Keresés

Részletes keresés

moga Creative Commons License 2002.11.21 0 0 35
Bocsesz, egy kis tévedés. (mivel nem vagyok kereskedelmi szakember, igy elöször csak saccoltam.)
Pontos forrás : Felszolgálás_minilexikona

Tehát a lédig jelentése: kimérve értékesített.

moga

Előzmény: moga (34)
moga Creative Commons License 2002.11.21 0 0 34

Egy kiszerelési formát jelent, kb. ömlesztett.

moga

Előzmény: Traubi (33)
Traubi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 33
Jó kis oldal :)))

De mit jelent az, hogy "lédig"? Már máshol is láttam.

Előzmény: moga (30)
Traubi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 32
Biztosan sok igazság van ebben. A tömegek sok esetben az árra mennek. Csakhát a minőségben is van egy alsó határ, ami alatt már egyszerűen nem lehet eladni. Vagy még el lehet adni, de már sokaknak már kifejezetten ellenére van a dolog.
Mostanában felfedeztem, hogy a Kaisersben ismét előfordult normális Ringa virsli - nem hiszem, hogy csak azért mert unalmamban egyszer egymagam betelefonáltam a gyárnak, hogy micsoda szar lett a termékük.
A múltkor az Auchanban vásároltam és volt x forintért akciós névtelen és volt 2x-ért Pápai. Ez utóbbit vettem, minőségileg rendben volt, ha meg valaki a silányat szereti azt is választhatott.
Előzmény: HA-SLN (31)
HA-SLN Creative Commons License 2002.11.19 0 0 31
Sziasztok!

„Megéri idáig zülleszteni a minőséget, cserébe az olcsóbb előállításért? Nem venné senki a jó virslit?”

E mondat láttán nem tudtam megállni, hogy ne írjak ebbe a topikba! Kereskedőként úgy gondolom megfelelően átlátom a problémát. Sokat gondolkodtam én is ezen, vagyis azon, hogy vajon miért jó lezülleszteni addig a termékeket, hogy szinte ne vegye a végén már senki.

Szóval vegyünk egy márkát, aminek nem fontos itt most konkrét nevet adni. Valaki csinál egy tök jó virslit, vagy legyen az bármi élelmiszer, egyből felkapottá válik a vásárlók körében. Ha a vásárlók körében valamely termék nagyon népszerűvé válik, akkor a kereskedők közt is rendkívül megnő iránta az érdeklődés. A gyártó egyértelmű érdeke a mennyiség eladása, és a minél kisebb reklámozási, és szállítási költségek. Kézenfekvőnek tűnik egy nagy cégnek, (Auschan, Kora, Tesco, Metro) hogy szerződést kössön a gyártó céggel. Természetesen ennek a gyártók is nagyon örülnek, hisz a termékük megfelelően nagy volumenben történő értékesítése, és az alacsony szállítási költség biztosított. Igen ám! De ezek a nagy bevásárlóközpontok egymás közt is versengenek. Így a Tesco megkeresi a virsligyárost, és azt mondja neki: „Lekötünk több tonnányi mennyiséget, de nekünk add a legolcsóbban!” Jó! Ez természetes. Kivételezés a kivételesen nagy mennyiség érdekében. De aztán jön a másik rivális, hogy ő akarja a legolcsóbb árat, mire szerencsétlen gyártó elkezd hebegni habogni: „De hisz már így is veszteséggel adtuk… már az alapanyag is többe kerül…” A válasz kemény: „Nem érdekel bennünket! Tegyen bele kevesebbet!” Így saját vermébe esik szinte minden élelmiszeripari gyár, aki szerződéseket köt a nagyokkal, és aki csak ezekre a multikra támaszkodik.
A másik eset, ha a minőség rontó árletöréshez már nem meri a gyártó rátenni a márka védjegyét.
Akkor a gyártó így válaszol: „Na nem! Mi a márkás termékünket nem hozzuk rossz hírbe!” A válasz egyszerű: „Nosza! Írja rá, hogy Aro! Az úgy is ismert márka a román vendégmunkások körében!”
A legszebb az egészben az, hogy a legtöbb Aro terméken nincs is feltüntetve a gyártó cég. Vajon miért nem írják rá?:-) Szerintetek?

