Keresés

Részletes keresés

krnemarika Creative Commons License 2016.06.15 0 0 6700

Szerintem egyszerűbb, ha Te írsz nekik egy emailt, hiszen mostanában nem jártak itt. A nick névre kattintva valószínű, sikerül.

Előzmény: Ronimmm (6699)
Ronimmm Creative Commons License 2016.06.15 0 0 6699

Ha tudsz segíteni Aka Shiso beszerzés ügyben, kérlek írj erre a címre:

 

info@japan-nyelvtanfolyam.hu

 

Üdv.

 

Nimród

Előzmény: Frint (3208)
Ronimmm Creative Commons License 2016.06.15 0 0 6698

Kedves Frint!

 

Nagyon kéne nekem Aka Shiso.Nem tudsz segíteni ezügyben?

 

Üdv:

 

Nimród

Előzmény: Frint (3208)
Ronimmm Creative Commons License 2016.06.15 0 0 6697

Ja, most látom, hogy ez 2004-es bejegyzés? akkor nem sok esélyem van hogy válaszolsz :(

 

Mindenesetre az e-mailcímem:

 

info@japan-nyelvtanfolyam.hu

 

várjuk válaszod bizakodva.

 

 

Nimród

Előzmény: KILGORE TROUT (3210)
Ronimmm Creative Commons License 2016.06.15 0 0 6696

Kedves Kilgore!

 

Röviden egy szóban: HELP !

Japán feleségem van, és Aka Shiso-t keresek régóta, japánból szereztünk magvakat, ki is bújtak, de sajnos zöld színüek, azaz Ao Shiso-t küldtek :( Rendeltem internetrők Kínai Bazsalikomot 10 tövet, ami lila színü, de sajnos ezek nem Shiso-k :(

Te vagy az utolsó reményünk:) Tudsz segíteni Shiso beszerzésben?

Nagyon várjuk válaszod,

 

Üdv:

 

Nimród és Chiharu :)

Előzmény: KILGORE TROUT (3210)
Mohar Creative Commons License 2016.06.06 0 0 6695

Kedves Fórumtársak!

 

Olyan fűszernövényeket ismertek, amelyek teljes árnyékban is remekül elboldogulnak? Nekem eddig a petrezselyem jutott eszembe (de csak remélem, nem tudom), illetve a lestyán terebélyesedik évek óta egy diófám alatt, s a szakirodalommal ellentétben nem vettem észre, hogy csorbát szenvedett volna az aromája (persze, azt is csak sejtem, hogy ezt főként a benne lévő illóolaj hordozza, ami állítólag lecsökken, ha a növényt nem érik rendesen a napsugarak).

FantasyLandia Creative Commons License 2016.04.11 0 0 6693

Ezt a kérdést inkább az http://www.agroinform.com/forum oldalon tedd fel, ott kimondottan mezőgazdasággal és zöldség- növénytermesztéssel kapcsolatos kérdéseket és hasznos tanácsokat találsz... 

Előzmény: Törölt nick (6690)
homerx Creative Commons License 2016.02.20 0 0 6692

valaki tudna segiteni, hogy mi lelhette a baberomat? sokaig nagyon jo allapotban volt, aztan kerult melle egy talan avokado, es azota ilyet produkal.

 

Night01 Creative Commons License 2015.12.15 0 0 6691

Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok ,ezért elnézést ha ostoba a kérdés.Vetiver fűfélét nem lehet valahol kapni?Legjobb lenne cserepes és én szeretném gondozni

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.10 0 0 6690

Sziasztok!

 

Enyhén csípős őrölt paprikát kínálunk. Otthoni fóliasátorban termett, kiváló minőségű, őstermelőtől. 1 kg 3.400 Ft de kérhető bármilyen kiszerelésben. 

 

Privát is adunk el belőle, de lenne egy másik kérdésem:

 

Van tanácsotok, hogyan kerülhetünk be éttermekhez mint beszállító? Az őstermelői igazolványon kívül laborvizsgálat is szükséges?

