Keresés

Részletes keresés

mrzool Creative Commons License 2001.09.03 0 0 648
Ofcoz az USA-ban, szerintem arrol alomodozni is felesleges, hogy egyhamar magyarul lathatjuk (hacsak nem a V3...). Marad a netes letoltogetes.:)
Előzmény: Törölt nick (647)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.03 0 0 647
Lehet, hogy nem figyeltem, de itthon vagy külföldön ?

----
Nekem nagyon tetszett a Crusade, sajna az utolsó néhány résznél nem voltam itthon. Az tetszett benne, hogy egy kicsit könnyedebb volt, néha a B5-ben nagyon komolyak voltak ...

Előzmény: mrzool (646)
mrzool Creative Commons License 2001.09.03 0 0 646
A B5: The Legend of the Rangers, most osszel indul. Remeljuk, hogy jobb sorsa lesz, mint a Crusade-nek.:)
Előzmény: Törölt nick (645)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.03 0 0 645
Milyen sorozat ?
Előzmény: mrzool (644)
mrzool Creative Commons License 2001.09.03 0 0 644
Most, hogy vege a Crusade-nek is, kezd eltunni a topic...:(

Uj B5 hirek: hamarosan indul az uj sorozat...

Klubnap: 2001. szeptember 9-en 10-15 oraig a PeCsaban. Az eloadasokon kivul levetitik a Gathering Special Editiont is.

Herb-Atea Creative Commons License 2001.08.21 0 0 643
Hááát...
Vsz. ha nem teszik bele a fantasy-blablát, valamint C. Franke készítette volna enneka sorozatnak is a zenéjét: sokkal jobb lehetett volna. Így utólag, visszanézve, egész jó volt.
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.08.21 0 0 642
Én igazság szerint nem nagyon 'vártam' semmit, és az első pár epizód eléggé csalódásnak tűnt. Aztán jöttek jobbak is, és összességében azt hiszem, lehetett volna ebből valami, főleg azokat alapján, amiket az ide beidézett JMS interjúból lehetett megtudni a továbbiakról.
Szóval legalábbis valamennyire sajnálom, hogy vége (az utolsó rész pl megint egész jó lett szvsz).
mrzool Creative Commons License 2001.08.19 0 0 641
Kicsit felhozom a topicot...

Lement az utolso epizod is. En azert meg el tudtam volna kepzelni a folytatast, bar amiket olvastam JMS es a ceg kapcsolatarol, talan ertheto, hogy miert nem lett semmi sem belole.:(

Most, hogy vegetert, az a velemenyem, hogy jo a Crusade. A B5-ot nem erte utol semmilyen tekintetben, de el lehetett szorakozni rajta. Tovabbra is ugy velem, hogy volt potencial a Crusade-ben, csak ki lett nyirva a project...

A ti velemenyetek? Csalodtatok benne? Ezt vartatok? Esetleg tetszett is?

mrzool Creative Commons License 2001.08.12 0 0 640
Hat... Az epizod nezese kozben nem tudtam eldonteni, hogy sirjak vagy nevessek...:)) Szerintem nagyon gyengere sikeredett, pedig az X-aktakat kedvelem. Es a vegen az a giccses jelenet, ahogy a kapitany 'nyaral' a liftcsatornaban... Inkabb nem is irok tobbet.
Előzmény: Londo Mollari (639)
Londo Mollari Creative Commons License 2001.08.12 0 0 639
Tök jó volt. Még a zene is az X aktáknak szóló fricska volt. És az idegen Mulder és Scully, aki alacsony volt és vöröshajú/?/. Szerintem is nagyon szuper volt. Kár, hogy hamarosan vége...
Előzmény: alric (638)
alric Creative Commons License 2001.08.12 0 0 638
Nézi még valaki? A tegnapi rész hatalmas fricska volt az ufo-hívőknek(Roswell, marsi arc, stb.), ráadásul az egész X-Aktás tálalásban, összeesküvéssel, cigarettázó főgonosszal, még a zene is hasonlított. Nagyon jó volt.
alric Creative Commons License 2001.07.29 0 0 637
Szerintem lehetett volna belőle valami. Az utolsó 3-4 rész egész jó volt.

