Keresés

Részletes keresés

inez27 Creative Commons License 2023.10.30 0 1 32815

Sziasztok!Íme egy kis beszámoló: szóval elkezdtem a Liberizánt...Előtte sokmindent kipróbáltam, tapasz, rágó önerő...mind mind bukást eredményezett.A gyógyszer mellett lehetett volna dohányozni még pár napig,de úgy voltam vele nem élek a lehetősèggel.A gyógyszer mellett nem éreztem semmilyen idegbajt elvonási tünetet amin magam is meglepődtem.Folyamatosan kísértésnek voltam S vagyok kitève, minden kolléga illerbe sok rokon dohányzik.Kitudok velük menni ha akarok,most már csak kedv miatt nem pedof muszàlybol megyek ki a hidegben pl..Ma van a leszokásom 45-ik napja🙂 Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam,nem ettem pluszba,és eddig nem.hiztam semmit..Az biztos, fogok még feliratni,legyen othon tartalèkba, ha esetleg a kísértès elkapna

V.Gy. Creative Commons License 2023.10.19 0 0 32813

Szeretném megkèrezni a véleményeteket aki használta a gyógyszert

  

Én a nikotinsprét ajánlanám, nekem az brutál hatásos volt az első pár hónapban.

Előzmény: inez27 (32811)
madpali Creative Commons License 2023.10.17 0 0 32812

Szia. Én nem ismerem a Liberisant , én Niquitint szedtem, de eleinte én abból többet szedtem be, mint napi 6 szem az biztos. Eleinte jóformán majdnem minden rágyújtás előtt vettem be egyet, pedig a napi 25 szál az simán elment. És cigiztem ugyan úgy tovább, aztán 1-2 hét múlva egyre kevesebbet szívtam el. A végén meg már semmit és azóta sem.

Előzmény: inez27 (32811)
inez27 Creative Commons License 2023.09.15 0 0 32811

Sziasztok! Elég régen jártam erre.Azóta is az ördögi kör folytatódott.De nemrég elnyomtam az utolsó szál cigit.Liberisant irattam fel holnap kezdem.Tudom hogy lehetne mellette pár napig dohányozni,de én nem szeretnék èlni ezzel a lehetőséggel.... Szeretném megkèrezni a véleményeteket aki használta a gyógyszert, jó sok mellékhatása van,elég soknak is tartom a napi 6szemet...perzse olvastam csak az első három napban kell anyit...Sajnos tapasz kevés nekem,napi két doboz elment amikor éjszakai.műszakban dolgozom.Magam.miatt a gyerekeim miatt és a férjem miatt is szeretném abbahagyni.34 èves vagyok és aktívan 17èves korom óta dohányzom.Ilyen sokat az utóbbi pár évben.Jelentkeztem egy leszokási programba is de még nem hivtak.Minden pozitív dolgot összeírtam,illetve OTP nèl láttam a persely funkciót azt is bevetem...

V.Gy. Creative Commons License 2023.07.24 0 0 32810

Szerintem a bagóról csak úgy lehet leszokni ha nem szívod többet és kész

 

Én is ezt vallom, így is szoktam le. Egyik napról a másikra stop.

 

Mindazonáltal van idősb barátom, aki bár egész életében bagózott, bármikor meg tudta-tudja tenni, hogy 1-2 évig nem, aztán megint, és most nemrég, mikor már megint 2 éve nem szívja, a bagós vendége cigijéből elszívott párat, ott voltam, láttam. És ő nem esik vissza ettől, mert azóta megint nem. Én ezt föl nem foghatom. :-)) Nem vagyunk egyformák. Ő simán szív párat, és aztán meg nem, mikor meg egész életét végigbagózta. Na ezt nem mertem én soha megpróbálni, mert tuti visszaszoktam volna. De már nem is hiányzik. Már abszolúte nem, régen nem. (lassan 7 év)

Előzmény: Törölt nick (32807)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.24 -1 0 32809

Rendben. Akkor szívjad. Nem tudok erre mást mondani. A kevésbé káros cigivel leszokni a cigiről olyan mintha sörrel akarnék leszokni a pálinkáról. Te tudod.

Lerakni szerintem csak úgy lehet ha nem szívod és kész.

Persze hogy marha nehéz. Én is tudom. Nekem még 2-3 év után is eszembe jutott sokszor hogy jól esne, főleg ittasan.

5 év környékén kezdtem elfelejteni.

 

 

Előzmény: saifullah (32808)
saifullah Creative Commons License 2023.07.24 0 0 32808

az a napi egy doboz csak azért volt, mert nem volt semmi tennivalóm , túl sok volt a szabadidőm. De mivel most már dolgozom, ezért minden megváltozott.

