Keresés

Részletes keresés

Ezüstliliom Creative Commons License 2007.11.13 0 0 847
Bocs, de nem vagyok "reinkarnáció". Nézd meg, mikor regisztráltam, és mióta írok ezen a néven ide és máshova is! Tájékozódhatnál, mielőtt meggyanusítasz valakit!
Előzmény: piramis50 (840)
piramis50 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 846
Előzmény: Törölt nick (842)
piramis50 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 845
Violangel, NetFantom stb.. , azt hiszem szorul a hurok.
piramis50 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 844
 Egy másik fórumon találtam, mi is tesszük a feljelentést!

Országos méretű távmunka-átverés

Életveszélyes fenyegetések, pénzük után futó sértettek. Rejtett kamerával leplezte le a Fókusz azt a céget, amelyik az interneten otthon végezhető munkát közvetített jó pénzért, aztán sokak szerint mégis cserben hagyta a jelentkezőket.

Tény, hogy országos méretű átverésről, csalásról van szó. Az egyik oldalon ott van az a sok száz, ezer ember, aki otthon szeretne dolgozni, viszonylag jó fizetésért. A másik oldalon pedig ott a cég, amely munkát közvetít nekik. Csakhogy hiányzik a harmadik szereplő, az a vállalkozás amely számára közvetít. Egy nézői levél után kezdtünk nyomozni, és rejtett kamerával eljutottunk a cégvezetőkig, akik azt mondják, ők bizony senkit nem kényszerítettek arra, hogy fizessenek nekik.

NetDragon Creative Commons License 2007.11.07 0 0 843
Írd be a Google kersőbe a cég nevét, mérlegelj, és dönts belátásod szerint!
Előzmény: Törölt nick (842)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 842
Üdv mindenkinek!
Az EDO-FER TEAM KFT név mond valakinek itt valamit? Mert őszintén szólva otthoni munkát keresnék, de nem szeretnék bedőlni egyetlen ilyen "cégnek" sem, és ahogy itt visszaolvastam pár oldalt, az alapján nem számítok ezzel a céggel kapcsolatban semmi jóra...
Ha valakinek van valami tapasztalata konkrétan ezzel kapcsolatban, az leírhatná ide. Előre is köszönöm!
NetDragon Creative Commons License 2007.11.06 0 0 841
Állás átverések Állást keresel? A legnagyobb online álláshírdetésnek álcázott átverésekről olvashatsz ezen a blogon. Folyamatosan frissülő lista!! Konkrétumok( hírdetési szöveg, árak, belpési díjak, minden más) Gyere és tanulj mások hibájából: http://allaspont.blog.hu
piramis50 Creative Commons License 2007.11.05 0 0 840

A hallgatás ez esetben nem beleegyezés. Egyszerűen nem értem rá. Én teljesen logikusnak tartom,hogy a korábbi rengeteg hozzászólás ugyanarról szól. Mi másról beszélgethetnének ez esetben a fórumozók?  Zoláról, az impresszionistákról?

Megnéztem az ajánlott honlapot! Nem akartam hinni a szememnek: Cím: Megtévesztő külföldi álláshirdetések! Akkor most ezek közül válogassak?

Elnéptelenedett a fórum. Vajon miért? Illetve a szép nevű Ezüstliliom "reinkarnáció"próbálkozik.

Többször megfordult a fejemben: Vajon, "Korpás úr, és" Porció" úr miért nem jelentette fel Juszt Lászlót?

violangel Creative Commons License 2007.11.03 0 0 839
De Ezüstliliom, "rákoppintottak az orrukra", csak a feljelentések után a bíróság kétszer is felmentette őket, mert semmiféle bűncselekményt nem követnek el...
Előzmény: Ezüstliliom (837)
Ezüstliliom Creative Commons License 2007.11.02 0 0 838
Ja! Bocsánat! Rosszul láttam, mégiscsak él a topik.:)
Ezüstliliom Creative Commons License 2007.11.02 0 0 837
No, ez a topik jól elnéptelenedett. Ha esetleg még benéz ide valaki, én találtam egy cikket a szóban forgó cégről. A lényeg, hogy ne dőljön be nekik senki! Csak a gyanútlan ember pénzére utaznak! És sajnos még mindig. Én ugyanis pár hete találkoztam a hirdetésükkel. Sajnos még senki nem koppintott az orrukra.:(
Előzmény: marcipán100 (469)
violangel Creative Commons License 2007.10.28 0 0 836

NetDragon!

Hát pedig otthoni munkát Magyarországon szerintem csak a vállalkozói szférában találsz (tapasztalat), legyen az bármilyen tipusú; az állami szektorban nemigen... Ha ez utóbbiban mégis akad ilyen lehetőség, akkor a tevékenységet szintén vállalkozásoknak adják oda, nem magánszemélyeknek. Az ok prózai: a vállalkozó számláz, az állami szerv pedig a számlát (annak kifizetett értékét) leírja költségként, amivel csökkenti a bevételeit. Egyszerűen nem éri meg magánszemélyeket alkalmazni, mert sok utánuk a járulék, amit ilyen formában a vállalkozó maga rendez, tehát az állami szervnek nincs gondja rá. 

