Tudom hogy már volt ilyen című topic, de valahogy leállt.
Szeretnek pár, a Modern Üzleti Tudományok Fôiskolában tanuló, vagy ott végzett diák újabb véleményét olvasni, esetleg olyanokkal megismerkedni akik tudnak néhány jó tanáccsal szolgálni a tanárokkal, jegyzetekkel, bármivel kapcsolatban.
Idén kezdek majd oda járni és szívesen vennék bármilyen haszálhatót infót.
Köszi az infókat!
Ha leközelebb a gépteremben jársz, üdvözöld a nevemben a rendszergazdát! (fiatal, magas sráb, kb 4 hónapja van ott) Kiváncsi vagyok milyen arcot fog vágni...
Sziasztok!
Én a budapesti nappali harmadévre járok.
Gerely, a párhuzamos képzés megoldható (én is bírom mellette az ELTÉ-t) de a bulikra és egyebekre már nem nagyon marad idő.
Pár napja megkaptam a kis levelet, hogy megint perkálhatok :( Na nembaj, megkapták a 2500 forintjukat, egy buli meg elmaradt...
Legalább megbizonyosodtam róla, hogy nem vagyok annyira töketlen, hogy egy jelentkezési lapot kitöltsek, nem úgy mint egyesek. Mostmár csak a válszt várom, és szeptembertől belekóstolok a párhuzamos képzés örmeibe! Csak nehogy két szék közé üljek...
Gerely
analizis (inkább megértés, elmélet nincs a zh-n)
pszichologia (ülni , vagy egyéb módszer ;) )
tanulas modszertan (ülni , vagy egyéb módszer ;) )
uzleti kornyezet (ülni)
kozgaz (s*gg,van benne egy csomó fogalom +megértés)
jog (JÓ NAGY hátsófertály v. egyéb módszer)
vallaltgazdasagtan ( vegyes)
info 1/3 (megértés)
nyelv 0/4
2.felev:
val.szam (inkább megértés, elmélet nincs a zh-n)
statisztika 1/2 (többnyire számolásból áll a zh, mindössze 20%vagy kevesebb az elmélet)
penzugy 2/0 (megértés +üldögélés)
szamvitel 2/2 (erre mindent el lehet mondani)
info 0/3
kommunikacios tecnika 2/0 (egy kis ücsörgés)
jog 2/0 (JÓ NAGY hátsófertály v. egyéb módszer)
nyelv 0/4
Köszi az infókat, nagyon rendesek vagytok!
Egész jól beindult a topik!! :)
Kérdés: kb. milyen arányban vannak a lexikális tudást igénylő (póriassan: "seggelős"), illetve az inkább megértés útján tanulható dolgok?
jah ize operacio kutatas is van a 3. felevben
a modszertani szigorlat meg a kovetkezo targyakbol all:
matek blokk:
analizis, val.szam, op.kut
statisztika blokk
gazdasagi informatika blokk (1 felev)
ezt a 3. felev utan kell megirni
hello!
elsos nappalisat tudok neked mondani de kb sztm ugyanez lehet a levelezoson
1. felev: eloadas/gyakorlat
analizis 2/2
pszichologia 2/0
tanulas modszertan 1/0
uzleti kornyezet 1/2
kozgaz 2/2
jog 2/0
vallaltgazdasagtan 2/2
info 1/3
nyelv 0/4(max 10 lehet)
2.felev:
val.szam 2/2
statisztika 1/2
penzugy 2/0
szamvitel 2/2
info 0/3
kommunikacios tecnika 2/0
jog 2/0
nyelv 0/4
felmentest 100%-ra akkor adnak ha legalabb 4-esed volt a tantargybol a masik fosulin de meg lehet probalkozni alacsonyabb osztalyzattal is vagy felsofoku okj-s kepesitessel
szamtek alol ECDL bizonyitvany vagy felsofoku okj-s szamitogep felhasznalo vagy magasabb vegzettseg kell ha meg van kerdes akkor kerdezzel :)
Felmentést (általában) adnak olyan tárgyakból amiből legalább 4-esed volt. Számtechből ECDL vizsgát kell letenni, de ha van más számtech bizonyítványod akkor azt is elfogadják.
Ez ám a gyors segítség, hiába ugye, a net...
Kösz a tanácsokat, de nem átjelentkezni akarok, hanem egy második diplomát, illetve másfelediket, mivel a mostanit a jövő évben fejezem majd be (remélhetőleg:). Most egyébként SZIF-re járok (Győr városába), mint informatikus, ezért para pl. a metek elfogadtatása, hisz mérnökként nem pontosan ugyanazt tanuldod, mint gazdászként. (általában pl. erősebb az analízis, de gyengébb a valószínűségszámíts, stb.) Nincs emailja Dorottya kisasszonynak? A fax sajna nem jön be. Esetleg apu munkahelyére, ha más nincs, de a mél kényelmesebb lenne. Kösz az infókat:
Gerely
Szia gerely,
Ha elsős órarendre van szükséged, hívd fel a főiskolát (34-317-199) és keresd Balázs Dorottyát. Ne kertelj, mondd meg mit akarsz, miért így segítőkész lesz. Szerintem lefaxol neked egy mostani elsős órarendet, meg az egyéb átjelentkezési dolgokkal kapcsolatban is tud felvilágosítással szolgálni.
Üdv: sf
Ja, és mégegy:
Elfogadnak más főiskoláról tárgyakat? Jó lenne, ha nem kéne mindent újra csinálni (pl.: matek, számtech dolgaim megvannak, volt opkut jellegű tárgyam is, igaz, döntéselőkészítésnek hívták). Amennyire én kivettem abból a lapból amit ott kaptam (a TO.-n) elég gyakorlatias a képzés, nemtom egyáltalán van-e pl. opkut, csakhát annak a tájékozatónak (az iskolát ismerve nem meglepő módon :) erős píárszaga volt....
Kösz a tippet, sajna nem megy, mert még szenvedek a mostani főiskolámmal. Jövőre lehetne, de akkor meg már inkább melózni szeretnék. (ideje lenne már a bevétel oldalt is növelni, nem csak a kiadást:) Te oda jársz? Érdekelne egy elsős órarend, mert teljesen hitelen elhatározás volt a jelentkezésem, kb. február 20 körül találtam ki, hogy jelentkezni kéne valahova. A gazdasági dolgok meg érdekelnek (legalábbis egyelőre... :)
Úgyhogy beadtam a lapom.
Igen , az a kéthetente szombat asszem stimmel, mintha láttam volna az órarendjüket.
Egyébként ha akarsz nyugodtan jelentkezz át nappalira, mert a max létszám általában nincs meg. De ha netán mégis , akkor félévkor lehet még átjelentkezni, a fél évfolyam általában kibukik akkor , szóval van hely bőven.
A tatabányaira. De ha nem értettem félre a tájékoztatót, akkor csak itt van levelező, pesten esti tagozat műxik. Ott egy héten 3x délután/este van tanítás, míg itt asszem kéthetente szombaton, egész nap.