Szia Puncivadász80! Gondolom az ugatást akarod megfékezni; a GoodLife DogSilencer MAX ugatásgátló elvileg minden kutyához jó, gyakorlatban pedig elválik.
Pár napja tesztelem a mikrofonos (automata) üzemmódot, eddig részlegesen bevált, de még bőven kell rajta állítani.
Sajnos a készülék kivitelezése nem kellően átgondolt: pl. honnan tudja az ember mikor adja ki az ultragangot és mikor nem?
Az ezt jelző ledet a készülék elejére tervezték, és ha pl. az ablakban van a készülék, vagy bárhol lakáson kívül (és hol máshol lenne, hiszen beltérben nem lehet használni), akkor az ember azt nem látja. (Mintha az ember a saját homlokára jegyzetelne.)
Az ultrahangot jelző ledet a távirányítón kellett volna elhelyezni, és az érzékenységi állítót is.
(A potméteres állíthatóság az ember kezeügyében lévő tárgyaknál célszerű, nem ilyenben.)
A környezeti zajok és egyéb körülmények változása miatt bármikor adódhat, hogy állítani kell az érzékenységen és ez így igen problémás.
Egy ilyen drága készülékénél ezt igazán megoldhatták volna.
Nem lehet, hogy nem csak 21 kHz-es hangot ad ki?
Ui. audio módba állítva 2 különböző magasságú hang váltakozik gyorsan, ciripelő hangot adva.
Az amerikai üzlettől kértem, adják meg, hány Hz-es hangot ad ki, mire azt válaszolták, hogy tulajdonjogi okokból nem adhatják meg.
-----
A számból vetted ki a szót: én is arra gondoltam, hogyan lehetne az ultrahangot felerősíteni.
Az erősítők simán vinnék ezt a magas hangot, és szerintem megfelelő magas sugárzót kellene hozzá venni.
És mondjuk hi-fi erősítő hangfalkimeneteit rákötni a magassugárzókra.
Csak nem tudom, hogy az erősítő vonalbemenetére mit kéne vajon rákötni?
Eddig nem mertem a riasztót szétszedni, nehogy a garancia érvényét veszítse.
Ha szétszedném a készüléket, nem tudom, mit kéne vajon az erősítő vonalbemenetére rákötni?
Jól írod, a háztömb összes kutyáját egyszerre kéne vele megőrjíteni,megnevelni, hogy elmenjen a kedvük az ugatástól, ha már a kedves tulajdonosaik nem foglalkoznak velük. :)
Tartókonzolt is rendeltél hozzá? Vagy hogyan szerelted fel?
Megjött a napelem, és ahogy mondod, csak a webshop-os árat kellett fizetnem érte. Teljesen jól működik szerintem. A falon keresztüli működést bonyolítja, hogy max érzékenységre kell tekerni a készülék potiját, így sok olyan zajtól is beindul, ami az én lakásomból származik. Kintre felszereltem a napelemével együtt, de az idő miatt mostanában inkább bent tartják a kutyát. Biztos, hogy bent is hallja a kutya, hiszen falon keresztül is mérhető a készülék hangja telefonnal, kérdés, hogy az oda jutó hangerő mennyire zavarja. Közben nézelődöm infók után a témában és gyanús, hogy ezt a 21 kHz-et, amit az ultrahangos kutyariasztók bocsátanak ki és amúgy csak hangyányival van az ember számára hallható tartomány felett, akár egy sima hifi cuccal is létre lehetne hozni. Egy közepes kategóriájú erősítő plusz hangfal kell hozzá. Így a határ szerintem a végtelen, akár a háztömb összes kutyáját egyszerre lehetne vele megőríteni, ha az ember csutkáig tekeri, miközben az emberek egyáltalán nem hallanák :)
Akkor jó füled van, mert én az ultrahangos üzemmódból nem hallok az égvilágon semmit. (Ismerős hallotta.)
Nagyon jól írod, hogy az érzékenység állító potit skálázhatták volna, ez egyike a hiányosságoknak.
Nekem habár vagy 4 hónapja megvan, de csak ma próbáltam ki a mikrofonos üzemmódot élesben: ha jól éreztem, a maximumhoz közeli állapotba kellett tekernem. (Nagyon nem mertem tekergetni, nehogy elállítsam. )Majd még figyelni fogom. Valahogy majd be akarom skálázni a tárcsát, talán fehér hibafestővel, aztán arra esetleg színes tollal ráírok.
Nagy nehezen megérdeklődtem saját ügyem miatt: a nemzetközi nagy futárcégekkel dolgozó netes boltok a vásárlásnál eleve olyan árat adnak meg, ami tartalmaz mindent: a szállítási költséget is és az adókat is (Áfa, vám). Ilyen az https://ultimatebarkcontrol.com/products
üzlet is. És az átvételnél már nem kell fizetni.
