Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.07 0 0 659

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.07 0 0 658

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/spanyolorszag-het-honap-borton-a-real-volt-portugal-sztarjanak-2596023

 

A spanyol bíróság héthónapnyi börtönbüntetéssel sújtotta a többek között a Portóban, a Chelsea-ben és a Real Madridban is megforduló portugál labdarúgót, Ricardo Carvalhót, amiért 2011-ben és 2012-ben a Real Madrid játékosaként elmulasztott eleget tenni adófizetési kötelezettségének. Az ügyben illetékes madridi bíróság eredetileg egy év börtönbüntetést és 300 000 euró pénzbírságot akart kiszabni a jelenleg Kínában légióskodó védőre.

 

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy Carvalho elismerte a tettét, ezért a büntetés időtartamát hét hónapra, a pénzbírság mértékét 143 000 euróra csökkentette, ráadásul a 39 éves bekk be is fizette a korábban elmaradt közel 550 000 euró adóhátralékot. Mindennek tetejébe a spanyol törvények szerint a nem erőszakos bűncselekményekért kiszabott, két évnél rövidebb időtartamú börtönbüntetéseket nem kötelező letölteni, mivel azok kiszabásukkor automatikusan felfüggesztettnek számítanak.
 

A 39 éves portugál futballista idén februárban igazolt át a Monacótól a kínai Sanghaj SIPG-hez, ám eddig mindössze két mérkőzésen lépett pályára az ázsiai csapatban, s egyre valószínűbb, hogy hamarosan befejezi az aktív játékot.

Ricardo Carvalho pályafutása során 89 alkalommal szerepelt a portugál válogatottban, amellyel tavaly Európa-bajnok lett, míg pályafutása elején a Portóval Bajnokok Ligáját és bajnoki címet nyert, továbbá a Real Madriddal spanyol, a Chelsea-vel angol bajnoknak mondhatja magát.

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.04 0 0 657
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 0 656

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/priskin-tamas-fegyverkent-hasznalta-a-konyoket-2590289

 

„Priskin Tamás fegyverként használta a könyökét”

 

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott már az első fél óra végére emberhátrányba került a Portugália elleni vb-selejtezőn, a játékvezető ugyanis felmutatta a piros lapot Priskin Tamásnak, aki lekönyökölte Pepét. Az esettel kapcsolatban először is kikértük a korábbi válogatott csatár, Klausz László véleményét, hogyan látja szakszemmel, másrészt kíváncsiak voltunk egy korábbi játékvezető véleményére is: Bede Ferencet kérdeztük.

 

SZERENCSÉTLEN SZITUÁCIÓ VOLT – A PRISKIN-ESET CSATÁR SZEMMEL

Priskin Tamás Pepével szembeni könyökösével kapcsolatban a Nemzeti Sport Online először Klausz László véleményét kérte. A 27-szeres válogatott csatár – aki jelenleg az NB II-es Ceglédi VSE vezetőedzője – a kimondottan jól fejelő játékosok közé tartozott, köszönhetően a jó súlypontemelkedésének, nem számított ugyanis a kiugróan magas játékosok közé a 188 centijével.  Ezért is voltunk kíváncsiak, hogyan látja szakszemmel Priskin esetét.

„Szerencsétlen szituáció volt, Priskin nem szándékosan könyökölt. Lendületet vett, ahogy azt egy fejpárbajnál szokás, de abban a pillanatban nem láthatta Pepét, mivel háttal állt neki” – mondta Klausz a konkrét eset kapcsán.

Kíváncsiak voltunk ugyanakkor arra is, mit tanítanak az edzők a játékosoknak, hogyan kell felugrani egy ilyen helyzetben.