Amúgy az egész szupermarketesdi ezen alapul: „Olcsóbban!” „Nálunk a legolcsóbb!” Én ezt így szoktam magyarra fordítani: „Kevesebbet olcsóbban!” Vagy „Gagyibbat kevesebbért!”

Gyakran lehet hallani a borok minőségének gyalázásáról is….. Én személy szerint italdiszkonttal dolgozom, és tudom, hogy a vásárlók 90%-át teljesen hidegen hagyja a minőség, csak olcsóbban vegyenek valamit. Azt tartjuk amit a vevő igényel. Ha a vásárló a legolcsóbbat igényli, kénytelen vagyunk mi kereskedők a gyártóknál pusztán egy felöl érdeklődni, és ez nem más, mint az ár.
A gyártók is rákényszerülnek az egyre kiéleződöttebb piaci versenyben az olcsóbb „jobb” termékeket gyártani.
Nálunk teljesen kiszorult már a Granini gyümölcslé, és helyére lépett a Suzi. Talán azért mert finomabb? Én úgy látom ezt innen belülről, mintha manapság az emberek sportot űznek a vásárlásban az árak letöréséből. Sajnos nekünk kell változnunk fogyasztóknak ahhoz, hogy végre finom, és ízletes ételek kerüljenek az asztalunkra.
Vagy marad a baromfi, és a házias feleség tartása!:-))))

Remélem nem untattam senkit ezzel a hosszas irománnyal. Nem biztos, hgogy igazam van, de nekem ez a véleményem.
Laci

Előzmény: Pucros Mackó (-)
moga Creative Commons License 2002.11.19 0 0 30

Sziasztok.

Itt az általam preferált termék: Wiesbauer_Becsi_virsli

moga

Traubi Creative Commons License 2002.11.18 0 0 29
Örül az ember, ha ilyen jó híreket hall! Előre a minőségi virslikért!
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.11.13 0 0 28
Szerintem a Na-glutamát Isten nagy ajándéka, én már teljesen függő lettem! Hozta feleségem haza a pulykasonkát, az is olyan fantasztikus, hogy rögtön megismertem rajta a kedvenc ízfokozómat. Én már nem is tudnék nélküle élni:-)))
Előzmény: akecso (27)
akecso Creative Commons License 2002.11.13 0 0 27
én is gondoltam hogy kipróbálom a Pick virsliket, de azok is legalább annyi E-t és ízfokozót tartalmaztak, hogy húsnak már hely se jutott szerintem a termékben.
Előzmény: Pucros Mackó (23)
moga Creative Commons License 2002.11.12 0 0 26
Javitom magam. Az ominozus virsli pontos márkaneve: Wiesbauer, és nem 2001-ban hanem 2002-ben nyert.
Amugy a többi stimmel, (tényleg nagyon finom)

moga

Előzmény: moga (24)
böngésző Creative Commons License 2002.11.11 0 0 25
Gondolom, nem mondok újdonságot azzal, hogy a virslit nem szabad főzni, csupán párolni, mivel gyárilag már meg van főzve! Akármilyen minőségi virslit lobogó vízbe dobsz, egy ízetlen, ill. vízízű húsmasszát kapsz. Én ezt kb. 2-3 éve hallottam egy húsipari szakembertől, szilveszter napján a TV-ben. Azóta pároljuk a virslit, azaz forró vízben tartjuk kb. 10 percig amíg meg nem duzzad, meg nem keményedik és így finom igazán.
Hogy aztán miből csinálják nagy többségét, arról valószínű jobb nem tudni.
moga Creative Commons License 2002.11.11 0 0 24
A Dunahus kft. terméke, talán Weisbauer néven fut.
Szerintem az a legtutibb m.o. -n kapható virsli.
Multkor vettem, es a csamagolásán a következö felurat volt: 2001-ben a grill europabajnokság (?) legjobb husterméke.
A Tesco-ban, és a Kaiser's -nél lehet kapni.

