Keresés

Részletes keresés

etwg Creative Commons License 2000.11.27 0 0 121
Szia Anti IQ

ilyen hangnemben mar azt hiszem jobban tudunk majd dumálni.

A kábelTV hálozatoknál két fö probléma szokott lenni (más kisebb problémák mellett).
Az egyik a visszirány müködése, amit rengeteg dolog zavar (többek között maga a kábelmodem is!!!!!!). Ez egy analog zavar, amit a kábelmodem minöségvizsgálati rendszere nem mutathat ki - illetve csak ugy, hogy csökken az átviteli sebesség, illetve leáll a kommunikácio. Miután a zavar eredete nem biztos, hogy összefügg a kommunikácioval maga a kabelmodem rendszere nem tudja kezelni.
A másik probléma meg az amit te leirtál, az igaz arra a sávra, ahol a modem dolgozik, és ott csak azt mutatja ki, hogy mennyire van befolyásolva a kapcsolat, de azt soha, hogy mi ennek az oka. Ez a monitor rendszer a modemrendszer tartozéka, de mint ebböl is láthato, csak a problémát jelzi, de nem az okokat.

Ezért ajánlatos a sávot rendszeresen mérni (az egészet, nemcsak azt ahol a modem dolgozik) mert csak igy lehet felfedezni a sok hiba okát. (a kábelTV rendszerben sok modem csatorna is lehet más-más vagy azonos célra). Erre van ma már néhány megoldás, de még nincs kellö modon elterjedve, miután maga a probléma is elég uj.

Előzmény: Anti IQ (120)
Anti IQ Creative Commons License 2000.11.25 0 0 120
etwg:
Ok, elismerem a postai hálóüzatos beszólásom erősen szőrszál hasogatóra sikerült, bocs. :-)

"A kábel TV hálozatok többségében még a mai napig megoldatlan probléma (még a tengeren tulon is)."

Ez így, ebben a formában igaz, de az adatátvitelt szolgáltató hálózatok ma még sajnos nem tartoznak a kábel TV hálozatok többségéhez.
Ahol adatátvitel van, ott természetesen van lehetőség visszirányú kommunikációra és a szolgáltatók ezt ki is használják. Minden kábelmodem, tipustól és gyártótól függetlenül, képes adatokat szolgáltatni a fizikai hálózat minőségéről (adás- és vételi jelszintek, jel-zaj viszony, futásidő, stb.).
Ismereteim szerint hazánkban ezt valamennyi szolgáltató használja is, több kavesebb sikerrel.

Előzmény: etwg (119)
etwg Creative Commons License 2000.11.24 0 0 119
Kedves Anti IQ,

nevedtöl függetlenül feltételezem, hogy az IQ magasabb egy batanitott tyuk IQjétöl. Ha már ennyire belementél a vitába (amit eszem ágában sincs szitani) csak néhány megjegyzést füznék a nagyon felületes olvasadothoz.

A postai hálozat alatt a világ nagy részén a telefonos modemeket értik, illetve a telefonos hálozatokat. Nézz esetleg utánna, és akkor majd meglátod a különbséget. (valamennyi elöfizetö vonal egyenesen megy a központba, mig a kábel a jobb esetben csak a szomszédig megy).

"Azokon a kies tájakon, ahol eddig jártam, az ilyesmit hívják hálózat-, illetve rendszerfelügyeletnek. Már 10 évvel ezelőtt sem jelentett megoldhatatlan
problémát egy ilyen rendszer létrehozása és üzemeltetése."

A kábel TV hálozatok többségében még a mai napig megoldatlan probléma (még a tengeren tulon is).

Sajnos a te szemszögedböl lehet, hogy pechhes vagyok, mert tudok egyet s mást a nagytöke munkájárol, de ezt inkább hagyjuk. Élj nyugodtan a tudásoddal, lehet, hogy kevesebbet fog majd fájni a fejed.

Előzmény: Anti IQ (116)
Anti IQ Creative Commons License 2000.11.20 0 0 118
Ok, kicsit berágtam.
"söt ha jol tudom, még neki sem fogtak. Azaz joggal lehet öket szidni"
Ez a két mondat egymás után már sok volt.
Nem tudja, hogy igaz-e, de joggal lehet szidni ...
Előzmény: Attosz (117)
Attosz Creative Commons License 2000.11.20 0 0 117
Én azon akadtam fenn, hogy rövid, de annál kevésbé megindokolt megszólalásodban marhaságnak találtad azt, hogy:

"Az UPC hálozat másként müködig mint a postai"

Miért, a postán kábelmodemek kommunikálnak kábeltévé-hálózaton?

