Keresés

Részletes keresés

GXX Creative Commons License 2003.08.26 0 0 366
Umo!
Valóban, néha alig van különbség az információ adásara vagy a titokban tartásra vonatkozó kötelezettség között. Ezért – még Neked lenne is igazad - én az „informatioplikt”-et az első változat szerint fordítanám.
Plikten framför allt!
Előzmény: Törölt nick (365)
Engill Creative Commons License 2003.08.23 0 0 364
an ki megy szavazni? aki unja a hajtepest es nyalfrocsogest, mind menjen :))
ingmar-b Creative Commons License 2003.08.22 0 0 363
Sziasztok!

Azért zavar, mert túl nyugodtak, meg eléldegélnek 88 évig, nem rohannak, ráérnek, kellemesen megélnek a fizuból. Ez tényleg zavaró, főleg ha itt senyvedek 45 fokban, stresszes vagyok a "holnap" miatt és megőrülök.... :-) Bár ez lehet hogy csak az én tévhitem!

Minden jót!

Jaj de vágyom egy kis zord északi nyugalomra :-)

Előzmény: irnik (362)
irnik Creative Commons License 2003.08.21 0 0 362
rám mindig olyan nyomasztóan hatnak ezek az északi népek. a szokásaikkal, a "temperamentumukkal".
megfigyeltem azt is, hogy aki Svédországban, Finnországban, estébé él huzamosabb ideig és beszéli már a nyelvüket, az a magyar helyesírás és mondatszerkesztési szabályokat elfelejti és simán értelmetlen mondatokat pakol össze;)

amúgy voltak régen ezek a svéd ifjúsági sorozatok. még most is kiráz a hideg, ha rájuk gondolok. nem azért mert rosszak voltak, hanem mert annyira mások, annyira nyomasztóak.

intebant Creative Commons License 2003.08.11 0 0 360
a "sznüssz" alkohollal átitatott dohány, ami mini üvegszálakat tartalmaz. ezek felsértik az inyt és igy egyből bekerül a szervezetedbe a cucc. elég durva. jól kimarja mindened. ezért van, h először jobbra teszik és ha ott már szinte kilyukad az inyük, akkor a bal oldalra rakják stb.

a mc donalds szerintem is eszméletlen koszos itt Svédországban.
a csajok tényleg mindenre kaphatók.
a pia pedig drága.
de ezek ellenére imádom ezt a helyet!!! és az embereket is!

Előzmény: e_dora (296)
GXX Creative Commons License 2003.08.10 0 0 359
Umo!
A kétkasztos elmélet egyszerű. Már 1923 megjelent egy könyv, melyben a szerző az állam stabilitásának zálogát látja ebben. Állampolgárokra és alattvalókra osztja a népet és szerinte az állampolgárság egy felsőbbrendű jog, ami megkülönbözteti a nemzet tagjait az állampolgárságra érdemtelenektől. E szerző természetesen nem Arisztotelészt hozza fel elméletnek támasztásául és nem is a spártai helótákat, hanem az Egyesült Államok akkori gyakorlatát. Milliók vagy helyesebben százmilliók fogadták el e könyv mondanivalóját maguk és embertársaik kárára. Svédországban ma gyakorlatilag mindenki által elfogadott, hogy vannak bevándorlók és svédek. Ez annyira köztudott, hogy objektivitásán senki nem gondolkozik. Még azon sem, hogy a másodgenerációsok vagy az egyikszülő bevándorló kategória együttes létszáma meghaladja a külföldön születettek létszámát, amiből persze a mindkét-szülő-svéd gyerekeket valamiképp levonni kellene. Vagy azon, hogy a húsz-harminc éve betelepültet, esetleg állampolgárt miért kellene kevésbé svédnek számolni, mint a ma született vagy óvodáskorú svédet. Ezen abszurditások természetesnek vélése eredményezte, hogy a tavalyi választásokkor a Nép-párt majdnem megduplázta választóinak számát azzal, hogy az állampolgárság elnyeréséhez nyelvvizsgát javasolt és a Mérsékeltek csúfos vereséget szenvedtek, főleg, mert vezetőjük képtelen volt kiállni a rejtett kamerával felvett korteseikért. A kétkasztos elmélet jó. A lakosság többsége - aki magát svédeknek képzeli – még a legnagyobb nyomorúságában lát kisebbséget, amely felett felsőbbrendűnek érezheti magukat. Még akkor is, ha a hétköznapokban lehetetlen ezt a felsőbbrendűséget akarni vagy gyakorolni. Megmagyarázza a munkanélkülieknek munkanélküliségüket azzal, hogy a bevándorlók elveszik a munkát. Megmagyarázza a szociális segély alacsonyságát, hogy a segélyen tengődök többsége bevándorló. De a magukat bevándorlóknak tartók is megtalálják sikertelenségük magyarázatát bevándorlóságukban, ahelyett, hogy keresnék a tényleges okokat magukban vagy az általános társadalmi igazságtalanságokban.
Mondottam: Svédek között tartsd magad svédnek!
Előzmény: Törölt nick (356)
cotangens 90 fok Creative Commons License 2003.08.01 0 0 355
Először is ha tranzit közben meghallják a Balázs Palit, úgy biztos lehetsz benne, hogy átvizsgálják a poggyászt, másodsorban meg csínján azokkal az élvezetekkel! Mivel ha jól tudom 1 Balázs Pali egyenértékű 2 rúd jófajta Hertz, illetve 1.5 rúd Pick szalámival, így a korlátozások miatt ilyen tételek mellett vagy a Palinak, vagy a kolbásznak, de egyiküknek biztosan maradnia kell...
Előzmény: DR.YES (354)
DR.YES Creative Commons License 2003.08.01 0 0 354
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék, sürgős!