Találtam a neten egy interjút, szó volt benne arról is, milyen lett volna a folytatás. Az ezzel foglalkozó részt berakom ide, bár kicsit hosszú.

PLUME: Mikor gondoltál rá először, hogy megcsinálod a Crusade-et?

JMS: A B5 vége felé, mikor rájöttem, milyen remek családunk van... Úgy értem, a stáb 80%-a együtt maradt az öt év alatt. Ha van valami fogalmad róla, hogyan működik a televíziózás, akkor tudod, hogy ez nagyon-nagyon ritka. Szerettek dolgozni, szivesen jártak be dolgozni, és remek hely volt a munkához. Ez a hatalmas gép mozgásban volt, és rájöttem, hiányozna a B5 világa. Mindig is mondtam, hogy van egy mellékszál... Sokat beszéltem róla, és úgy gondoltam, talán ideje lenne belevágni. Nem a B5-öt akartam folytatni, hanem egy teljesen más sorozatot készíteni, a B5 univerzumában. Volt néhány tárgyalás, és -meglepetésemre- volt rá igény. Az ötödik évad közepe táján kezdett összeállni a dolog. Szerettem volna tovább kalandozni ebben az univerzumban.

PLUME: Könyebb volt összehozni a Crusade-et, mint a B5-öt?

JMS: Nos, nem tartott öt évig - ami már önmagában is jó dolog. Könyebb volt összehozni. Három vagy négy találkozóra szükség volt, de azután beindult. A gond az volt, hogy míg az ötödik évadnál bíztak bennünk, mivel pontosan tudták, mit csinálunk, addig ez egy teljesen új sorozat volt a TNT-n, aminek ezelőtt még soha nem volt igazi "drámai" sorozata, nem volt részlegük ilyen sorozatok lebonyolításához -kellett egyet csinálniuk a számunkra-, és fogalmuk sem volt, mit kezdjenek velünk. Az első öt elkészült részhez nem fűztek megjegyzést, nem volt semmi gond, de utána az atlantai öltönyösök kezdtek beleszólni a dolgokba, és a tőlük kapott javaslatok és ötletek minden lehetséges szempontból rosszak voltak. Ekkor megint előjött belőlem az a részem, ami azt mondja: "Bizonyos dolgokban nem engedek. Inkább rúgjatok ki, mint hogy belemenjek." Néhány javaslat egyszerűen elborzasztó volt. Volt egy rész(az "Örökkévalóság kútja"), amiben a probléma nagyon intelligens módon oldódott meg, erre jött a javaslat: "A kapitány szervezze meg, hogy a rosszfiú megerőszakolja Dureenát...", az egyik főszereplőt, "...majd a szexuális inzultus közepén lepje meg őket, miközben a fickó ott áll letolt gatyával..." most szó szerint idézek: "... hogy ezzel meg tudja zsarolni." Válaszoltam nekik: "Elment az eszetek. Azt akarjátok tőlem, hogy a sorozat főszereplője - a hős - szervezze meg a legénység egyik tagjának megerőszakolását? Megőrültetek?" A legtöbb javaslat hasonló kaliberű volt. Még küldtek is valakit Atlantából, hogy - idézem - "megegyezzen Joe-val." Fejére húztam a gatyáját és visszaküldtem Atlantába. Egyre inkább az volt az érzésem, hogy meg akarnak szabadulni a sorozattól. A B5 ötödik szezonjának TNT-n való vetítésekor azt tapasztaltuk, hogy az emberek átkapcsolnak ugyan megnézni a sorozatot, de nem maradnak nézni a TNT többi műsorát. Akkoriban végeztek el egy felmérést is, és rájöttek, hogy nincs szükségük scifire. Ez az én elméletem, amit egy TNT-stől kapott nemhivatalos információkra alapozok - az Crusade ötödik részének leforgatása után valahol a TNT felső tégióiban megszületett a döntés: "Ki akarunk szállni. Nem akarunk erre pénzt költeni - inkább veszünk belőle Law&Order ismétléseket. Nem ilyen sorozatot akarunk. Tegyétek pokollá az életüket és húzzatok ki bennünket ebből." Szerintem ezért jöttek azok a javaslatok, tudták, hogy épeszű producer nem megy bele. És akkor egyszerűen elvágják a vezetéket, mondván "mi nem ilyen sorozatot rendeltünk" - ahogy ez a 13-dik rész után be is következett.

