Nekem is ugyanez a kollekció van, meg rendeltem hozzá csillagfürtöt:
Csillagfürt Lupinus polypyllus 3 db-os csomag
Virágzó évelő kompozíció 9 db-os csomag: évelő szarkaláb, óriás kerti margaréta, vérvörös tűzeső, piros kúpvirág, menyecskeszem, színes margaréta, ápolka, csomós harangvirág, sárga kúpvirág
Mg sikerült 3 db bíbor kasvirágot (Echinacea purpurea) vennem a Hortuson, úgyhogy ezekből lett az évelőágyás. Szeptember végén ültettem el őket. Remélem, jövő nyáron mindkettőnk ágyása színes és szép lesz, majd rakj fel képeket, én is fogok. Most ilyen (bár ezt már láthattad a blogomon):
Ma küldték a növényeket, amiket megreklamáltam. Még egy ilyen nagyvonalú céget nem láttam. A multkori csalódás a rohadt virágok miatt a mai csomag kézhezvétele után újra akkora bizalmat öntött belém a cég felé, hogy hihetetlen. 18 cserépből volt kirohadva 2, meg volt egy ami félig , de azt nem elítettem meg a panaszlevelembe. Mikor átvettem a csomagot, csodálkoztam is milyen nehéz volt, de arra gondoltam, hogy szépen kibélelték a csomagot, hogy az a 2 cserép ne boruljon fel. KÉPZELJÉTEK!!
Nem 2 növényt küldtek, hanem egy teljes-9 darabos évelőkollekciót. Abszolút nem számítottam ilyen meglepetésre.
Valóban nagyon korrektek. Biztos vagyok benne, hogy fogok még rendelni a Starkltől.
Jópár hete a TREEMAIL -től rendeltem pár dolgot, Júlia borbolyát, babérmeggyet, stb. asszem 11db növényt. Nagyon nagyon silány minőséget kaptam, pl. a borbolyák teljesen el voltak száradva, nem lehetett megmenteni. Egyedül a babérmeggy volt szép, a többi növény kritikán aluli, elszáradt, egészségtelen kórók. Írtam már nekik 2 levelet, de még nem jött válasz. Nem ajánlom senkinek!
Ma reggel telefonáltak miután tegnap elküldtem a panaszlevelet. Jövőhéten küldik a kirohadt növényeket. A lámpatisztítófüveket, elültettem. A nő azt mondta minden füvet így szállítanak. Ha nem hajt ki április-májusba, akkor ingyen küldenek másikat, mert fél év garancia van rá!
Ma délután elküldtem nekik a levelet fényképekkel együtt, kíváncsian várom a választ. Nekem ilyen lett az ágyásom, amit csiináltam az évelőkből. Sajnos elég szűkös hellyel tudtam gazdálkodni.
Én a blogomban részletesen leírtam, hogy én hogy jártam... mondjuk a 16ezres csomagnál jóváírtak 4600 ft-ot. Újrarendeltem, az jónak tűnik - virágzó évelőket rendeltem, szépnek néztek ki, de persze majd tavasszal / nyáron derül ki. Pl volt közte óriás margaréta is, de nekem nem így nézett ki... Ide ültettem őket (a mulcsozás még hiányzik):
Én eddig csak dícsérni tudtam őket, mert korrekt növényeket küldtek, de ma megharagudtam rájuk, holnap fogok is írni nekik(vagyis mostmár ma délután)!
Több mint tízezer ft felett rendeltem elég sokmindent. Ma reggel fél8-kor küldték az e-mailt, hogy hozzák a növényeket a mai nap folyamán.Már 11-kor itt volt a csomag. Még ha tegnap vagy tegnapelőtt csomagolták be az árút, sem lett volna szabad több növénynek berohadni. Vagyis pontosan 3 cserép rohadt be a huszon valahány cserépből. Emellett rendeltem 3 lámpatisztítófüvet, amit kiküldtek rohadtan, ráadásul szabadgyökérrel, nem cserépben. Egy zöld szatyorba volt bekötve némi tőzeggel a szatyorban. majdnem 3500 ft volt a 3 tő, nem tartom reálisnak a kapott áru értékét a katalógusban kiírttal. Természetesen első perctől kezdve fotóztam, minden fényképet csatolok majd az e-mailhoz. Kérem őket, hogy tavasszal pótolják a rohadt növényeket, vagy utalják vissza az árukat, mert ezért nem vagyok hajlandó fizetni. :(
Rózsákat is rendeltem, azok nagyon korrektül voltak csomagolva, erősek, szépek...
