Keresés

Részletes keresés

Gojira Creative Commons License 3 napja -7 0 169323

Komoly faszság lenne.

Előzmény: van_Persil (169322)
van_Persil Creative Commons License 3 napja -18 0 169322

"A sportágban szárnyra kaptak olyan híresztelések, amelyek szerint a strandkézilabda bekerülhet a nyári olimpia programjába, a teremkézilabda pedig átkerül a téli olimpiára,"

[https://24.hu/sport/2024/12/22/golovin-vlagyimir-noi-kezilabda-eb-2024-nyilatkozat-orosz-portal/]

Mivel az EB-k, VB-k is télen vannak, így nem jelentene különösebb problémát berakni, csak annyit kellene változtatni, hogy a ffi és a nöi eb-kés vb-k ugyanazon szezonban legyenek, ill. az egyik VB-t törölhetnék, az egyik EB kvalifikálna a VB-re, a másik az olimpiai kvalifikációs tornára rangsorolna.

mislenyi Creative Commons License 4 napja 0 0 169321

Köszi, akkor jól emlékeztem.

Előzmény: van_Persil (169320)
van_Persil Creative Commons License 5 napja -18 0 169320
Előzmény: mislenyi (169319)
mislenyi Creative Commons License 5 napja 0 0 169319

Úgy emlékszem, fiú tesója van, nem?

Előzmény: Darhon (169317)
van_Persil Creative Commons License 5 napja -19 0 169318

Ö is Albek...

Előzmény: Darhon (169317)
Darhon Creative Commons License 5 napja 0 0 169317

A tesója. :)

Előzmény: van_Persil (169316)
van_Persil Creative Commons License 5 napja -21 0 169316

Az Albek osztrák válogatottként fog a 2025-ös VB-n szerepelni! ;)

lunanoctis Creative Commons License 6 napja 0 0 169315

Igen, kasseli csarnokot akartam írni...

Előzmény: lunanoctis (169314)
lunanoctis Creative Commons License 6 napja 0 0 169314

Kiel-Rhein-Neckar-Löwen és Melsungen-Balingen elődöntők lesznek. Matthias Flohr, az utóbbiak edzője is a melsungeni csarnokban van, nagyon boldog, nagyon felszabadult és állítja, hogy Balingen a szokásoshoz képest is kézilabdalázban ég :)

Előzmény: lunanoctis (169313)
lunanoctis Creative Commons License 6 napja 0 2 169313

A Balingen után ma a Löwen, a Kiel és a Melsungen is bejutott a német kupa négyes döntőjébe. A mannheimiak helyében az Eisenachot, a kieliek helyében a Gummersbachot láttam volna szívesebben. Arról a két meccsről nem tudok nyilatkozni, lefújás után értem haza.

A Melsungen-Flensburg utolsó tíz percét láttam, meglehetősen kétségbeesett küzdelem zajlott a pályán, a Flens utolsó támadását hét a hat ellen majdnem ki tudta a Melsungen védekezni, az egyik sáncoló játékos kezén változtatott irányt Pytlick lövése és az így eltérített labdát Simić már nem érhette el.

29-28-nál húsz másodperccel se a vége előtt Barrufet kapufára durrantott egy hetest, de a kipattanót Sipos szedte le. Melsungeni időkérés után a flensburgiak kijöttek egész pályás letámadásra, amit egészen könnyedén játszottak át a házigazdák. Nem is tudom, ki lőtte az utsó gólt, csak hogy jobbkezes volt.

Hivatalos, hogy

• 2026-ban érkezik Golla
  • 2029-ig marad (legalább) Simić
  • a Melsungen várja első helyen a világbajnoki szünetet. Tegyük hozzá, hogy az őszi félévben látottak alapján teljesen megérdemelten (csak ne a Viva Coloniával ünnepelnék, ez qrvára nem Köln...)
Fradista Utazó Creative Commons License 6 napja 0 0 169312

Hát, azt hiszem, én ilyet még sose láttam. Flensburgi időkérés, szokás szerint jön a fickó a mikrofonnal. Mensah leszedte a  mikrofont a bot végéről és eldobta. 

van_Persil Creative Commons License 2024.12.19 -20 0 169311

OFF

A mostaniak a Mountbatten-Windsor-ház, ahol a "Windsor" valójában a Sachsen-Coburg-Gotha-házat takarja, a Mountbatten pedig a Battenberg-házat. Viktória volt az utolsó a Hannover-házból.

téma lezárva

Előzmény: Gojira (169310)
Gojira Creative Commons License 2024.12.19 -9 0 169310
Előzmény: Bamberg58 (169309)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.19 -12 0 169309
Előzmény: Gojira (169308)
Gojira Creative Commons License 2024.12.19 -9 0 169308

Ők hannoveriek.