PLUME: Így visszatekintev, gondolod, hogy sehogyan sem lehetett volna egyezségre jutni?

JMS Úgy gondolom, még ha minden javaslatuknak eleget teszek is, akkor is elvágták volna a vezetéket 13 rész után. Találtak volna rá okot, és akkor az a 13 rész olyan lett volna, amit nagyon szégyenlenék. Inkább kivonulok a színről olyan részekkel, amikben van némi érték - még ha el is szenvedtek néhány sebet a TNT-től -, mint hogy készítsek 13 szörnyszülöttet. Ha elfogadtam volna a javaslatot, hogy a kapitány megszervezi Dureena megtámadását, többé nem mertem volna az emberek elé állni. Soha.

PLUME: Hova jutott volna a Crusade? Mi volt a terv? Beszélték, hogy a már történet közepén megtalálták volna a gyógymódot...

JMS: Vegy még előbb...

PLUME: ...azután a probléma ismét előjött volna. Ez így pontos?

JMS: Nem egészen. Igen, a második szezon környékén megtalálták volna a gyógymódot. Olvastad az "End of the Line" szkriptjét?

PLUME: Nem.

JMS: Az "End of the Line" az egyik a két szkript közül, amelyek fordulópontot jelentettek volna. Az előbbi a szezonzáró rész, a másik("To the Ends of the Earth") a szezon közepe táján kapott volna helyet. Kiderült volna, hogy még a járványnál is nagyobb a probléma - a Föld felelőtlen módon használt fel árny technológiát, és fény derült volna arra is, ki a felelős Gideon hajójának pusztulásáért. Elég annyit mondanom, hogy - sorozatos véletlenek folytán - az Excalibur legénységét árulóknak kiáltják ki és menekülniük kell. Továbbá a Föld által hatásosnak vélt gyógymód nem pontosan úgy működött, ahogyan kellett volna. Embereink rájöttek volna erre, de senki sem hitt volna nekik. Ahogy egyre több mindenre fény derül, rájönnek, hogy ez egy sokkal nagyobb összeesküvés. Tehát a második évad után kiderül, hogy a Crusade egy teljesen más, sokkal mélyebb, ellentmondásosabb sorozat, ahol főszerepet kap a politika, a technika társadalomra mért hatásainak vizsgálata, és az otthon nélkül maradt, kitagadott szereplők bemutatása. Az egész járvány dolog csak kezdésnek kellett, hogy megismerjük a szereplőket mielőtt a sorozat olyan irányt vesz, amit nyugodtan nevezhetünk forradalminak... de idág nem jutottunk el. Ezekre találhattok utalásokat az említett két szkriptben.

PLUME: Csalódott vagy, hogy nem mondhattad el a történetet?

JMS: Ki ne lenne?

PLUME: Mit gondolsz a lagymatag kritikák okozta izgalomról, ami végigkísérte a Crusade életét?

