Azért, mert a véleményük irreleváns és ostobaság. Én nem készítek listát a Megadeth vagy a Slayer lemezeiről, eszembe sem jutna. Az ugyanúgy irreleváns lenne. És azt is vedd figyelembe, hogy ők sok száz embert félretájékoztatnak.
Hosszú idő után benéztem a Shockmagazinra. Sok ostobaság van ott, amiről írni kellene, a Helloweenről mindenképpen, hiszen a metál egyik legfontosabb bandája.
Az első listázót jól ismerjük itt, most még önmagát is alulmúlta. Mekkora antitalentum az, aki szerint a két legrosszabb lemez a Keeper I és a Walls Of Jericho, a Chameleon és a Better Than Raw pedig a négy legjobb között van?! Ha véletlenszerűen sorbarendeznénk a lemezeket, hatalmas valószínűséggel sokkal jobb, sokkal értelmesebb lista jönne ki. Deliriousnomad is hozta a formáját: TERMÉSZETESEN a legszarabb Better Than Raw az első nála! Nyilvánvaló, hogy a lényeget nem értik, de akkor miért okoskodnak erről, és a hasonló zenékről?
Na, akkor nézzük, mi az igazság Helloween-ügyben!
1. Keeper Of The Seven Keys Part II (10) 2. Gambling With The Devil (10) 3. Keeper Of The Seven Keys Part I (10) 4. 7 Sinners (9) 5. Walls Of Jericho (9) 6. Straight Out Of Hell (9) 7. Metal Jukebox (8) 8. The Dark Ride (8) 9. Keeper Of The Seven Keys - The Legacy (7) 10. My God-Given Right (7) 11. Pink Bubbles Go Ape (6) 12. Master Of The Rings (6) 13. The Time Of The Oath (6) 14. Rabbit Don't Come Easy (5) 15. Helloween (2021) (5) 16. Helloween (1985) (4) 17. Chameleon (4) 18. Better Than Raw (3)
Nem értem. Én tegnap előfizettem, mert azt írják, hogy így 100%-kal több találatot mutatnak. Nézz már még meg egy régebbit, mondjuk, az 1984-es hard rock lemezeket. Kíváncsi vagyok, ott lesz-e eltérés.
Ennek más címe lett, mint az enyémnek. Nálad Include influences: hard rock lett kiválasztva, nálam pedig Include genres: hard rock. De megnéztem a te verziódat, és nekem is 257 jött ki. Te előfizető vagy?
Meg tudná nézni valaki, hogy ha a RYM-en be van állítva a 2022-ben megjelent hard rock lemezek listája (Top Hard Rock albums of 2022), akkor hány lemez jelenik meg?
Meghallgattam azt a néhány lemezt a listádról, amelyeket még nem ismertem, és esetleg érdekelhetett. Kár, hogy olyanokat is listáztál, amelyek nem a space rock műfajába tartoznak, hiszen nem is rockzenék. De még így is volt a listádon öt előadó, amelyek - ha nem is ezekkel a lemezekkel - az én hasonló listámon is ott lennének. Bár még az elején járok a kutatásnak, ajánlok három bandát: Aerolith, Earthless és Farflung. Ezeknek elég sok jó albumuk van, nekem 3+4+6= 13 tetszett meg tőlük. Érdemes végighallgatni a diszkográfiákat.
Köszönöm a megjegyzést, és a blogra látogatást. Vszínű igazad van, de csak arról fogok írni, ami engem érdekel,
és ezek ált. nem annyira népszerű/ismert előadók. Bár van kivétel is bőven (Miles Davis, Herbie Mann, Aerosmith, Clapton, stb.) Nézd, ha csak 3 ember néha belolvas, de ők találnak benne értéket, akkor már megérte. Pont az lenne a lényeg, hogy vki a nem annyira felkapott zenészekről is írjon.
A KISS is egy külön kiss világ a rock, mint műfajon belül, de van, aki pop zenének is mondja őket. Szerintem azért nem az, de nem is glam rock, legalábbis úgy biztosan nem, ahogy a többi csapat, akiket felsoroltál. A magam részéről szívesen hallgatom őket, bár túlzás lenne azt állítani, hogy napi szinten, noha, ha meggondolom és feltéve, hogy mindennap felhívna valaki telefonon, akkor ez így lenne (t.i egy ideje a Heaven's on Fire c. slágerük a csengőhangom) :) néha azonban kifejezetten jól esik hallgatni őket lemezen is.
Ez most meglepetésként ért, már lemondtam róla, hogy beírod. Az eltelt idő alatt elkezdtem az intenzív kutatást, és sokat meghallgattam, de még rengeteg van hátra. Végigmentem például a Porcupine Tree-diszkográfián, de csak egyetlen lemezük tetszett meg, a The Sky Moves Sideways. A Hidria Spacefolk is megvolt, de az nem jött be. Azt nem igazán értem, miért nem a Sphere szerepel a listádon. Egy ilyen listán nálam az Omega első ötben lenne, és a tavalyi Unknown Species is simán benne lenne a top 10-ben.
Azt nyilván gondolhatod, hogy az Eloy és néhány más tétel a listádról nem az én zeném. Viszont vannak rajta olyanok is, amiket már letöltöttem. Ezeket most előreveszem, és rövidesen meghallgatom.
1. Isaho Tomita - Kosmos 2. Pink Floyd - The Dark Side in The Moon 3. Eloy - Colors 4. Hypnos 69 - Legacy 5. Jean Michel Jarre - Oxygene 6. Kraftwerk - Die Mensch-Maschine 7. Tangerine Dream - Phaedre 8. Solaris - Marsbéli krónikák 9. Monkey3 - The 5th Sun 10. Hidria Spacefolk - Astronautica 11. Alan Parsons Project - I Robot 12. Porcupine Tree - Stupid Dream 13. The Dandy Warhols - Come Down 14. Hawkwind - Hall of the Mountain Grill 15. My Sleeping Karma - Soma 16. Electric Moon - Lunatics 17. Mythic Sunship - Ouroboros 18. Slift - Ummon 19. Star One - Space Metal 20. Omega - Gammapolis
Egy előadótól max egy lemez szabályt követtem, csakhogy kellően változatos legyen és ne pl 20 darab Eloy-t tartalmazzon csupán.