Előzmény: Bamberg58 (169307)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.18 -12 0 169307

Coburg csúnyán alulértékelt középváros az oberfrankeni periférián, kb. a világ végén

A fenébe,  és innen származik a brit királyi család?;-))

Előzmény: lunanoctis (169306)
lunanoctis Creative Commons License 2024.12.18 0 2 169306

A ma estének úgy vágtak neki a Német Kupában még versenyben lévő klubok, hogy mindenképpen bejut egy másodosztályú csapat a Német Kupa négyes döntőjébe, hiszen a Coburgot és a Balingent összesorsolták. Másodosztályú négyes döntős jelenlétre utoljára 26 éve volt példa, akkor egy bizonyos TuS Schutterwald nevű csapat adta elő ezt a bravúrt, egyebek mellett a felejthetetlenül pokróc, akkor még rendkívül fiatal Oliver Roggischsal a soraiban :)

Mindkét csapat járt az első osztályban is, a Balingen most is a feljutásért megy, a Coburg azonban most a középmezőnyben foglal helyet.

Mindkét irányban elfogult vagyok.

Coburg csúnyán alulértékelt középváros az oberfrankeni periférián, kb. a világ végén. A tavalyi Balingen meg minden idők legjobb, utolsóként kiesett csapata a Bundesligában, gyakran szórakoztató kézilabdával.

A Balingen a Wetzlart ütötte ki, a Coburg a Stuttgartot és a Lemgót az előző körökből.

A Coburg csapatkapitánya arról nyilatkozott, hogy ő még nem nézőként sem járt a Lanxess Arénában, játékosként meg egészen remek lenne.

A vágya nem fog valóra válni, 70 perc után 38-33-ra kaptak ki.

A Coburg kezdett jobban, de a félidőben már csak kettővel mentek, az utolsó húsz percben pedig gyakran cserélt gazdát a vezetés. 30-29-nél, bő fél perccel a vége előtt a Coburg vezethetett egy támadást a +2-ért és a gyakorlatilag biztos győzelemért, ám a játékos még a kaput sem találta el, az ellentámadásból pedig a Balingen egyenlített.

A hosszabbításban nagyjából csak egy csapat volt a pályán, a vendégek védelme megoldhatatlan feladatok elé állíotta a Coburgot, 65 perc után a hazaiak szempontjából 30-34-re állt a meccs, a Coburgnak meg 6 és fél perc kellett az első gólhoz.

A bíráskodás egyértelműen másodosztályú volt, igen komoly indulatok voltak jelen a pályán gyakorlatilag a teljes utolsó fél órában és a bírók tudták a legkevésbé, milyen buliban is vannak. Élvezetes szórakozás volt, hiába urala legkésőbb háromnegyed óra után a fáradtság mindkét csapat játékát.

van_Persil Creative Commons License 2024.12.18 -19 0 169305

Ha valaki nem tud meglenni kézilabda nélkül:

DeepSpace Creative Commons License 2024.12.16 0 1 169304

Ambros Martin -> Krim Ljubljana

A szezon végéig.

lunanoctis Creative Commons License 2024.12.14 0 2 169303

29-25 a vége a Stuttgartnak azzal, hogy mínusz négyről az Eisenach egyszer visszajött, miután elkezdtek zártabban védekezni. Grgić rontott egy hetest 24-24-nél, egyet 25-25-nél és zsinórban egy harmadikat is, amivel visszajöhettek volna tán mínusz egyre. Ez finoman szólva felveti az edző felelősségét is, van abban a csapatban más is, aki tudna büntetőket lőni. Nagyjából ötször támadhattak a vezetésért összességében, ebből lettek a kihagyott hetesek és a belemenések.

Az Eisenach nem lőtt gólt az utolsó tíz és fél percben. Heinevetter egy darabig remek volt a védelem mögött, mikor eldőlt, hogy nem terem nekik ma babér mégsem, akkor ő is elszürkült kissé.

Előzmény: lunanoctis (169302)
lunanoctis Creative Commons License 2024.12.14 0 2 169302

Mindezalatt Eisenachban:

Tegnap megjelent az egyesület menedzsmentjétől egy közlemény, miszerint Misha Kaufmann ügynökének átadtak egy módosított szerződést, aminek értelmében 2025. június 30-cal távozhat a klubtól, sőt, hogy ezt a szerződést alá is írták már. Kaufmann ügynöke ma közölte, hogy ez nem egészen úgy van, egészen konkrétan a svájci sikeredző jelen állás szerint legalább a 2026/27-es idény végéig marad.

René Witte, a klub igazgatója ma nincs a csarnokban (legalább egy transzparens hirdeti félreérthetetlenül, hogy távoznia kellene), a sportigazgató nyilatkozik, aki szerint az adventi időszakhoz méltatlan az a hajcihő, ami most van, az egyesület pedig az igazat mondja. A hangulat egyértelműen paprikás, a bizalmi viszony Kaufmann és a menedzsment között bizonyára visszavonhatatlanul sérült.

Azt meg bazi nehéz elképzelni, hogyan harcolják ki Kaufmann nélkül az első osztályú tagságot jövőre, ha ennek a szezonnak a végén távozik.

Micsoda cirkusz, komolyan méltatlan mind a szurkolókhoz, mind a városhoz, mind a csapathoz - miként ezt a szünetben a sorok között Moritz Ende jobbszélső is megállapította, alig finomabban, mint én.  