JMS: Nem tudok mindegyikkel vitatkozni, mivel - különösen az első részeknél - ha valaki azt mondja: "vagy átírod ezeket a sorokat, vagy nem vetítjük le...", akkor meg kell változtatnod azokat a sorokat. Bele kell írnod azt, amire kérnek, mivel csak apró javaslatok, amikre morális alapon nem mondhatsz nemet. Az első néhány rész - amiket eredetileg nem elsőként vettünk fel, de elsőkként vetítettek - nehézkes és szájbarágós, mivel mindent idegesítően részletesen akartak elmagyaráztatni, szellemi fogytékosnak nézve a közönséget. Én ilyet sohasem feltételeztem. Azok a részek eredetileg egyes szereplőkkel foglalkoztak volna mélyebben, miután már megismertük az egész csapatot - ezért van, hogy az első részek egy vagy két szereplőre koncentrálnak, míg a későbbiekben az egész csapatot látjuk együtt dolgozni. Nem hibáztathatom azokat, akik szerint valami hibádzik ezekkel a részekkel - igen, egyetértek veletek... Sajnos ennyit sikerült kihozni.

PLUME: Meglepett a vehemencia, ahogy egyes rajongók ezekre a kritikákra reagáltak?

JMS: Nem volt szerencsés, mivel a reakciók nem igazán különböztek a Babylon 5 első 13 részét követőktől. Az első 13 rész után a legtöbben azt mondták: "Nem is olyan jó sorozat. Hol van a részeken átívelő cselekmény? Miről szól a történet? Szörnyű!" Minden sorozatnak szüksége van egy kis időre, hogy beinduljon. Nem számít, hogy már csináltál egy öt éven keresztül csináltál egy sorozatot - eltérő szereplők, eltérő helyzetek - időbe telik, míg megtalálja a helyét. Mondhatnám: "Nem tanultátok meg az előző esetből, hogy időt kell hagyni a dolgok beindulásához?" Ehhez még adjuk hozzá, hogy némely részt teljesen összezavartak a kapott utasítások, ráadásul a sugárzást is leállították... Ezért vol, hogy az utolsó rész(Appearances and Deceits) forgatásakor végül azt mondtam: "B****átok meg! Kidobom az összes javaslatot, és úgy csináljuk, ahogy eredetileg is akartam, a megjegyzéseiken meg majd jókat nevetünk." Tudtam, hogy a bárd lesúlytani készül. Szinte éreztem a szagát, ezért van az utolsó részben annyi TNT-t célzó irónia, mert végül sz**tam az egészre. "Tudom hogy elvágják a vezetéket, ezért előlépek és elmondom a közönségnek, hogy ezek az emberek sz**akodnak velünk."

PLUME: Miközben a Crusade jövője bizonytalan volt, a rajongók tettrekészsége segített, ártott, vagy nem volt hatással a sorozat sorsára?

JMS: Mivel a TNT berkeiben nagy indulatokat kavartunk, semmilyen levélíró kampány, telefonálás, e-mail írás nem változtathatott a dolgon. A SciFi Channel szerette volna átvenni a Crusade-et, és egyúttal megszerezni a B5 vetítésének jogait is. A TNT félt, hogy a SFC sikerre viheti a Crusade-et, ezért akkora összeget kért a B5-ért, ami egy egész éves költségvetésüket is felélte volna. Sokkal többet annál, amennyi ésszerű lett volna, és ezt jól tudták. Megölték hát, a földet pedig sóval hintették be, hogy többé semmi se szökkenhessen szárba. [...]

Előzmény: Mr_Fusion (636)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.07.24 0 0 636
Az első pár részhez képest mindenképpen javult a színvonal, és aztán némi hullámzással beállt egy elég jó szintre. Lehet, hogy lett volna belőle valami, ha kicsit több türelemmel vannak iránta...
Előzmény: mrzool (635)
mrzool Creative Commons License 2001.07.23 0 0 635
Ne sullyedjen mar el a topic...

Most, hogy a Crusade vegehez kozeledunk, es egyre tobb epizodot lattam, valtozott kisse a velemenyem...

Tetszik a Crusade. Nem feszeget nagyon magasroptu eszmei kerdeseket, mint a Babylon 5, de szorakoztat. Nem lehet rajta annyit toprengeni, gondolkozni, mint a B5 epizodjain. De attol meg kikapcsolodasbol megnezem.:)

Excalibur_Judy Creative Commons License 2001.07.10 0 0 634
Hello mindenkinek!!!

