Keresés

Részletes keresés

turosderelye Creative Commons License 2000.11.14 0 0 47
Érdekes a SCSI kártya a ME telepitésnél az biztos. Sima AHA2940 és lefagy elepitésnél. Onnan tudom, hogy már kinomban egymás után kihuzogattam a kártyákat, hogy a "Plug és Play eszközök keresése" résznél, melyiket nem bírja. És az Adaptec (nem) nyert. Szóval végre túljutott rajta, majd ujrainditásnál viszadugtam és ekkor felismerte gond nélkül.
Előzmény: MetaCode (41)
pancho Creative Commons License 2000.11.14 0 0 46
Yfel:
A tévedések elkerülése végett: a Millennium is teljes mértékben DOS-alapú operációs rendszer grafikus felülettel (mint a Win3.x-ek is voltak, vagy a még korábbiak, csak itt már automatikusan felrántja a magára a grafikus részt, nem kell külön DOS-os paranccsal alindítani), még ha ezt igyekszik is titkolni (lásd még division by zero 23-as sorszámú írását).

Az igzi Trebisch:
Gondolom, nem Windows-rajongó írta a cikket. Semmi konkrétumot nem említ. Kb. olyan, mintha valaki, aki még nem telepített Win98-at, én nem is nagyon ért a számítógépekhez, nekiállna panaszkodni, hogy mennyi gondja volt vele. Szóval elég komolytalan cikk, bár jót lehet szórakozni rajta (főleg Windows-elleneseknek), a stílusa nem rossz.

rammsteiner Creative Commons License 2000.11.14 0 0 45
Hali
A Win Me nem ismerte fel a Quantum 2.5 Gb vinyóm, standard drivert használ hozzá, és nem engedi a DMA-t.
Tud valaki segíteni rajta?
köszi
micu Creative Commons License 2000.11.12 0 0 44
Pedig a format c: a legjobb dolog amit egy W$-ral történhet. Pontosabban az mke2fs /dev/hda1 ;-)
Előzmény: tomajer (43)
tomajer Creative Commons License 2000.11.12 0 0 43
Jónap!
Van nekem egy OEM verzióm szép új magyar DE! Nincs kedvem format c:-t csinánnni! Mit tegyek, hogy felmenjen a 98.se-re?
Van egy angolom is az felmegy! Ki kéne találni, hogy mit cseréljek ki benne:)))
KÖSZIIII!
rayn Creative Commons License 2000.11.11 0 0 42
A szomszéd most vette meg!
Átjött hozzám segítséget kérni, mert internetezni szeretne és telepíteni kéne neki az Explorert, de valami drivert hiányol.
MetaCode Creative Commons License 2000.11.11 0 0 41
Kedves juzerek,

3 oraja van ME-m es par perc mulva nem lesz, egyelore... Ui 2 eves szerkezetrol szo leven, van benne egy Adaptec AVA-1505 SCSI kartya, az irohoz. No, en okos, felraktam a met, eegen am, de hiaba mondja, hogy 2000-08-03 -i driverje van a fent emlitett kartyahoz, azzal meg se moccan. Na, nezzuk a kartyahoz adott drivert. Azzal se. Irany Adaptec Web, ahol is bajosan kozlik, hogy joforman semmijuk sincs a regebbi SCSI kartyakhoz, majd eccer. Szoval, k... jo lenne ez, ha nem csupan az elmult egy ev hardvertermeset vettek volna komolyan. Az EZ-SCSI Interrogatort inditvan aszongya, hogy ujjan ASPI-t hasznal a DOS, amelyik nem tamogattya a wint. Tehat el se indul asse. Ha valaki experienced tapasztalata, esetleg 5lete van, orok halam.

Kosz

M.

Dr.Brain Creative Commons License 2000.10.08 0 0 40
No igen.. ;)
Előzmény: ZedIzDead (38)
Yfel Creative Commons License 2000.10.08 0 0 39
Most nekem is az van a gépen. Kicsit gyorsabb mint a 98, nem nagyon észrevehető. A legfontosabb játékom (Diablo 2) ugyanolyan mint 98-on. Az Office megy, a C++ is, nem fagy a rendszer (eddig) úgyhogy idáig meg vagyok vele elégedve. Az alapinstall ha normálisan felteszed a dolgokat mint 98-on, akkor kb 600MB. Nem hiszem, hogy ez túl nagy gond lenne a mai HDD-k tárolóképessége mellett. A kellemes dolog a rendszerrel kapcsolatban, hogy amikor feltelepítettem, nem kellett rögtön fél délutánt az update.microsoft.com-on töltenem.