Ha tetszik, ha nem ez így van, ha nyitott szemmel jársz láthatod, Magyarország ma erről szól. Reklamálni a Gyurcsánynál lehet...

A kőműves példát csak kirívó példaként írtam; azt szerettem volna kifejteni, hogy bárki bárhová feladhat hirdetést, hisz sokszor moderálatlan marad. Pontosan azért adják fel a bedolgozói hirdetéseket a távmunkarovatban, mert hozzád hasonlóan rengetegen egy és ugyanaznak gondolják a két szakterületet. Pedig nem így van, ha nem hiszed kérdezd meg az általad "reklámozott" távmunkaszakértőt.

Persze a focisták egyfajta értelemben negatív példák, de arra jó volt a gondolat, hogy kifejtsem; mindenkinek az a munkája, amivel pénzt keres. A focista edzésre jár, az orvos gyógyít, az ügynök szervez, postáz és borítékol.

Piramis50!

Nem szükséges velem kapcsolatba lépned, hisz magad írod; Te nem vállalsz ilyen bedolgozást (borítékolást, gyöngyfűzést) vagyis nem ezeket a munkákat keresed. Az Euro Market cég csak és kizárólag ilyen jellegű munkákkal foglalkozik (Pénzügyi Szolgáltató Kft.) Másmilyet nem tudok ajánlani; talán próbálkozz máshol, pl. a www.masodallas.hu portálon.

A vállalkozós részre a reakcióm ugyanaz, amit NetDragonnak írtam.

Nem tudom mi a képzettséged, amivel kiváló emberismeretre lehet szert tenni, de ez esetben ez a tulajdonságod félrevezet: én mindig is csak és kizárólag violangel(1) voltam itt is és a startfórumban is, más nicket sohasem használtam, nem is értem miért lenne szükségem rá... 

Az persze látom, hogy más is hasonló véleménnyel van ezekről a dolgokról, mint én (pl. NetFantom); ez csak alátámasztja azt, hogy amiről beszélek nem az én kitalációm, hanem tényleges tények.

Ilyen logikával mondhatnánk azt is, hogy az összes "másik oldalon" álló, (vagyis Te és a társaid), akik különböző nickneveken fórumoznak ugyanazt a személyt rejtik; hiszen hosszú idő tapasztalata az, hogy mindenkinek szinte szóról szóra ugyanaz a baja... Olvasd végig nyugodtan mindkét fórumot, meglátod hogy mennyire egyformák, mennyire ugyanarról szólnak a reklamáló hozzászólások.

piramis50 Creative Commons License 2007.10.28 0 0 835
Violangel!

Írod, hogy Nálad mindenki pontosan tudja mire jelentkezik, mi várható a cégtől érkező csomagban.

Ugyan áruld már el, hogyan léphetnék Veled kapcsolatba, hogy munkát rendelhessek! Otthon végezhető „bedolgozást”, borítékolást, gyöngyfűzést nem vállalok! Gondolom nem szorul magyarázatra, hogy miért. Mit tudsz ajánlani, ami MUNKA és JÖVEDELMEZŐ.

NetDragonhoz hasonlóan én sem vállalkozásban dolgozom. Ehhez külön véna kell, amivel nem rendelkezem. Nem ítélem el ezt a faj1ta munkavégzést, hiszen ez a jelen és a jövő. Léteznek tisztességesen működő vállalkozások is.  Maradtam a hagyományosnál, adót, stb, levonják, marad ami jár. Nincs dolgom az adóhatóságokkal, keresek annyit, amennyit.

Képzettségemnél fogva, viszont úgy érzem, elég jó emberismerő lettem.  Eddig csak 99%-ban voltam biztos abban, hogy bizonyos nick, kit rejt. Ez most 100% lett. Nincs az az 1 hibaszázalék sem.

Nem kell különösen éleslátónak és tekervényes agyúnak lenni, hogy észrevegyük a következőket. A stílus, a szófordulatok, egyes kifejezések gyakorisága , mind-mind árulkodó jel. Egy ember nem tudja megerőszakolni önmagát, és hosszú távon keresztül önmagára erőszakolni azt a stílust, ami nem sajátja.

Rájöttem, hogy HÁRMAN, ugyanazzal az emberrel beszélgetünk. Föl tudnám sorolni azt a HAT-HÉT „álnevet”, /de nem tehetem/ amelyek ugyanazt az embert rejtik. Többet már kitiltottak pl. nickhamisításért, más nevek egyenlőre pihenőpályán vannak. Nem értem, miért kell ilyen csavarokat csinálni? Mindegy. Mindenesetre tudom, mikor beszélgetek a cég EGY képviselőjével.

Várom a MUNKAAJÁNLATOKAT!

NetDragon Creative Commons License 2007.10.28 0 0 834

violangel!

Soha nem dolgotam/dolgozom, és nem is akarok dolgoznia a vállalkozói szférában. Számomra ez ismeretlen világ.

Képtelen vagyok, és már nem is akarom követni a logikádat. Nem vagyunk azonos hullámhosszon. Úgy érzem,/ismétlem, nem vagyok jártas e területen/ próbálod megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. 

