"Vízalatti fotózásra szerintem alkalmatlan, tekintve hogy felhajtóerőt képez a légzsák."
Ez nem így van, ha beleteszed a gépet és lezárod, az elejét ki tudod nyitni és kinyomod belőle a levegőt, onnantól majdnem lebeg, legalábbis nekem a DSC-V1-el.
"Aki búvárkodik, nem 5méterig megy, aki meg nem búvár..."
Ez nem búvár tok és nem is profi gépekhez van, hanem kompakt gépekhez.
"az 1-méteres beázáshoz annyit hozzátennék, hogy a felszínen a legnagyobb az esélye a beázásnak, mivel ott nem nyomja össze a nyomás a záródó részt"
Ettől nem kell tartani, mert 3 helyen is zárva van és nincs összefüggésben a külső nyomással a záró mechanizmus, nem úgy működik.
"Én maradok a búvártoknál."
Tökéletes választás, de nem mindenki fog egy 30e-s géphez 100e forintos búvár tokot venni. :) Vannak jó vízalatti kompakt gépek is, de azok ára is 80e Ft körüli. Ez a 10e forint alatti árával nem versenytársa egy búvártoknak, de nem is arra való.
Ez a tok hobbi célra, nyaralásra akár a homoktól, vagy a parti vízekben használható és védi a gépet, de akár esőben, télen is jó szolgálatot tehet. Nem búvártok, hanem vízalatti tok 5 méterig, de üveg a lencséje elől, emiatt a képek is jó minőségűek a megfelelő gép beállítások mellett.
hát én nemhiszem hogy beletenném a dslr-t egy 150 dolláros neylonzacskóba, de persze ezt mindenki maga döntse el.
Vízalatti fotózásra szerintem alkalmatlan, tekintve hogy felhajtóerőt képez a légzsák. Aki búvárkodik, nem 5méterig megy, aki meg nem búvár, csak maszatol a tengerparton, az légzsák nélkül se tud megmaradni a felhajtóerőtől. babaúsztatásra esetleg használható (édesvízben), meg fröccsenés ellen.
az 1-méteres beázáshoz annyit hozzátennék, hogy a felszínen a legnagyobb az esélye a beázásnak, mivel ott nem nyomja össze a nyomás a záródó részt. Minél nagyobb a nyomás, annál jobban zár (de persze átugrani nem lehet :) Én maradok a búvártoknál.
Nem kipróbáltam, hanem évek óta használom gond nélkül. A DiCaPac gyárt DSLR gépekhez is ilyen vízálló tasakot, 150 dollárért ez nem cseppálló térkép táska. :)
Vörös tengeri víz alatti fotózáshoz a meglévő Nikon Coolpix S51-es gépemet szeretném használni. Korábbi években egyszer használatos gépekkel fényképeztem, ami bevált, de most ki szeretném próbálni a digitális gépemmel.
Tud valaki javasolni valami márkás, megbízható vízálló, nem merev(zacskó jellegű)tokot? Esetleg valami megbízható barácsmegoldás(merev tok átalakítás) is érdekelne!
Kb 3 évvel ezelőtt találtam hozzá való spec tokot a neten, de horror áron(drágább volt, mint maga a gép), de most már nem találom.
Szóval szeretnék sok képet készíteni és nem eláztatni a gépemet:-)!
A Kodak egyszerhasználatosa sokkal jobb, az kenterbe ver egy csomó digitálist. Az 10m-ig jó az általad linkelt digitális meg 3-ig, attól függ mire kell. Nem tudom miért ezt az agfa-t erőlteti az edigitál szerintem sokkal rosszabb mint a kodaké.
Szeretek fotózni, és nyáron szeretnén kipróbálni a vízalatti fotózást. Első alkalommal gondolom ez is megteszi. Lehet még egyáltalán ilyen fényképezőgépek filmjeit előhívatni?
Egy kis segítségre lenne szükségem:van egy Fuji XP10-s gépem,ezzel csináltam képet meg videót is a Vörös-tengeren,de szeretném lecserélni vmi olyan gépre amivel jobb minőségben tudok képeket csinálni.
Tudnátok vmit ajánlani ami nincs horror áron de azért jobb minőségben lehetne a vízalatti világot fotózni???
Csak amatőr szinten vagyok a vízalatti fotózással de szeretnék egy picit mélyebbre elmerülni benne:)))
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Nyaralni készülök és kipróbálnám a víz alatti fotózást. Van egy kitűnő állapotban lévő Zenit ET gépem egy 24mm-es nagylátóval és rájöttem, hogy jó képeket tudnék ezzel készíteni víz alatt. Tud valaki erre valami megoldást?
Sziasztok! Elado egy nagyon keveset hasznalt Canon G12 es hozzavalo IKELITE tok. Adok hozza meg egy extra aksit is. Alku nelkuli vegso ara csak es most 200ezer forint. Erdeklodni a denitos77@hotmail.com-on, illetve a 06-70-299-3790-en lehet!.
A vízalatti tokokon lealábbis amiket én láttam van súly. Mivel a tokban ugye
van levegő mikor lezárod,és ennek a felhajtóerejét kell valahogy kompenzálni.
Kissebb térfogatu tokoknál ez nem nagy gond. De a nagyobbaknál akár a lebegőképességedet is nagyban befolyásolhatja.Nekem egy olimpus 5050 van gyári tokkal. Az alján van egy műanyaggal bevont súly ,amit lehet rögzíteni.