Svédországban milyen árubeviteli korlátozások vannak érvényben? Pl. a kint élő rokon kért jófajta magyar kolbászt. Beengedik? Na és mennyit?
(A best of Balázs Palival remélem nem lesz probléma.:)

Előre is köszönöm!

GXX Creative Commons License 2003.07.25 0 0 353
Ceusescut csak kedvedért hoztam fel. A múlt idők uralkodóinak fényűzés kritikájával kapcsolatban említhettem volna Marcost is, a filipinot. De az országot eladósító vezetők közé talán kicsit érdemtelenül teszed C-t. Sokak szerint éppen ennek hiánya volt bukásának oka. De ez sem nem román, sem nem gazdasági topic.
Beszéljünk inkább a svédekről. Vagy a kasztrendszerről, melynek létezését egyformán elfogadunk. A két kasztra való egyszerűsítés barátságos és könnyen elfogadható. A kettőt biztosan látjuk bármelyikből nézve: az egyik a sajátom, az összes többi a másik. A kívülálló, vagy a figyelmesebben szemlélő megkülönböztetheti a tisztviselőket, a vállalkozóktól, a parasztokat az egyetemi alkalmazottaktól. Nemcsak életmódjukban, szokásaikban térnek el egymástól, hanem a másik kasztból hozzájuk keveredni szinte lehetetlen. Természetesen a kiváltságosak (uralkodó osztály = rendelkezés a termelőeszközökkel) olyan kaszthoz csapodnak, ahova akarnak: lehetnek ipari/gazdasági vezetők, művészek, politikusok, hivatalnokok, de a többségnek muszáj maradnia saját kasztjában. Aki ezt nem veszi tudomásul, gyermekét nem erre neveli, akkor maga vagy gyermeke a kasztokon kívüli "kitaszítottak" közé hullik. A "kitaszítottak" a társadalom legalján vannak, legfeljebb statisztikai számok, de mint egyéneket nullák: a tisztviselők átnéznek rajtuk, a jog nem védi őket, egészségügyi ellátásban csak akkor kerülnek, ha van rá keret. Vagyis ellenük elkövetett hatósági erőszak, orvosi műhiba legfeljebb kárpótolva lesz, de megtorolva soha.
A bevándorlók legnagyobb része ebben a "kitaszítottak" kasztjában van. De nem csak bevándorlók vannak itt. Mint mondottam a kasztok közül kipottyant svédek százezre is. Ugyanakkor pár tízezer a külföldi születésük közül bekerült a svéd kasztrendszerbe (van aki szerencséje, van aki különleges tehetsége által), és egy szolgáltató-vendéglátó- kisvállalkozó, elismert bevándorló-kaszt is kialakulóban van. Nem számolom azt a tízegynéhány disz-bevándorlót, akit csak azért tartanak és mutogatnak, hogy bizonyítsa: milyen demokratikus Svéd Társadalom.
Előzmény: Törölt nick (350)
Iranon Creative Commons License 2003.07.25 0 0 352

