Soknevű topicnyitó társam!
Nehéz lesz a lényeget kimosni a betűhalmazból a jövendő kor kutatójának.
Adatolni szoktam állításaimat, és a vitát csak folytatom - én érvekkel, hogy Önök oly sok álnév alatt a demokratikus szocializmus hablatyát hordják össze, nem zavar. Mel hogyishívják Izé kartárs még hiányzik a sorból.
Mára vége.
Tiborc
Valami látszik Önbe világosulni!
De csébetűsöket mások nagybetűvel írják ám! Akár csurkának, akár csődgörénynek hívják az illetőt! A betűírásnál minden eldől! Én balra!
No itt jön a képba (nem -be, ba!) a széftikár!
Ha ennél többet segítenék, magam esek bele!
Hód olatom!
(Hód! értiii kisnaccsád? hóóód - olatom! nagyon pregnáns vagyok ma humoretikusan! impregnáns, de nem fokozom.)
Kedves beluskabacsi! Megbocsátok. Toleranciám határtalan és ezt elnézem.:-)
Azért megpróbálom, hamár Téged Széchenyi kötelez.
Van ugyebár a (széf)behód, mint cél és kulcs.
Meg a széftikár a bankcső(d)vel, mint lehetséges útvonal.
Ó, már megint egy kedves kis állat! Eszményi segítőtárs ez a cső(d)görény! Csak egy gond van, vagy a bűzmirigyét kellene eltávolítani, vagy nyugtatót kellene felírni neki, mert,- amilyen kitartó,- inkább saját szagába hó, de nem adja fel.
De hogy jön ide a Kapisék lánya?
Nicsak, mit találtam a moha alatt!
Kapott ám a Várhegyi úrtól akkorát, hogy belegebedünk mi is A kormánynak semmi köze ahhoz, hogy a polgárok hol költik el a pénzüket-válaszolta a válaszra kijelölt.
El lehet inni a segélypénzt, a családi pótlékot, a beiskolázási segélyt, mindent.
Azt hiszem, hogy a "pozitív diszkrimináció" eme negatív megítélése felsorakozhat a "megélhetési bűnözés" fogalma mellé!
Megörökítendő.
Ennyi
Tiborc
Nocsak legkedvesebb énem!
UTE? Már nem Dózsa? Azért látom haladsz a korral. Mégiscsak jót tett az a szardíniai rablólátogatás:)
Egyébként örömmel látom, kezdesz kitörni a letargiádból, és lassan hozod régi éned mindenki nagyobb örömére.
Tényleg, mi történt? A szardíniai rablovicsok is olvasnak impresszumot?
Köszönöm, béluskabacsi, megvilágosultam.:-)
Szóval a széfbehódra hajtanak. Ezt még csöppet ragozhatnád nekem, mert a behód az érthető, hogy kéne nekik, de mióta törik magukat a széftiért?
Ja, persze a milliók, hogy ez mindig kimegy a fejemből!
Elnézést a kaptafával, én maradok a suszternál, mert ő Csoszogi, bár öreg!
Mintegy a humor, de annyi baj legyen.
Anyám egyszer, amikor felébredt és kinézett az ablakon, felsóhajtott: de szép nyári reggel van! 1969, július 17-ét írtunk, már 7 órakor 22 fok volt, sütött a nap, felhő sem volt az égen.
Igen, igen, így mondta: de szép nyári reggel.
Nem magyarázom! Aki érti, érti!
Másoknak archív! Én maradok az UTE-nél!
Ki - be - ki - kapcsolva legyen egy kis humor is:
Imádom az ideggyagyászokat, főleg feleségem nyári balesete óta.
Mély kómából ébredve az ideggyagyász tesztelte, és mivel nem tudott azonnal visszaszámlálni 100-tól hetesével, lesújtó kritikát merészelt mondani.
Csak egyet felejtett el, mikor az asszony elővette a kottát, amelyből énekelni is tud, és rákérdezett: ez milyen hang, ez a zászló mit jelent, ez a # jel miért van itt, stb, akkor csak hápogott, minden írásjel nélkül.
Valami hasonlót látok itt is.
Tetszik a játék, de szerintem maradjon meg a suszter a kaptafájánál.
Én maradok a html idézeteknél.
Ennyi.
Tiborc
Fedezése fel sikeres volt! Valóban GLászló vagyok, ennek tagadása már-már cáfolhatatlan archívum!
És most egy nyűgözőn szellemes riposzt (egyikemtől sem áll /mi sem?/ távolabb a nagy szellem magas röpte - nem tenisz, de ez már vad kacaj):
Ön naprakész, ahogy mi angolok mondjuk: up to date - ez utóbbi szó jelentése: datolya!, de ez már filozófiai magasságokba szárnyall! - kár, hogy olyan vad, megszólalás nélkül okosnak tűnt volna!
Így marad szép!