Valamikor volt egy riport a gyár igazgatójával, (aki mellesleg eredeti szakmáját tekintve matematikus), ő mondta, hogy cégének az a célja, hogy németországban, ausztriában a legismertebb minőségi virslit ök csinálják.

moga

Előzmény: Pucros Mackó (-)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.10.26 0 0 23
Amióta megnyitottam a topikot, sokat változott a helyzet! Egyre több virslitermékről derül ki, hogy bizony finom. Most éppen a Pick virslijére csodálkoztam rá (amelyikkel most valamit nyerni lehet:-))), és a közelmúltban jólesett több más virsliféle is, magában, nyersen (sör mellé:-))

Érdekes módon a SaGa cuccokkal nekem jók a tapasztalataim, a Jumboli is nagyon bejött.

Szóval hullámhegyen a magyar virsliélet:-)))

exterminator Creative Commons License 2002.02.22 0 0 22
Az is hülye, aki manapság olyat eszik, amiben vizuálisan nem azonosíthatóak az összetevők...
Előzmény: Pucros Mackó (-)
VonBraun Creative Commons License 2002.02.21 0 0 21
Hát emberek, virsli.

Egészen tegnapig ettem ilyent: 2002.02.20-ig.
Vettünk egy SáGa Foods által gyártott sárvári ún. baromfi virslit, ami holnapután jár le, már a kukában, ugye.
Volt annak mindenféle íze: fűrészpor, fa, cipőtalp, bár igaz, ilyeneket még nem ettem, de oda tarthat az íz. Valami gipsz-állagú por is be-becsikordult harapásonként, biztosan az volt a püspökfalatja vagy ilyesmi.

Másnap, azaz ma reggelre a drágám és én heveny, de tartós, rosszindulatú és alattomos gyomorrontás áldozatai lettünk. Mást nem nagyon ettünk aznap, reggelit, meg _ezt_. Mondjuk már közben is nyilvánvaló volt, hogy ez nem egy mindennapos adag, de erre azért nem gondoltunk.

Én befejeztem: a család, az általam üzemeltetett üzletek soha többé nem kerülünk kapcsolatba a fent nevezett cég termékeivel, üzletkötőivel, semmijével. Sőt, még a hajlandóságot mutatókat is lebeszélem a szándékukról.

TZiky Creative Commons License 2002.01.22 0 0 20
Mutass nekem egy olyan embert, aki megel E 948 nelkul.

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Traubi (19)
Traubi Creative Commons License 2002.01.21 0 0 19
Tegnap este kipróbáltam a füstlit! Egész jó, csak nagyon kicsi. Ja és hatféle E... anyag van benne, bár lehet, hogy a többiben hétféle is van. :)
Hkoala Creative Commons License 2002.01.07 0 0 18
A füstli / sajtli /baconli sütve is nagyon finom.
(a neve viszont elég röhejes)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.01.07 0 0 17
Füstli! Megpróbálkoztam egy kevés méregdrága frankfurti virslivel is, de eléggé magyarázatra szoruló volt.
Előzmény: Traubi (16)
Traubi Creative Commons License 2002.01.07 0 0 16
Szilveszteri tapasztalatok? Én noname virslit fogyasztottam - Szombathelyen - és az alapvető elvárásoknak megfelelt :)
pynky Creative Commons License 2001.12.12 0 0 15
Nekem az orsi virslijei jönnek be. De azok a szines fóliába csomagolt, feliratozott virslik, amiken a nájlon leszedése után rajtamarad a felirat, hát az k. undoritóak.
Előzmény: Hkoala (14)
Hkoala Creative Commons License 2001.12.11 0 0 14
A füstlit mi is szeretjük, nehogy valaki megírja, mi van benne! :))
Előzmény: Pucros Mackó (13)
Pucros Mackó Creative Commons License 2001.12.10 0 0 13
Na, én meg már egy ideje akarom írni, hogy egyelőre megtaláltam az igazit:-)) Ezek a Sajtli, Füstli, Baconli idiótanevű virslik nagyon jók, megbízható a minőségük. Az kétségtelen, hogy mű az egész, de nagyon jól, sikeres hatásvadászattal lőtték be az ízfokozó komponenseket. Különösen a Füstli jött be nekem, újabban már mustár és egyéb segédanyag nélkül is nyomom, annyira találó a beépített ízesítés.
Traubi Creative Commons License 2001.12.10 0 0 12
Felhozom! (bár szinte sajnálom, hogy van ilyen topic és nem nyithattam a tasztalon...;))