A Crusade szerintem szuper!!! Igaz a B5-öt már megszoktuk jobban ragaszkodunk hozzá, én speciel már a kezdetek óta nézem, (PRO7-en kezdtem).
Bár azért Crusade-nek is adjunk esélyt, hogy bizonyítson.
Aki igazán szereti a B5-öt, annak a Crusade is be fog jönni!!!

Üdv mindenkinek!

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.07.02 0 0 633
Ez most már nekem is eléggé bejött.
Lochley poénjaitól (meg a kis célozgatásokról, mikor Sheridanről beszélgettek, először névtelenül) néha majdnem kifeküdtem, de az a biztonsági tiszt se volt semmi, nem vacakolt, háromra lelőtte tússzedőt, mint a huzat.
Szóval úgy tűnik, kezd(ett volna) végre beindulni kicsit a dolog...
Előzmény: mrzool (632)
mrzool Creative Commons License 2001.07.01 0 0 632
Na, az utobbi epizod mar tetszett (nagyon:). Vegre kezd korvanalazodni a tortenet, talan lehetett volna ebbol valami... Lochley es Gideon jot alakitottak, poen is volt (nem is keves:)). Ugy velem, sokat szamit a kohezio, ami koti a B5 vilagahoz a Crusade-et, kellenek neha a visszautalasok.
sukka Creative Commons License 2001.06.25 0 0 631
Ez a Crusade rész (5.) nagyon jó volt. Visszautalássok a B5-re (Árnyak), a Földről elmenekültek kálváriája, összefonódások a hatalomban és hadseregben, egy kihaltnak vélt faj újbóli feltűnése.

Az is nagyon tetszett, hogy eddig csak egyfajta hipertér-kapu nyitási típust lehetett látni mind a B5-ben mind a Crusade-ben (kivéve az Árnyakét), Dureena fajának viszont más volt technológiája és asszem logikus feltételezés, hogy az egymással nem érintkező, de hipertér-utazást kifejlesztő fajok nem egyforma kapunyitási technológiát használnak.

Londo Mollari Creative Commons License 2001.06.16 0 0 630
A mai rész egészen jó volt! Mondhatni, JMS és a sorozat készítői közelítenek a B5-ben megszokott színvonalhoz. Sztori semmi, de filozófia / plusz több kapcsolódás a B5 világához /, elég sok.
Remélem, ez csak fokozódik!
Őfelsége Londo Mollari
Londo Mollari Creative Commons License 2001.06.14 0 0 629
A fantasy-ben létezik olyan 'szakma', hogy tolvaj, sőt pontosabban karater, sőt, külön ligákba, céhekbe tömörülnek. Az megint más kérdés, hogy mit keres a B 5 világában.
Nekem úgy tünik, hogy az egész Crusade felállás emlékeztet egy fantasy felállásra:
Gideon - a hős /ha úgy teszik, harcos /
Matheson - telepata
Chambers - pap / gyógyító/
Dureena Nafeel - tolvaj
Galen - mágus
Eilerson - ő lenne az örök intrikus/??/
Ettől még persze lehetne egy kissé érdekesebb is.
Őfelsége Londo Mollari
Előzmény: Herb-Atea (627)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.06.14 0 0 628
A technomágusok ott voltak a B5-ben (és a Babylon 5-ön is), nagyon is lehetett tudni róluk.
És a Crusade-ben is elhangzik (a második részben?) hogy miért nem lehet(ett) őket látni: mert az Árny háború elől kivonultak valami nyugodt helyre, hogy ne tőlük várják majd el a háború megvívását, mert az ő dolguk nem ez (holott nagyon komoly dolgokra képesek).
Előzmény: Herb-Atea (627)
Herb-Atea Creative Commons License 2001.06.14 0 0 627
Mélységesen 1etértek Őfelségével, ezzel a fantasy-blablával teljesen hüjére sikeredett a film.
Mijaz, hogy techno-mágus...? Miért külön foglalkozás a "tolvaj"...? Mi benne a pláne?
A fantasy-t azért nem szeretem, mert olyan, mintha mese lenne, de még egy "normál" átlagmesében is működik a logika, a fantasy meg mintha a scifi-re épülne, ezért számomra érthetetlen, értelmezhetetlen blabla.
A Babylon 5-ön miért nem volt ott ez az amúgy is ellenszenves technomágus vagy valamely társa...? Miért nem lehetett tudni róluk...?
A Babylon 5 ezerszer jobb volt, a legutóbbi Crusade-rész után arra jutottam, hogy nem érdekel.
Kár, hogy fantasy. Mer' ez már nem scifi.
Előzmény: Londo Mollari (620)
Delenn Creative Commons License 2001.06.13 0 0 626
Már kész van, csak Lennier nemrég vizsgázott, és most szedi össze magát.:))

