szia. Ha szeretnél cd-t, csak írd meg a címed, és küldünk egyet, utánvéttel, ha ez megfelel. Esetleg, ha Kecskeméten jársz, akkor a Nekem8 Teázóban is megveheted. Vagy ugorj ki most Németországba,Ulmba, ahol közel egy hete zenélnek, a Donaufesten! :-)Ma Lajkó után játszanak, tegnap Anima előtt léptek fel. Állítólag jó kis fesztivál, sajna, naaaaaaaaaaaaaagyon sajna, hogy én nem vagyok ott.
Egyébként tavaly előtt voltak az első Újhullám partyk, aztán az Újhullám Fesztivál, akkor én is láttam, hogy valahol rendeztek egy másik Újhullámot, de szerintem a kettő megfér egymás "mellett", főleg, hogy egészen más zenei vonalat képviselnek, tulajdonképpen összekeverhetetlenek.
Kár, hogy nem jöttél az Újhullámra, jó volt. Nézz be ide, és majd úgyis felteszem, ha lesz a következő, arra hátha el tudsz jönni.
Üdv!
Olyan néven már fut egy fezstivál hogy Újhullám, persze nem gond ha van mégegy iylesmi. Bár lassan az ilyesfajta fesztivál jobban bejön mint a buta punkfezstivál (merthogy 98 óta az Auróra zenekar is rendez egy Újhullám fesztivált csak ott már teljesen szétesett minden. A magyar árakhoz képest szvsz nagyon drága , valahol érzöüdik hogy az idelátogató németeknek van kitalálva.)
de visszatérve a Navrang-ra kár hogy csak most olvastam róla, lehet elnéztem volna a rendezvényre. a zenéket hol lehet beszerezni? mert belehallgattam pár albumba ami a navrang.hu-n van és érdeklöség szinten....
Az eddigi "újhullám" rendezvények sikereire és a gazdag, színvonalas programra alapozva úgy gondoljuk, hogy a május 22-i "Újhullám Underground zenei est" is nagy érdeklődésre fog számot tartani. A tervezett fellépők inkább azoknak fognak szórakozást nyújtani, akik széles látókörű, az új irányzatokra, gondolatokra nyitott emberek és ilyen emberek társaságában szeretnék eltölteni idejüket. A program alternatívát nyújt azon -nemcsak- fiatalok számára, akiket a kommersz "diszkókultura" nem elégít ki sem szellemileg, sem kulturálisan, de szeretnének szórakozni. Várhatóan mindenki, aki kilátogat úgy fogja érezni, hogy valahonnan mindenkit ismer, még akkor is, ha soha sem találkoztak azelőtt. A tábortűz és a technokrata videoanimációk látványa, valamint az ősi hangszerek és a modern hangzás elegye különös világba repíti a résztvevőt. Egy olyan dolgot terveztünk amely zenei változatossága és non-profit természete miatt az egész országban is ritkaság.
belépés: ingyenes, adakozni lehet....
Háromember: A három kiváló zenész, Ulrich Gábor(ütőhangszerek), Csekő Sándor (gitár), Majoros Gyula(fúvósok) fellépése ritkaság, hiszen így, hárman együtt nem gyakran lépnek fel. Hangzásviláguk kissé meditatív, lebegős, keleties, de játszanak pergősebb zenét is.
Global Patriot: A fiatal, kecskeméti, budapesti zenészekből álló zenekar autentikus arab, török ritmusvilágot varázsol a színpadra, kiegészítve a nem domináns elektronikus hangzással. Számos fellépésük van országszerte és Németországba is rendszeres visszatérők.
EARL: Ő a modernebb zenei irányzatokban világában nyújt felejthetetlen zenei élményt a hallgatóságának. Zenéjét, ha valamihez hasonlítani kellene, akkor az talán valahol félúton Moby és a Neo között lévő mezsgye lenne. Sokéves klasszikus zenei tanulmányai nagy hatással vannak zenéjére, melyben a kifinomult hangzásé a főszerep. Koncertje megmozgatja a lábakat, igazán jól táncolható zenét fog játszani.
Navrang: A Navrang zenéjét talán az angol ambient world-music kifejezéssel lehetne legjobban leírni, de zenéjük túl széles skálán mozog ahhoz, hogy egyetlen kifejezést lehessen rá talalni. A modern zenei alapokat felvonultató, de a legősibb hangszereken szólót játszó zenészek Magyarország legtöbb nagyvárosában felléptek már, de emellett játszottak már nagy, neves külföldi fesztiválokon is. Kecskeméten szerencsére már nem kell őket bemutatni az undergroundot kedvelő hallgatóságnak. Ezen a koncerten kiegészülnek Szemlér Ákos tablajátékossal.
