Keresés

Részletes keresés

Wallace Creative Commons License 2000.04.02 0 0 45
Bocs, egy erdélyi fuvolázás miatt lemaradtam. Nos, a héten küldöm.
Előzmény: Lőrpet (44)
Lőrpet Creative Commons License 2000.03.31 0 0 44
Ritkásan de vagyok. A trepen meg nincs (szerencsére) interbet...
Kedves Wallace mi van az írásaiddal?
Előzmény: Wallace (43)
Wallace Creative Commons License 2000.03.21 0 0 43
Van itt még valaki?
Előzmény: Wallace (42)
Wallace Creative Commons License 2000.03.15 0 0 42
Akkor megnyugodtam.

Képzeld, az illető, aki készíti a dudámat, elcseszte a sípokat. Most kezdődhet minden az elejéről. Közben meg kipróbáltam egy másik zenei hangzást. Megszerettem a Vangelist. Elkészült a The Gates of the Hell, és rövidesen Miskolcon összehozzuk egy bandával. Adja az ég, hogy sikerüljön. Aztán a másik: Nagyon megtetszett a Napoleon boulevard. És egyenesen beleszerettem Vince Lilla hangjába. Nem tud véletlenül valaki egy címet, ahol elérhetném? Nem kell feltétlenül internetes.

Előzmény: Alatar (41)
Alatar Creative Commons License 2000.03.14 0 0 41
Dehogynem. Es meg mindig szeretjuk a skot zenet....
Wallace Creative Commons License 2000.03.14 0 0 40
Nincs már senki itt?
Wallace Creative Commons License 2000.03.10 0 0 39
Bocs, de még várni kéne. talán túl sokat ittam, de véletlenül azokat töröltem le. Most írhatok mindent újra.
Előzmény: Lőrpet (38)
Lőrpet Creative Commons License 2000.03.10 0 0 38
Várok türelmesen, az éketetkkel meg az a helyzet, hogy legjobb volna, ha csatolt file-ként küldenéd, Rich Text formátumban.
Előzmény: Wallace (32)
Wallace Creative Commons License 2000.03.09 0 0 37
még egy körkérdés:

mit szóltok az angolszász fuvolatémákhoz?
Akinek tetszik, annak a Napoleon Boulevardot nagyon ajánlom (francia és angolszász hatású popzene). Én nemrég szerettem meg őket, különösen Vince Lilla hangja miatt.

Crazy Man Creative Commons License 2000.03.07 0 0 36
Hella!

Alatar:Légyszi küldd L nekem valamelyiket, de egyenlőre csak 1-t.Mondjuk a 01.mp3-t!Köszi!
A cím:tiha@keri-tapolca.sulinet.hu

Üdv!

Crazy Man;)

Előzmény: Alatar (35)
Alatar Creative Commons License 2000.03.06 0 0 35
Aprobb problemaim voltak az internettel, es sajnos az mp3-ak is csak par napig voltak elerhetoek (remelem azert valakinek sikerult letolteni parat....)
Valoszinuleg meg egy kis ideig nem is fogom tudni kitenni oket a netre, de akit erdekel, es birja a mailboxa, annak elkuldhetem....

Wallace Creative Commons License 2000.03.06 0 0 34
A Hevia valóban érdekes. A harmadikat (a lassút) épp most tanulom fuvolán. Nem könnyű, de öröm csinálni. A többit majd a skót dudán, ha végre kész lesz.
Előzmény: Rzso (33)
Rzso Creative Commons License 2000.03.05 0 0 33
Wallace!
Engem a latin versek,írások is érdekelnek! Persze a magyarok is.
Egyébként szeretem a skót zenét, de még nincs sok felvételem. Mindent szeretek, ami különleges hangzásvilágú. A Hevia is tetszik.
Előzmény: Wallace (25)
Wallace Creative Commons License 2000.03.05 0 0 32
Bocs. Még néhány napot várni kéne rá.
Egyébként írd meg, ékezetet írhatok-e, vagy anélkül küldjem?

Előzmény: Wallace (31)
Wallace Creative Commons License 2000.03.02 0 0 31
Vettem. Küldöm őket. egylőre három novella, s három angol vers van küldhető állapotban.
Előzmény: Lőrpet (28)
Wallace Creative Commons License 2000.03.02 0 0 30
Vettem. Küldöm őket.
Előzmény: Lőrpet (28)
Crazy Man Creative Commons License 2000.03.02 0 0 29
Hella!

Alatar:Ezek az .mp3-k sehogy sem akarnak lejönni....:((

Crazy Man

Lőrpet Creative Commons License 2000.03.01 0 0 28
Üdv a skót népzene kedvelőinek! Akit érdekel budapesten néhány Szabó Ervin Könyvtárban lehet skót népzenét kölcsönözni, pl a XV. kerületben.
Ami a Heviát illeti érdekes a hangzásvilága, bár szerintem a skót népzene a zenevilágában csak mint alap jelenik meg, amit lényegesen átdolgoz, sőtt meg merem kockáztatni, hogy nem is skót alapokon ír, bár ennyire nem ismerem, csak a CD-t hallgattam, ami alapján inkább mediterrán hangulata van a számainak, bár a skótduda használata egészen eredeti. A dolog varázsát csak az rontja, hogy nem igazi skótddát használ, hanem elektronikusat.
Skót népzenei elemeket (vagy sak skótdudát) más zenészek esetében is találhatt. Pl Mike Oldfield: Voyager.
Egy érdekesség: tudtátok, hogy Angliában sokáig fegyverviselési engedély kellett a skót duda tartássához? (hogy ma is kell-e nem tudom)
Wallace engem is érdekelnének a verseid...
Wallace Creative Commons License 2000.02.29 0 0 27
Összegyűjtöm őket, s mail-en elküldöm.
Előzmény: Alatar (26)
Alatar Creative Commons License 2000.02.28 0 0 26
Csak hogy tudjatok mit toltotok le:

