Már egy jó ideje nem Baján élek, de ha halászlét főzök, mindig tálalok hozzá gyufatésztát is, anélkül el sem tudom képzelni! A gyerekeim nem Baján születtek már, de ők is csak tésztával szeretik, természetesen! :)
1. rotyogjon mint a lúg - mit is jelent? 2. zöldpaprika, friss paradicsom mehet bele? 3. azt már tudom, hogy zöldség, meg krumpli a bablevesbe való :-)
Gyorsan vidd vissza azt a könyvet oda, ahonnan vetted és kérd vissza a pénzed!
Az egyik különbség az "alaplé". Bajai halászlében nincs ilyen ostobaság. Aki ilyet állít, az még életében nem evett. A másik a gyufatészta, ami viszont van a bajaiban és egyik másikban sincs.
Üdv! Érdeklődöm, hogy valaki tudna írni egy IGAZI bajai halászlé receptet? Mert nemrég vettem egy szakácskönyvet, amiben a bajai lé receptleírása így kezdődik:
"...a halászlé főzés időigényes munka, de megéri a fáradozást..."
aztán meg ezt írja
"...a halfejet, gerincet és farok véget feltesszük főzni, amig a hús teljesen le nem fő a csontról. Leszürjük a levet, majd ebben az alaplében..."
Na már nem is folytatom tovább, mert ez inkább a szegedi lé leírása lehet. Csakhogy a könyvbe az is van!
köszönöm így utólag is, de esküvőn voltam. vasárnap meg a császárvárosban.
szerencsére egyik nap sem esett az eső, nem ázott el a menyasszony sem meg mi sem, csak hazafelé a pályán ömlött, mintha dézsából öntenék. de azért hazaértünk két óra alatt.