Magyarázkodással nem jutok előre, hisz' tény, hogy engem BECSAPTAK. A tények pedig makacs dolgok.

Más. Ha én kőműves lennék, biztosan nem a távmunka rovatban ajánlanám szolgáltatásaimat. Ha hegesztő lennék..., ha tanár lennék..ha..ha..ha..

Az előző rendszerben is léteztek nem hagyományos értelemben vett "munkák", amik mégis munkák voltak. Nem láttunk pl orvosokat, irodai alkalmazottakat, jogászokat, akik csavarhúzóval a ketükben rohangáltak.

Amit a focistákkal kapcsolatban írtál, az pontosan a NEGATÍV példa. Ahol ma a magyar labdarúgás színvonala tart.....Akár a CÉGED alkalmazottai is lehetnének.Elmondhatnák, rengeteget edzettünk?????, dolgoztunk?????, aminek meg is van az eredménye. Dől a LÉ.

Egy régi bölcsességet azért csak leírok. /nem tudom lehet-e?/

"Nehéz becsületesen élni, de jó!"

violangel Creative Commons License 2007.10.27 0 0 833

Ha figyelmesen olvasol buszjegy, akkor láthatod, hogy ez nekem sem jó így; ezzel kapcsolatosan írtam azt, hogy többször nehezményeztem a cégnél, hogy a tájékoztatás ílyen formában nem megfelelő.... 

Ígéretet kaptam többször is a változtatásra, illetve azt mondták, ha úgy gondolom, tájékoztassak mindenkit részletesen. Hát ha hiszed ha nem, én ezt meg is teszem; nálam mindenki pontosan tudhatja mire jelentkezhet, mi várható a cégtől jövő csomagban, így a tények pontos tudatában eldöntheti, hogy belevág-e vagy sem, illetve ha belevág, akkor mibe. 

Mindenkit szívesen tájékoztatok, sőt a fórumon is itt vagyok és próbálok magyarázatot adni a dolgokra. Ennyit a jellemtelenségemről.

Viszont továbbra is hiányolom a hozzászólásodból a részletes munkaleírást, tudod amit a cégnél végeztél hitel-, biztosítás-, munkaajánlat-, stb. közvetítőként; hiszen mi másból tudhatnád ilyen jól hogy csak "hülyítés", "megtévesztés" és "maszlag" az egész....

Előzmény: buszjegy (832)
buszjegy Creative Commons License 2007.10.27 0 0 832
Nekem eddig sikerult az osszes uzleti kapcsolatomban ugy dolgozni, hogy nem arra alapoztan, hogy szandekosan megvezetem a masikat. Eppensegel nem vagyok naiv - tisztaban vagyok vele hogy a jellemtelen hazudozo az mindig jellemtelen hazudozo marad. Aki megvezet a reklamban, az megprobal megvezetni a szerzodeskotesnel, a kivitelezesnel, a fizetesnel es a garancianal is, es a legjobb messzire elkerulni.

Az legyen a te es hozzad hasonlo ugyeskedok baja hogy csak megtevesztessel tudsz ugyfelet szerezni es eleg jellemtelen vagy magad is hogy megmagyarazd hogy ez igy jo. Az is hulye aki beveszi a maszlagokat amiket terjesztetek, de az meg nem menti a jellemtelensegeteket.
Előzmény: violangel1 (829)
violangel Creative Commons License 2007.10.27 0 0 831

Nézd NetDragon, az, hogy valaki az ingyenes (vagy akár a fizetős) távmunka hirdetések közé ad fel bedolgozói munka hirdetést, az még ne jelenti azt, hogy a bedolgozói munka ugyanaz mint a távmunka... Valószínüleg ezzel az a célja, hogy a távmunkára "vadászó" célcsoportot is megtalálja a hirdetéssel.

Ha én kőműves vagyok és abba a rovatba teszek egy olyan hirdetést, hogy "házépítést vállalok", hát szerintem senki nem gondolja, hogy én azt számítógépes távmunkában akarom véghezvinni... Vagyis inkább a hirdetés tartalma a lényeg, nem maga a rovat. A hirdetéseket sajnos nem minden portálon moderálják, így gyakorlatilag csak a hirdető józanságára van bízva, hogy a megfelelő rovatba tegye be a hirdetését.

Hidd el nekem, hogy ez a tevékenység is munka, vagy legalábbis azzal jár; mondom, próbáld ki! Majd meglátod, hogy mennyit dolgozol (szervezel) vele; akkor nem fogsz ilyet állítani. Jó, ha Neked úgy jobb, akkor mondjuk úgy: "nem a hagyományos (előző rendszer beli /6-2-ig csavargyári műszak :) /...) értelemben vett munka"...

A focisták sem szerelnek össze semmit, nem fúrnak, faragnak, nem végeznek kézi feladatokat; mégis az edzések után azt mondják: "rengeteget dolgoztunk". És igen, végülis az is munka, az ő munkájuk!!!

A jövedelem ajánlattoként eltérő módon és rendszerben, de a "munkád" gyümölcseként létrejövő szerződések, illetve az azt tartalmazó szerződési összegek után járó jutalékokból származik.