Delenn

Előzmény: turila (625)
turila Creative Commons License 2001.06.12 0 0 625
Sajna a múlt hétvégiről még nincs .Talán holnap?
Előzmény: Delenn (622)
sukka Creative Commons License 2001.06.12 0 0 624
Szerintem sem olyan jó a Crusade, mint a B5. 3 rész után totál hiányérzetem lenne, ha nem ismételnék a B5-öt. A Startrek Voyager-re próbál hajazni a Crusade, de hát...nem a legjobb példát követték.
Azt sem értem, hogy állítólag akciódúsabbnak kellene lenniük a Crusade részeknek, mint a B5-nek. Eddig tingli-tangli az egész! Semmi kritikus drámai helyzet, csak nagy lekvár....
Előzmény: Londo Mollari (620)
turila Creative Commons License 2001.06.12 0 0 623
köszönöm!
Előzmény: Delenn (622)
Delenn Creative Commons License 2001.06.11 0 0 622
turila: a http://babylon5.scifi.hu -n van Crusade epism.:)

Delenn

Előzmény: turila (621)
turila Creative Commons License 2001.06.11 0 0 621
Sajnos lemaradtam erről a crusade részről. Ha kérhetnék egy rövid tartalom leírást nagyon szépen megköszönném!
Mint említettem az ismétlésekkel a ker.csatornák elég mostohán bánnak lsd péntek B5.Mi lesz még 80 rész alatt?
Londo Mollari Creative Commons License 2001.06.10 0 0 620
Nekem is az a véleményem, hogy ha a Crusade nem a B5 után, ugyanabban az univerzumban és időben játszódna, hanem mint önálló sorozat, hát bizony lehet, hogy nem nézném.
Szerintem kár volt JMS-nek elmenni ebbe a fantasy-vel kevert irányba, a fantasy szereplők: mágus, tolvaj jóval gyengébbek mint a B5 sci-fi karakterei: minbarik, narnok, ja és a kentauriak.
A zenében elég nehéz C.Franke-t überolni, talán valami karakteresebb zeneszerzőt kellett volna találni, vagy maradni a beváltnál. Franke a Tangerine Dream tagjaként részt vett olyan filmzenéknél, mint a Sorcerer, ami meglehetősen misztikusra sikeredett. Talán valami ilyen jó lett volna ide.
Őfelsége Londo Mollari
Delomar Creative Commons License 2001.06.10 0 0 619
Látván immár három epizódot a Crusade-ből sajnos azt kell mondjam, hogy nagyot csalódtam benne a B5 után. Az eddigi 3 rész egész egyszerűen unalmas volt, a zene pocsék, a szereplők pedig szerintem nem nagyon színészek, mert amit eddig mutattak, nos hát az...... Azon néha idegbajt szoktam kapni, ahogy a technomágus fejére ráközelít a kamera, és akkor mindig valami nagyon okosat mond. Az sem volt semmi amikor a 3. részben elrabolta a hajót, és a kapitány ezt zokszó nélkül tűrte, csak szóbeli fenyítést kapott. Hiányoznak az olyan jól kidolgozott karakterek, mint a B5-ben Londo Mollari, vagy G'Kar volt. Ennek ellenére továbbra is nézni fogom, remélem azért látni fogunk egy-két jó részt is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!