Azt olvasom a neten, hogy az osztrák és szlovén határhoz közeli helyekről érdemes a hétvégi nagybevásárlást a határ túloldalán megejteni. Tényleg érdemes Sopronból kimenni Ausztriába élelmiszerért is?
pár éve voltam sopronban, és idén nyáron szeretnék viszamenni. a célom régi épületek fotózása. a múltkori alkalommal láttam egy épületet, azonban sehol sem találok róla információt. egyfajta egyházi, zene konzervatórium/zeneakadémia lehetett, vagyis valami ilyesmi rémlik. íme 1-2 kép róla:
Kedves Bukim! Köszönöm az infót, érdekes amit az internetről mondasz, valóban kicsit aggasztó. A többi viszont jól hangzik. Jártam már a területen és nekem nagyon tetszett. Szerinted ki intézi az infrastruktúra kiépülését a beruházó vagy egyénileg a lakók? Beszéljünk, itt a címem paul.traveller@yahoo.co.nz
Ha valaki azért tud többet Harkáról, valami jó kis benfentes infót az segítsen. Köszi.
Ijnye Pali, ez aztán a bátor döntés, és én még azt hittem én vagyok vagány:) Az én családom Budáról költözik és pont Harkára. Az említett lakóparkba vettünk telket. A környzet csodás és Sopron is csak kb 3-4 km. Mindenre figyeltünk a vásárláskor, megvannak-e a közművek, víz, villany, csatorna, aztán el is kerülte a figyelmünket egy 21. században már annyira alapnak számító dolog, hogy arra nem is figyeltünk: nincs vezetékes telefon az utcában ergo a net is csak mobil lehet ami nekem spec elég gáz mert a neten dolgozom. Mellesleg sztem ma már minden családban, illetve háztartásban alap dolog ez már. Reményeink szerint ahogy épül ki a terület úgy majd a TCOM kis felismeri a piacot aztán kiépíti a hálózatot. Ha dobsz egy privát elérhetőséget szivesen írok többet Harkáról (legalább is amit eddig tudunk, tapasztaltunk). Amúgy én három csodás év és biztos egzisztencia után költöztem haza Floridából. Megértelek:)
Köszi a kérdést:) Hidd el nekem, bármennyire is jó lehet (vagy anyagilag gondtalan) az életed, itthon a legjobb! Vagy ahogy a borász mondja "Mindenütt jó , de legjobb Sopron! " :)
Kedves Soproniak! Uj Zelandrol telepulok haza a csaladommal es mindig a legszeb varosnak tartottam, Sopront ezert esett ra a valasztas. hazat akarunkepiteni de nem nagyon talalunk megfelelo meretu telket ami azert kozel van dolgokhoz, mint posta, bolt, egyebek. Talaltunk egy Alpesi Lakopark nevu uj kozosseget Harkan. Nagyon szep a kornyezet es most epul ki ott arra fele minden. Mi a velemenyetek rola? Irtam marí emailt a fejlesztonek, de sajnos nem nagyon nezhetik a fiokjukat mert meg mindig nem valaszolt, viszont voltam ott kinnt es nagyon zajlik az elet, epitkeznek, epulnek. Koszonom elore is ha megosztjatok a velemenyeteket. Udv, Pali
Mi pünkösdkor megyünk ketten a feleségemmel a Fertő tóhoz egy pár napra! Még sosem jártunk arra, légyszi segítsetek már, hogy mit lenne érdemes megnézünk, illetve hová lenne érdemes elkirándulnunk!
Bécsben az egyik barátom visszaadja a lakását, és keres egy lomtalanítót. Ismertem egy srácot Sopronból, de elhagytam a tel.számát. Tud valaki segíteni? Jövö hét csütörtökig ki kéne pakolni a lakást, különben kidob mindent a szemétbe.
Amikor a Lövér fürdőben dolgoztam,jöttek az iskolai gyermekcsoportok úszásoktatásra. Mi dolgozók egyhangúlag a Fenyő térieket ítéltük a legfegyelmezettebbeknek és legtisztábbanak.(Értsd:semmi koszt,papírszemetet,almacsutkát,stb. nem hagytak maguk után).Az oktatás után csöndben várakoztak a hallban az autóbuszukra,ellentétben más iskolák csoportjaival.
Nem vagyunk soproniak, de rövidesen leszünk. Segítségeteket kérnénk. 6,5 éves kislányunknak keresünk óvodát , szeptembertől iskolát. Előny lenne az erős német nyelv oktatás. Minden érdekel. Például nagyon kevés információm van a Bánfalvi óvodáról és a Fenyőtéri Német Nemzetiségi Iskoláról.
Néhány hónapja voltam Sopronban, és a Belvárosban, a Fő térhez közel az egyik utcában jártunk egy kis ékszer-régiség boltban. (Térképen visszanézve, szerintem vagy az Új utca, vagy a Szent György utca lehetett) Az utcára nézett a kirakata, a bejárat az udvarból nyílt, és volt egy másik üzlethelyisége is, ahonan átjöttek kinyitni a boltot. Kérem, hogyha esetleg valaki ebből felismerné, hogy melyik boltról van szó, írjon egy címet vagy egy telefonszámot az üzlethez! (A neten hiába kerestem, nem sikerült ráakadni...)