Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Joe 155 Creative Commons License 2000.02.11 0 0 10
Sziasztok.
Az én véleményem az, hogy amelyik autót el akarják lopni azt el is lopják. Csak reménykedhetünk, hogy nem a mi autonkat nézték ki a tolvajok.
Az én kocsimban egy rejtett mikrokapcsoló van a gyári immo mellett, amig azt meg nem taláják addig csak trélerrel lehet elvinni. Elég visszatartó erő lehet még a rendszám belegravírozása az összes üvegbe, hiszen az újraértékesítés elött akkor ki kéne cserélni az összeset az meg ugye pár százezer Ft. Ha mondjuk alkatrésznek lopják akkor ez sem tartja vissza a tolvajt. Az összes kormányra, pedálra, sebváltóra szerelhető gyagya csak a kezdő ügyetlen tolvajt riasztja el.
A műholdas nyomkövető jó dolog, de csak addig amig zárt fémkonténerbe nem kerül a kocsink, az ugyanis leárnyékolja. A tolvajok egyre inkább ráállnak erre a módzerre, nem kell hozzá más csak egy dobozos teherautó.
Hát ennyi!
Üdv.
fargo Creative Commons License 2000.02.11 0 0 9
Harvester:

Az Immo. H. féle cuccot valahol Zuglóban szerelik, a pontos cím nem jut eszembe, de ha a tudakozóban megkérdezed a számukat, ott megmondják. Ha jól emlékszem, az irodájuk a II. kerület Garas utcában van. Elôre be kell jelentkezni, pár napra múlva viheted is a kocsit, fél nap alatt kész.

Legutóbb kb 50k forintba került, de van többfajta is, 3 meg 4 pontos. Szerintem mindenképpen megéri.

A pirotechnikás cucc az jó, csak én félteném az autómat tôle. Hallottam olyasmit, hogy valaki szerelt a kocsijába két hidraulika hengert meg egy szivattyút, amit a riasztó indított. A két henger alul kinyomódott, és vagy 20 centire megemelte a kocsi hátulját, úgy hogy nem lehetett vontatni. Sajna túl nagy buhera.

nagytiv:
Az nyilvánvaló, hogy a műholdas követô rendszer a király, de ezt 20 milliónál olcsóbb kocsiba rakatni szerintem nem éri meg, nagyon drága a beszerzése és az üzemeltetési költségei is. Akkor inkább egy jó CASCO. 20 milliós kocsiba viszont majdhogynem kötelezô...

A CASCO-ról van egy sztorim, az egyik haverom úgy kötött olcsó CASCO-t, hogy elkezdte bizonygatni a biztosítóban, hogy ha nem kötik meg neki vidéki tarifával, akkor bizony átjelenti a lakhelyét a nagyszüleihez Gutorföldére, (kis falu Zalában), és akkor mindenképpen meg kell hogy kössék neki. Végül is megkapta amit akart :-)

Előzmény: Harvester (7)
nagytiv Creative Commons License 2000.02.10 0 0 8
Én a műholdas járművédelmi rendszert ajánlom!
Harvester Creative Commons License 2000.02.10 0 0 7
Hol lehet ezt az Immobiliser Hungáriás szerkezetet szereltetni és mennyibe kerül?

A Tréler ellen mit szólsz egy kis pirotechnikához, ami mozdítás esetén belő néhány pöcköt a kocsid alatt a betonba? :) Vagy egy üzemzavar esetén 150-nél az autópályán....

hali
Harvester

Előzmény: fargo (4)
pampalini Creative Commons License 2000.02.10 0 0 6
Halihoo!

Az egyik kolegámnak nagyon trückös sebváltózárja van. Ha egyszer beszerelik utána elég nehéz kivakarni, legalábbis az utastér felöl. Ha megpróbálod megfúrni akkor a fúró rövid időn belül eltörik. Egyszóval kulcs nélkül elég nehéz elvinni. Nekem csak egy egyszerü riogató van benne, bár ki akarna ellopni egy 16 éves skodát... (jobb félni, mint megijedni)

Most csak ennyi...

spet Creative Commons License 2000.02.10 0 0 5
Sziasztok,

Engem az érdekelne, hogy hol érdemes CASCO-t kötni.

Köszi.

fargo Creative Commons License 2000.02.09 0 0 4
Gyári ugrókódos immo + ugrókódos, indításgátló-funkciós riasztó + reteszelt ajtó + Immobiliser Hungária féle (AZ igazi) immo + Casco. Nem mintha a Volvokat lopnák, eddig nem volt semmi ilyesfajta tapasztalatom. (kopp-kopp-kopp.)

A MaCS által is említett immoboliser tényleg nagyon jó, egy régebbi kocsimat megpróbálták elvinni, de beletört a foguk. Kevesen tudják, de erre a kütyüre a Lloyd's a CASCO-dat kötô biztosítóval viszontbiztosítást köt. (Vagy mi.) Szóval a lényeg az, hogy ha elkötik a kocsidat, akkor a Lloyd's térít. Tréler elen persze nem véd. De az ellen semmi sem.

MaCS Creative Commons License 2000.02.09 0 0 3
Halihó!

CASCO+gyári ugrókódos gyújtásblokkoló+riasztó+AutoLok kormányzár (nagysárga palacsintasütő).

Az igazi Immobilizer különben nagyon jó. Amíg az egyik kocsinkat a gyári gyújtásblokkóval pillanatok alatt elkötötték, az Immobilizer féle immobilizerrel nem boldogultak. Szétcincálták a teljes elektronikát, de a kocsi maradt.

Állítólag a sebváltóba szerelhető stift is elég hatásos.

Üdv: MaCS

PTZ Creative Commons License 2000.02.09 0 0 2
Fel van matricázva. Jó feltünően. Mire csak azt leszedik, kábé másfél óra, ha nem szedik le, akkor egy csomó ember tudja majd merre kell keresni. Nem kockáztatnak, ha van egy ugyanolyan matricamentes, elviszik inkább azt.
avantage Creative Commons License 2000.02.09 0 0 1
Én sehogy. Zárom az ajtót és kész. Casco csak drága kocsikhoz éri meg.
>Amit el akarnak lopni, azt előbb-utóbb el is lopják.
Ez bizony igaz, de meggyőzheted a toljavokat, hogy ne akarják ellopni.
tacika Creative Commons License 2000.02.09 0 0 0
Én CSACO-val védem az autómat. Tanuld meg, hogy amit el akarnak lopni azt előbb-utóbb el is lopják. A tolvaj bácsi akarata ellen, minden védelem 0-t ér.
Kakimuki Creative Commons License 2000.02.09 0 0 topiknyitó
Sziasztok

A topic pontos címe :
Ti hogyan véditek az autótokat lopás ellen ?
(csak nem fért ki ...)

Véleményeket és tapasztalatokat szeretnék kérni a fenti témában.
Mennyire védett az autóm, ha van benne egy gyári immobiliser, illetve a márkakereskedő által ajándékozott riasztó (valószínűleg valami olcsó gagyerák :-(( )

Milyen mechanikus védelmet ajánlanátok ?
Váltózár, pedálzár, stb ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!