Megérkezett a napelem? Hogy szuperál?
Bevetetted már éledben a riasztót? Akkor is működik, ha a kutya bent tartózkodik?
Én azt tervezem, hogy utcára is magammal viszem majd a készléket, de nem akarok ceruzaelemezni, és ceruzaakkukat venni, hanem kipróbálnám szabvány 18650-es akkukkal, (ilyenek vannak itthon) kettőt kötnék össze sorban, és egy ilyesmi https://www.hestore.hu/images/comp/full/Mnc1MXg2ODA.jpg
műanyag akkupakkban helyezném el, amit rácsavaroznék a készülékre. De ez még csak terv.
Az ügyfélszolgálat nem mindenben áll technikailag az ultrahang dolgokkal kapcsolatban a helyzet magaslatán, de így, hogy telefonnal mérhető a terjedése, teljesen jól meg lehet tervezni a lefedettségi területét. Persze ehhez az is kérdés még, hogy a kutyának hány dB erősségű ultrahang hatékony. A gyártó azt állítja, hogy csak egyenesen terjed és minden szilárd dologban megakad, amin a szél sem megy át. Ezzel ellentétben én a szomszéd szobában is tudtam jelet mérni nem számottevő veszteséggel. Szerintem ez azzal magyarázható, hogy a 21.4 KHz nem sokkal van a 20 KHz, még füllel hallható freki felett, vagyis remélhetőleg a terjedése tulajdonságai sem sokban térnek el a hallható hangokhoz képest. Egyébként fülre irányítva minimálisan hallható a készülék ultrahang módban is. A fenti tapasztalatok alapján nem lenne rossz, ha falon keresztül is hatékony lenne, mert egy kinti-benti kutya ellen kéne bevetnem. Még nem volt alkalmam élesben bevetni, mert a napelem nélkül, folyamatos elemcserékkel nincs értelme a végleges helyére felszerelnem. Annak, hogy ilyen jó a hatósugara nagyon örülök, viszont az érzékenység állító potit skálázhatták volna, hogy megjegyezhető legyen az aktuális állása. Neked kb. meddig kellett tekerned az érzékenységét? Azóta megrendeltem a gyártó oldaláról a napelemet, már csak annyi a kérdés, hogy mennyire sarcolják meg a vámkezelésnél, ha egyáltalán.
SzVFE, Nem tudom, mekkora a szórás, szög, mert emeletes társasházban lakom, és a dögök a közeli ill. szomszédos aprócska telkeken ugatnak, és nagyrészt akkor sincsen rálátásom, ha kinézek az ablakon.
Gondolom, hogy egyre szélesedő tölcsér alakja lehet, és a szélek felé gyengül.
Én semmit nem hallok az ultrahang módból.
Az ügyfélszolgálatuk szerintem meg tudja mondani.
De gondolom időközben azóta megvetted.
Hogy szuperál?
Az okostelefonok mikrofonja képes érzékelni az ultrahangot?
Napelemet nem tervezek. Ceruzaelemeket én sem vennék hozzá.
És állítólag elemről nem annyira hatásos. Arra gondoltam, hogy talán szabvány akkumulátorokat (pl. 18650-eseket) kéne összekapcsolni, esetleg feszültségátalakítóval (konverterrel). Aki ért hozzá, biztos meg tudja csinálni.
RubberDuck104, akkor örülhetsz, mert legalább bevált.
És belinkelnéd pontosan melyik nyakörvet vetted?
És az csak ultrahangot bocsát ki vagy áramimpulzusokat is?
És ki kezeli a nyakörvet, Te vagy a szomszéd?
Idegesítő lehet, hogy nem tanul. Ha ennyire buta, akkor cseszegetni kell a nyakörv által.
Eteti egyáltalán azt a dögöt a gazdája? Kiviszik rendszeresen sétálni?
Szia, meg tudnád mérni, hogy a Dazzer II mekkora jelet bocsát ki közvetlen közelről? AZ Ultrasound Detector nevű telefonos app alkalmas erre. Az alapján össze lehetne hasonlítani az egyes készülékek hatékonyságát, gondolom erre más is kíváncsi lehet. Nálam a Dog Silencer Max hangerejére 99 dBSPL-t mutat:
Azért gondoltam,hogy a szoros fule lehet a baj mert egy logo fulu hosszu szoru tacsko es jo nagy raszta sosem gondozott szorrel es az ultrahang mashogy terjed mint a sima hang mert visszaverődik szilárd dolgokról. Nade! Kozbena nyakorv megis mukodik reszben* csak ez a kis geci valahogy levette meg volt hogy egyszeruen kikapcsolt de az azota eltelt idoben jol szuperalt megis csak. Valami 10E korul volt a nyakorv nem akartam tobbet szanni ra mert a dazzert is miatta vettem szoval es tobbet en erre nem koltok sipol es impulzust is ad es talan azert is hallja jobban ezt mert ez nem ultrahangot ad hanem egy sima eles sipszot.