 

Silvan Creative Commons License 2015.09.18 0 0 6689

A babért én évek óta kb.10 fok körüli, világos helyiségben havi egyszeri locsolással teleltetem át évek óta, sikerrel.

Előzmény: ZsuR (6685)
homerx Creative Commons License 2015.09.18 0 0 6688

a rozmaring es a baber engem is erdekelne. van egy szep kis rozmaringom, amit itthon vettem, es hoztam egy nagyon szepen karbantartott cserepest horvatorszagi kerteszetbol. szep, eros, fas szara van tobb elagazassal, kicsit bonsaira hajaz. es nemreg vettem egy babert is.

Előzmény: ZsuR (6685)
wrc92 Creative Commons License 2015.09.17 0 0 6687

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Utána olvastam, és tényleg illik rá a leírás.

Előzmény: unartis: (6684)
eeddie Creative Commons License 2015.09.17 0 0 6686

Már korábban ki kellett volna ültetni, hogy jól begyökeresedjen, ha ki akarod próbálni. Ami nekem eddig volt, az egynyári, ha hagytam elszórni a magját, az őszi esők hatására kihajtott, áttelelt. Most van egy másik fajtám is, ez szeldeltebb levelű, erről majd kiderül. 

Előzmény: Fiatal88 (6682)
ZsuR Creative Commons License 2015.09.16 0 0 6685

Szervusztok - segitsegre, tanacsra lenne szuksegem. Hogyan teleltessem at a rozmaringot, babert? Eddig egyszer sikerult - enyhe volt a tel, nem vittem sehova, kinnt maradt.

Probaltam garazsban - heti locsolassal - elszaradt...

PRobaltam a hazban - elszaradt... pedig locsoltam...

unartis: Creative Commons License 2015.09.12 0 0 6684

Szia!

 

Ez a citrom illatú muskátlira hasonlít! Nagyon kellemes illatú a levele, ha megdörzsölöd.

 

leírást itt találsz:

 

http://www.botanikaland.hu/pelargonium-crispum/citromillatu-muskatli/

 

kép forrása: a linkelt oldal

Előzmény: wrc92 (6681)
TomGreg81 Creative Commons License 2015.09.08 0 0 6683

Sziasztok,

 

olyan kérdésem lenne, hogy 3000m2-es földterületen szernék valamilyen fűszernövényt termeszteni (levendula oreganó....) ami napfényes kedvezően öntözhető talajban jól elvan és gazdaságosan termelhető/eladható?

Fiatal88 Creative Commons License 2015.09.02 0 0 6682

Sziasztok!Meg tudjátok mondani, hogy a rukkola télálló, illetve miután levágom a leveleit a cserepesnek és kiültetem jövőre kifog hajtani?

wrc92 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 6681

Sziasztok!

 

Görögországi nyaralásom során kaptam erről a fűszernövényről hajtást egy kedves görög asszonytól, de sajnos nem tudott annyira angolul, hogy megkérdezzem mi ez. Csak annyit értettem, hogy jó lekvárokhoz ez a növény. Tudja valaki, hogy mi ez? Most próbálok egyet vízben gyökereztetni. 

 

taormina001 Creative Commons License 2015.07.18 0 0 6680

Köszönöm!

Előzmény: krnemarika (6679)
krnemarika Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6679

Hasonlóan készítem, mint a bodzát, vagy akácvirágot.

2 liter vizet felforralok 2 kg cukorral. Kicsit hűlni hagyom, majd ráöntöm a levelekre (virágokra). Belekarikázok 2 citromot, 2 dkg citromsavval jól elkeverem, és hűvösebb helyen állni hagyom 1-2 napig. Közben néha megkeverem. Leszűröm, újra forralom, s forrón teszem üvegekbe, s mehet a száraz dunsztba.