Én idén tavasszal rendeltem tőlük 3 növényt, gojit, steviát, fanyarkát. Korrekten becsomagolva, egy hét alatt kaptam meg. A növények gyönyörűek voltak, szépen fejlődnek. Nekem ez a tapasztalatom.
Én már jó ideje nem vásároltam tőlük, de amikor (kb 4 éve) még vásároltam, akkor személyesen, a szombathelyi üzletükben tettem. Így egyáltalán nem ért csalódás, láttam, hogy mit veszek. :)
2000-ben vásároltam utoljára a Starkltól. Akkor, azaz kilenc éve nyitottam a topikot. Az akkor ültetett növényekből már csak egy futórózsa van meg, az szép és egészséges. A többi vagy kipusztult, vagy kivágtam mert csúnya és/vagy beteg volt. Most utoljára egy kajszibarackot, amin egyre kevesebb volt a gyümölcs és mindig néztük, melyik lesz az utolsó szezonja.
Most azért vágtam ki mert útban volt, tehát lehet hogy valamikor összeszedte volna magát, de nagyon nem jó, ha egy fiatal fa mézgásodik, az mutatja, hogy nem egészséges.
Az az egy szép sárga futórózsa pedig már nem emlékeztet a Starkl Kert Kft-re, sem a régi szép időszakára, sem arra, amikor már nagyon elszemtelenedett.
Nekem van, két éve, de csak pár szemet termett, pedig örülnék többnek is, mert nagyon korán terem, esetleg már az eper előtt. Ha rendesen beérett, kellemes, édeskés íze van, talán némileg az érett szilvára emlékeztet, de lehet, hogy ez csak az én véleményem... Hozzáértők szerint - bár öntermékeny - két különböző fajta ültetése esetén több termés várható.
http://www.jiaogulan.collectivex.com/main/summary Itt olvashatsz erről a növényről. Ezzel nincsen semmi gond.A goji bogyó az megint más.Attól azért én is félek.Amit olvasni lehet róla az annyi,hogy minden része mérgező.Persze azt is olvastam,hogy ez más fajta,keveset lehet belőle fogyasztani.Állítólag ami nálunk is van annak keserű a gyümölcse,ez meg jó ízű.Szóval nem tudom mi az igazság.A jiaogulant nyugodtan használhatod.
ez viszonr kicsit furcsa... most akkor gyógynövény, vagy inkább mérgező?
"A goji berry hazánkban is ismert, de köznapibb ördögcérna(Lycium barbarum) néven. Mindenki találkozhatott már vele támfalak, védősövények nem túl mutatós évelő cserjéjeként. Ázsiából, mint dísznövény került Európába, de igénytelenségének köszönhetően gyorsan meghonosodott. 2-3 méter magas, elhajló ágrendszerű, lombhullató cserje, termése hosszúkás, skarlátvörös, sokmagú bogyó. Hatóanyagai- a rokonságába tartozó burgonyafélékhez hasonlóan - a növény minden részében kis mennyiségben megtalálhatók: hioszciamint és más atropin alkaloidot, hallucinogén anyagot tartalmaz, ezért hazánkban, mint mérgező növényt tartjuk nyilván. A mérgezés tünetei: pupillatágulat, nyálkahártya kiszáradás, szapora szívműködés, izgatottság, ritkábban légzésbénulásos halál. "
Igen én jónak találom.Nyugisabb vagyok sokkal.Találtam a neten magyarnyelvű leírást róla,ha még nem láttad érdemes rákeresni.Sok jó dolgot írnak róla.A stevia is nagyon jó.Ha megkívánom az édeset,csak elrágcsálok egy sugar-baby levelet.
Nekem is van,én májusban kaptam meg.Azóta sokat nőtt,szedem a leveleket,iszom a teát.Nagyon finom.Folyamatosan szedem és szárítom a leveleket.Cserépbe is raktam,úgyhogy télire is lesz tea,ha a szárított elfogyna.Egyébként jól szaporodik ami a földön fut,az gyökeresedik.A mézbogyót én is megrendeltem,de elfogyott és nem kaptam.