Te mit szólnál, ha valaki életed egyes részeit ragadná ki - melyek épp negatívak - és ezeket híresztelné úgy, hogy "Ez vagy te"?
Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.25 0 0 351
Ha mindent összeszámolsz azért elég sokba kerül a nota vége.
Büntetés 4000
30 nap börtön 1 havi kereset 12000 minimum
uj jogositvány, iskokla, felhajtás. kiállitás
4000
Egy évig kell járnod alkohol orvoshoz, specialista ár 300 havonta=3600

Számold össze

Ha kevés van benned akkor meguszhatod a börtönt, és a jogsidat is visszaadják 1 év után nem kell vizsgázni. De ez ritka.

Előzmény: Törölt nick (349)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.23 0 0 348
Elöször is további jo nyaralást. Az idö szerencsére nagyon jo mindenhol.
A tütüre vigyázzatok nehogy elfoggyon.
Aki meg piásan vezet az megérdemli, ha elkapják.
Előzmény: Törölt nick (345)
GXX Creative Commons License 2003.07.22 0 0 347
Jó hogy csak a részletekre emlékszel, bár azokra sem mindig pontosan. De gondolj bele, hogy Dárius óta szinte valamennyi megdöntött uralkodót tékozló fényűzéséért kritizálták a győztes hatalom fizetett történészei, újságírói. Emlékezz csak Ceausescu arany fürdőszoba-felszereléseire. Az újságírók kitaláló képességét csak az olvasók hiszékenysége múlja felül.

A svéd bevándorló politikát is talán könnyebb lesz megértened, ha azt vagy tisztán a bevándorló oldalról nézzed, vagy mint egy svéd állampolgár. Végkövetkeztetéseidet is vagy a saját tapasztalataidból vonjad le, vagy hagyd magad az újságok által vezetni. Mert az újságok "tényeiből" az, aki különbözik az átlag-újságolvasótól (eltér háttér-műveltségben, élettapasztalatban) ugyanolyan valószínűséggel jut helyes, mint helytelen konklúzióra. Kérdezz többet a környezetedből. A svéd bevándorló politikát humánusnak fogja mondani szinte mindenki, sőt túl-humánusnak. Pedig ugyanazokat az újságokat olvassák, ugyanazokat a "tényeket" hiszik el mint Te. De Te kimazsolázod azokat az eseményeket, amelyekről úgy gondolod, hogy Téged igazolnak, és ezért azt hiszed, hogy az egész Téged igazol. Nem azt mondom, hogy nincs igazad. De honnan tudod, hogy az események leírásánál nem hazudtak, nem céllal mutatják a dolgokat olyanoknak, hogy az azt olvasó ne gondolkodjon, de érzelmi telítődéssel legyen.

Előzmény: Törölt nick (346)
GXX Creative Commons License 2003.07.21 0 0 344
Umo!
Én azt hiszem Svédország bevándorlási politikáját sem nem hülyeség, sem nem gonoszság jellemezheti, hanem az alapos átgondoltság, a szükségletek szerinti évekre való előre tervezés. Annyi bevándorlót engednek be, amennyire szükségük van. Talán egy kicsit többet, mert a szükséges mosogatók, takarítók, raktári munkások, taxi és buszsofőrök helyett mérnökök, tanárok, orvosok jönnek. Persze analfabéta földmunkások is, de sokkal kisebb arányban, mint ahogy az újságok írják. Vagyis felső és középfokú végzettségű személyekből kell tisztelettudó, minden szolgáltató munkát elvégezni készséges, másodrendű állampolgárt faragni. Nem könnyű. Néhányan évtizedek múlva is emlékeznek egyetemi tanulmányaikra. Akik csak szerették volna felsőbb tanulmányaikat befejezni bevándorlásuk előtt azokkal talán a helyzet még nehezebb. Még a gyerekeik érdekében is meg kell tanulniuk, hogy itt kasztrendszer van.
A valóság közel sem annyira rossz, mint ahogy az újságokban olvasod. Az esetek elrémisztők, hogy elrémülj. Neked azért nem kell mindet elhinned. Az idekeveredett levélkihordó-matematikus, mosogató-közgazdász, taxisofőr-mérnök legtöbbször jobb anyagi körülmények között él, mint otthonmaradt évfolyamtársai.