 

Előzmény: taormina001 (6671)
krnemarika Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6678

Igen, a fodormenta teára írtam azt, hogy emésztést segítő elsősorban. Ízében kicsit más, de finom. Próbáld ki egy kis ágacskával. Általában vegyesen készítem.

Előzmény: taormina001 (6670)
beetee Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6677

Meg lehet tartani, ha tetszik, ha van rá helyed, van energiád, stb...

De ha intenzív tárkony-ízű fűszert szeretnél, ami kéznél van tavasztól őszig, és leszárítható a köztes időre, akkor azt javaslom cseréld le olyanra (vételkor ellenőrzött aromájú) franciára, ami erre való.

 

Lehet az orosszal is élni, használni, de nagyságrendekkel másabb a francia. A tapasztalatom ez.

Előzmény: taormina001 (6676)
taormina001 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6676

Nekem nagyon nehezen indult be, de 80 cm még most sincs. Rengeteg szára van, sokat kiirtottam már. Apró sárga virága van. Tehát, ha nem francia, akkor kuka? (Pardon; komposzt?)

Előzmény: beetee (6675)
beetee Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6675

Gugli.

 

Vagy: a francia tárkony steril, nem hoz csíraképes magot, nem olyan erőteljes növésű (nálam a francia olyan 80 cm, az orosz 120 fölé is ment).

De leginkább: menj ki egy piacra, ahol van fűszernövényes, vagy kertészetbe. Ahol megesküdnek, vagy fel van címkézve a növény francia tárkonyként, arról szakíts le egy levelet, és dörzsöld el, szagold meg.

Na az a francia tárkony.

 

Én Veresen a piacon 150 ft-ért vettem egy tövet tavaly. idén már 4 szára van.

Ja, és egy alja nélküli diszperzites vödröt süllyesztettem köré. Így nem tud remélhetőleg meglógni, és nem kell majd irtanom a felesleget.

Előzmény: taormina001 (6674)
taormina001 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6674

És honnan tudom megállapítani, hogy nekem melyik fajta tárkony van?

Ha a "rossz" fajta, inkább irtsam ki; szárítva se lesz jobb?

Rémesen szapora; föld alatti gyöktörzzsel szaporodik, mint a menta.

Előzmény: beetee (6673)
beetee Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6673

Ha tárkony, akkor valószínű, hogy az orosznak mondott fajta. Annak nem sok, rosszabb helyen, csapadékosabb időben meg egyáltalán nincs, vagy "fű" íze van. Szárítani sem nagyon érdemes.

 

Én is próbálkoztam egy ideig vele. Aztán inkább lecseréltem francia tárkonyra. Ég és föld a kettő aromája. Pedig a növényt könnyű összekeverni.

 

Lestyánt és oreganót érdemes leszárítani télire. Ugye a lestyán másik neve a magginövény, mert a vegeta egyik húzófűszere. Levesekbe tök jó. Azt egyszerűen csokorba összecsomózva és felakasztva hagyom árnyékos, meleg helyen leszáradni.

Az oregánót egy hálóra kiterítve szintén árnyékos meleg helyen zörgősre szárítva és utána lemorzsolva, esetleg kiszitálva befőttes üvegbe lehet eltenni.

Előzmény: taormina001 (6672)
taormina001 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6672

Más: ipari mennyiségü tárkony szaporodott el nálam, ha ugyan ez csakugyan tárkony. De nyersen semmijen aromája nincs. Learassam és szárítsam, attól jobb lesz?

És a lestyánnal és oreganoval mi a teendö? Learatni szárítani, vagy inkább frissen fogyasztani? De késöbb azok is elörexenek.

taormina001 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6671

Receptet tudsz adni? Köszönöm!

Előzmény: krnemarika (6669)
taormina001 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 6670

Fodormentából lehet ugyanúgy teát készíteni, mint a borsosból? Vagy nagyon más ízü?

Előzmény: krnemarika (6669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!