Keresés

Részletes keresés

miszterszmissz Creative Commons License 2018.06.18 0 0 746

És a kép.

Előzmény: miszterszmissz (745)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.06.18 0 0 745

 

HC pimpelők eddig is tudtak cserélhető vágóélű Wave-et csinálni.

 

A Rebar fogója méretben majdnem kompatibilis a a Wave fogójával, úgyhogy beszerelhető, de mivel vastagabb a fogó feje ezért az olló nem fér el.

Ezt kell kicserélni, vagy a Rebar árjára, vagy az olló és a lapos csavarhúzó helyett egy nagybit foglalatot szerelni, ahogy a Charge ALX-ben van.

 

 

Előzmény: miszterszmissz (744)
miszterszmissz Creative Commons License 2018.06.18 0 0 744

 

Kicsit felhozom a topikot.

 

Az új Wave, a Wave +.

 

Az USA-ban már pár hónapja rendelhető, nálunk Mo-n -állítólag- szeptembertől lehet majd kapni.

 

miszterszmissz Creative Commons License 2018.04.18 0 0 742

bőrember <=> bőrkorbács

 

hmmm?

 

:o)

Előzmény: qkac1111 (741)
qkac1111 Creative Commons License 2018.04.17 0 0 741

Ez egy valóban szép eszköz!

 

De mit keres ebben a topikban???

 

:-)

Előzmény: Törölt nick (740)
Mikice01 Creative Commons License 2017.06.19 0 1 739

Eladó a képen látható multi fogó.

zed.hun Creative Commons License 2014.04.22 0 0 738

Köszönöm, akkor tényleg nagyon jók az árak, még az amcsi piachoz képest is.

Köszi mégegyszer

Előzmény: qkac1111 (737)
qkac1111 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 737

27

Előzmény: zed.hun (736)
zed.hun Creative Commons License 2014.04.22 0 0 736

Egy gyors kérdés, mert nekem is feltűnt a fulltech alacsony árazása: a számla amit adnak, 27 vagy 0 % ÁFÁ-t tartalmaz? Kérdeztem tőlük, de valamiért nem jött válasz.

 

Köszi

baso Creative Commons License 2014.03.25 0 0 735
Kedves Kapsel megérkezett a barátom címére,az általatok javított leatherman blast-om. Nagyon köszönöm az audax-trade kft korrekt hozzá állását, és a profi javítást. Ha haza utazok,keresni foglak egy új multi fogó vásárlása kapcsán.
Előzmény: Kapsel (676)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 734

Csak hogy én is iderittyentsem a véleményemet:

Az a baj, hogy a magyar fejekben még mindig nem került a helyére az, hogy a szolgáltató/kereskedő, az abból él, amit mi, vásárlók/ügyfelek otthagyunk/kifizetünk neki és (a dézsma befizetése után) nála marad.

Mert mi még mindig a "havermajdelintézi" mutyi bűvöletében élünk. Szercsétlen történelmünkből adódik, hogy ez így van (és még vagy 150 évig így is lesz).

Fel vagyunk háborodva, ha a kerékpár szerviz 1500 forintot kér a defektjavításért, "me egyilyen belsőgumi azobiba csak 400forint, a kurvaanyját a lehuzósköcsögnek idese'jövöktöbbet" Mikor meg bezár a szerviz, mert tönkre megy, akkor meg néz, mint a hal a szatyorban, hogy "ménincs má itt az a szerellő"

Szóval értem én, hogy mindenki pénzből él, és az olcsóbb forrást keresi, csak jusson eszébe, hogy majd ahová szervizbe viszi, az ott lévő alkalmazott is pénzből él.

Én már régóta külföldön melózok. Nem mondom, hogy ott élek, mert sokat vagyok itthon (és itt vagyok "itthon"), de mióta a "nyugat szele megcsapott", és látom, hogy ott hogy működnek a dolgok, én nem sajnálom a pénzt a szolgáltatásért.

Kapsel Creative Commons License 2014.03.17 0 0 733

"Tudod én mint fogyasztó valóban nem szívesen fizetem meg a Magyarországi kiskereskedői hálózat saját hasznát."