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.21 0 0 343
Szerintem a politikai menedékjogot kérökkel szembeni svéd pszykhologiai torturra nem butaság eredménye, hanem a bestilás genetikai gonoszságot az okos svédek butasággal álcázák mert a butaság büntetésére nincs törvénycikk.
Irod, hogy milyen sokba kerül Svédország menedékpolitikája.
Ha összehasonlitom, hogy mennyi a belépö egy koridára akkor azt kell mondjam, hogy a svédek nagyon keveset fizetnek azért az emberkinzási örömért amit a menedékjogot kérök szenvedései nyujtanak nekik. (közben színészkednek, "jaj mennyire sajnálom.")

Sok ember azokra az örült kegyetlenségekre amit egyes svédek képesek csinálni azt szokták mondani, hogy nem rosszakaratból csinálta, csupán bútaságból, csupán nemtudásból.
Én az ilyesmit nem hiszem

De amint az álltalam kiolozott svéd cikkekbizonyitják sehol a világon olyan nagy menyiségben nem fordul elö az ok nélküli különös kegyetlenséggel végrehajtott gyilkosság mint a svédeknél.

umo, ezeket olvasva rájöttem,hogy szabadságra van szükséged. Ajánlok egy magyarországi háremet. Van böven ott is önkentes alapon. Cimeket az Express ujságban találsz. Lätta pĺ trycket!

Előzmény: Törölt nick (341)
RadiX Creative Commons License 2003.07.21 0 0 342
> tekhnikailag avval bizonyitom, hogy a világ legokosabb emberei a Nobeldijas tudosok, elismerik, hogy a svédek okosabbak mint ök, hiszen a svédek döntik el, hogy ki milyen okos a világon.

Hat ebböl max. annyi következik, hogy a svedek nalad okosabbak ;-)

Előzmény: Törölt nick (341)
Iranon Creative Commons License 2003.07.21 0 0 339
"A FORUMNAK az a lényege, hogy minden megláttás szabadon helyet kaphat."

Ezzel teljesen és tökéletesen egyetértek. Sosem mondtam azt, hogy nem szabad a negatív dolgokról írni.

Értem, és elfogadom, tudom, hogy ott sem Terézanyák élnek. Csak azt nem értem, hogy te nem azt mondod, hogy rossz, hanem kifejezetten azt próbálod hangsúlyozni, hogy a legrosszabb (mert mint lentebb említettem 99%-ban...sőt talán 100%-ban is csak a negatív dolgokat, híreket említed meg).

"Az a többszázezer magyul is iró ember kik imádják a svédeket, vagy kik a svédknek köszönhetik életüket illetve azok leszármazotjai, vagy kik azt köszönhetik, hogy szegényböl gazdagok lettek, igazán irhatnának itt számukra tetszö dolgokat a svédekröl."

Arra még nem gondoltál, hogy valaki mindenféle kapott haszon (vagy annak reménye) nélkül ír a svédekről pozitív dolgokat, illetve érdeklődik irántuk?

Valóban, ők jobban élnek mint a magyarok, magasabb az életszínvonal - de ettől még ők is csak emberek. Aki meg többnek hiszi őket és ezért esetleg nagyot koppan...az az ő baja lesz.

De előre lengetni a zászlót, hogy "Itt a pestis!"? Van ennek értelme?

"Az Europai keresztény kultura alapja, hogy az ember fia képes feláldozni saját életét azért, hogy ember társain segitsen, és ennek a kulturának a genezisse JÉZUS. Svédország hivatalosan "még" keresztény országnak valja magát."

Csak zárójelben jegyezném, hogy rengeteg egyéb olyan európai ország van, ami hivatalosan kereszténynek vallja magát...de a legtöbb egyén (tisztelet a kivételnek) viszont egy szalmaszálat nem tenne keresztbe embertársáért...

Szóval nem hinném, hogy ez a "bort iszik, vizet prédikál"...csak az általad ismert és látott svédekre lenne jellemző.