Valamint:

...elöfordulhat, hogy egyetlen PC az utcában sirba dönti a többit.

Az én olvasatomban, egy hiba a hálózatban zavart okoz a többi kábelmodem működésében is. Ezt nem nevezném marhaságnak, bár konkrétan nem a PC miatt borul a kredenc.

Ha annyira értesz hozzá, akkor mesélj róla please, hogy a kábelmodemek milyen paramétereket mérnek és továbbítanak a központi rendszer felé.

Én pont arra céloztam, hogy kábelben keringő nagyfrekvenciák lelkivilágára van némi rálátásom, viszont a digitális kommunikáció nem az én területem. A többit meg inkább vitassátok meg egymással, de sz.v.sz hamarabb is megindokolhattad volna, hogy mit vélsz marhaságnak.

Előzmény: Anti IQ (116)
Anti IQ Creative Commons License 2000.11.20 0 0 116
Attosz!
Akkor részletezzük:
1. etwg zöldségei:

"Az UPC hálozat másként müködig mint a postai és az ilyen halozatban bizony elöfordulhat, hogy egyetlen PC az utcában sirba dönti a többit."

Mi a retek az a postai hálózat? Irányító szám gyűjtő hollók gittegylete?
Persze egyetlen PC egész földrészeket dönthet sírba, csak a megfelelő dologra kell használni. Pl.: megírni rajta a ÁJLÁVJÚÚÚÚÚ vírus első változatát.

"Erröl persze a központnak tudni kellene, ma már csak az a kérdés hogy hogyan juthat a központ ehhez az informáciohoz. (Állandoan mérni kellene, söt hiba esetén jeleznie)."

Azokon a kies tájakon, ahol eddig jártam, az ilyesmit hívják hálózat-, illetve rendszerfelügyeletnek. Már 10 évvel ezelőtt sem jelentett megoldhatatlan problémát egy ilyen rendszer létrehozása és üzemeltetése.

"Ez sajnos az UPC Mo-n még egyáltalán nincs megoldva, söt ha jol tudom, még neki sem fogtak."

És honnan a nyüves fenéből tudod? Én láttam, sőt bele is dumáltam, hogy milyen legyen a felügyeleti rendszer (ha már arra jártam, maradjon valami nyomom is), hiszen nem az UPC-é az első és nem is az utólsó ilyen rendszer, amivel találkoztam.

"Azaz joggal lehet öket szidni. "
Azaz joggal tökön lehet rugni azokat, akik féligazságok hangoztatásával hergelik a nyugodt állampolgárokat.

"Valahogyan ilyen esetekben mindig kiürül a nagytöke farzsebe...."

Valahogy ilyen esetekben mindíg erős késztetést érzek különböző, erősen vulgáris szavak leírására ...

2. Attosz, az utólsó mondatod kivételével korrekt amit írtál. Viszont akkor nem értem, miért nem olvastad el, hohy etwg mi a fészkes fenét írt.
Ha annyira értesz hozzá, akkor mesélj róla please, hogy a kábelmodemek milyen paramétereket mérnek és továbbítanak a központi rendszer felé.

Utána lebokszolhatjuk, hogy ki beszél hülyeséget ...

Anti IQ Creative Commons License 2000.11.20 0 0 114
Sőt ennél nagyobb marhaságokat is hallottam már!!
A postai hálózat pl. úgy működik, hogy minden bitet külön borítékba raknak és a biztonság kedvéért más-más postahivatalokban adnak fel.
Ezért talán picit lassú a hálózat, de hülyeségnek van olyan jó, mint amit az előző hozzászólás vázolt ...
Előzmény: etwg (113)
etwg Creative Commons License 2000.11.20 0 0 113
Az UPC hálozat másként müködig mint a postai és az ilyen halozatban bizony elöfordulhat, hogy egyetlen PC az utcában sirba dönti a többit. Erröl persze a központnak tudni kellene, ma már csak az a kérdés hogy hogyan juthat a központ ehhez az informáciohoz. (Állandoan mérni kellene, söt hiba esetén jeleznie). Ez sajnos az UPC Mo-n még egyáltalán nincs megoldva, söt ha jol tudom, még neki sem fogtak. Azaz joggal lehet öket szidni.
Valahogyan ilyen esetekben mindig kiürül a nagytöke farzsebe....
Előzmény: SatyR (111)
rayn Creative Commons License 2000.11.19 0 0 112
Van valai rajz a hálózatukról a honlapjukon?
Egy másik kábelTV-s szolg. feltette legalább a hálózatuk rajzát a netre, igaz, hogy elég gyatra.