Korábban a hipermarketekben fordult elő, hogy rém gusztustalan virsliket árultak (műbelesről van szó). Elrepedt keresztbe-hosszába, darabokra esett, szóval broááá. Ilyen helyeken azóta se vettem.
Viszont sokáig egész ehető volt a ringa virsli (lásd kozakz kollega lentebb), de az utóbbi időben ugyanígy elhitványosodott. Az új design szerint a fehér feliratos műbélről feketére váltottak - tehát ha ilyet láttok kerüljétek nagyon - a tartalma pedig szégyen: kábé fele szétreped főzés közben, de a másik feléről is lejön félcentis réteg a hámozáskor, amitől kellemes nyúzott pöcs kinézete lesz. Tegnap volt szerencsém talán életemben először késsel villával megenni, mert nem volt kedvem megfogni:( Az íze határozottan szarabb lett, az állaga miatt pedig értelemszerűen nem lehet jóllakni vele, esetleg szomjoltónak lenne jó, ha valaki e célra szereti a sós vizet. Röviden emberi fogyasztásra való alkalmassága erősen kétséges:((
Úgyhogy el is határoztam, hogy ebből a szemétből legfeljebb még egyszer leszek hajlandó vásárolni, ha éppen pazarló kedvem lesz: hármat veszek majd, megfőzöm, lenyúzom, aztán még úgy melegen becsomagolom és elküldöm. Egyet a ringa gyárnak, egyet a kaisernak aki ilyet árul, a harmadikat meg a fogyasztóvédelemnek. Mondhatnám, hogy dugják föl, de nem mondom, mert ez még arra se jó....

leha Creative Commons License 2001.04.26 0 0 11
érdekes én a baromfivirslitől hányok ...
és (igaz, nem virsli), de párizsiból legjobb a sertés
szenyor Lopez Creative Commons License 2001.04.26 0 0 10
Üdv!

Füslit meg Sajtlit ettetek már? Szerintem finomak.
A sertés virslik (olcsóbb kategória) szerintem totálisan ehetetlenek. Hányni lehet némelyiktől. Maradok a baromfivirslinél.

Lopez

Elephant Creative Commons License 2001.04.24 0 0 9
Apropó, remélem tavaly senki sem evett hotdogot a Szigeten, mert kiömlött a mustár a raktárban, és úgy lapátolták vissza a mustárt a tartályokba. :oD
Protax Creative Commons License 2000.06.21 0 0 7
Köszönjük az értékes információt, Bubus!
Előzmény: bubus (6)
bubus Creative Commons License 2000.06.19 0 0 6
Mélységes aggodalommal tapasztalom, a virslihelyzet romlását. Azt hiszem a technológiai korszerüsités az oka, valamelyik ujságcikkben találkoztam hogy husipari szakemberek büszkélkedtek hogy az uj korszerü berendezéseikkel azokat a mócsingokat,porcogókat és egyéb dolgokat is képesek finoman bedarálni a végtermékbe amit a réi technológiával nem tudtak megoldani.
Szerintem innen fuj a szél.

üdv PinaBubus

Előzmény: Protax (5)
Protax Creative Commons License 2000.06.15 0 0 5
Üdv Virlsi Rajongók!

Valóban csak a magasabb árkategóriában van ehető virsli a hazában.Csatlakozom a franfurtit dicsérők
táborához!Az un. emészthető belest még véletlen se vegyetek!!Nálunk még a kutya is elfordult tőle.

Kérdés a húsipari szakemberekhez: miből van az emészthetőbél?

Előzmény: Pucros Mackó (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!