A hevítéses dohány már egy lépés m, mert a dohányzás káros hatásait szerettem volna magam mögött tudni, és a hevítéses termék füstjében nincsen kátrány, mert nincs égés. Ettől még egészségtelen, de nem annyira.

A hevitésesből most kb 5-6 szálat szívok naponta. A munkahelyre be sem viszem, ott nem szívom egyáltalán.

 

Nekem nem megy az egyik napról a másikra leszokás, ezért azt hiszem, hogy ez egy jó irány nekem. 

Előzmény: Törölt nick (32807)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.23 -1 1 32807

Tegyük fel hogy neked nem a nikotin kell (ennek némileg ellent mond a napi 1 doboz cigi elfüstölése...), akkor üres hüvelyt is meggyújthatnál a szádban hiszen neked csak a mozdulat kell nem igaz? 

 

Szerintem a bagóról csak úgy lehet leszokni ha nem szívod többet és kész. S ne agyalj azon hogy mivel "helyettesíthetnéd". Úgy lehet tőle megszabadulni hogy nem csinálod egyáltalán. Ki kell irtani mindent az életededből ami a fogyasztásával kapcsolatos. Nincs több 5 perces "énidő" valami "egészséges" cigivel meg társai. 

 

Lassan 12 éve nem szívom, úgy érzem van jogom kicsit "okoskodni" a témában.

 

Senki nem szív el véletlenül 1 dobozzal naponta. Ez olyan mintha egy alkoholista azt mondogatná hogy neki nem az alkohol kell, csak az a mozdulat ahogy iszogat, ahogy emelgetni a szájához a poharat....ami tele van alkohollal.....

Előzmény: saifullah (32802)
V.Gy. Creative Commons License 2023.06.29 0 1 32806

Kicsit offtopik, de az mennyire gáz már, hogy ma egy Shell-kúton a pénztáros lány valami akciós hevítéses bagópótlót akart rám sózni???!??? Ne már! Ilyet lehet??? (azt se tudom igazán, mi az, én kiszálltam a villanycigik korában, majd' 7 éve a bagóból, nem ismerem ezeket a modern vacakokat)

 

Mondtam a leánynak, köszi, de én örülök, hogy régen megszabadultam ettől a szartól, minden formájától.

saifullah Creative Commons License 2023.06.27 0 0 32805

pedig nem megy. Sokadszorra próbálom, a legtöbb idő, amit cigi nélkül töltöttem, az másfél év volt.

Vettem egy hevitéses készüléket, de ez annyira szar, hogy erről talán könnyebb lesz leszokni.

Előzmény: V.Gy. (32804)
V.Gy. Creative Commons License 2023.06.26 0 1 32804

Valahol szeretném elkezdeni a dolgot

 

Én saját tapasztalatból azt mondom: egyik pillanatról a másikra. Holnap már nem. És nikotinsprével rásegíteni, amikor sóvárgás.

 

De ha tényleg nem a nikotin kell, hanem az énidő, akkor ne már, hogy ne tudd eldobni a bagót...

Előzmény: saifullah (32802)
fjudit2 Creative Commons License 2023.06.25 0 0 32803

"Nekem nem is a nikotin kell, hanem a mozdulat, és az az 5 percnyi énidő, ami cigizéskor nekem jut." Mintha magamat olvastam volna januárban, bizony a mozdulat ami nagyon hiányzott nekem is. Ha le szeretnéd tenni, akkor bizony tapasz, gyógyszer, spray amit ajánlani tudok. Amit te írsz, az egyikről átszokni a másikra...........de te tudod. Bizony az első pár héten hatalmas akaraterőre van szükség, sok sikert. 

Előzmény: saifullah (32802)
saifullah Creative Commons License 2023.06.25 0 0 32802

Hevitéses termékekkel le lehet szokni a dohányzásról?

Naponta egy  dobozzal szivok el rendes cigiből, ez a mennyiség már nekem is sok. Valahol szeretném elkezdeni a dolgot, de nem nagyon megy. Valami helyettesitőre gondoltam, első körben a hevitésesre gondoltam, abban nincs kátrány, nincs égés stb. De minden ötletet szivesen fogadok.

Tapaszt már próbáltam, semmi eredménye. Nekem nem is a nikotin kell, hanem a mozdulat, és az az 5 percnyi énidő, ami cigizéskor nekem jut.

madpali Creative Commons License 2023.06.17 0 0 32801

"egyetlenegy hajléktalan, kéregetővel nem találkoztunk"

 

Nem hát, mert   román koldus maffia Budapestre és Nyugat Európába nagyvárosaiba rakta át a székhelyét.

Előzmény: fjudit2 (32800)
fjudit2 Creative Commons License 2023.06.16 0 0 32800

Sziasztok!