Ha jól tudom a 99 feb. Byte magazin írt valami érdekeset.

Na mindegy, Európában már vagy két helyen létezik fejlett netkapcsolat (az ISP közel kapcsolódik a gerinchez, így piszok gyors).

SatyR Creative Commons License 2000.11.19 0 0 111
HOgy az a ****** ***** ***** ****** **** **** **** ****** a UPCbe :(((((((
Utálom az egészet... Hagyján hogy adatkorlát, drága meg minden de egyszerüen SZAR A HÁLÓZAT! :(
Ha nem létem túl az adatforgalmimat akkor is néha 1 Kval töltök :((
Ügyfélszolgálat : "Biztos a gépében lesz a hiba" Persze az egész utcának rossz a gépe ... Röhej
NaNe Creative Commons License 2000.11.13 0 0 110
Hát, ahol a nagytőke az úr, ott mások a racionalitások is. Ha valakinek sok pénz van a zsebében, az másképpen látja a világot. (Vagy másképpen akarja látni ...)

Mi van akkor, ha van egy vagyonos érdekcsoport, akinek pont az a célja, hogy mondjuk Közép-Európában egy ideig megakadályozza az Internet fejlődését? Tudom, hogy kicsit meredeken hangzik, de pont a hollandoknál tapasztaltam azt, hogy egy látszólagos innovatív törekvésből hogy lehet hegynyi hulladékot és kárt csinálni. Én nem látok bele a kártyáikba, de érzem, valami nem stimmel itt.

Lehet, hogy nincs igazam és csak én látom borúsan a helyzetet. Nem is akarok mást, csak hogy figyeljetek oda, álljatok a sarkatokra és használjátok az eszeteket ha szerződést akartok kötni. Nem kell mindenre ugrani és évekre szerződni. A pénzért mindenkinek dolgoznia kell.