A kezelőfelülete sem rossz, de az újításokat inkább kikapcsoltam, mert többnyire lebútították a választási lehetőségek megjelenítését a kezdő felhasználók számára.

A Media playert nem használom, úgyhogy tőlem lehet gusztustalan (még mindig jobb mint az előző)

A DOS-al kapcsolatban annyit tudok, hogy teljesen kivették alóla, és már csak egy DOS prompt van benne. Éppen elég arra, hogy a MASM-et tudjam futtatni.

Szóval személyes használatra tökéletesen megfelel, remélem ha új vasat teszek a gépbe azt is szeretni fogja.

Na pá
Yfel

ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.07 0 0 38
Na ja, ennyi pénzért ez a minimum...:-)

[ZedIzDead]

Előzmény: Dr.Brain (37)
Dr.Brain Creative Commons License 2000.10.07 0 0 37
Nekem SB Live! van, és megy..
ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.07 0 0 36
Akkor nemcsak nekem van bajom a hangkártyával? Nekem az Unreal Tournament nem hajlandó hanggal futni, kék képernyőt ad a betöltésnél a hangkártya egyik driverfájlját reklamálva (persze értelmetlen kódok formájában, még véletlenül se közölve, hogy mégis mi okozza a hibát...). Nekem Diamond S90-es van.

[ZedIzDead]

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.07 0 0 35
Na eddig bírtam a Me hülyeségeit.
format c: -t úgyis régen használtam.
Szimpla hangkártya csere után lőttem le a nyüvest. egy SB128PCI vel nem volt hajlandó lejátszani a filmeket. Mintha 386-on néznék ASF-et. Szaggatott mint a tésztagyárban a gép. Majd visszatettem a régi kártyát (hátha az SB hülye), de a helyzet nem változott. Install/upgrade mindenfelé. Majd vissza a régi rendszerhez.
Müxik.
GarneTT Creative Commons License 2000.09.26 0 0 34
még yo, a kínaiak úgyis valami saját Linuxot támogatnak...:)
Előzmény: ZedIzDead (33)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.09.25 0 0 33
A billgécnek tetszettek Bátorfiék, hátha nálunk ingyen fogja osztogatni hálából :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: Dr.Brain (32)
Dr.Brain Creative Commons License 2000.09.24 0 0 32
Na, milyen élet lett itt. Szóval mivel nem választhatod meg, hogy mit akarsz feltelepíteni, ezért ő felteszi azt, amit jónak lát, utána persze lehet eltávolítani/hozzáadni komponenseket. Nem emlékszem igazán, hogy mennyi volt így a telepítés, nem akarok valótlanságot mondani, 08.24-én telepítettem másodszorra a ME-t, egyszer upgradeltem 98se-t, és most blank install volt, mindkét esetben win2000 is volt/van a gépemen. Minden kifogástalanul megy, ment mindkét esetben. Én csak ajánlani tudom de azért pénzt nem érdemes érte adni annyit, mint amennyit kérnek érte. A microsoft eddigi operációs rendszerei közül a win2000 professional ér pénzt, az sem annyit, amennyit kérnek érte.
Véleményem a ME-ről az, hogy azért én munkát nem szívesen végzek 9x alatt, arra mégiscsak az nt-s vonal a megfelelő. De játszani jó.
Egy másik kérdésre válaszolva, gyorsabb mint a 98. Mivel ugye, ebben már nincsen dos, sokkal gyorsabban indul el/áll le. A hálózati funkciók is remekül működnek, minden oki benne, csak legális úton beszerezni ma Magyarországon valamit, hááát, azt kell, hogy mondjam elég gazdagnak kell lenni. Persze ha muszály (lenne?).. Ez már más téma.....
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.23 0 0 31
Én egy "remek", angol win95 OSRt cseréltem ME-re. Nem az explorer, meg látvány miatt.
A 98on két létfontosságú programom nem volt hajlandó tökéletesen működni.
Linuxot a nulláról kellene kezdenem, meg jónéhány bevált csak ablakos progit nélülöznöm.
NT -n meg a szobatársak nem tudnának jáccani.