„Először is a fejelést kell megtanítani a játékosoknak. Az NB II-es tapasztalataim szerint a futballisták lehajtják a fejüket, így a feléjük közeledő labdát az utolsó fél méteren már nem figyelik, ennek következtében nem homlokkal, hanem fejtetővel találják el a labdát” – fogalmazott a szakember, aki a Grosics Akadémián fiatalokkal is dolgozott, majd 2015 és 2017 között a Szeged 2011 vezetőedzőjeként dolgozott a másodosztályban, és idén nyáron vette át a Cegléd irányítását.

 

„FEGYVERKÉNT HASZNÁLTA A KÖNYÖKÉT” – JÁTÉKVEZETŐI SZEMMEL

„Amikor a játékvezető egy szituációban döntést hoz, lefényképezi az adott játékhelyzetet, és az alapján ítél, ahogy a játékos cselekszik” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Bede Ferenc, volt FIFA-bíró. Szerinte éppen ezért a játékvezető azt nem tudja, és nem is kell mérlegelnie, hogy a cselekedet szándékos volt-e vagy sem.

„Lehet, hogy Priskin Tamás nem akarta megütni Pepét, de megmozdulásával veszélyeztette a védő testi épségét. Olyan ez, mint amikor valaki túlzott erőbevetéssel rácsúszik a másik lábára, lehet, hogy a labdát célozza, de ha nem találja el, akkor az szabálytalan és kiállítást ér” – fogalmazott Bede, aki szerint az utóbbi években még a korábbiaknál is jobban védik a szabályok a futballisták testi épségét, így nem születhetett más ítélet, mint kiállítás.

„A holland játékvezető úgy ítélte meg, hogy Priskin Tamás fegyverként használta a könyökét – még akkor is, ha ezt nem szándékosan tette –, és beleütött az ellenfél arcába. A döntésben a vér látványa is szerepet játszhatott, mert kivárt egy kicsit a játékvezető, mielőtt felmutatta a piros lapot, de a felvételek alapján jó döntés született. Ez volt a meccs legfontosabb ítélete, azonban a második félidőben volt több olyan eset, amikor a játékvezető nem állította meg a játékot, nem akarta széttördelni, de a visszajátszások azt mutatták, szabálytalanság történt, akár egyik, akár másik oldalon” – értékelte Danny Makkelie játékvezető teljesítményét Bede Ferenc, aki ugyanakkor nem ért egyet azzal, amit Bernd Storck nyilatkozott a mérkőzés után.

A szövetségi kapitány szerint a nemzetközi meccseken továbbengednek olyan szituációkat, amikért az NB I-ben már szól a síp. Érdekes, hogy korábban Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője is megfogalmazott hasonló véleményt.

„Olvastam Bernd Storck nyilatkozatát, de a portugálok elleni meccsen a visszajátszások nem azt igazolták, hogy a játékvezető minden esetben jó döntést hozott volna, amikor továbbengedte a játékot. Több olyan szerelési kísérlet is történt, ami szabálytalan volt. Nem gondolnám, hogy ez lenne a helyes út. És nem gondolnám, hogy Magyarországon más lenne a játékvezetői felfogás, mint nemzetközileg. Angliával összehasonlítva az valóban különbség, hogy a Premier League-ben sok esetben a talpalás nem számít szabálytalannak, amit más esetben az angol játékvezető a Bajnokok ligájában lefúj, azonban ez a kettősség nem jó.”

 

 MIT MOND A SZABÁLY?


A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) először a 2007-es ülésén szorgalmazta azt a szabályváltozást, miszerint a könyöklésért automatikusan piros lap járjon a szabálytalanságot elkövető játékosnak – a cél az volt, hogy ezzel minimalizálják a fejsérüléseket a labdarúgás világán belül.


A SZABÁLYZAT

Súlyos szabálytalanság
– Az a szerelés vagy támadás, amely az ellenfél testi épségét veszélyezteti, túlzott erőbevetéssel, vagy brutalitással történik, súlyos szabálytalanságként büntetendő. Az a játékos, aki a labda megszerzése céljából ellenfelét szemből, oldalról vagy hátulról, egyik vagy mindkét lábát használva túlzott erővel támadja és veszélyezteti ellenfele testi épségét, súlyos szabálytalanságban vétkes.