hali,

NaNe

Előzmény: etwg (109)
etwg Creative Commons License 2000.11.13 0 0 109
Nem lehet leszükiteni e kört a hollandokra. Az UPC nemcsak hollandokbol áll, és a napi munkat sem a hollandok végzik, hanem féleg helybeliek. Az más lapra tartozik, hogy nincs informácio csere. Sajnos sokan még ugy kezelik ezeket az informáciokat mint saját vagyonukat (nemzetiségtöl függetlenül) és arra várnak, hogy eme informáciok birtokában feljebb léphetnek a létrán. Miután e tudás nagyon specifikus, nincs iskola, tanfolyam ahol ezt tanulni lehetne, az a néhány intézet akik ilyen informáciokat továbbadnak, azok meg majdnem megfizethetelnenek, hiszen szakember nagyon kevés van, gyakorlati ismeret alig, hiszen kivéve egy-két elöljáro országot nincsen sehol többéves gyakorlat, viszont a valamikori hálozat sok helyen megvan, aminek a tulajdonosa nagyon sokszor változott az idök folyamán, ami gyakran a dokumentáciok eltünésével is fémjelezve volt.
Nemrég indult egy PHARE program valamennyi település komunikácios feltérképezésére, mert sok helyen még azt sem lehet tudni merre is vezetnek az egyes halozatok. (Ide tartozik a viz a gáz, a szennyviz, de a telefon, söt ma már a kábelTV hálozat is).
Ezzel csak azt szerettem volna hozzátenni a már elmondottakhoz, hogy a élet sokkal bonyolultabb mint sokszor gondolnánk, és nem olyan egyszerü mindig jo döntést hozni.
Sok dolgot nem szabad keverni, pl. az emlitett bank esetében is, ha ugy vesszük lehet, hogy a holland managment éppen azért ment Mo-ra, hogy egy csomo máshonnan jött hasznot veszteségre változtasson, hiszen ellenkezö esetben lehet, hogy a holland adohivatal tömte
volna a zsebét. Sajnos már nekem is voltak ilyen tapasztalataim, és igy a távlatbol ma már egészen masképpen néznek ki a dolgok.....
Előzmény: NaNe (105)
NaNe Creative Commons License 2000.11.10 0 0 108
Ja és ez bank még az idén megszűnik, beolvad egy másikba. Fű helyett marad a sár.
NaNe Creative Commons License 2000.11.10 0 0 107
Ja, túl logikus.
Volt szerencsém hollandokkal dolgozni egy neves magyar pénzügyi intézményben. Olyan cégről van szó, aki fél Európát megvehetné röhögve a farzsebéből összekotorászott 'aprópénzből'. Több száz éves banki és kereskedelmi szakismeret áll a cég és elődjei mögött. Az ember azt hitte volna, idehozzák a know-how-t és valamit letesznek az asztalra az ország és persze a saját hasznukra.
Ehelyett éveken át húzodó töketlenkedés folyt. A pénzt szívlapáttal szórták ki az ablakon. Értelmetlen beruházásokba vágtak bele, közben megszabadultak a hazai viszonyokat addigra már igen jól ismerő banki szakemberektől, akikben azért megvolt még a lelkesedés, bizonyítani akarás. Megvolt bennük a tisztességes magatartás és az ügyfél iránti elkötelezettség és felelősségvállalás, sőt jó viszony.
Na ezt egy pillanat alatt tönkretették. Mindent, ami érték volt a bankban egyszerűen kiírtottak. Azt hitték, majd a hatalmas tőke ezt mind kárpótolhatja. Csak hüledeztünk, mekkora egy nagy ökrök ezek. Komolyan mondom, a legapróbb kis emberke a hazai gárdából húszszor annyit ért, mint a holland ejtőernyősök közül bármelyik is. Igaz, a huszadát keresték. Az amszterdami anyacégnél 4 napos munkahét van, míg a magyar gyarmaton széthajtották -gyakorlatilag éhbérért- a munkaerőt. Amikor pedig már kellően nagy volt a felháborodás, akkor ún. csapatépítő tréningeket szerveztek. Természetesen hétvégén, mert hogy mikor máskor.

Az elvégzett szakmai munkán nyomot hagyott a holland mentalitás. Az egyik legjobb adottsággal bíró hazai bankhálózatból 3 év leforgása alatt a legsz@rabb lett. Az eltelt évek alatt mindig veszteséggel zártak. A legutóbb 20 milliárd forintos volt a bukta és bizony ennek a felét te, meg én, meg mások fizetik ki.

- Van egy megvásárolt bank fiókhálózattal
- Van egy jó és hűséges ügyfélkör
- Van tőke a bank működésére
- Vannak új üzletágak, melyek külföldön is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket
- Van igény is jó bankra
- És adva van egy bizonyítani akaró és az állását féltő hazai szakember gárda, akiknek egy része még az MNB-ben kezdte és végigbankolta a rendszerváltást, ismeri a vállalatokat, az ottani kapcsolattartókat, napi ismeretük van a vállalatok és magánszemélyeket érintő kérdésekről

Mégis hol van a hiba ?
Ha erre tudod a választ, akkor azt is tudod, mit remélhetsz az UPC-től.

NaNe

Előzmény: CaveMaN (106)
CaveMaN Creative Commons License 2000.11.10 0 0 106
Hmm érdekes, ha pl egy cégnek valamely országban van valami szolgáltatása egyszer valamikor indult, voltak problémák, amit megoldottak, ezért lett tapasztalatuk is. Ha más helyen is indítják ugyanazt a szolgáltatást valószínűleg hasonló, vagy ugyanolyan problémákkal fognak találkozni. Ezért a szokták megosztani a tapasztalatokat egymással az emberek, hogy az új helyen a lehető legminimálisabb legyen a felmerülő gond, mert a nagyrészére felkészültek....

Vagy ez így, ebben a formában túlságosan is LOGIKUS????????