Akinek meg van pénze vegye meg. Mindenki sír, hogy drága a benzin, autómentes nap meg nem jött össze...

(kocsim sincs)

Előzmény: Az igazi Trebisch (28)
GarneTT Creative Commons License 2000.09.20 0 0 29
egyetlen kérdésem lenne: gyorsabb/lassabb/egyenlő sebességű a W98-cal? na jó, még egy: mekkora telepítve? (nem a teljes telepítésre gondolok)
Az igazi Trebisch Creative Commons License 2000.09.20 0 0 28
Ezekért nem kell megvenni egy újabb MS ......... (itt egy hossszú sípjel van)-t.
Ha többet nem bírt kihozni magából egy új operációs rendszer kiadásánál, akkor vegye meg és tegye fel az, akinek kettő van.
Már anyja...

Ezeket a jó kis szolgáltatásokat a Win98-ra is fel lehet rakni, ha letöltöd (ingyen és jogtisztán valahonnan), pl. innen;

Downloads: Who needs Windows Me?
These free downloads include most of the new software features of Windows Me, but run on Win98: IE 5.5, MSN Messenger, Windows Media Player 7, MSN Gaming Zone and a free video editing tool.

Ja, egyebként meg a tapasztalatokról érdemes elolvasni ezt a kis cikket és jól megfontolni a legutolsó mondatot!:

Windows Me isn't MS' shining hour
By David Coursey, ZDNet News
September 20, 2000 4:54 AM PT

Like so many other suckers, I purchased Windows Millennium Edition last week and spent the weekend installing it.
I can save you reading the rest of this column by offering a single word of advice: Don't. If that sounds severe, then I will offer a question to ask yourself: Why? As in, "Why waste your money?"

Having spent all day Sunday tending one especially trouble-plagued installation -- actually, I had one prefect install, one with minor problems, and the Install from Hell on a third machine -- I am not in a particularly charitable mood toward Windows, Millennium Edition or not.

Much ado about nothing
But before you take my advice, read the product box and look at the reasons Microsoft says you should upgrade. The Windows Me package doesn't make a good case for upgrading. It highlights Windows Media Player (available for free downloading), a program called Movie Maker that's so important it gets installed in the Accessories folder, and a new restore capability intended to reset a crashed computer back to the last time it actually worked. What does this say about Microsoft's confidence in this new release?

The box also promotes MSN Messenger, the instant-messaging program that's available for free download; seems to talk about Internet Explorer 5.5 features (likewise a free download); and introduces the home-network wizard that, when I used it, crashed my home network by removing the TCP/IP stack from the machine.

For this I paid about $50 -- hopefully, so you won't have to.

Yes, there are some good things about Windows Me. The user interface has been improved in small but meaningful ways. Help is easier to find and more helpful when you need it. The installer, for all my problems, tried to help me solve them. Home networking is useful, and a wizard will help people get started -- although hardware installation is a bigger challenge than software, wizard or not.

And there is the disk itself. I can say for certain that the best thing about Windows Me is the CD it comes on -- printed with a really cool holographic image that's intended to slow down the software pirates. At least a little bit. Not worth the money, but cool nonetheless.

One step beyond
If Windows Me were to show up on my next new computer -- as it or Windows 2000 doubtless will -- I'd be happy to see it. It is a decent evolutionary step toward improving Windows, and if Microsoft were giving it away, I'd be thrilled. And why not just give it way? Internet Explorer and Windows Media Player are much more interesting and useful, and we get them for free. But I forgot: There's still something vaguely resembling competition in the browser and media-player markets.

Now, about my install problems: One machine installed beautifully right out of the box. The second didn't like looking for plug-and-play devices, and I found myself considering what seems a most Clintonesque question: How long is long?

Long as in a "long time," as in the amount of time Microsoft says the computer should be allowed to sit, looking absolutely dead, while it searches for plug-and-play devices to install, before you power down and start over.

I did this routine -- watchfully waiting between five and 10 minutes before rebooting -- several times with no success. Then I disconnected all the USB devices, which probably had nothing to do with my problem at all, and walked away. An hour later I returned to a properly installed OS. And that's how long "long" must be.