Tisztelettel és merő üdvözlettel:
Béluska!
(Aki GLászló)
Már javítottam! Így nyilván érthető!
Az állítást cáfolhatatlan érvek támasztják alá, nem véletlenül lettek archíválva!
Felkiáltok: jel! Ez jelentéstartalmától függetlenül: kiáltás!
Önnek segítségül: a széfben hód van! Ez a kulcs!
Milliókat ér, mondom szenv hiányával a hangomban - tudom, ez állhatatlanul ellenszellemes!
És még egy jel: ! (Ez is felkiált!)
Béluska (aki persze GLászló, de ez csak fenevadnak új, mert ő nem olvas adatokat)
Végre eggy bölcs ember!:-) Ezexerint Te érted? Pontosítok. Láttad? Mármint az állítást alátámasztó archivált bizonyítékokat. Vagy má' meginnemértek valamit? Nem annak a cáfolatáról vala nagyba? Arra gondolni sem merek, hogy valaki egy vélemény cáfolatát várja itt , hamár a milliókat senki sem ajállgattya neki! beluskabacsi drága, légy oly jó és oszlass 2lyt!
Kedves pvcpadlo!
"Ezt a topicot használom a globalizmusról szóló cikkek tartalomjegyzékének. Archívum is lehetne, tisztelettel veszem mások hivatkozásait is.
Ugye jókat találok?
Üdvözlettel
Tiborc
Kedves GLászló!
Néha én is csodálkozom, miért kutakodik Csurka István a széfekben, amikor kor-és kórtörténeti dokumentumok hevernek a keze ügyében!
E. A. Poe kedvenc nyomozója módszerét kell követni, a legmeglepőbb dokumentumok a legfeltűnőbb helyen találhatók, ott, ahol a kutya sem keresi. A széfeket feltörik, kirabolják, ilyen helyeken meg csak a kíváncsi kutató keresgél, arra meg ki figyel.
Kedvenc XIX. századi regényhősöm az aranyember, Jókai Mór oly sok szeretettel megrajzolt kalandora, Timár Mihály. / Jókai így írta a nevet i-vel./
Kedvenc XX. századi kalandorom Tímár Mátyás. Nézzük, mit ír önmagáról az 1990-es Ki Kicsodában. Közszereplő, tehát lehet vele foglalkozni, igaz, Ő is foglalkozott velünk!
Idézet:
„TÍMÁR Mátyás közgazdász. Mohács, 1923. júl. 10. Sz.: Fischer Henrik Imre, Fischof Stefánia. Nős, 1947, Vágó Éva. Gy.: Júlia, 1949, Zsófia, 1953. T.: ELTE JTK, 1949. 1941-45 Baján, Újpesten a bőripariban dolgozik, 1945-47 az ifj. mozg.-ban dolgozik, majd az MDP gazd.pol. oszt. munkatársa, 1949-55 a PM költségvetési főoszt. vez., 1955-57, 1960-62 min.h., 1962-67 pénzügymin., 1967-75 min.eln.h., 1967-73 a Gazd. Biz. eln., 1975-88 az MNB eln. 1966-88 az MSZMP KB tagja. Jelenleg ny., a korm. tan.adója a gazd. reformmunkálatokban. 195-60 az ELTE JTK-n pénzügyi jogot tanít, 1960-63 az MKKE docense. Az Acta Oeconomica, a Gazdaság szerk.biz. tagja. A közgazd.tud. kand. (1963), dokt. (1969). Lengyel Gyula Emlékérem (1988). F. m.: Költségvetés, pénzügyek, gazdaságirányítás (1964), Gazdasági fejlődés és irányítási módszerek Magyarországon (1968), Gazdaságpolitika Magyarországon (1967), Gazdasági egyensúly és pénzügyek (1983). Hobbi: kertészet, tenisz.”
Eddig az idézet, jöjjön a következtetés!
Tanulmányai: ELTE JTK, 1949. Estin, nappalin, levelezőn?
Nem tudom, a háború után hány évig tartott a JTK szakképzése, legyen csak négy, akkor 1945 – ben kellett elkezdenie. Előtte a „bőripariban dolgozik” (sic!), majd „1945-47 az ifj. mozg.-ban dolgozik, majd az MDP gazd.pol. oszt. munkatársa,” az 1949-es végzés után azonnal főosztályvezető a PM.-ben.
Valóban „aranyemberhez méltó” életút, karrier, példakép lehet a mai fiatal managerek előtt.
Valahogyan lyukasnak érzem ezt az életrajzot, ha az én hibám, szívesen veszem a kiigazításokat, de csak ilyen komoly előtanulmányokkal lehet egyaránt szolgálni a szocializmus és a globalizmus (álneve: szociális piacgazdaság ) szent ügyét.
Az én uram annak idején „szolgálta híven népe szent javát”, ezt Tímár Mátyásról nem merném állítani.