Előzmény: etwg (104)
NaNe Creative Commons License 2000.11.10 0 0 105
Úgy látszik, tényleg nem lőttem mellé, hogy a töklámpa hollandok nem értenek hozzá.
Előzmény: etwg (104)
etwg Creative Commons License 2000.11.10 0 0 104
Szia Fly,

mint mondtam eszem ágában sem volt védeni az ... uriembereket. Csak annyit tennék még hozzá, hogy ne hidd, hogy ez csak Magyarországon van igy. Én nem ott élek, hanem egy egészen fejlett kis országban, és mégis kb. 2 honapig tartott mire üzembe helyezték a Chello-t. Mert csak akkor derült ki, hogy az utcai csatlakozotol a házig (kb 7 m) valamilyen számomra fel nem foghato ok miatt 3 szor kellett kb. 10 éve megtoldani a kábelt. A csatlakozok rendszeresen beáztak, és mig a TV programokon ez alig volt láthato a chello bizony rendszeresen bedöglött. Mire a szegény emberek erre rájöttek (és kétszer felásták a frissen beültetett kertemet) addig a chello inkább nem ment, mint ment (persze a pénzt azért elkérték).

Előzmény: Törölt nick (103)
NaNe Creative Commons License 2000.11.09 0 0 102
Kedves Filburt,

Nekem még annyi lehetőségem sincs, mint neked :))
Ugyanis nálunk pont a már korábban leírt okok miatt nincs kábeles internet szolgáltatás. Elvileg az UPC szolgáltatna, gyakorlatilag tojik bele. Hogy miért, azt rajtuk kívül senki nem tudja. (Véleményem szerint azért, mert nem értenek hozzá. De ezt a részét most ne firtassuk)

Sokáig leveleztem velük, ami kicsit egyoldalúra sikeredett - értsd én elküldtem a levelet, ők meg nem válaszoltak rá, vagy ha igen, akkor kb. egy 9 éves gyerek értelmi és szakismereti szintjén.

Mégis mi a megoldás ? A DataNetet már annyit szidtam szemtől szembe és a hátuk mögött, hogy már megérdemelnek némi dicséretet is. Szóval a korábban rohamos ütemben romló internet szolgáltatásuk területén az elmúlt hónapokban látványos javulás történt. Hajlottak a jó szóra (és a kevésbé jó szóra) és végre normálisnak mondható áron jó minőségű és gyors kapcsolatot képesek biztosítani. A korlátlan díjcsomagjuk + a MATÁVnál előfizetett 'mindenkinek' kedvezmény felhasználásával számomra jól használható internet elérésem van. Mondhatom, hogy meg vagyok elégedve vele. Persze jobb volna, ha még olcsóbb lenne, de a tendencia úgy is ez (lesz)

Arról nem is beszélve, hogy ezt az előfizetési formát az országban bárhonnan használhatom, nem kell egy fixen telepített kábelvégbe kapaszkodnom. A munkám miatt nekem pld ez nem mindegy. Nem tudom, upécééknél ez hogy van.

Száz szónak is egy a vége, ha térden állva könyörögne a holland bagázs és a hazai nevelésű idomított PR-marketing-jaicsárjai , akkor sem kellene a szolgáltatásuk.

uff, hali

NaNe

Előzmény: Filburt (100)
etwg Creative Commons License 2000.11.09 0 0 101
Kedves topicosok,

az eszem agaban sincs vedeni az UPC-t (söt senki mast ezen a piacon) azonban nem artana ha egy kicsit maskeppen allnatok a dologhoz mint a piaci kofak.
Gondoljatok csak bele, hogy hogyan is müködik a kabelmodem kapcsolat, milyen halozat van (nemcsak Budapesten) es milyen emeberekre tamaszkodhat az operator - valaki meg regen mondta, hogy ez van ezt kell szeretni. Sok szempontbol a kabelmodemes technologia annyira rohamosan fejlödik, hogy meg a fejlesztök egymas között is ketsegbe vannak esve, hogy hogyan tovabb. (nemregen voltam egy CISCO konferencian, ahol legalabb 3 ellenkezö alternativa lett felvetve). Most ezt kellene applikalnia annak a narancssarga ruhas uriembernek, aki eddig a legjobb esetben megtudta merni a TV csatornak szintjet.