The third machine had, among other problems, a conflict between Windows Me and the network card that stalled installation. The installer tried to solve the problem but couldn't. It also spent a long time closing some oddly open files and rebooting. And I had to run Scandisk multiple times.

Once I made sure the disk was pristine and the evil LAN card was gone, the install was successful. For the record, it took several attempts before I got an error message about the card, explaining why I spent my afternoon damning my HP Pavilion.

Windows Me isn't a product that makes me proud of Microsoft. Rather, it's an example of how little Microsoft thinks it can put in a box and people will still be willing to buy it. I'm sorry Microsoft's OS development seems to have hit a snag, but just because the bottom line needs a lift doesn't make it OK to rip-off your customers. Do this often enough and people will stop buying upgrades at all.

This is a cynical attempt to get your money.
Make Microsoft work harder for it!

"Ide tehát jöhetnének a normális emberek normális hozzászólásai."

E most fájt! Sírok... Hüp, hüp...!
Hát én mostmár nem is vagyok normális, mert nem dícsértem az egekig ezt a remek, nagyszerű, óriási, hatalmas, olcsó, a világ legjobb OPERÁCIÓS RENDSZERÉT??? És akkor most még szerényen is fogalmaztam!

Frissíts! Én azt tanácsolom frissíts!
Vedd meg (Érted?! Vedd meg! Jó mi...? :) és rakd fel a gépedre, mert jól jársz vele!
Ki ne hagyd!
Mást ki ne próbálj!
Ez a jövő és ez ellen nincs apelláta!!!
Hihihihihihihihihi......
Huhuhuhuhuhuhuhuhu......
He?

Előzmény: murcos (11)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.20 0 0 27
Nálam a következők történtek a Kecskével:

Fagyott az Ie, klikk tovább gomb, és láss csodát tovább működött. (Kernel32 hiba volt)

Van egy system restore opció, ami nem tom mire jó, de tetülassan töröl a gép. (kikapcs: System-Performance-File System-Troubleshouting, disable) azóta mint a villám.

Nem szeretem, ha a win akarja kitalálni, hogy mi jó nekem, szerintem a starmenu optimalizáló egy hülyeség...

Ie másik baromsága, hogy save as nél nem engedi átnevezni a filet.

Az Ie nálam nem akar két filénél többet letöltenni egyszerre. Ezt régebbi Iek is produkálták, pedig a sávszélességre nincs panaszom (10Mbit/sec, Kábel) A netcápa lenne megoldás, ha nem fagyna ki többet mint az Ie. (egyszer versenyeztettük őket és a netcápa csúnyán kikapott)

A médipléjer undorító, de kezdem megszokni.

Egy FAT32-es vinyót baszott felismerni. Win kompatibilitás rulez!

Ennyi.
(Kék hátas még nem volt), még...

outbreak Creative Commons License 2000.07.27 0 0 26
Hi all!!!

Na, tehát maradjunk abba, hogy az ME, az már kettő hónapja létezik végleges verzióban.
A Win2000-L meg lehet ugyanugy játszani, mint a 9x-L, vagy a ME-vel. Tsak fel kell rakni a d3d-s videokártyának a profi driver-ét, amit a w2k-hoz adtak ki. Ja, meg egy-két patch-et.

Arra alapozom ezt a véleményem, mert november óta haszmálok w2k-t.

A játékok, amit játszottam alatta:

- Unreal Tournament
- Quake III.
- Need For Speed IV., és V.
- Tomb Raider III., IV.
- Rally Masters
- Colin McRea
- ...stb

üdv:
ouTBreak

Előzmény: Dr.Brain (19)
Dr.Brain Creative Commons License 2000.07.27 0 0 25
Ezt most nem ertem, mi a problemad? Fejtsd ki kerlek.
Előzmény: pancho (24)
pancho Creative Commons License 2000.07.27 0 0 24
Többeknek:
Aki azt mondja, hogy neki már X hónapja Windows Me végleges verziója van, azért ne nagyon higgyétek el. Nem feltétlenül hazudik, csak tévesek az infói. Én a MS egy elég fontos partnerénék dolgozom (be), ők is csak kb. 2 hete kapták meg, és azt is csak másolt CD-n. Pedig amint kész, egy-két napon belül szokták küldeni nekik az új cuccokat (apró hiba, hogy nem lehet hazavinni, mert nyilvántartják, meg átírni se :-(, de legalább ki lehet próbálni az ottani gépeken).

