonalában is bekerült, de hát az más téma, mert ugye az antikrisztus Asszíriát fogja vezetni, nem a brit Izraelt. Ezek vetületében a Habsburgok egy látszólag minden szempontból megfelelõ kandidátusok lennének, persze egy korunkban ismeretlen vérvonal ágazat is feltûnhet még, viszont annak is meg fell felelnie a fenti kritériumoknak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Habsburgoknak kiterjedt spanyol ágazatai is vannak, ebbõl is visszakerület egy uralkodó Asszíriába. Majd látjuk.

Aztán vannak "civilek" is, mint a Prieuré de Sion vezetõi családjai, ilyenek pl. a Dupont-ok, viszont õk jelenleg nem királyok, csupán hmm hogy is mondjam "üzletemberek," akik Franciaországban és az USA-ban élnek.

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_illuminati_11a.htm

Majd látjuk, bizonyos, hogy már nem kell túl sokat várni arra, hogy megnyilvánuljon.
Vesalius Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1279
Ezen én is sokat gondolkoztam. A jelenlegi osztrák politikusokból 12 = egytucat.      A Habsburgok persze ismertek, de ők is szürke eminenciásoknak tűnnek a "nagy" európai politikusok között.  ( Habsburg Gyögy magyarországon él, személyesen is találkoztam vele, persze nem beszéltünk...) Tehát nem igazán "karizmatikus "  politikusok, kb ez a helyzet a németekkel is. Persze ez még változhat.
Előzmény: balambér_27 (1278)
balambér_27 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1278
Igen arra gondoltam. Hogy az antikrisztus miért Ausztriából.
A németek = asszírok teljesen logikus, nem vitatom. Köszi a címeket, elolvasom.
Előzmény: Szombatosok (1277)
Szombatosok Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1277
Kedves balambér,

Jut eszembe, ha az antikrisztusi utalásra gondolsz, az a Dávid Trónja cimû írásban van megemlítve, azért nem találtad meg az asszíros írásban. Ajánlom még a káldok, babilon öröksége írást is, valamelyest a témába vág.
Előzmény: Szombatosok (1276)
Szombatosok Creative Commons License 2008.08.29 0 0 1276
Kedves balambér 27,

Asshúr leszármazottai Németország és Ausztria. Ez van. Hogy miért éppen õk, az kb. olyan kérdés, hogy a magyarok miért magyarok, a lengyelek miért lengyelek, a hottentották meg miért hottentották, stb. Azon egyszerû oknál fogva azok, mert azok.

A nagy parázna a hamis, babiloni eredetû vallásrend, a káld misztériumok képviselõje. A káld misztériumokat elsõsorban a katolicizmus és a rabbinikus talmudizmus/kabbalizmus képviseli. Hogy pontosan melyik ágazat, vagy esetleg a kettõ kombinációja lesz-e a végsõ megnyilvánulás, azt ki kell várni.
Előzmény: balambér_27 (1275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!