Előzmény: Törölt nick (338)
GXX Creative Commons License 2003.07.21 0 0 337
Umo!
Ha jól emlékszem Reza Pahlevi a sah volt, akinek hárem dolgaival nem igen volt illő foglalkozni, különösen nem Ajatollának. Ez utóbbi 200 ujságíró társaságaban érkezett vissza Iránba, de vagy két hónappal a sah távozása után. A rossz nyelvek szerint volt "privát élete" a nején kivül, valami Pári nevü némberrel, de a hatvanas évek elején.
Egyébként a menedékjogot (inkább tartozkodási engedélyt) kérőt nem valami gonoszságból, hanem az illetőt maga és a itt-élők számara való formálás miatt várakoztatják néha évekig. Van aki néhány hét alatt meg kapja a munkvállalási és tartozkodási engedélyt.
Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.18 0 0 336
"Mit gondolsz az egész világ hülye ami a menekültpolitikát illeti egyedül a svédek okosak és humánusak ? Vagy épp forditva van ? "

A fején találtad a szöget. A svédek a hülyék, mert a lakoság számához képest ök fogadták be a legtöbb szegény embert a világon. Akármilyen gazok is. De már irtam,hogy lehet más humánus, esetleg földrajzilag közelebbfekvö, talán a nyelv szempontjábol is jobban megfelelö országot vagy földrészt választani.
Szerinted miért ragaszkodnak a svéd nácikhoz ennyire?
A kis Gabriel szülei nem azzal követtek el bünt,hogy utodot nemzettek,hanem az a gond,hogy nem hagyták itt a fasisztákat azonnal a kiutasitás után. Már csak dacbol is.

Ha sikerem lesz a háremben azonnal értesitelek.

Előzmény: Törölt nick (334)
Iranon Creative Commons License 2003.07.18 0 0 335
Nem, egy percig sem hiszem, hogy ott jobbak lennenek az emberek. Azt meg vegkepp egy percig sem gondoltam, hogy egy-egy fontosabb es hires szemelyisegrol kovetkeztetnek az egesz nemzet milyensegere. Ott is biztosan rengeteg visszas dolog tortenik, senki sem hiszi, hogy arrafele angyalok elnek. Mint sehol mashol, minden orszagnak megvan a maga fertoje.

Ha te is jokat akarnal irni a svedekrol, akkor miert nem teszed meg? Ne haragudj, sajnos nem olvastam vissza a hozzaszolasaidat, de hosszu ideje mar csak a "megolte, lefejezte, megeroszakolta, kibelezte, agyonverte, sikkasztotta, elcsalta" cikkeket olvasok ezekben az altalad nyitott topicokban - mintha csak ez tortenne Svedorszagban.

Gondolom, mivel te ott elsz, neked nyilvanvaloak ezek a "negativ dolgok", de es ezert irsz ezekrol. Nem akarok beleszolni, de szvsz talan korrektebb lenne, ha valoban a jo dolgokrol is irnal.

Előzmény: Törölt nick (332)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.18 0 0 331
Nem,nem, az Aftonbladet lényegesen komolyabb ujság, mint a Blikk. Vannak benne komoly vezércikkek, kulturoldal stb.
A cimoldalán vannak a "hátborzongato" cimek, mint általában az esti ujságoknál.
Témák:
Megölte
Feldarabolta
A svéd nök sexuális álmai
A királylány vad bulija a párizs elitdiskoban
Hogy védekezel a börrák ellen
A 1000 leggazdagabb ember Svédországban
Ugyan ez a világon
stb.
Előzmény: Iranon (330)
Iranon Creative Commons License 2003.07.18 0 0 330
"Látom szereted a rémtörténeteket. Szoktál néha magyar lapokat is olvasni,vagy netán USA hireket?
Esetleg onnan is beidézhetsz valamit,ha találsz olyasmit ami ezzel a gonosz,perverz,idegsérült svédek mindennapos tetteivel felveszi a versenyt."

Valami ilyesmirol van szo. Nem tisztem megitelni es minositeni kedves umo itteni mukodeset, de talan valahol egy kicsit unalmas, amikor masrol sem beszel, mint altalanositoan lehuz mindent, ami Svedorszaggal lehet kapcsolatos.

Talan valami "szent kuldetesnek" erzi...?

O dolga, joga persze van hozza, hogy leirja mi nem tetszik neki.

Van ra egy tippem, hogy az ominozus "Aftonbladet" ujsag kb. az itteni Blikk siznvonalu ujsagnak felel meg...

Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.18 0 0 329
"Másfél éve bujkálnak. Ez idö alatt fogant Gabriel ki titikban született."

Na itt volt a hiba a kis Gabriel szüleitöl.
Abban a pillanatban amikor bujkálni kezdtek elvesztették az összes jogaikat,és bünt követtek el.

Ha lehetne ugy kibasznának innen mindenkit a svédek,miután elutasitották,mint a macskát szarni. Nem lehet ma még,mert végnélküli fellebbezési lehetöség van. Hozzá kell tegyem dolgoznak azon,hogy ez a jövöben ne igy legyen.

Mit gondolsz mi lenne,ha egy kurd családot miután elöször elutasitották,azonnal kidobnának innen. A feminista eröktöl, a zöldekig mindenki orditana a reptér elött. Az persze más kérdés,hogy ezek közül ki tartaná el öket a saját kontojára.

Látom szereted a rémtörténeteket. Szoktál néha magyar lapokat is olvasni,vagy netán USA hireket?
Esetleg onnan is beidézhetsz valamit,ha találsz olyasmit ami ezzel a gonosz,perverz,idegsérült svédek mindennapos tetteivel felveszi a versenyt.

Čn eddig az FN t egy tökéletes gittegyletnek,de legalább is is fogatlan öreg ordito oroszlannak tartottam,de ha már az elsö par. ban azt irja,hogy szabadon megválaszthatom hol akarok lakni,akkor mindent visszavonok.
Máris költözöm valamelyik arab olajmilliárdos udvarába,tanácsadonak. A fizetési igényemen még gondolkozom, a háremhasználatot viszont követelni fogom. Ha netán véletlenül kibasznának,mert nem ismerik az FN rendeleteit.légyszives ird meg,hol lehet reklamálni,és van-e ingyen ügyvéd mint itt a gonoszoknál.

Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.14 0 0 327
Erre a problémára én két fö megoldást látok.

1Ha egy kis családi érzése van a gyerekek szüleinek,maradnak otthon a sivatagban,az öserdöben,vagy a bádogvárosban,ahol igaz szegényen de legalább hazai pályán nevelhetik a gterekeiket.

2 Be kell fogadni a gonosz svédeknek, akik már eddig is a legtöbb "menekültet" etetik ez EU ban az összes szegény embert a világbol.

Ha megnézed a Migrationsverket oldalát az elsö helyen olvashatod,hogy fél év alatt 14000 szerencsétprobálo jött ide abbol 249 gyerek, egyedül, szülök nélkül. Szerinted ök,hogy jöttek ide?

Megmondom. A rokonság összeadta a pénzt valamilyen embercsempésznek,aki felhozta öket a schengeni körzetbe. Itt valahol beadják a tartozkodási kérelmet és ha megkapják jön a családegyesités. Papa mama + még 5 gyerek.
Ha már egy párszor elutasitják öket akkor egész egyszerüen "eltünnek" innen, és mondjuk Hollandiában kezdik elöröl. Ennek az egésznek a része a psyk kezelés is. Öngyilkossággal valo riogatás stb.

Ezek e gyermekpsykiaterek ugyan ugy abbol élnek mint akiket elöbb felsoroltál.
Mindenki aki ide jön nagyon jol tudja,hogy milyen sokáig tart amig az engedély megkapják. Ez kb. 25%. Nem gyorsitja az eljárást az sem, ha eldobják az utleveleiket, és hazudoznak.
Ök az igazi szemetek a gyerekeikkel szemben,nem a gonosz svédek.

Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.03 0 0 324
Látod umo ez a tipikus est amikor az ember csak egy részt olvas el egy cikkböl.

Manuel lakhatna egy menekülttáborban is valahol viidéken sokkal jobb körülmények között mint most. A 32000 menedékjogot várok közül ahoz a 19000 hez tartozik akik saját maguk akarják megoldani a lakhatásukat.

A cikkböl kiderül,hogy Malmöben lakik,és a szállasadoja szerzett neki mosogatoi munkát valamelyik restiben. Egy idö ota a menedékre várok is dolgozhatnak hivatalosan, ami azt jelenti,hogy valahol be vannak jelentve 1 2 orára hivatalosan, és a másik 10 orát feketén dolgozzák. A hatoságok,ha kimennek ellenörizni, ami egyre gyakoribb, látják,hogy van munkavállalásija és kész.