Erőszakos cselekedet
– Erőszakos cselekedetnek minősül, ha egy játékos túlzott erőbevetést vagy brutalitást alkalmaz vagy megkísérel alkalmazni ellenfelével szemben, úgy, hogy a labdát nem próbálja megszerezni, illetve túlzott erőbevetést vagy brutalitást alkalmaz csapattársával, csapatvezetővel, a mérkőzés hivatalos személyeivel, nézővel, vagy bármely más személlyel szemben, tekintet nélkül arra, hogy fizikai kontaktus történt-e.

– Emellett, ha egy játékos, aki nem hajt végre támadást a labda megszerzéséért, szándékosan, kézzel vagy karral fejen, illetve arcon üti ellenfelét vagy bármely más személyt, erőszakos cselekedetben vétkes, kivéve, ha az ütés ereje elhanyagolható.

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 0 655

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-albert-vagy-puskas-rosszul-lett-volna-ha-ezt-latja-2590375

 

Válogatott: „Albert vagy Puskás rosszul lett volna, ha ezt látja”

 

Carlos Godinho, a portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) sportigazgatója kemény szavakkal illette a magyar válogatottat a két nemzet vasárnapi világbajnoki selejtezőjét (0–1) követően.

 

 

Godinho nem kertelt, agresszívnek nevezte a magyar csapatot, amely az összecsapást Priskin Tamás kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be – a szövetség munkatársa keményebb kritikát is megfogalmazott.

„Ezek a játékosok nem tisztelik a magyar labdarúgás fantasztikus múltját. Albert Flórián vagy Puskás Ferenc rosszul lett volna, ha látja a vasárnap történteket” – idézi a Record Godinhót.

 

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA
B-CSOPORT
, 8. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–1 (0–0) – online közvetítés
Budapest, 
Üllői út, Groupama Aréna, 22 000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Pátkai, Elek Á. (Pintér Á., 67.) – Lovrencsics G. (Varga R., 78.), Eppel (Böde, 61.), Dzsudzsák – Priskin. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
PORTUGÁLIA: Rui Patricio – Cédric Soares, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrao (Eliseu, 28.) – Gelson Martins (Bernardo Silva, 63.), Danilo, Joao Mário, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, André Silva (Quaresma, 85.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: André Silva (48.)
Kiállítva: Priskin (30.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, KÉPEK, VIDEÓK ITT!

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 1 654
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 0 653

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ezeket-a-vilagsztarokat-eddig-csak-a-tv-ben-lattam-eppel-marton-2590185

 

Válogatott: „Ezeket a világsztárokat eddig csak a tv-ben láttam” – Eppel Márton

 

Eppel Márton szerint sokkal gyorsabban kellett meghozni a döntéseket a portugálok elleni vb-selejtezőn, mint az NB I-es mérkőzéseken. Lovrencsics Gergő úgy véli, ha melléáll a szerencse, akkor a bíró befújja neki a tizenegyest. Fiola Attila elmondta, senki sem volt elégedett a játékvezetői gárda ténykedésével. Guzmics Richárd arról beszélt, hogy remekül védekeztek Cristiano Ronaldo ellen, akinek így kevés lehetősége adódott a kapunk előtt. Korhut Mihály Priskin Tamás kiállításáig nem egyezett volna ki az 1–0-s vereséggel – nyilatkozatok a portugálok elleni vb-selejtező után.

 

Az NB I gólkirályának nem volt egyszerű dolga a portugál védők gyűrűjében, akiket eddig csak a tévében látott. Úgy véli, hogy a hazai bajnokságban tapasztalt játékhoz képest óriási volt a különbség a mérkőzésen, sokkal gyorsabban kellett meghozni egy-egy döntést. Miközben a meccsről beszélt a kamerák előtt, a háttérben Cristiano Ronaldo haladt el.ű

 

Bár Lovrencsics Gergő nem szokta értékelni a saját teljesítményét, úgy érzi, a többiekhez hasonlóan mindent beleadott a mérkőzésen. És ha a bíró befújja neki a tizenegyest...