Uuzgin Üüver: Az 1992 óta játszó zenekar a népies, ősi hangszer és dallamvilágot a modern hangzással vegyíti. A Bahia Records gondozásában eddig 4 albumuk jelent meg. Mostani koncertjük egyben lemezbemutató is, hiszen legutóbbi nagylemezük, a Vörös Rébék nem régen jelent meg. Állandó vendégei a nagy hazai fesztiváloknak és külföldön is sokat koncerteznek. Fellépéseiken mindig "teltház" van. A koncertek között Szilvási Ferenc játszik, mindig megteremtve a hangulatot a következő fellépőhöz. A koncertek után HEGE tekeri a bakelitet. Lemezeirol jazz, latinos, tancos dolgok fognak szolni
Na kérem.. mi is megyünk minden fesztre csak sok emléket ott a helyszinen eliszunk.. meg metál a magnó.. kakaó vörös borral. éjjelnappal nonstop üvöltö metál. debrecenröl miért nem beszél senki, bár az olyan nyaralós fezstivál csak mi szoktunk ébren lenni nonstopp.... metál lesz 2004-ben is..
aki budapesten marad, szombat este ilyet nyomhat:
aranyhal fesztivál 3., kopaszi-gát, a west balkán mellett, dunapart, szabadtér
fish! (23 óra), carpetbagger meg egy rakás zenekar este nyolctól.
pénteken fish! a bomba színpadon 18.15-kor, tokaj
zed! valahogy nem jött össze, csütörtöki napon voltunk, elkeserítően kevés ember, a nagyszínpados programokat (akkor még rendes hangerővel) köbö kétszáz ember nézte...remélem,
hegyalja jobb lesz.
iszonyat nagyot csalódtam a zedben. Mezőtúr ezerszer hangulatosabb volt. ember ide alig talált, aki meg igen, azt ugye minek szórakoztassuk, úgyis befizette a belépőt... az az utolsó nap valami eszméletlen volt a koncertátszervezésekkel...
Hétvégén ki hol volt?
A zed első két napja jó volt (so-so) a második kettö pedig ultragáz, ugyanis visszamondták a decibelek miatt az éjfél utáni programokat.
A nulladik és első napról nem tudok nyilatkozni, mert csak pénteken mentem le. A haverom beszámolóját bekopizom:
"0. nap (szerda): űberfasza volt. 7-re értünk oda, sok helyi és szlovák fiatal (sok csaj). fasza zúzós zene (az egyik szám szövege nagyon
megfogott minket, nem akarom leírni megpróbálom megszerezni mp3-ban).
1. nap (csütörtök): a rock ünnepe. volt egy csomó kivénhedt zenész, de a fiatal picsák imádták őket, családias hangulat, kellemes légkör, jó
kiszolgálás"
Pénteken indultunk a Nyugatiból vonattal. Ne menjetek Esztergomba vonattal. 2 óráig szaunáztunk a kispirosban, a sör már az első tíz percben ihatatlan lett. A városban fél óra gyalog a fesztivál helyszín, csak jó kondícióban lévőknek ajánlott a gyaloglás. A helyi buszjárat indulása nem determinisztikus. 0 sorbanállás, 0 átvizsgálás, a Zöld Pardonba nehezebb bejutni.
A kiszolgálás tényleg jó volt, sör 200, üveges bor 100/dl meg folyó azt hiszem, 50/dl. Az Unicum 250 volt. Kolbászka, sülkrumpli, uborka, lángos. Tömeg nem volt, de mi egy félreeső kis sörsátorban ittunk. Nem is sokat láttunk a koncertekből. Egyedül a Másfélre buliztam egy jót. Sátorhely volt bőven, de az árnyékos sátorhelyből már kevesebb. Viszonylag elég, viszonylag jó állapotú Toitoi klotyó + s szomszéd sportcsarnokban igazi klotyó + zuhanyzó (állítólag). Strand is van a városban, kevés medencével, szigorú úszómesterrel, zuhannyal, stb. Érdemes átmenni Szlovákiába, 10 perc gyalog. Sör. Forinttal is lehet fizetni, általában tudnak magyarul. Útlevél azért kell.
Késő éjjel a buli általában tuc-tucra fordult ahogy ezt már megszokhattuk. Reggelig nyomták a disszonáns és elbaszott ritmusú zenéjüket. (Van olyan technó amit meghallgatok, de ez egy rakás szar volt.) 5 tájban rendes felüdülés volt amikor abbahagyták.
Az alapfesztiválbandák hozták a szokásos formájukat (gondolom, mi csak ittunk). Egyedül a Ladánybene produkált egy félórás hangolást, amiért megkapta a füttyöt. Amúgy volt zúzás meg minden rendesen, ahogy kell, de azért akadt hely mindenkinek kibontakozni. Szerdán amatőr és egyéb bandák is zúztak, egyébként az alap fesztivál setup volt, Kispállal, HS7-tel, Csapdával, néhány hiányzóval.