Nagy a valoszinüsége,hogy Manuelt nem nagyon érdekli megkapja e a tartozkodásit vagy sem. Pénzt akar keresni amit hazaküld a családjának,aki összeadta az ide utazás költségeit.

A 3000 kr amit emlitesz az egy táborban lako emberre vonatkozik aki az esetleges engedélyekre vár. Ha kevesli azonnal el lehet hagyni az országot senki sem gátolja meg.
A már letelepedett álmenekültek joval többe kerülnek az adofizetöknek. Erröl nagyon sokat tudnék irni,ugyanis hosszu ideig ezzel foglalkoztam.

A magyarokat nem kell belekeverni a dologba mert 88 ota Magyarországrol csak kivételes esetben
volt befogadás. Romániábol esetleg 90 ig.

Azok a költségek amiket kp. ban kifizetnek különbözö cimen a menekülteknek,vagy egyéb rászoruloknaknak.az csak egy része annak amibe kerülnek valojában. Ha többit a hivatolnokoknak adnák akkor ma én nagyon gazdag ember lennék.

Előzmény: Törölt nick (323)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.30 0 0 322
Hidd el a "menekültek" megsegitésére megy el a legtöbb pénz. A 90 töl idejöttek évi 50 milliárdba kerülnek évente, tokkal vonoval. Egyébként is a tartozkodási engedélyek döntö többségét humanitárius okokbol adják meg, utána következika családtagok egyesitése, politikai menekült jogot nagyon ritkán adnak, mert ma már nem elég az,ha összevesztél a törzs varázslojával. Ez még Olof idejében ment.
Minden országnak megvannak a bevándorlási törvényei amit a parlament szavaz meg és kész.
Biztosan vannak nagyon szomoru esetek mindenhol a világon, de akkor talán meg kell probálni mondjuk egy gazdag arab országban a letelepedést mondjuk a kurdoknak. A baloldali latinoknak meg talán Kubában,vagy Čszak-Koreában. Szerinted miért nem ott probálkoznak.
Előzmény: Törölt nick (320)
libela Creative Commons License 2003.06.30 0 0 321
sziasztok !

Most találtam rá erre a topikra, és örülök, hogy van ilyen!

Nekem is vannak svéd kötődéseim, de most dióhélyban annyit;

MATS LINGSTRÖM fotókiállítását a FÉSZEK Klubban

(Bp. VII.Kertész u.36), júl.1-én (holnap) 18.00-kor

BAKÁCS TIBOR SETTENKEDŐ nyitja meg.

A kiállítás címe: Más nézőpont
Anyaga pedig: Budapest, ill. Mo. úgy 10-12 évvel ezelőtt, ahogyan SVÉD SZEMMEL látszott.

Gyertek el és nézzétek meg!
Üdv!
Libela

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.26 0 0 318
Remélem itt maradhat a lány. Čn kapásbol tudnék egy párat akit kikellene vágni innen helyette.
Előzmény: Törölt nick (316)
rhaurin Creative Commons License 2003.06.26 0 0 317
A Viking SS páncélos hadosztály nagyrészt svéd önkéntesekböl állt. Az akkor 14800 fös csapategységet a Birodalom 1944 december végén dobta át Varsó alól Magyarországra azzal a céllal, hogy a bekeritett és ostrom alatt álló Budapestet felmentse. Az akció január 11.-én Pilisszentkeresztnél elakadt. 18.-ára a svédek a Bakonyba vonultak vissza és ott létesitettek védelmi vonalat. Március 5.-én támadásba mentek át, ami 16.-án a szovjet ellentámadás következtében összeomlott.

Törölt nick Creative Commons License 2003.06.24 0 0 314
A legtöbb esetben azért huzodik el a menedékjogi döntés,mert eldobják a papirjaikat'es hazudoznak össze vissza, arrol,hogy kik és honnan jöttek. Ha nem tetszik bármikor odébbállhatnak,nincsenek bezárva egész nap csavaroghatnak.
Elhiszem,hogy egy kis részük akik valoban politikai okokbol van itt az kiborul egy idö után,de a többség vidáman eldekkol itt éveket. Közben lehet lopni járni vagy öregasszonyokat agyonütni.
Előzmény: Törölt nick (312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!