 

Inkább az amerikai kiskereskedői hálózat hasznát fizeted? Mint az előbb írtam, ebben nagy eltérés nincsen, amit valójában nem szívesen fizetsz meg az az állam bácsi által beszedett sarc.

Előzmény: qkac1111 (731)
Kapsel Creative Commons License 2014.03.17 0 0 732

A Wave-s példádnál maradva, add hozzá a 27% áfát, a vámot és a szállítási költséget, nem sokkal leszel a mi árunk alatt. A gond a rendszerben ott van, hogy magánszemélyek esetében sokszor elmarad az áfa és vámfizetés, amit én cégként nem tudok legálisan kikerülni.

Szóval tudnánk mi neked kinti áron wave-t adni, csak intézd el, hogy az elvileg mindenkire vonatkozó adót ne kellejen kifizetni, magyarul a kinti és az itthoni ár közötti különbséget nem mi tesszük zsebre, hanem az állam bácsi.

 

Ha úgy nézzük, ez is egy formája az adóelkerülésnek, ami természetesen kis tételben legális, más kérdés, hogy ezáltal kárt okoz azoknak a cégeknek, akik legálisan csinálják a dolgokat, aminek a következménye megint csak az, hogy kevesebb forgalom után, kevesebbet adóznak. No de nem akarok itt elkezdeni politizálni, és tényleg zárjuk le a témát.

 

A garanciához még annyit, hogy az 1-2 hónap várakozás a jelenlegi gyakorlat, de itt arra próbáltam utalni, hogy amennyiben nem fog gyökeresen megváltozni a mostani helyzet, akkor ez lehet rosszabb is. Akár olyan is, hogy egyáltalán nem foglalkozunk ilyen szürkeimportos szerszámok szervizelésével (a Leatherman ezért a szervíztevékenységért egy fillért nem fizet, csak kicserélik a szerszámokat, meg küldenek alkatrészt).  

 

 

Előzmény: qkac1111 (731)
qkac1111 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 731

Szia Kapsel!

 

Sok igazság van abban amit leírtál, pro és kontra.

Tudod én mint fogyasztó valóban nem szívesen fizetem meg a Magyarországi kiskereskedői hálózat saját hasznát.

Sokkal inkább vásárolnék egy barátibb áron Tőled a boltból, valahol a mostani áraitok és az amerikai ár közötti értéken, tudva hogy minden legális, és a garancia is biztos.

De nézzünk egy példát a Wave 107 dollár (ez a mostani árfolyamon kb. 24 ezer Ft) az amcsiknál, Te adod 34790-ért.

A lassúbb garanciáról meg csak annyit, ha érvényes a 25 év, valóban tudok várni 1-2 hónapot amíg megjön a szerszám Portlandból.

 

Nem Veled vagy az általad képviselt céggel van a gond, de valóban visszás a jelenlegi helyzet, a vevő pedig ha lehet az alacsonyabb árat választja.... :-)

 

Tisztelettel qkac1111

 

Előzmény: Kapsel (730)
Kapsel Creative Commons License 2014.03.16 0 0 730

A vevők szempontjából teljesen érthető, hogy mindenki a lehető legolcsóbban szeretne hozzájutni a termékhez. A rendszer van szarul kitalálva, több sebből vérzik, kezdve onnan, hogy az USA kisker árak alig pár százalékkal magasabbak csak, mint a hivatalos disztribútor felé adott export árak. Erre kell nekünk rátennünk a saját hasznunkat plusz a viszonteladó/kiskereskedő hasznát. Add még hozzá a 27% ÁFA-t meg a vám és szállítási költségeket, plusz a szervizeléssel és marketinggel kapcsolatos összegeket. 

 

Az említett vaterás cég ugye közvetlen kiskerként árulja a LEatherman-eket, tehát nyugodtan adhat meg alacsonyabb árat, az árrésébe nem kell beleférnie a viszonteladó hasznának. Mi is megtehetnénk ezt, de akkor csak egy helyen, helyben nálunk lehetne megvenni, megtapogatni a szerszámokat. Máshol nem lenne kapható. Ez, amellett, hogy marhára kikerülne a termék a potenciális vevők látóköréből, lassú halált jelentene a márkának, arról nem beszélve, hogy valószínűleg a képviselet elvesztésével járna pillanatok alatt. 