*Azert irom,hogy reszben mert ugye ennek az lenne a lenyege hogy idovel megtanulja hogy ne ugasson minden szarert is nyakorv nelkul is csond legyen. Na ez ennel nem mukodik ahogy lemerul mar ugat is mint az orult viszont amig rajta va addig az elso sipolas belefojtja az ugatast. Annyi az egy baja hogy mx erzekenysegen azert is sipol ha megrazza magat. Viszont pont tegnap tettem felra ugy hogy visszavettem az erzekenysegbol ma reggel mar fel7kor az ugatasara keltem. Szoval rakom vissza maxra. Egyebkent a webshop alltal mondott 3-4 nap helyett siman birja masfel 2 hetig is az akksi az nagy elony.
Szia, némi tapasztalatra lennék kíváncsi a GoodLife DogSilencer MAX ugatásgátlóval kapcsolatban, mert én is ilyet tervezek vásárolni. - Tapasztaltad esetleg, hogy ultrahang módban mekkora a hang szórása? Kb. mekkora szöget zár be? Akkorát állítólag nem, mint a normál hang, de gondolom nem is egyenes vonal alakja van, mint a lézernek, hanem tölcsér. Ez azért lenne fontos, mert a szomszéd kértjének minél nagyobb részét kéne lefedni vele. Füllel hallasz a hangjából valamit ultrahang módban? - A gyártó opcionális tartozékként árul hozzá napelemet. Te próbáltál hozzá szerezni? Magyarországon nem találtam sehol. Állítólag nagyon ajánlott, mert a 6 db ceruzaelemet 2-4 hét alatt eszi meg. https://eu.ultimatebarkcontrol.com/products/solar-panel
Fogalmam sincs. De ha beütöd a gugliba a nevét, ad ki találatot.
Amúgy felbátorodva az egész napos csöndön illetve a kósza ugatási kísérleteken, átmentem demonstratív jelleggel a szomszéd utcákba is. Olyan 5/3 az arány, az öregebb süketebb kutyák nem nagyon reagálnak, de voltak akik ahogy megnyomtam a gombot a fejüket lehajtva elhallgattak és zavarodottan bámultak.
Tegnap vettem egy Dazzer II.-t. Az első nap tapasztalata: Csönd van.... Nekem 3 kutya is problémát jelent. MOst reggel jött a szokásos ugymást is hergelő ugatás. A készüléket egymás után feléjük irányítottam olyan 6-10 méter távolságból. A gomb megnyomására hirtelen felkapták a fejüket és zavarodottan néztek szét. Aztán elhallgattak. Most is csönd van :) Azt nem tudom, hogy egy hét múlva mi lesz, de ezt a mostani állapotot élvezem.
(Amerikai üzletből is megvehető valamivel olcsóbban, de akkor probléma esetén a visszaküldésnek van borsos ára.)
Tudom, hogy nagyon drága, de az ismereteim szerint ez a legkomolyabb, ami bárhol is megvásárolható.
Hatótávja a gyári adatok szerint 90 méter körül van, előnye, hogy távirányítóval is működésbe hozható.
Van az üzletben kipróbálási garancia, ha X időn belül vissza van küldve magyarországi címre, visszafizetik a vételárat, talán még a postaköltséget is.
Ha valaki tud ettől komolyabbat, szíveskedjen belinkelni, mert nagyon érdekel!
Sokat segített már eddig is, a szomszéd telken tartott kutyára teljes egészében hatásos, azonnal elhallgat a készülék hatására, amint megnyomom a távirányító gombját és csendben marad legalább fél órára. Előtte baromi gyakran és sokat ugatott.
Automata üzemmódot még nem nagyon próbáltam ki; nem nagyon merem, nehogy más környezeti zajra is bekapcsoljon.
---
Kedves RubberDuck104, írod, hogy a kutya füle túlszőrösödött, azért nem hall.
De a kutyák ugye tudják mozgatni a fülüket.
Biztos, hogy nem más a probléma?
Különösnek tartanám, hogy a természet úgy kreál meg egy állatot, hogy a természetes növekedés/fejlődés fogyatékosságot eredményez.
Nem lehet, hogy süket az állat?
Szóval az üreglény belement a nyakörvbe?
De azt sem értem, hogyan lehet, hogy a nyakörv nem működik?
Valami egyszerűt vettél?
Mert egy normális nyakörv nemcsak ultrahangot, hanem áramimpulzusokat is kiad, sőt még távirányítóval is vezérelhető.