Előzmény: NetDragon (830)
NetDragon Creative Commons License 2007.10.27 0 0 830

Violangel1

Ha úgy gondolod, ahogyan írod, miszerint a távmunka és a bedolgzás nem egy és ugyanaz,akkor miért találtam ezt az általatok ajánlott "bedoldozást" a következő helyen.

tavmunka.lap.hu

Magyar online távközvetítők rublikája

Távmunka hirdető

A munka fogalmával eddig is tisztában voltam, vagyok. Azért merem leírni, hogy ez a fajta tevékenység NEM MUNKA.

A munka fogalmát igyekeztél félremagyarázni, fejtsd ki légyszíves, miből képződik a JÖVEDELEM.

violangel1 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 829

Igen buszjegy, alapvetően igazat adok Neked, a korrekt tájékoztatás szükséges; ezt már én is többször nehezményeztem a cégnél... De mondd, hol találkoztál olyan céggel, amely a maga negatívumait kiemelve hirdeti magát... Túl naív vagy ha elhiszed, hogy van ilyen; minden cég úgy csűri-csavarja, úgy fényesíti a portékáját, ahogy az legjobban eladható a piacon... Ez nem csak az Euro Marketre igaz, az összesre...

Egyébként itt ismételten utalnék NetFantomra; "ha nem tetszik az "árú" visszalehet cserélni"...

Te magad írtad le a legjobban; a mai műszakilag fejlett világban már maívság "borítékolós" munka címén darabbéres borítékcímzést és kézi borítékfeltöltést várni; azzal mindenkinek tisztába kellene lennie, hogy az otthonvégezhető borítékolós munka valamiféle MLM vagy ügynöki értékesítéssel összekötött dolgot takar.

Örülök egyébként, hogy Te ilyen járatos vagy ezekben a dolgokban, kérlek meséld el mennyi hitelt vagy biztosítást közvetítettél a cégnek, mi a pontos folyamata a munkának, hogy ennyire tudod, hogy mindegyik "hülyítés" és nem jövedelmező...

Piramis50!

Sajnálom, hogy NetFantom-t hiteltelennek tartod, pedig ő nagyon pontosan és precízen leírt mindent és azon túl, hogy lényeges információkat ad, még segítőkész is. Szerintem érdemes megfogadni a tanácsait, mert tényleg minden pontosan úgy van, ahogy ő leírja.

Hol a munka? Hát ha e fogalomban csak a kézimunkát értjük; azt, hogy pl. építsünk egy házat vagy varjunk meg egy ruhát, akkor sehol. De tudjuk jól, hogy igenis munka az ügynöki értékesítés, a közvetítési szolgáltatás is, ha nem hiszed próbáld ki, meglátod mennyi vesződséggel és befektetett energiával jár...

Mindkettőtöknek írom: óriási különbség van a "munkaerő-közvetítés" és az együttműködési szerződéssel foglalkoztatás között (a cégnél ez utóbbi folyik). Itt senki sem közvetít munkaerőt, csak munkalehetőségeket és szolgáltatásokat.

NetDragonnak pedig csupán egy-két gondolat reakciót: a Déri Tamás féle Távmunka Szövetség pedig úgy hallottam regisztrációs díjat szed, persze ezt "elfelejtik" hangoztatni... (Korrekt tájékoztatás, ugye buszjegy?) Ez mennyivel jobb?

Egyébként ha már idebiggyesztetted ezt a nagybetűs hozzászólást, akkor tudnod kellene, hogy a távmunka és a bedolgozás nem ugyanaz, ezek között jelentős különbség van... Az Euro Marketnél szó sincs számítógépes távmunkáról...

Hölgyeim, Uraim! Kérek mindenkit, ha már okoskodunk és tényeket közlünk, akkor legalább az alapfogalmakkal legyünk némileg tisztában! Mert így megint elmegyünk egy olyan irányba, amelynek gyakorlatilag semmi köze az alapszituációhoz...

NetDragon Creative Commons License 2007.10.26 0 0 828

Déri Tamás, (tanár, szaktanácsadó, munkaügyi szakértő) a Távmunka Szövetség elnöke külön felhívta a figyelmet a távmunkavégzés pontos meghatározására, hiszen rengeteg a "távmunkának álcázott" ajánlat, főleg az Internetes piacon.

Mi nem a távmunka?
A távmunka nem egyenlő azzal, hogy nem kell bejárnunk munkahelyünkre, hiszen az is távmunkának számít, ha Ön például heti egy napot dolgozik otthon. Szintén tévhit, hogy távmunkát számítógép nélkül is lehet végezni: az infokommunikációs eszközök megléte ugyanis - mint definíciónkból is kiderült -, nélkülözhetetlen az ilyen munkavégzéshez.
Az sem fedi a valóságot, hogy a távmunkához elegendő az alacsonyabb iskolai végzettség, és a távmunkások többnyire adatokat rögzítenek és dolgoznak fel. Az átlagos távmunkás ugyanis  speciális szakterületen, magas szintű tudás birtokosaként végzi feladatát.