A masik dolog meg pont ott van, hogy sokan nem egeszen biztosak a dolgukban, igy azutan felnek valamit is mondani vagy eldönteni. Az aki naponta mast sem csinal mint PCket izgat mindenfele szoftwarekkel talan biztosabb a dolgaban, mint az a müszeresz akinek egyetlen feladata van, hogy naponta 8-10 lakast csatoljon a halozathoz. Az örül, ha a betanult rendszer szerint valahogyan müködik a dolog es valaki alairja a munkalapot. Ha az ilyen embertöl többet akarunk, akkor, gyakorlatilag a zsebeböl vesszük ki a penzt, hiszen a 8-10 lakas helyett csak 3-4 tud majd megcsinalni, ha egyaltalan.

A kabelmodemes rendszer majd egy kicsit nagyobb tavlatban lesz igazan konkurenciakepes a hagyomanyos rendszerekkel, aminek egy masik mutatoja, hogy melyik tarsasagnak lesz több elöfizetöje, tehat az emlitett modszer - 2-3 csatlakozo az ajto elött sohasem következhet be, mert a 2-aki kimaradt a jatekbol (de odahuzta a kabelt) az megbukik, es valakinek igy is ugy is meg kell fizetnie a balhet (remelem nem gondoltok arra, hogy majd az adofizetök fogjak allni a költsegeket - akar ugy, hogy munkanelküli dijakat fizetnek). Ez pl. a telefon eseteben sem allt be.
Minden vallalkozo ezen a területen egyetlen cellal dolgozik, hogy minel több elöfizetö legyen, mert akkor kap majd jobb kondiciokat a rendszerhez. Van egy bizonyos minimum is (ha igaz amit mondanak a CISCO nal, akkor 100000 elöfizetö kell, egy fokozattal jobb csatlakozashoz). (Az UPC-nek, meg a többieknek is valahol csatlakozni kell a halohoz, es ez csak akkor müködik igazan, ha elerik az un. kritikus tömeget. Ez alatt a rendszer csak müködget, es mindenkit bosszant.)
Van termeszetesen a dolognak penzügyu vetülete is, hiszen az uj vallakozoknak egy teljesen uj rendszert kell beszerezni, megismerkedni a müködessel stb. ami rengeteg penzbe kerül. Nem vagyok biztos abban, hogy az UPC-nek van eleg penze ilyen marha draga rendszerekre (amit pl. a telefontarsasag folyamatosan szerzett be az utobbi 70-80 evben, es folyamatosan ismerte meg a berendezeseket, tanitotta be az embereit). Ha az UPC a masik utat valasztotta - hogy olcso szerkezetetek szerzett be - akkor meg majd kesöbb lessz minden meregdraga, mert a szemetet majd ki fog kelleni dobni.
A kabelhalozatnak sajnos van egy nagyon privat vetülete is, megpedig, hogy nagyon serülekeny. hiszen mindenki babralhatja, olyan kabeleket csatlakoztat amilyenek talal, söt sok helyen meg a modemeket is az emberek maguk szerzik be, aminek az is lehet az eredmenye, hogy a TE szupermodemed eppen olyan dögösen dolgozik mint a szomszed piacon vett modeme.

Előzmény: Filburt (100)
Filburt Creative Commons License 2000.11.09 0 0 100
Kedves NaNe,

nem ajánlod, hogy elkötelezzem magam? Tényleg? Sajnos csak gúnyosan tudok röhögni... B-(((((

Az egész I. kerületben egy (azaz 1 db) szolgáltató működik, a UPC. El- és kikerülhetetlen. Monopólium. Undorító..... A november hatodika óta a kerületben "működő" szolgáltatásról annyit, hogy valószínűleg még nem működik, mert kedden az ÜSZ szerint még nem volt rákötve semmi a fejállomásra. B-/

Szeretném tudni, hogy hol volt akkor a Versenyhivatal, amikor eldőlt, hogy komplett kerületek, városok kábel hálózatát lehet felvásárolni kompletten?

Nem az lenne a (verseny szempontjából) tisztességes eljárás, hogy a bejárati ajtón kívül van egy Kék, egy Zöld és egy Piros csatlakozó (a Kék, Zöld és Piros cégek 1-1 kivezetése) és én a szerződések és ajánlatok áttanulmányozása után döntök valamelyik mellett? Hol van nekem most bármi választási lehetőségem azon kívül, hogy IGEN/NEM????

Hörr......