És nem értem, hogy lehet valaki ennyire korlátolt, hogy tacskót tesz ki az udvarára, hiszen az vadászkutya, tudomásom szerint nagy a mozgásigénye, minden nap kellene vinni sétálni legalább 5 km-t. Sokat ugat, főleg, ha nincs meg a mozgásadagja.
Tetszik az airsoftos terápia. :)
Dazer II-őt én is hamarosan akarok venni túrázáshoz, szabadtéren tartózkodáshoz.
Hát semmi extra haveromtol kölcsönkértem egy airsoft puskát és azzal lövöm néha de ez sem megoldás. Mcera minden ugatásnál kimenni és meglőni meg mondjuk nyári estéken azért hangos is meg sötétben sem jó mert valtában nem akarok rálőni nehogy kilőjem a szemét vagy ilyesmi. De végső elkeseredésnek jó. Amúgy most vettem egy ugatás érzékelős nyakörvet a kutya-shop.hu rol de egyelőre úgy néz ki nem sokat ér mert ugyan úgy ugat. Van egy dazzer II riasztóm is az a szomszédságban 3 kutyára tökéletes de ez az egy tacsko leszarja nem használ nála. Most is épp ugat a kis geci hogy ezt írom:D
Hát erre sajnos sok esélyed nincs ilyen paraméterekkel. Ezek a kutyariasztók ultrahangosak ami ugye csak úgy terjed ha nincs előtte szilárd akadály az meg 70m-es körzetben biztos van ráadásul ezeknek max 15-20m a hatótávja. Én is hasonló cipőben járok de “hálistennek” közelebb vannak így jobban tudok védekezni ellenük. Használok egy dazzerII kézi riasztót az elég hatásos a szembe szomszéd kutyáira de pl az egyik oldalsó szomszéd hosszú szőrű tacsija ellen semmit nem ér mert a nagy szőrös füle rálóg a hallójáratára és gyakorlatilag leárnyékolja az ultrahangot. Őt egyenlőre airsoftal kezelem de be fogok ruházni egy elektromos nyakörvre ha az öreglány aki a gazdája belemegy nekem ennyit megér a nyugalmam mert tényleg elég kiborító tud lenni az állandó ugatás.
Valami megbízhatót szeretnék, aminek jó erős a hangja, hogy szinte biztosan jól működjön. És minél távolabbra hallatszódjék, lehetőleg 70 méterig mindenképp.
Szeretném, ha ajánlatátok konkrét típusokat és konkrét helyeket, ahonnan érdemes megvenni. Külföldi weboldalról is tudok vásárolni.
Ablakpárkányra szeretném kitenni, és lehetőleg adapter által hálózati áramról működtetni, vagy akkumulátorról.
Sajnos magam is azok közé tartozom, akiknek megkeseríti mindennapjait a környező telkekről mindennap rendszeresen, hosszasan áradó kutyaugatás: szomszédos és amelletti telkeken 7-8 kutya ugat rendszeresen. Megyeszékhelyen lakom emeletes társasházban, ráadásul nem a külvárosban, hanem több emeletes társasházi-kertes házi övezetben.
Gazdáik nem hajlandóak a helyzetet orvosolni, az illetékes hatóságok csak az ürügyeket kreálják a semmittevésükhöz. Ha mód van rá, nem szeretnék éveken át peresedni a nyugalmamért, ezért vennék valami megbízható ugatásgátlót.
Volt, akiknek jól bevált az ugatásgátló?
Szerintetek a célra beválhatna zenelejátszó programmal lejátszott hangfájl?
(Szerintem azért nem, mert akkor a kutyák nem tudnák, hogy a nekik kellemetlen hang az ugatásukhoz társul.)
Sziasztok! Édesapámnak szeretnék venni egy UH riasztót. Újságokat hord, s néhányszor megharapták már idegen kutyák. Melyik márkát ajánlanátok? A drágább jobb, vagy a legolcsóbb is megfelel erre a célra?
Végigfutottam a hozzászólásokat, de vagy "nyákrajzokat" látok, ami kínai vagy ugyanolyan szerencsétlen kérdezőket, mint én. Nekem a szomszéd kerítés mellett kiabáló kutyus ellen kellene zajvédelem, ha már arrébb menne a kerítéstől 10 métert, nem zavarna.
Láttam egy kütyüt, amit még programozni is lehet, idősávot megadni, amikor nem zavar, ha ugat :D Kutyaértőktől kérdezem, ennek van-e értelme? Szerintem általában kell megtanulnia, hogy csak jelezzen, de ne vonítson 30 percig.
Úgyhogy beruháznék valamilyen kültéri, fára akasztható cuccba (30 ezer körül :( de előtte jó lenne megismerni pár elfogulatlan véleményt. Nem szeretnék reklámozás gyanújába keveredni, de guglin kb. a második kültéri ugatásgátló cucc, amit madáretetőnek álcázhatok, így a szomszéddal is marad a jó viszony :D