===

A sors pikantériájaként ma az a Stuttgart teszi tiszteletét a Wartburg lábánál, ahol Jürgen Schweikardt időszakos megbízással próbálja a csapatot az első osztályban tartani, amíg Kaufmann a pletykák szerint nem érkezik. Márpedig Schweikardt bitang jó munkát végez. 

Ezt a csapatot határozottan érdekes nézni, jól játszanak, szép játékokat. 16-14-ra vezetnek a szünetben, nagyjából tetszés szerint játszva át a helyenként 2-4-re vagy 1-5-re, netán 1-2-3-ra emlékeztető eisenachi védekezési modelleket. A hazaiak nyakig vannak a szószban, egy rendes hatos falhoz egyszerűen nem elég fizikális a játékosok egy része, így viszont tök mindegy, a Stuttgart kit futtat be, az kb. ziccert lőhet. Nem gondoltam, hogy valaha az életben sajnálni fogom Heinevettert, de igen nehéz dolga van ma.

Balkezes játékosok parádéját látjuk egyébként: Häfner irányít vagy átlő, a fiatal görög Toszkasz is jól játszik a stuttgarti csapatban, az Eisenachban pedig a fiatal svájci jobbszélső, Gian Attenhofer csinál időnként káprázatos dolgokat.

Előzmény: lunanoctis (169286)
lunanoctis Creative Commons License 2024.12.12 0 0 169301

Komolyan mondom, élveztem, ahogy a Flensburg teljesen elvesztette a fonalat a második félidőre David Späth ellen :) Tény és való, hogy kellett hozzá egy igen komoly védekezés is, de összességében is úgy tűnt, hogy a Löwen egy nagyságrenddel jobban akarja a győzelmet, mint a Flens. Ez pár hete is így tűnt, mikor a Melsungen verte meg az északiakat rettenetesen.

van_Persil Creative Commons License 2024.12.10 -19 1 169300

Nem rajta múlt, hogy annak az ütésnek nem lett csúnya vége, mert így is nagyot esett az áldozata.

Előzmény: lunanoctis (169299)
lunanoctis Creative Commons License 2024.12.10 0 0 169299

Jól van na, az ő pozíciója a csapatban a verőemberé :) Rendkívül fontos feladat, bárhonnan nézzük :)

Előzmény: van_Persil (169293)
van_Persil Creative Commons License 2024.12.10 -20 0 169298

Akkor még ennyit se hibáztak. A közvetítésben a Bartha nem értette, miért nem videóznak, hát akkor ezért.

Mondjuk, azt speciel nem értem, hogy miért tilos, mert ha annyira büszkék arra, hogy ök a világ legerösebb bajnoksága, akkor a legelemibb dolog volna a gólkamera+visszanézési lehetöség kombó, mert túl sok minden állhat vagy bukhat egy ilyen "gól/no gól"-on...

Előzmény: Fradista Utazó (169297)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.12.10 0 0 169297

>Ha esetleg hibáztak, akkor ott, hogy nem nézték vissza

Ez a Bundesligában szigorúan tilos. Mivel nincs külön gólkamera, a "bent volt vagy nem" nem videózható. 

Előzmény: van_Persil (169296)
van_Persil Creative Commons License 2024.12.10 -19 0 169296

Én is így gondolom, söt, még csak azt se lehet mondani, hogy hiba volt, mert a közvetítésben nem látszott olyan felvétel, amiböl egyértelmüen meg lehetett volna állapítani, hogy a labda 100%-osan áthaladt a gólvonalon. Ha esetleg hibáztak, akkor ott, hogy nem nézték vissza, de nem tudom, a BuLi-meccseken van-e olyan kamera, ami a gólvonalat figyeli, mert ha csak aközvetítés kameráira hagyatkozhattak, akkor nem tudhattak volna olyan képet találni, ami gólt mutat. (A fökameránál a kapus kitakarta a labdát, az alapvonali meg jóval az alapvonal mögött volt.)

Előzmény: Fradista Utazó (169295)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.12.10 0 0 169295

OK, amikor írtam, még nem tudtam, pontosan mi történt.

Így viszont az óvást 100%, hogy elutasítják, hiszen észlelési hiba. 

Előzmény: van_Persil (169294)
van_Persil Creative Commons License 2024.12.10 -19 1 169294

Pontosítanék, nem az volt, hogy egy góljukat nem számolták, hanem nem adták meg.

https://www.ardmediathek.de/video/sportschau/fuechse-legen-einspruch-ein/das-erste/Y3JpZDovL3Nwb3J0c2NoYXUuZGUvYjJmNTRkYWMtZDRkZS00ZjQwLTgxOGYtOGFhMWVhMTFmNjcw

A "nem számolták" azt jelenti, hogy a bírók gólt ítéltek, meg is volt a középkezdés, csak a jegyzökönyvbe nem került be a gól (anno volt egy Metz-Fradi, ahol pont fordítva volt, a francia beállós érvénytelen gólt lött, de a jegyzökönyvbe úgy került be, mintha gólt lött volna.)

Itt viszont az alapvonali világosan mutatta, hogy nincs gól (az más kérdés, hogy ténylegesen gól volt-e).

Előzmény: Fradista Utazó (169289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!