Nem távmunka tehát a "keress pénzt otthonról saját weblapoddal" jellegű ajánlatok sokasága, illetve szintén nem távmunka az MLM rendszerű hálózatépítés sem, akár a neten, akár valóságban végezheted. Bedolgozás, és nem távmunka az otthoni kézimunka jellegű feladatok végzése, bár ilyesmiről csak bedolgozást ajánló csalások formájában értesültünk az utóbbi évek folyamán.

piramis50 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 827

Violangel!

A NetFantom által leírtakat hiteltelennek tartom, tehát nem foglalkozom vele.

Nem tudom elfogadni azt sem, hogy a CÉG üzletplitikája olyan, hogy ne riassza el az embereket az egyébként jövedelmező tevékenységtől. Hiányzik az evidencia.

Kérlek írd meg, hol itt a JÖVEDELEM és a MUNKA. Nyomokban sem tudom felfedezni. Hacsak a gyöngyfűzött rókát nem tekintjük annak. Ez is komolytalan, mert VIZSGAMUNKÁT kérnek és nem kis összegben KAUCIÓT. Ilyen gyögyfüző kütyüket a kreatív boltokban fillérekért lehet kapni. Ennyi pénzért már IGAZGYÖNGYÖT is küldhenének. Azt sem értem, ki a bánatnak kell ez a sok bóvli.

Igaza volt családtagjaimnak, amikor azt mondták, hogy profi munkaerő-közvetítő cégek a kínált ajánlatokat ingyen közvetítik az álláskaresők felé. Amely cég bizonyos összeget kér, csak a pénzre utazik.

Ők is mondták, BUSZJEGY is írja. Józan "paraszti" ésszel mérlegeljem, hogy a borítékolási munkát ma már gépekkel, gyorsn, hatékonyan el lehet végezni. Ne várjam, hogy dobozszámra küldik nekem a borítékot és a belevalókat.

Továbbra is az a véleményem, hogy megtévesztettek, mert hülye voltam.

A téma viszont izgat, és továbbra is figyelemmel kísérem a CÉG tevékenységét.

Igyekszem úgy írni hogy megfelejen a moderációs elveknek. Nem akarom, hogy ezt a nevet letiltsák, szeretnék még foglalkozni a témával.

buszjegy Creative Commons License 2007.10.26 0 0 826
A cégpolitika viszont ez esetben NetFantom hozzászólásaiban olvasható: ha ügynöki munkaként reklámoznák a dolgot, akkor a társadalmi felfogás miatt sok embert elriasztanának egy egyébként jövedelmező tevékenységtől.

Ez a cegpolitika egesz egyszeruen gerinctelenseg. Abbol soha nem szuletett meg korrekt uzleti kapcsolat ha az egyik fel megprobalta hulyere venni a masikat es elhallgatni lenyeges informaciokat ami alapjan a masik fel tudhatoan egesz maskepp dontott volna. Egy tisztesseges ceg, tisztesseges kepviselo ha ugynokot keres akkor nem hadoval osszevissza hanem korrektul leirja hogy kire van szuksege es nem vesztegeti olyanok idejet es penzet akik egeszen mast keresnek. Ha patkanykodassal akar valaki penzt keresni akkor egesz celravezeto modszer a lenyeges infokat fizetos csomagban tenni es remelni, hogy nem fogja/tudja visszaszedni a penzet a balek.

Szvsz az osszes "ajanlat" hasonloan hulyitesre epul es messze van attol hogy jovedelmezo legyen - az egyetlen realis jovedelemforras hasonlo balekok behulyitese kezdocsomagokkal es informacios anyagokkal.

- boritekolas - kisebb mennyisegben megcsinalja titkarno, nagyobb mennyiseg automatikus nyomtato-boritokologepet hasznalnak. Aki latott mar ilyet az erti hogy miert nincs olyan ajanlat hogy itt van par1000 level, tedd boritekba es vidd a postara.

- Munkakozvetites - korrekt esetben a munkaado fizet a felvett munkavallalo utan es nem is keveset, de nem fizet a fel nem vett jeloltekert. Azon persze nem csodalkozom, hogy egy mellebeszelos kezdocsomagos cegben nem biznak a partnerei. Aki alapszinten tisztaban van pl az angliai munkalehetosegek piacaval az kb tudja hogy netfantom ajanlatai mennyire vannak a realitastol.

Előzmény: violangel1 (825)
violangel1 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 825

Igen köszi én is; alapelvem, hogy normális hangnemben is meglehet beszélni a dolgokat, még akkor is ha adott esetben valamiben nem értünk egyet.

A violangel és violangel1 is én vagyok; sajnos egyszer elfelejtettem a jelszavam ezért kénytelen voltam "újat rendelni"; viszont azóta az az érdekes eset áll fenn, hogy a munkahelyemen csak violangel1 néven enged be a fórum, otthon pedig violangel-ként... Ezt én sem értem; kérlek ezt nézzétek el nekem...

Nem tudok egyébként rájönni, hogy e két név alatt tett hozzászólásaimban milyen ellentmondásba keveredtem; ezt kérlek fejtsd ki.