Rég jártam erre félé, akkor beszámolok mi is történt velem. Én hősiesen tartottam távol magam a cigarettától január 25-e óta, pedig sokszor voltam cigis társaságban, mégis sikerült. Elutaztam Erdély, Székelyföld, Romániába egy hétre, remek buszos társasaggal, nagyon-nagyon klassz volt. Rengeteget mentünk, láttunk, finomakat ettünk, csodálatos egy ország lett, csak ámultam, hiszen mindenki tudja, hogy ők miben voltak, milyen szegénység volt náluk.Most elmondom, már fényévekkel járnak előttünk. Mielőtt valaki azt mondja, hogy csak olyan helyekre vittek bennünket, volt olyan nap, hogy 510 km-t buszoztunk, láttuk a falvakat, szinte minden második házon új tető, rengeteg új ház, de nem ilyen Kádár-kockák, hatalmasak, virágok mindenütt, falvak mellett művel földek, csodálatos krumpli, hagyma, minden ami kell, amilyen nálunk is régen volt. Sokkal jobban élnek mint mi, egyetlenegy hajléktalan, kéregetővel nem találkoztunk, pedig voltunk Torockó, Herkulesfürdő, Szejkefürdő, Székelyudvarhely, Korond, Fogarason, Temesváron, Farkaslakán, Medve-Tó partján. Az egész országban ingyenesek az illemhelyek, csillognak, villognak, wc-papírral, szappannal felszereltek. Egyik úton ki volt téve egy piros jelzőlámpa, nem láttunk semmit, ott álltunk vagy 20 percet, mire megindult szemből több kilométeres kocsisor, utána mehettünk mi, hosszú szakaszon csinálták az utat, autók, emberek............2 nap múlva ott jöttünk vissza, lámpa sehol, az út készen, gondolhatjátok, hogy szánk tátva maradt. Kisváros főtere napelemes oszlopos lámpákkal kivilágítva, éttermekben élő zene, táncoltak az udvaron, mikor hallottam Győrben zenét? Lakodalomba..............Gyógyfürdő belépő 10 lej, 800-Ft lett volna, de már arra nem volt időnk, 3 órás Dunai hajózáson voltunk a Vaskapu szorosban 50 lej, 4000-Ft-ért. Árak sok mindenben sokkal olcsóbban, a Fogarasi várba 30 lejért mentünk be, láttam a fogarasi havasokat, szóval egy csoda volt, rajta volt a bakancslistámon, és ezt a cigi lerakásának köszönhetem. Na most jön a ló négy lába van mégis megbotlik, elcsábultam 4 napra, vettem 2 doboz cigit és elszívtam, hétfő-kedd-szerda-csütörtök este értünk haza, mikor leszálltam a buszról, akkor az utolsót, és azzal vége is lett. Mondtam itthon nincs többé cigi, ez volt múlt csütörtökön, szombaton mentem az általános iskolai 50 éves osztálytalálkozóra, és bizony azóta nem gyújtottam rá, és nem is fogok, van még a tablettámból 1-1 szemet bevettem minden nap, és erősen kitartok!!! Szégyellem, de megtörtént, és őszinte vagyok, nincs cigi!!!! Nagyon jó ellátást kaptunk, nem is gondoltam, hogy ennyire finomakat fogunk enni, fogyókúra nem volt ott, mondtam, majd itthon. Ennyi kiló életemben nem voltam , 66 lettem, hétfő óta fogyózom, már másfél kilótól eddig megszabadultam, hatalmas az elhatározásom, a kitartásom, mondtam, ha cigi sikerült a súlyomnak is vissza kell menni 59-re! Na szép hétvégét mindenkinek, és kitartást a leszokóknak, gratula a kitartóknak, Kata hiányollak!!!!!

V.Gy. Creative Commons License 2023.06.09 0 0 32799

Benu gyógyszertár nincs a közeledben? Ott van minden, tapasz, tabletta, spré...

Előzmény: számok (32798)
számok Creative Commons License 2023.06.07 0 0 32798

Kisváros 3 patikájában kerestem, de majd átmegyek nagyobb városba jövőhéten. 

 

Kata te melyik oldalról rendelted a tabexet?

Előzmény: V.Gy. (32796)
V.Gy. Creative Commons License 2023.06.05 0 0 32797

A sűrű vér a későbbi máj és egyéb problémák előszobája.

   

Hurrrá..... :-( :-(

Előzmény: füegy (32795)
V.Gy. Creative Commons License 2023.06.05 0 0 32796

A sprayt meg n kapni errefelé.

 

Az meg hogy lehet? Magyarországon vagy? Minden patikában kéne lennie. Patikawebshopból rendelni esetleg?

Előzmény: számok (32794)
füegy Creative Commons License 2023.06.05 0 0 32795

Igen, a lassú, sűrű vér tele van mindenféle nem odaillő dologgal. 