 

Most ugye az a kényelmes helyzet van, hogy be lehet menni boltokba, megnézegetni, hogy melyik szerszám milyen, mekkora kézbe fogva stb. Majd amikor megvan a kiválasztott, akkor interneten simán megnézed a legolcsóbb beszerzési forrást és megveszed ott. De mit fogsz csinálni akkor, amikor nem lesz ilyen, márpedig ha ez a trend folytatódik, akkor simán el tudom képzelni, hogy bekövetkezik. Megnézed képen, kirendeled, majd mikor megkapod, akkor jössz rá, hogy nem olyan amit elképzeltél. 

 

Persze ezek nem új dolgok, a Leatherman is tud ezekről, nem csak nálunk gond (csak nálunk a piac pici volta miatt, eléggé szignifikáns), állítólag mostanában vezettek be vmilyen szabályozást az USA-ban, ami alapján a gyártók sokkal jobban tudják kontrollálni majd a hazai webshopok külföldre irányuló eladásait. Merthogy amúgy az amerikai árak csak oda érvényesek, hivatalosan nem adhatnak el ezek a webshopok a tengerentúlra ilyen árakon. Azt hogy mennyire tartják ezt be, azt mindannyian tudjuk.

 

Szóval a témát lezárandó, vásároljon mindenki ott ahol akar, de ne legyen meglepődve, ha esetleg a 25 év garancia az nem úgy fog működni, ahogy annak kéne. 

 

 

Előzmény: svga24 (729)
svga24 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 729

Én az irodatechnikában dolgozom, mi egy (több) adott gyártó garanciális szervize vagyunk, függetlenűl hogy nálunk, vagy a Média Marktban veszi meg. Behozza a gépet számlával, javítjuk/cseréljük és a gyártó kifizeti nekünk. Persze jobb ha tőlünk veszi, mert akkor nyerünk az eladáson. Szóval megértem amit mondasz. Ugyanakkor mint végfelhasználó szeretném olcsóbban beszerezni a terméket, gondolom ez is érthető. 25 év garancia mellett 1-2 hónap ügyintézés elenyésző, ha az ember az alacsonyabb vételár mellett dönt. Vagy más szempontból, ugyan azon árért egy Rebar helyett vehetek egy Surge-öt.

Előzmény: Kapsel (728)
Kapsel Creative Commons License 2014.03.16 0 0 728

A világgarancia a hivatalos forgalmazótól vett termékekre vonatkozik. Tehát ha te az USA-ban veszed a szerszámot, amit a számla vagy a termék csomagolás alapján lehet tudni, akkor természetesen jár a gari. Azonban, ha magyar számlával (vagy számla nélkül) de amerikai piacra szánt termékkel jössz, az már egyértelmű, hogy a termék "szürke" importból származik.

 

Részünkről az a jelenlegi gyakorlat, hogy ezeket a szerszámokat is cseréljük garanciában, csak időben beletelhet 1-2 hónapba is, míg azok, akik tőlünk származó szerszámot hoznak be, azoknak lehetőség szerint azonnal cseréljük. Becsléseink szerint a Magyarországon lévő Leatherman szerszámok 70%-a szürke importból származik (ezt a szervizünkbe bejövő szerszámok mennyisége alapján gondoljuk).

Ez a jelenlegi gyakorlat, de - amennyiben nem történik valamilyen pozitív fordulat - akkor kénytelenek leszünk ezen szigorítani. Például úgy, hogy azokat a szerszámokat, amelyekről egyértelműen bizonyítható, hogy nem általunk importált termékek, egyszerűen nem fogjuk javítani/cserélni.

 

Természetesen te mint vásárló továbbra is igényt tarthatsz a garanciára, csak nem nálunk, hanem annál a kereskedőnél, akitől a szerszámot vetted (vagy nekiállhatsz küldözgetni egyenesen Portlandbe magadnak).  