Azzal, hogy szándékosan megtévesztettek nem egészen értek egyet; én itt "rákfeneként" inkább a megfelelő, szó szerinti tájékoztatás hiányát vallom...

A cégpolitika viszont ez esetben NetFantom hozzászólásaiban olvasható: ha ügynöki munkaként reklámoznák a dolgot, akkor a társadalmi felfogás miatt sok embert elriasztanának egy egyébként jövedelmező tevékenységtől.

A borítékolás tényleg nem egyenlő az ügynöki tevékenységgel abban az esetben, ha darabbéres borítékolást várunk, ahol XXX db boríték megtöltése és megcímzése egyenlő XXX forinttal. Viszont itt -ha figyelmesen olvasod a tájékoztatót- "Borítékolási munka (Reklámanyagok postázása) -ról van szó, ami ugye azt jelenti, hogy reklámanyagokat kell megadott, üzletszabályzatban és szerződésben rögzített módszerek szerint a megrendelőknek kipostázni. Ennek a munkának bizony része a borítékolás is. A reklámanyag pedig egyenlő a cég reklámanyagával, amit ugye meg is kapnak a megrendelők.

Igen a cég stílusa nem minden esetben megfelelő, ebben egyetértünk, bár ezt csak hallomásból tudom, nekem normálisan szoktak válaszolni. Hát tény és való; ügyfélszolgálatosnak szerencsésebb, ha egy helyesen írni tudót tesznek oda, hiszen ő képviseli a céget az ügyfelekkel szemben, ezáltal egyfajta "arca" is a cégnek, ami bizony minősít... Ez esetben sajnos negatívan.

Amikor leírtam és bementettem a "megnyugvás" szót, már én is rájöttem, hogy nem megfelelőt választottam :-), talán azt kellett volna írnom, hogy a válaszok talán némileg megnyugtatják a céggel elégedetlen embereket.

Előzmény: piramis50 (824)
piramis50 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 824

Örülök, hogy válaszoltál. Végre akadt valaki, akivel erről a témáról normális, nem sárdobáló, személyeskedő hangnemben lehet fórumozgatni.

Hogy milyen indíttatásból tettem? Valóban ez az írásod 2006-ból datálódik. Kíváncsi voltam, hogy a "vioangel" és a "vioangel1" ugyanaz az ember-e? Sajnálom, hogy így van, ugyanis némi ellentmondást lehet felfedezni a különbző nevek alatt írt megállapításokban.

Világos és egyértelmű, hogy mindenki védi a saját igazát. Te a CÉGÉT, én a sajátomat. Nálam már rég lecsengett a kidobott 10000 FT. Nem vág a földhöz. Ami viszont a mai napig bosszant, az, hogy megtévesztettek. Az én olvasatomban a borítékolás nem egyenlő ügynöki tevékenységgel.

A másik felháborító dolog , amilyen stílusban a CÉG válaszolt reklamálásomra. Ha én azt most leírnám azonnal kitiltanának. Lenyeltem , mert nem tehettem mást. Fokozta bosszúságomat, hogy a válaszok hemzsegtek  a helyesírási hibáktól. Azért ez minősít, ilyen alkalmazottakkal dolgoznak? Hol itt a színvonal?

A véleményem nem változott, megtévesztettek.

Írásod végén megnyugvást emlegetsz. Ezt temetéskor a papok szokták mondani az  elhunyt hozzátartozóinak. Hál' Istennek a történet nem ilyen szomorú. Soha nagyobb veszteségem ne legyen, és ezt őszintén kívánom Neked is!

Előzmény: violangel (823)
violangel Creative Commons License 2007.10.25 0 0 823

Köszi piramis50, hogy bemásoltad ezt a startlapos hozzászólásomat ide is, bár azt nem jelezted, hogy ezt milyen indíttatásból tetted... Csak remélni tudom és bízom benne, hogy a jó szándék és a másik fél (cég) véleményének a megismertetése és ezáltal a korrektség biztosítása volt az igazi ok.

Itt azonban indenképpen megjegyezném, hogy ez a hozzászólásom már jóval régebbi keletű, hiszen pl. a Baba CD-s munkáról már jó ideje nincsen szó, az megszünt, a cég már nem is ajánlja senkinek.

Mindanozáltal nem bánom, hogy ez a hozzászólás idekerült, mert a céggel kapcsolatos, máig is aktuális alapkérdésekre, (ami ezen a fórumon is hosszú ideje vitatéma) talán ad némi magyarázatot és hoz némi megnyugvást is.