 

Fiola Attila szerint a bírói gárda nagyon „odafújt” a portugáloknak, bár ezen nem lepődtek meg, mert általában ez szokott lenni, ha ilyen kaliberű csapattal játszanak.

 

 

 

Guzmics Richárd szerint remekül levédekezték Cristiano Ronaldót, akinek így alig akadt lehetősége. Úgy véli, a portugálok világsztárja később vissza is vett a tempóból, nehogy megsérüljön, miután többször keményen odaléptek neki.

 

 

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ezeket-a-vilagsztarokat-eddig-csak-a-tv-ben-lattam-eppel-marton-2590185

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 0 652

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 0 651
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 0 650

Válogatott: „Édes vér és Silva”; agresszív magyar csapat – lapszemle

 

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-edes-ver-es-silva-agressziv-magyar-csapat-lapszemle-2590193

 

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA
B-CSOPORT
, 8. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–1 (0–0)
Budapest, 
Üllői út, Groupama Aréna, 22 000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Pátkai, Elek Á. (Pintér Á., 67.) – Lovrencsics G. (Varga R., 78.), Eppel (Böde, 61.), Dzsudzsák – Priskin. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric Soares, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrao (Eliseu, 28.) – Gelson Martins (Bernardo Silva, 63.), Danilo, Joao Mário, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, André Silva (Quaresma, 85.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: André Silva (48.)
Kiállítva: Priskin (30.)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.03 0 0 649

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.03 0 0 648
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.03 0 0 647
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.02 0 0 646

Képek: CR a száját húzta – így érkeztek meg a portugálok

 

Megérkezett Budapestre a portugál labdarúgó-válogatott. A világbajnoki selejtező miatt idelátogató gárda péntek délután landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd a belvárosban található szálloda felé vette az irányt.

 

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/kepek-cr-a-szajat-huzta-igy-erkeztek-meg-a-portugalok-2589759

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.01 0 0 645

http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018/video-c-ronaldo-mar-a-3-percben-a-feroeri-kapuba-ollozott-2589551

 

Videó: C. Ronaldo ollózott, büntetett, lőtt – megelőzte Pelét

 

Portugália Cristiano Ronaldo révén már a 3. percben megszerezte a vezetést Feröer ellen a labdarúgó-világbajnoki selejtező B-csoportjában. Nem sokkal később büntetőből is eredményes volt, majd mégegyszer betalált. Ezzel már 78 gólnál jár a válogatottban, így a nemzetközi örökrangsorban megelőzte a 77 gólos Pelét, valamint beérte az 5. helyen álló iraki Huszein Szaidot.

 

http://onlive.nemzetisport.hu/live/vb/20170831/Portugalia-Feroer

 

Vb 2018: Ronaldo-tripla és sima portugál siker Feröer ellen

 

http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018/vb-2018-ronaldo-tripla-es-sima-portugal-siker-feroer-ellen-2589543

 

 

A portugál labdarúgó-válogatott a mesterhármast szerző csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo vezérletével hazai pályán 5–1-re legyőzte Feröert a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának B-csoportjában.

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.01 0 0 644

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.31 0 0 643

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.31 0 0 642
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.31 0 0 641

São estes os eleitos de Fernando Santos para os encontros frente às Ilhas Faroé e Hungria. #TeamPortugal

 

 

somliv Creative Commons License 2017.07.03 0 0 640

Remek képek Flores! Benne vagy még a showban úgy látom!

Előzmény: Törölt nick (639)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 639

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 638

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 637

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 636
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 635

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.02 0 0 634

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.28 0 0 633

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.28 0 0 632

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.28 0 0 631
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.28 0 0 630

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!