Vasárnap senki sem zavart el minket. Tíz körül cuccoltunk és jöttünk el. Akkor már a szekuricsik régen otthon voltak. Egyébként azok is elég normálisak, emberiek voltak. Végeredményben jó móka, jó mulatság volt. Ajánlom a viszonylag családias légkört kedvelőknek.
Gondoltam ideje felhozni egy fesztiválos topikot. Egy másik topikban, -amit szoktam olvasgatni- kialakult egy nagyon jó szokás. Az emberek leírják az élményeiket, benyomásaikat az aktuális hétvégi rendezvényről (az túrázással kapcsolatos). A beszámolók támpontot adhatnak, hogy jövőre érdemes lesz-e kipróbálni, összehasonlítási alapnak is jó stb. Ha akad időm, mindjárt jövök egy kis Fesztergom beszámolóval.
Ebben az évben is lesz N I G H T B R E E D fesztivál, Országos Dark-Goth-Black találkozó.
2001. július 20-21.
Árnyak
Autumn
Black Leaves
Dark Clouds
De Facto
Dying Wish
Garden of Eden
Gire
Grimegod (Ro.)
Holt Költők Társasága
Land of Charon
Nevergreen
Relikvia
The Art of Dethronement
Vale of Tears
Without Face
További info hamarosan a www.negativeart.hu oldalon es a 30/2417209-es telefonszamon.
Holnaptól XXI. Kaláka Folkfesztivál a Dósgyőri várromban!!
Ott a helye(m) mindenkinek!
SATURNEMBRYO (38): gyere el Diősgyőrbe a kalákára, vagy a múlt héten volt a Dixieland Feszt. Hidd el, ezek nem suxx meg igénytelenek... (már a helyszín is külön szót érdemel!)
szigoru ez a HARMADIK KERULETI ONKORMANYZAT. A ZAJSZENNYEZES A VESSZOPARIPAJUK, A SZIGETTEL IS MINDIG kitolnak. LEGSZIVESEBBEN A FULUKBE orditanek. KIIIINEEEEEEK VAN ARCA ILYENHEZ? ILYEN ALAPON A TERMESZETVEDOK BETILTHATNAK AZ ANYAK NAPJAT MEG A KARACSONYT.
En kimegyek, megnezem mit TILTANAK BE ezek aZ EMBEREK.
(kicsereltem a szalonkeptelen szavakat)
-----Original Message-----
Sent: Wednesday, June 21, 2000 2:13 PM
To: Multiple recipients of list
Subject: RE: Banan
a banan.mentha.hu-rol:
A Tarlós István vezette III. kerületi Önkormányzat Építési Osztálya a
tegnapi napon (2000. 06. 20.) értesített bennünket arról, hogy: -a kerület
Jegyzoje betiltotta a Banán Klub este 10 óra utáni nyitva tartását, -ennek
megfeleloen nem engedélyezik a Zene Ünnepének esti, csillaghegyi programjait
sem. Egyben tájékoztattak bennünket arról, hogy a napközbeni programok
esetében is folyamatosan figyelemmel fogják kísérni a zajszennyezést
(méromuszerrel), és amennyiben úgy találják, hogy az túllépi a megengedett
szintet, bírságolni fognak, illetve a rendezvény azonnali berekesztését
kezdeményezik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Banán Klub nem képes
megtartani a 2000. esztendoben meghirdetett Zene Ünnepe rendezvényeit
Csillaghegyen. Kérünk benneteket, hogy ezt a hírt osszátok meg minél több
barátotokkal, hogy akik kijöttek volna koncertjeinkre, ne tegyék. Sajnáljuk!
Most akkor semmi sem lesz?
G
> -----Original Message-----
> Sent: Wednesday, June 21, 2000 2:01 PM
> To: Multiple recipients of list
> Subject: RE: Banan
>
>
> kertben:
> 17:00 Kimnowak
> 18:30 HBB lemezbemutato
> 20:00 Satobbi
>
> teremben:
> 20:30 Kada
> 21:30 Vadsanzon
> 22:30 Ef Zambo Happy Dead Band
>
> Ezenkivul szineloadasok, kirakodovasar, ...
>
> banan.mentha.hu
>
Ma van a zene napja. Budapesten (is) lesz sok helyen program. Tud valaki valamit a Csillaghegyi musorrol (vagy a Banan klub musorrol)? Mi lesz? Puf, ilyesmi?
V
Hali!
Koszi a cimet(megjott emilben is:)
Ha a keddet es a szerdat megcserelnek,
mar szerdan mennek.Igy asszem csak a
csutortok marad:(
Raadasul Pecsi Sorgyar a szponzor,igy
Szalon lesz:(
Bar,mult evben hiaba volt a Borsodi,megis
olyan ocsmany volt a sor,hogy konyvet
lehetett volna rola irni:)