Filburt aki kicsit idegbeteg a UPC miatt

Előzmény: NaNe (97)
gorgo Creative Commons License 2000.11.08 0 0 99
A szerzodes szoveget nem lattam, viszont a gyakorlatban ugy mukodik ahogy en mondtam. A szerzodes ezen mondatabol lehet hogy te azt olvasod ki, en nem, es tudom is hogy nem igy mukodik. Majd szolj ha hallottal olyan esetrol hogy a szolgaltato megtagadta az elofizetoi szerzodest ilyen okokbol.

Ja, es egy reszlet a broadband FAQ-bol:

A szolgáltatás a fentiektol eltérő számitógéppel és operációs rendszerrel is működik, de felhasználói és telepitési támogatást jelenleg csak az emlitett konfigurációkhoz és rendszerekhez
tudunk biztosítani. Az általunk támogatott rendszerek esetében, a szolgáltatás átadási pontja a káblemodem Ethernet-hálózati csatlakozója.

Előzmény: Törölt nick (98)
NaNe Creative Commons License 2000.11.08 0 0 97
A mi kerületünkben az UPC 2 éve szétbarmolta a már majdnem működő, tesztelés alatt levő kábelhálózatunkat - az újpesti önkormányzatnak hála. Azóta az elküldött levelekre nincs válasz, az ügyfélszolgálat nem tud semmit, csak kósza hírek vannak, hogy hány éven belül lesz kábeles internet.
Vigyázzatok az UPC-vel! Én nem ajánlom, hogy bárki is elkötelezze magát egy szerződéssel.
gorgo Creative Commons License 2000.11.08 0 0 96
Az hogy csak windozzal adjak a csomagot, az tovabbra sem igaz. Annyi igaz hogy csak windozhoz jar az installalasi tamogatas, stb. Pl linux eseten te kell hogy installd a halokartyat...
Előzmény: surfking (95)
surfking Creative Commons License 2000.11.07 0 0 95
Az tényleg felháborító, hogy csak windózzal aggyák a csomagot!!!

Az ok prózai: Az UPC-ben jelentős részesedést szerzett a MiroFos... A taktikáujuk: ha az internetelőfizetők (modemes és egyéb is) 30-40% a világon erre fizet elő - ahol működik a Chello -, akkor ha esetleg nem Windózuk van, akkorrákényszerülnek a mirfosos felület megvásárlására. Ezzel itt is tettenérhető a MicroFos monopólium.

chellohate Creative Commons License 2000.11.07 0 0 94
uj fejlemeny: egesz nap tobbszori orditas es fenyegetozes Versenyhivatallal, Fogyasztovedelemmel azt eredmenyezte, hogy UFSZ kollega kioktatott, hogy bevezettek a limitet,
tehat nem szabad esz nelkul netezni.
Arra a felvetesre, hogy nem is szoltak, csak a probauzem vegen szo nelkul bevezettek egy limitet, kozolte, hogy nem baj, a jovo honaptol kezdve majd figyelek.

Erre felszolitottam, hogy legalabb a tenyleges eles uzem indulasa /tegnap/ miatt MOST inditsa el a limit figyelest, ahogy azt tisztesseges felek kozt tisztessegesen szokas.
Azt jelezte, hogy holnap meg fogja kerdezni, mit lehet tenni.

Ezt kovetoen 5 perc elteltevel erdekes modon a limit figyeles 5GB szabad kapacitast mutatott, es a forgalmi adatok 0-ra.
Tehat megis meg tudta oldani este fel tizkor is, hogy lenyomta a RESET gombot a browseren!

Sorstarsak, aki csatlakozni kivan a jogosan hoborgokhoz, jelentkezzen nalam az email cimemen.
Meg egy Versenyhivatali es Fogyasztovedelmi beadvanyhoz is lehet csatlakozni, ezen tulmenoen nyugodtan arasszatok el tiltakozasotokkal az ugyfelszolgalatot!

Adder2 Creative Commons License 2000.11.07 0 0 92
Ezt qkkancsatok meg:
http://www.terminal.hu/forum/olvas.php3?thread=32337&rovat=internet#32337
UPC suxx...
chellohate Creative Commons License 2000.11.07 0 0 91
Az lehet,hogy hirdeti, de azert nem art ovatosnak lenni. A hazunkban ketten vagyunk eddig szerzodott elofizetok, de hogy meddig...

A beetetes idoszakaban a szolgaltatas szarnyalt /ahogy kell/. A szerzodes KORLATLAN eleresrol szolt.
Senki nem is modositott semmit, a szerzodes elofizetoi peldanya ugyanakkor csak nem erkezett meg harom het alatt sem.