Előzmény: piramis50 (822)
piramis50 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 822

Kedves Fórumozók! VIOLANGEL írta

Amint azt már korábban jeleztem, úgy tisztességes, hogy "halgattassék meg a másik fél is" alapon egy e-mail keretében csokorba gyűjtöttem és feltettem a jelen fórumon felmerült kérdéseket az Euro Market Magyarország Kft./KMH Kft.-nek; azt feltételezem ugyanis, hogy bár itt mindenki elmondja a vélt vagy valós sérelmeit, illetve a cég(ek)el kapcsolatosan felmerült problémáit, de azt senki nem tette meg, hogy ezeket "házon belül" a cég(ek)el is tisztázza... Legalábbis ilyen "kisérletről" nem olvastam...
Az ő engedélyükkel és mindenféle kommentár nélkül közreadom a kérdéseimet és a rájuk kapott válaszokat.
Mielőtt azonban ezt megteszem, örömmel értesítek mindenkit arról a tapasztalásomról, hogy úgy tűnik az utóbbi időben a cég(ek) életében pozitív változás, illetve fordulat állhatott be, hiszen egyrészt egy régebbi hozzászólásomban írtam, hogy mostmár telefonon is lehet beszélni a cég képviselőjével ha valami gond merül fel, másrészt az e-mailben feltett kérdéseimre 24 órán belül válaszoltak!! Mindannyian tudjuk; régebben nem ez volt a jellemző, sőt...

Tehát akkor a kérdések és a válaszok:

1. Nekünk közvetítőknek csak az Euro Markettel van együttműködési szerződésünk. Ezáltal mi jogosan terjesztjük-e a KMH Kft. ajánlatát, illetőleg kapunk-e a KMH Kft.-től is valamiféle szerződést?

Igen ha kívánja leszerződhet a KMH kft-vel is de elegendő ha csak az Euro Market Magyarország kft-vel van szerződése.

>2. A KMH Kft. gyöngyfűzéses ajánlatánál miért nem lehet a munkavállalókat már az első ajánlat és a kezdő munkacsomag megrendelése előtt értesíteni a
> 100.000 Ft kaucióról? Emiatt pl. rengeteg gyalázkodást kaptam, onnan tudom, hogy létezik ilyen...

Amennyiben kívánja természetesen tájékoztathatja az Önnél
jelentkezőket erről a kaucióról. Megjegyzem ez egy általánosan elfogadott gyakorlat, hogy ha valaki nem munkahelyen hanem a saját otthonában dolgozik akkor valamiféle kauciót, biztosítékot kell adni arra az esetre ha tönkretenné a gépeket, anyagokat, termékeket.
Persze senki sem tételezi fel, hogy direkt tennének ilyet, de lehet akár véletlen is és az ilyen véletlenek után a cég biztonságban érezheti magát.

3. Miért van az összes Euro Marketes levélen a Bp. Váci út 184. cím feltűntetve, amikor Önök ott nem is tartanak és soha nem is tartottak fenn irodát? Ezt bizonyosan tudom, mert a sok fenyegetés hatására budapesti lévén
ellátogattam az irodaházba...

A Budapesti cím nem iroda, nem ügyfélsuolgálati cím hanem postacím.
Minden erre a címre küldött levelet megkapunk, Ha valaki szeretné felvenni velünk a kapcsolatot akkor a tájékoztató anyagokban is szereplő módon ezt megteheti:

Postai úton: 1138 Bp. Váci u. 184
Telefon: (52) 520-141
Fax: (52) 520-140

4. Azt is sokan terjesztik, hogy Önök az ügynökök által kiközvetített hitel-, biztosítás-, illetve pályázati ígényeklőkkel a továbbiakban nem foglalkoznak, nem veszik fel velük a kapcsolatot, nem küldik őket tovább a
megfelelő helyre... Ez mennyiben fedi a valóságot?

Mi egy ügynökség vagyunk minden beérkező hitelkérelmező felé 24 órán belül reagálunk.
A tényleges hitelt viszont nem mi intézzük hanem az ügyfélhez legközelebb eső hiteügyintézéssel foglalkozó partnerünk aki többnyire egy vagy több bankkal kapcsolatban álló brókercég, hitelügyintéző cég.

Alap probléma szokott lenni, hogy a hiteigénylő szeretne hitelt felvenni csak nem tud mert nincs megfelelő fedezete ezért elutasításra kerül. Ilyenkor ismételten megpróbálkozik más cégnél vagy más ügynöknél. Sokszor mihozzánk már csak ezek a "problémás" esetek jutnak
el és Ők is 3-5 ügynökünknél is lejelenti magát ebben az esetben azé az ügynöké ez az ügyfél aki hamarább juttat el hozzánk, hamarább jelentette le.

5. Igaz-e, hogy a Baba CD-s munkacsomag nem is létezik, illetve hogy a külföldi- és az otthonvégezhető munkák gyűjteménye tele van már elavult ajánlatokkal és soha nem is frissítik őket?

A Baba CD-s munkacsomag 3 hónapig szünetelt mert átdolgozásra került a csomag illetve új CD-k jöttek ki.

A gyüjtemények 6 hónaponta frissülnek de saját tapasztalatok alapján mindig akad 1-2 olyan hirdetés ami még a megjelenés előtt megszünik de ezeket nem tudjuk kivédeni. A hirdetők nagy töbsége ügynökség vagy
olyan hírdető aki folyamatosan tud munkát kínálni. A külföldi hirdetők között nagyon kevés van aki megszünne így ezeknél az is előfordul hogy már 3 éve folyamatosan benne van a kiadványban.

Átlagosan 300-350 hírdetés van a kiadványban ezek közül természetesen van olyan is ami nem elérhető, megszünt vagy nem aktuális de több mint a fele még a 6.-hónap végén is elérhető aktuális hirdetés.