Dr.Brain:
A fordítás pontatlanságával van bajom.

division by zero Creative Commons License 2000.07.26 0 0 23
csak hogy az egy DOS Prompt, nem valódi DOS, és ez egy csomó proginak nem tetszik...
egyelőre egy megoldást találtam: startup disket csináltatunk vele, és átszabjuk a config.sys-t, autoexec.bat-ot a saját izlésünknek megfelelően, így kaphatunk egy MS-DOS 8.0-át...
amúgy ugyanugy ott lapul a rendzser alatt az MS-DOS mint eddig, csak az IO.SYS-t piszkálták meg hogy mindenképpen a win-t inditsa el...
Előzmény: tódi (22)
tódi Creative Commons License 2000.07.26 0 0 22

Csak egy apró észrevétel: a ME - tud DOS üzemmódban dolgozni! Mindösszesen csak annyit kell csinálni, hogy létre kell hozni egy új parancs ikont, ami a \Windowskönyvtár\command\command.com-ra mutat.
És már fut is a DOS ! A gond csak az, hogy itt a Magyar ékezetes betűk nem működnek! De ezt is meglehet oldani egy egyszerű trükkel! Ha nem sikerül valakinek csak szóljon, és leíróm hogyan kell!
Tódi
division by zero Creative Commons License 2000.07.26 0 0 21
kösz a tippet!
Előzmény: ZedIzDead (17)
pancho Creative Commons License 2000.07.26 0 0 20
off
Már nem írok, ám írtam, de nem számítástechnikai részen. Most mellékállásban rádiózom, valahol az is újságírás. Legalábbis a MÚOSZ még mindig meghosszabbította a tagságimat.
Mellesleg te nem 120 napos próbaverziót kapsz? Mert Win2K Advanced Serverből olyat sikerült kapnom (ez épp arra jó, hogy eldicsekedjek vele, amúgy az életben nem használom az otthoni 1 db gépemen), meg mellé még három otthonra szintén különösen hasznos cuccot, pl. Exchange Severt.
off vége
Előzmény: Törölt nick (9)
Dr.Brain Creative Commons License 2000.07.26 0 0 19
Igen, ketsegkivul a win2000 nagyon stabil es jo, nekem az, meg ME dual bootol, pont ahogy idealis. Ha stabilság kell, akkor meg mindig megyek win2000-be, minthogy megszivjam akarmi miatt is egy win9x fagyassal a dolgot, viszont, ha jatszani kell, akkor ott a ME, amire alkalmas. Mondjuk azt elismerem, ennek nem igy kene lennie, megiscsak egy rendszernek kene mindezt teljesiteni, de ez alom. Egyenlore. Igertek ezt a Millenniumre, hogy majd ez jo lesz, de nem nagyon jott be, mint latjuk. Jo, de meg mindig nem az igazi.... Majd a Whistler, majd az... csak enyit tehetunk, varni, varni, es varni...
rDave Creative Commons License 2000.07.25 0 0 18
Szerintem nagyon jól sikerült, eddig nincs vele komoly bajom pedig már egy hóanpja fenn van a végleges(!) verzió. Az zavar hogy az sblive driver(meddig?) nem támogatja a hibernálást, ronda lett a 7-es media player, az ie az ie semmi különös nincs vele... Nekem telepítés után semmilyen drivert sem kellet feltennem minden működött!!! Ez meglepett, persze felraktam a gyári drivereket. Aki úgydönt hogy kipróbálja bátran tegye! De az biztos hogy meglátszik rajta a win9x kernel (ehhh egyaltalán van neki ? :-)))) nyoma de csak az nfs5 és lara miatt nem használok nt-alapút oprendszert...
ZedIzDead Creative Commons License 2000.07.25 0 0 17
A komplikált elérési út helyett javaslom a Start / Futtatás / msconfig parancsot, ott lehet "ikszelgetni". Bár nemtom, ME-ben is megy-e.

[ZedIzDead]

Előzmény: division by zero (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!