Tegnap hivatalosan is inditottak a szolgaltatast, de /es most figyeljetek!/ KORLATOZOTT adatforgalommal.
Magyaran az UFSZ elmondasa szerint 5 GB limit van /lasd az Index cikket is!/, amit ha tullep valaki, "buntetesbol" a savszelesseget leveszik, es a helpdesk-es kollega elmondasa alapjan ez eppen az email leszedesere lesz eleg, mivel egy 64k-s bunteto vonalra tesznek minden fizeto ugyfelet buntetesbol.
Errol ertelemszeruen szerzodesmodositast nem kuldtek.

A limit figyeles a mai napon automatikusan 5.4 GB-ra ugrott mindkettonkel /teljesen kulon elofizetok vagyunk/ es a buntetes be is jott: a modem a mostani sebesseghez kepest villam!

Az ugyfelszolgalat automatikusan leraz mindenkit, senki nem tud naluk elerni semmit, megoldas nincs.
A www.chello.hu talalhato sajtokozlemeny KORLATLAN eleresrol beszel tovabbra is.

Elmondta egy csevego kedvu ugyfelszolgalatos, hogy mas orszagban a korlatlan csomagot vasarlok megboritottak a rendszert, mert "tudja uram, ha egyszer ingyen van valami, akkor mindenki mint a bolond hasznalja, ha kell, ha nem" - mondta cinkos mosollyal az ur.

Nem tudom, a 10900 nem igazan ingyenes, arrol nem is beszelve, hogy dobalozik mindenki a 300/64 mbps sebesseg adatokkal, de gondoljatok meg, ez nem garantalt, mint ahogy berelt vonal eseten tudsz venni garantalt savszelesseget is.
Az viszont nem szerepel sehol, hogy a buntetest nem lehet sem plusz penz fizetessel megszuntetni, csak elszenvedni.
Mashol a csomag idokorlat tullepese eseten fizetsz plusz oradijat, es meg van oldva.
Itt viszont nincs mod arra, hogy az adott honapban tovabbi hasznalatra eselyt kapjal, mivel a buntetes kovetkezo honap elejen torlodik azaz indul elolrol az ora.

Mi a velemenyetek errol az erdekessegrol?

Szoval azert ovatosan ugorjatok bele a kecsegteto ajanlatba, raadasul tobb helyrol jeleztek, hogy az elszamolas enyhen szolva nehez, ok allitanak egy x adatmennyiseget, nem tudod ellenorizni, sem bizonyitani az ellenkezojet!
Visszamondani pedig nem tudod egy evig, ha nem fizetted ki a belepesi dijat es a cable modem kauciot, mert ez az elengedes feltetele.

chello hate

iloZ Creative Commons License 2000.11.07 0 0 90
Mindenutt hirdeti a Chello, hogy Hetfotol az I, II, XI, XII keruletekben indul a szolgaltatasuk. De mi van pl. a VIII. keruletben, ahol ugyancsak van UPC.
Ott mikor lesz, es melyik ceg fog internetet szolgaltatni?
Soundkey Creative Commons License 2000.10.25 0 0 89
HI!
Nálunk ( XIII.ker ) 1 ! éve ki van építve az egész házba a kábel , az utcába is a nyár elején fektették le a kábelt és egyszerűen nem tudjuk elérni (lakók), hogy induljon a UPC. A 06-40 számon már úgy látják hogy él a halózat időpontot is adtak hogy jönnek. Ez 2x megtörtént (kb 2-3 hét etetés ) mire kitalálták hogy mégse "él" ezért sajnáljak. Senki nem tud semmit és azt se hogy hova forduljunk. Nincs felőse, nincs gazdája aki ellenőrzi?? NEM ABBÓL ÉLNEK HOGY SZOLGÁLTATNAK ? Mivan ha év végére lekodólják az AM mikrot es a UPC még nem indul ? Vegyen mindenki egy szobaantennát vagy menjen az AM mikrohoz x évre ???
KOMOLYAN MONDOM EZ VICC !!! A MÉDIÁHOZ KÉNE FORDULNI !
hORK Creative Commons License 2000.10.18 0 0 88
és vajon az V-ik ker. szélén (XIII-ik felé eső) mikor lesz csillagpont/net?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!