1. AMAZING GRACE

7. QUICKSTEPS
Scotland The Brave
Nut Brown Maiden
Jenny's Bawbee

8. 6/8 MARCHES
Midlothian Pipe Band
MacDonald's Awa'Tee The War
Muckin' o'Geordie's Byre

9. STRATHSPEYS AND REELS
Hellan's Whiskey
Hot Punch
Raven's Rock
Inverinate House

10. SLOW AND AIR MARCH
The Dark Island
Caberfiedh

Kesobb rakok helyettuk fel masokat...

A military es a sivatagi metal utan kivancsi volnek a nyul es az eszkimo metalra :o)

Wallace: nekem elkuldheted a verseidet (a latinok kivetelevel, azzal nem sokra mennek). Kosz.

Wallace Creative Commons License 2000.02.28 0 0 25
Köszönöm.
Próbáltam kazettán szerezni néhányat, persze sikertelenül. Talán legközelebb, vagy esetleg Skóciában sikerülni fog.
Angol verseim érdekelnek-e valakit? Esetleg latin, magyar írások?
Előzmény: Alatar (24)
Alatar Creative Commons License 2000.02.28 0 0 24
Par skot zenet mar feltettem a netre.

Letolthetoek (par napig):

www.pfc.sk/laci/skotok/01.mp3
www.pfc.sk/laci/skotok/07.mp3
www.pfc.sk/laci/skotok/08.mp3
www.pfc.sk/laci/skotok/09.mp3
www.pfc.sk/laci/skotok/10.mp3

Wallace Creative Commons License 2000.02.28 0 0 23
Téged akkor nagyon könnyű befolyásolni és irányítani.

De én ÉN vagyok. Szabad ember, s a magam ura.

Előzmény: ujraitt (22)
ujraitt Creative Commons License 2000.02.28 0 0 22
le bizony. en azt dijazom, hogy mekkora ereje van a divatnak. a regi uton mar nem jo haladni. a bejaratott kis vilagzenenk mar uncsiva valik.

es ekkor!!! egy ember kitalalja, hogy mostmar kelta zene kell, mert az meg nem volt soha. a tobbi meg megy utana. ok a nagy pionir uttotrok. a vilag boldogitoi!

Wallace Creative Commons License 2000.02.27 0 0 21
Na mi az? Lerohadtunk?
Wallace Creative Commons License 2000.02.24 0 0 20
Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje. Eszméletlen skót dallamokkal dolgozni, különösen egy metálosnak - mint én. Még jobban élvezem, mint az eddigi "Military-metált", melybe katonás témákat, külsőségeket kívántam becsempészni, vagy a "Sivatagi-metált", az afrikai légiós, és arab világgal.

Üdv. Wallace

Előzmény: Ugyanmár (19)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.02.23 0 0 19
Egyre érdekesebb dolgok vannak itt születőben. Talán én is betudok valamit segíteni zongora- és gitártudásommal(vagy inkább tudatlanságommal). Bár skót hangzású dalokban még nem gondolkodtam, mit lehet tudni, lehet, hogy még ott kötök ki.A Heviának láttam nemrég egy koncertjét a spanyol TV-ben.Nagyon meggyőző volt.
Előzmény: Wallace (18)
Wallace Creative Commons License 2000.02.23 0 0 18
A Heviáról három kedvencem van (a címeket most fejből nem tudom)

1. A lassú az A oldalán, ha jól emlékszem, a harmadik. Mindig ezt hallgatom, mikor a Braveheartot olvasom, vagy verseket írok.
2. A B oldalon az a szám, amelyiket a zongora kíséri. Különösen akkor kedveltem meg, mikor nemrég temettük el egy pártfogómat. Igazi gyász-hangulata van, ez akkor éppen feküdt. Azóta is a legszívesebben hallgatom.
3. A legutolsó. Kissé keményebb hangzás, nagyon fekszik.

Lesz mit róla megtanulni, ha a dudám kész lesz.

Békesség mindenkinek!

Wallace

Előzmény: Crazy Man (17)
Crazy Man Creative Commons License 2000.02.23 0 0 17
Alatar:w3.swi.hu , vagy www.extra.hu , de asszem lehet a nexus-n is, vagyis: www.nexus.hu

Egyébként megvan Hevia:tierra de nadie/no man's land c. album, grebbelve is.......
1 szakközépsuliban dolgozom mint rendszergarázda és a holnapi szalagfeltűzési zenébe becsempésztem pár számot tőle.....:DDD

Üdv:

Crazy Man;)

Wallace Creative Commons License 2000.02.23 0 0 16
"Ha van itt zenész, zenekari tag, akinek szövegíróra lenne szüksége, írjon! "

levélcímem: wiliam@freemail.hu

Minden jót!

Wallace

Előzmény: Wallace (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!