Igen, egyeznie kell. Ha beírod a gugliba a VW minősítést fog adni vagy tucat márkát, de mind megfelel a minősítésnek.
Az egy néphiedelem, hogy a hajtóműolaj az sűrű kell legyen. (van olyan is de az nem szgk-ba való) A számok ellenére ~egyezik a motorolajok sűrűségével. Azért más a jelölése, hogy ne keverjék össze az otthon mókolók (sem).
ez a tultoltes egy teszt. mindegy mit ontesz bele.. olaj legyen, es legyen tul toltve.
ebbol kiderul hogy csak az 5. szinkron/fogaskerek fut szarazon.. vagy mar csapagy hiba is van.
az 5. fogaskerek kivul van a valton, az egyetlen olaj tapja nivo szint magassagban van.. se vissza folyas, se mas olaj etetes. (ezert irtam hogy megkell furni a valtot. ) ez egy ' zseb'..
"Mit jelent a keveset futott?" Pl. a szomszéd bácsikáé aki az unokának tartogatta az autót, még csak templomba se ment vele, az unoka pedig összetörte 50.000.km.t futottan.
Tudom, álom kategória :)
Enyémbe most van 180.000.km. Eddig kétszer hallottam a hangot. A mellettem ülő nem hallotta. Lehet az én fülem kényesebb ilyenre. Vagy valami egész mást hallottam....
Nem ismerem biztosra az autó előéletét, még felette is van a nivónak, mert kicsurrant. Én hígnek is találom hajtóműolajhoz képest. Nem-e lecserélte az előző "gondos" tulaj valamire....
Már nem emlékszem, hogy a mieinkbe mennyi és milyen olaj lett töltve, a vecsési ember adta meg.
Javítani szinte biztosan drágább lesz, mivel a vecsési nem végez félmunkát, csak úgy vállalja el, hogy az összes csapágyat cseréli. Így nem lehet vita egy esetleges garanciális problémánál.
Igen, bontott váltó tényleg bizonytalan, kivéve ha biztosra valami nagyon keveset futottról van szó.
Mit jelent a keveset futott? Nekünk az egyik váltó 140000km körül kezdett el zenélni... Szerintem gondold át a javítást, ha az olajcsere nem segít.
Köszönöm a tanácsokat, útmutatást. Így már viszonylag könnyen megtaláltam a váltó nivót is! (Nem kellett emelni, elég volt alá menni :)
Vajon milyen viszkozitású, esetleg márkanevű olajat érdemes tennem bele, pláne így, hogy már kezd bajos lenni?
Illetve mi lehet a pontos mennyiség? Nivó csavart meglazítva menetnél már engedte az olajat, tehát gondolom kicsit fentebb kéne tölteni. No, de mennyivel? Ezért kérdezem a pontos mennyiséget.
Köszönöm. Vecsés nekem messze van. Egy olajcserét azért megpróbálok, ki tudja, hogy mi van egyáltalán bent..... "(kicsit talán túltöltve is)" No, de mit jelent ugye a kicsi, hogy a szimeringek is a helyükön maradjanak? Igen, bontott váltó tényleg bizonytalan, kivéve ha biztosra valami nagyon keveset futottról van szó. Árba mondjuk egy bontott váltó lehet a töredéke, mint a csapágyazás, pláne ha több, drágább csapágyakat is cserélni kell.
Ahogy írták itt többen is, próbáld meg az olajcserét (kicsit talán túltöltve is), ha ez nem oldja meg, akkor váltójavítás. De sokat ne remélj, nekünk a családban sajnos 2 VAG autónál sem oldotta meg az olajcsere, javítás lett a vége. Cam aro olvtárs által említett duplasoros csapágy volt a hunyó mindkét váltónál, illetve az egyiknek a dificsapágyai is rosszak voltak. Bontott váltót szerintem ne vegyél, mert nem tudhatod mikor kezd el az is zenélni. És kb ugyanannyi, mint ezt megcsinálni rendesen (rendesen: összes csapágy jó minőségűre cserélve, jól összerakva).
Csak váltójavítással foglalkozik, autót nem szerel, tehát a kiszedett váltót oda kell vinni, de tud ajánlani közeli szerelőt, aki le-/felszereli a váltót.
Gondolkodni talán nem is annyira nehéz, gondolatot olvasni már annál inkább. :)
Úgy értettem, hogy meg is kell emelni, mert akkor változik valami, ami miatt jobban látni, hozzáférni. Gondolok itt olyanra, mint ahogy a régi swiftnek se elég alá menni a kipufogó cseréhez, meg is kell emelni ahhoz, hogy ki tudjam fűzni a híd és az alváz közt a dobot.
Fentről nem férsz hozzájuk. Leveheted a műanyagot, de sokat az sem segít. A leeresztő széle a képeden is látszik. A feltöltő/szint ellenőrző meg pont a másik oldalán van, a féltengely felett, jobb oldalról nézve 11óra irányában.
szerintem ez a beteg dupla hazas csapagyu tipus.. * (de tevedhetek ) 5. fokozat nem kap eleg olajat, ha picit is csokken a szint.
elso probara szerintem tulkellene tolteni, ha zaj marad akkor viszont valto javitas. ilyenkor erdemes a duplahazas csapagy alatt atfurni a valtohazat hogy tobb olajat kapjon.
Köszönöm. Pár napja voltam alatta, nem találtam egyik csavart se. Gondolom akkor a műanyagot érdemes lenne megbontani, hogy bármelyikhez is hozzáférjek? Fentről talán még esélytelenebb. Alulról ezt látni:
Szerencsére szervízfüzetes az autóm így megtaláltam a váltó tipusát JHN. Neten nem sok mindent írnak erről a váltóról. Megpróbálok bemenni Skoda márkaszervízbe, talán nyilatkoznak vele kapcsolatban, hogy volt-e, van-e probléma velük.
Előfordulhat szerintem. A motorok egyeznek a Fabia, Octavia1 és Octavia2 motorokkal, a váltók sem mások, nagy eséllyel. A váltó típuskódját a csomagtér fenekére, a pótkerék mélyedése környékére beragasztott címkén biztosan megtalálod. Pl. DUW vagy ilyesmi. Ha a címke meg van még ott. Ennek a címkének a másik példányát a szervizfüzet elejébe ragasztották be az autó átadásakor, de a szervizfüzet ki tudja, merre van már...
Leeresztő csavart akkoriban már nem tettek a váltóra de valahogy meg lehet oldani, Octavia2-n is megoldották a tulajok azokban az időkben.
Sziasztok. Nem tudom Roomster mennyire lehet témája a csoportnak, azért tennék egy próbát.
Mennyire hajlamosak ezek az autók váltó problémára? Öt sebességes, manuális váltó.
Pár alkalommal az utóbbi időben, bizonyos fordulaton, talán csapágy hangot hallok a váltóból.
Kerékcsapágy kizárva, mert csak fokozatba csinálja.
Mi a tapasztalat előfordulhat-e meghibásodás 200.000km alatt? Esetleg tipushiba csak nem tudok róla?
Sajnos konkrétan beazonosítani nem tudom, hogy milyen váltó, tették-e más autókba is, mert annyira el van dugva, hogy nem találok rajta semmi számot, ahogy nívó csavart se, hogy esetleg olajszintet tudjak ellenőrízni.
Én már nagyon rég nem tudok képet feltenni... folyamatosan ezt írja: "A feltöltött kép túl nagy! A kép mérete nem haladhatja meg a 2560KByte-ot!" A 290kByte-os képre...:(