Nem tudom, hogy a vérhígító mit segít ezen, de gyanítom, hogy csak a tünetet javítja. 

Alapos tisztítókúrára lenne ilyenkor szükség. 

Csalántea,somkórófű gyógynövény szinten és a máj tehermentesítése, még akkor is, ha  minden májérték jó.

A sűrű vér a későbbi máj és egyéb problémák előszobája. 

Előzmény: V.Gy. (32788)
számok Creative Commons License 2023.06.05 0 0 32794

Sziasztok.

 

Tabexet melyik weboldalról ajánlott vásárolni.

 

Nicorette tapasz rajtam úgyérzem nem segít, de legalább nem volt olcsó. A sprayt meg n kapni errefelé.

 

Köszi a valaszt

madpali Creative Commons License 2023.06.03 0 0 32793

Vérhígítót szoktak szedni. Onnan tudom, mert édesanyám is azt szedi.

Előzmény: V.Gy. (32790)
V.Gy. Creative Commons License 2023.06.02 0 0 32792

Na ez a veszély nem fenyeget... Kádnál mélyebb vízben nem járok. Igaz, abba is szoktak belefulladni.

 

És hogy vagytok topiktársak? Régen jelentkezettek is? Küzdés, siker, kudarc, bármi - osszátok meg velünk.

Előzmény: pk1 (32791)
pk1 Creative Commons License 2023.06.02 0 0 32791

És könnyebben elmerül az ember a vízben.  :o)

Előzmény: madpali (32789)
V.Gy. Creative Commons License 2023.06.01 0 0 32790

Ja, elhiszem. De mit tudok tenni? Nem én akartam, hogy sűrű legyen. :-) Pár nappal ezelőttig azt se tudtam, hogy az. Ha a vérvevő leány nem mondja, még most se tudnám...

Előzmény: madpali (32789)
madpali Creative Commons License 2023.06.01 0 0 32789

Ha sűrű a véred az azért nem jó, mert így sokkal nagyobb az agyvérzés vagy a szívinfarktus kockázata. Legalábbis én úgy tudom.

Előzmény: V.Gy. (32788)
V.Gy. Creative Commons License 2023.05.31 0 0 32788

El ne hidd.

 

Hoppá. :-)

 

Nem jó hír, hogy sűrű a véred, de ez nem a dohányzás maradékától van.

 

Hoppá...

 

Ha publikus, érdekelne majd a koleszterinszinted pl

 

Publikus is lehet, 3 éves (utolsó) laboromon az szerepel, hogy

 

Összkoleszterin 5.1
 

HDL-Koleszterin,direkt 1.50
 

Non-HDL-koleszterin 3.6
 

ez (akkor még) mind zöldtartományos.

 

vagy hogy kell-e vérhigítót szedned.

 

Nem, nem, nem szedek semmire semmit.

 

Ja és mindenkinek érdekes lehet: miért nem jó hír, ha sűrű a vér? Növeli a lerakódások veszélyét? Vagy?

Előzmény: füegy (32787)
füegy Creative Commons License 2023.05.31 0 0 32787

"Azt mondta, igen, van, és szerinte ez soha nem változik már. Na tényleg csak mint érdekesség."

 

El ne hidd.

Nem jó hír, hogy sűrű a véred, de ez nem a dohányzás maradékától van.

És igen, lehet rajta változtatni.

Ha publikus, érdekelne majd a koleszterinszinted pl, vagy hogy kell-e vérhigítót szedned.

Előzmény: V.Gy. (32785)
pk1 Creative Commons License 2023.05.31 0 0 32786

Mondok egy ellenpéldát: fogorvosom a fogam színéről vélelmezte, hogy dohányzom. Kólázom - válaszoltam.

Előzmény: V.Gy. (32785)
V.Gy. Creative Commons License 2023.05.30 0 0 32785

Fura ez a hízással. Én még a leszokás előtt azt olvastam róla, valóban 1-2 kiló feleszaladhat, de hatalmas hízásról (ami a bevett közvélekedés) szó nincs. Én így is jártam, 2 kilóval lettem több, de aztán az maradt is a mai napig. (igaz, nem kezdtem el bagó helyett enni, vagy másképp enni)

 

Más. Kis érdekesség. Ma voltam laboros vérvételen. Tű már bennem, kérdi a nővér, dohányzik? (WTF, gondoltam, nnna ez aztán most hogy jön ide??) Mondok, már 7 éve nem, de előtte 30-at igen. Mert? Látszik a bőrömön vagy mi? Neeem, mondja, a vére lassan kezdett kijönni, sűrű, és sötét színű. Éés? kérdem. Ilyen van? És 7 év után még így észrevehető? Azt mondta, igen, van, és szerinte ez soha nem változik már. Na tényleg csak mint érdekesség.

Előzmény: madpali (32784)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!