6. Mi közvetítők jogosan kérünk-e pénzt az ajánlatokért? Emiatt is rengeteget kaptam a jelentkezőktől mindenféle törvényekre hivatkozva... Nem lehet-e erre, illetve a közvetítő jutalékának fizetésére más megoldást találni? (Pl. hogy a cégtől kapjuk valamilyen ellenőrizhető módon a "fizetést". /Akár pl. számla ellenében, stb/)

Az "ellenőrizhető módon" nem megoldható. mert feltételez egyfajta bizalmat mifelénk illetve az "ellenörizhető mód" felé és ilyet még nem találtunk. Ugyanis ha ténylegesen 100 ember jelentkezik nálunk és mi kétszer annyit mondunk Önnek tehát 200 embert akkor is azt fogja
hinni, hogy mi be akarjuk csapni és lehet hogy 250 ember jelentkezett vagy mégtöbb. stb...

Ön jogosan kéri el a pénzt hiszen:
Az az összeg amit a jelentkezési lapért kap az az Ön jövedelme, ebből kell kifizetnie az összes felmerült költségeit, hirdetések díja, másolás, sokszorosítás díja stb. illetve ebből fizeti ki a saját fizetését is. Önnek más kötelezettsége nincs a jelentkezők felé. Ön a
feladatát ellátta azzal, hogy a jelentkezőknek a pénz ellenében kiküldte a jelentkezési lapot.

7. Az elmondások alapján borzasztó lassú a cégeknél az ügyintézés és a kipostázott csomagok esetében rengeteg a hiba. Ezeken kívül az munkavállalók irányából "elérhetetlen" a cég, nem tudnak Önökkel személyes (telefonos) kontaktust teremteni, ha elszeretnének intézni valamit, vagy kérdésük
> lenne. Bármely normális keretek között működő cég esetében ez alapkövetelmény!. Kívánnak ezen a gyakorlaton változtatni?

A nagy többség eltud minket érni és a nagy többség részére cégünk megfelelően végzi a tevékenységét, DE mindig lesz olyan kissebség akielégedetlen semmi sem elég gyors stb.

Üdvözlettel:

KMH ügyfélszolgálat
Kiemelt ügyfelek osztálya

KMH-Info mailto:kmh-info@freemail.hu

Hát ezek voltak a kérdéseim és a cég(ek) képviselőjétől rájuk kapott válaszok, mindenki eldöntheti magában, hogy miként viszonyul hozzájuk.

Előzmény: violangel1 (767)
NetDragon Creative Commons License 2007.10.17 0 0 817
Köszönöm!
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2007.10.17 0 0 816
A nickhamisítással próbálkozókat a továbbiakban is igen hamar ki fogom hajítani, a hozzászólásaikat pedig visszapostázom nekik, őrizzék ők azokat tovább.
buszjegy Creative Commons License 2007.10.17 0 0 812
Erdekes kis olvasmany:
http://www.origo.hu/itthon/20071012-senki-nem-teriti-meg-a-csehorszagban-atejtett-magyarok-karat.html

idezet:

Kereskedelemnek hívják a munkaközvetítést

A hatósági ellenőr szerint - aki már tizenöt éve kifejezetten az ilyen profilú vállalkozásokat vizsgálja - nagyon sok szabálytalanság és visszaélés tapasztalható ezen a területen. Ügyvédek segítségével keresik, és meg is találják a jogi kiskapukat azok a cégek, amelyek ki akarnak bújni a magánmunkaerő-közvetítő vállalkozásokra vonatkozó szabályok alól, miközben a gyakorlatban ezzel foglalkoznak - mondta Lakatos.

"Bevett gyakorlat például, hogy arra hivatkoznak: ügyviteli szolgáltatást, illetve kereskedelmi szolgáltatást nyújtanak" - mondta az ellenőrzési osztály vezető főtanácsosa. Ezt ugyanis, mint kereskedelmi jellegű szolgáltatást nem kell bejelenteni a munkaügyi szerveknél, nem kerülnek be a munkaközvetítő cégek nyilvántartásába, így a munkaügyi szervezetek nem ellenőrizhetik, nem szankcionálhatják őket. Feladnak egy álláshirdetést, majd kiküldik a hirdetésre jelentkezőnek a külföldi munkáról szóló anyagokat, de erre azt mondják, csak információs anyagot továbbítottak utánvéttel - magyarázta. Egy részük egyébként nem is tesz többet, mint továbbküldi a kecsegető álláshirdetésekre jelentkezőknek az interneten talált, külföldön feladott álláshirdetéseket, vagy egy címlistát, és ezért pénzt kér.

Ismerosnek tunik ;)?
szilva29 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 810
Ne is,haragudj,de te miért vagy olyan biztos abban hogy én nem csomagot kaptam?Hiszen ha én csak levelet kaptam,akkor azt a "sima" gyalogos postás hozta volna,és nem egy postás autóval jöttek volna hozzám,hogy menjek már ki mert jött egy csomagom.De gondolom már megint a posta hibázott ezzel.De felesleges már ezeken vitázni,megtörtént és kész.
Előzmény: NetFantom (809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!