 

A Leatherman-nek, meg amúgy a világon az összes normális gyártónak, szabott árai vannak a világ különböző piacaira. Ez nem azért van, hogy egyes piacokon nagyobb árrést realizáljanak, hanem az eltérő piaci viszonyok miatt. Ha megnézed a magyar árakat, azok a hivatalos európai árakkal vannak pariban, annak ellenére, hogy nálunk a legmagasabb az ÁFA. 

 

Előzmény: bbuffy (727)
bbuffy Creative Commons License 2014.03.16 0 0 727

Nem úgy van hogy világgarancia az összes eredeti Termékre? V mégsem? Ha veszek egyet kint akkor hogy gariztatom le? Ez kb. ugyanez lenne.

Előzmény: Kapsel (726)
Kapsel Creative Commons License 2014.03.16 0 0 726

A termék eredeti, de ilyen módon érték csökkent, mert nem tartalmazza a dolog lényegét, a 25 év garanciát. Szerinted meddig lehet ezt így csinálni? Te szeretsz ingyen dolgozni? Nyilvánvaló, hogy ennek csak olyan következményei lehetnek, hogy az itthoni garancia feltételek szigorodni fognak.

 

El lehet dönteni, hogy mit akarsz félárú terméket a Leatherman lényegét jelentő 25 év garancia nélkül, vagy pedig kéred a teljes csomagot. Ennyire egyszerű. 

Előzmény: bbuffy (725)
bbuffy Creative Commons License 2014.03.16 0 0 725

De a termék eredeti amit ãrul. Gondolom ez a lėnyeges jelen kontexusban. A szerviz már más tészta persze, de azt általában egy cég vègzi minden márkánál.

Előzmény: Kapsel (724)
Kapsel Creative Commons License 2014.03.15 0 0 724

A korrektségről meg az olcsóságról annyit, hogy az említett úriember garanciális probléma esetén természetesen hozzánk irányítja a pácienseket, ergo neki ezzel kapcsolatban semmi költsége nincsen, nem ő intézi a rossz szerszámok kiküldését, nem a saját raktárkészletéből adja a cserét stb. Így könnyű olcsónak lenni.... 

Előzmény: qkac1111 (723)
qkac1111 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 723

Van lejjebb néhány képem, én is tőle vettem a fogót, a bit hosszabbítót, meg a biteket. Korrekt, gyors, és számlát is ad, tehát minden rendben volt.

Előzmény: svga24 (722)
svga24 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 722

Sziasztok

 

Én is FullTech usertől akarok vásárolni, és a nagyon "gazdaságos" ár miatt bennem is felmerült hogy miért ennyire olcsó, nem szeretnék pórul járni. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Mondjuk 90% fölötti az elégedettségi mutatója...

Előzmény: Tirmano (685)
oexcellenciaja Creative Commons License 2014.03.12 0 0 721

A vaterán kívül van valami más elérhetősége a full tech-nek?

Előzmény: Bagaméri' (720)
Bagaméri' Creative Commons License 2014.03.12 0 0 720

Agárdi a srác.

 

Előzmény: qkac1111 (719)
qkac1111 Creative Commons License 2014.03.12 0 0 719

A kapott számla szerint pesti a cég.

FullTech néven keresd az aukciós oldalon, de tokot nem szokott árulni, inkább csak a szerszámok, bitek, vannak fent nekik.

Előzmény: Törölt nick (716)
Eszeveszett Va$$h Creative Commons License 2014.03.11 0 0 718

Akkor lehet egyről beszélünk, de pontosan nem tudom, mert tesóm vett tőle csak tokot, én kaptam rendes gyári bőr tokot a surge-hoz.

Előzmény: bbuffy (715)
bbuffy Creative Commons License 2014.03.11 0 0 717

Nem.

Előzmény: Törölt nick (716)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.11 0 0 716
Ő van Agárdon? Vagy valahol a környéken?
Előzmény: bbuffy (715)
bbuffy Creative Commons License 2014.03.08 0 0 715

Ėn is a vateráról vettem, ott egy user árul jó áron ilyen cuccokat, és szãmlás igen, rendes céggel.

Előzmény: Eszeveszett Va$$h (714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!