Keresés

Részletes keresés

Tavaszcsillag Creative Commons License 2000.01.21 0 0 35
Na erre csak annyit tudok mondani, hogy ez sajna így van, és amint említettem nagyon-nagyon gázos a dolog. Abszolut elszigetelődés az egyetlen megoldás, szabadidő totális lekötése: edzés, munka, barátok (normál) satöbbi......Nehéz. Erre az enyém a pzitív példa: három éve meló, pénz, edzés, mozi, barátok....Itt meg az ivásnak áll fenn a veszélye. 22-es csapdája....Egyéntől függ. Tartsatok ki mellette, ez a lényeg.
Tavi
Előzmény: Fles (34)
Fles Creative Commons License 2000.01.21 0 0 34
Igen, erről beszélt a lányom, a srác a másik lány révén egy ilyen társaságba került be, nehéz elhinni, de a csaj a fiút nemegyszer megverte, átkokat szórt és a lányom azt mondja erről a lányról, hogy látszólag nagyon okos, mintha átlátna a többieken és megpróbálja irányítani őket. ezt a verés dolgotr egyáltalán nem értem, nem csak azért, mert a lány állítólag egy roncs, csontsovány, feketék a fogai és amúgy is alacsony, de a fiút nem olyannak ismertem aki ezt eltűri. Szóval fura
A lányom erről azt mondja, hogy nagyon veszélyes társaság, csaknem sátánista bár nem egészen
Előzmény: Tavaszcsillag (33)
Tavaszcsillag Creative Commons License 2000.01.21 0 0 33
A spuri: leállítja az adrenalin működést, ezáltal okoz "fizikai" függőséget mivel átveszi az érzések, érzékek szerepét. Éppen ezért nem könnyű lemászni róla, megkapod a világot, az egész mindenség belekuporodik a szobádba, úgy véled mostaztán megkaptad a választ az élet nagy kérdéseire (42:-), szóval sajnos így jön annak aki kicsit is gondolkodik, aztán van aki "drogdiszkóban":)(hányás) használja végkimerülésig, ezek a hétvégi spurisok, annyira nem veszélyes, mint a másik szerintem....De az egésznek a legnagyobb hátulütője valóban a társaság, mert ott a továbblépés veszélye, és az egész életedre rányom egy kihaénnemmindenttudok világérzést, ami ugyancsak egy hányinger. És persze nem látod/ják azt hogy mi a fene van, hogy mennyire nyomorultak, és megmagyarázni se nagyon tudod egyiknek sem, magától kell rájönnie. Az én legjobb barátnőm 5 éve ment el, hernyó, háromig hevertem ki, ezalatt menekültem a speedhez, ohhh az a mennyei állapot, undor ha rágondolok, a calcium hiány, a fájdalom, a fogyás, a gyomorégés, a tönkrement nyálkahártya.....folytassam? Hát nem teszem....Szóval ne becsüljük alá a drogokat. Még a füveseket is függőnek tartom messziről megismerem aki mindennap szív.....NA! Negatívumok befejezve, egy éve töktiszta vagyok, három éve hagytam abba a rendszerességet:-) Sza ki lehet mászni......De az életed örökre megváltozik:(

Csók
Én
ps.: vannak olyan társaságok is akik egyfajta speedes vallást alakítottak ki, leülnek, napokig beszélgetnek, "belelátnak" egymás gondolataiba, és megpróbálják "IRÁNYÍTANI" a másikat......NA EZ A LEGGÁZOSABB.

Jay Creative Commons License 2000.01.21 0 0 32
Mivel a spuri nem okoz olyan örömérzést mint az ex, ezért kb annyira könnyű leállni vele, mint a kávéról. Én pl csak néhány nehezebb vizsgához használtam régebben (meg feladatok elkészítéséhez), amikor a kv már nem segített (nagyon érzékeny a gyomrom, a teát is csak tejjel iszom).
Szóval nem hiszem hogy lesz problémája.
Előzmény: Fles (28)
Bejca Creative Commons License 2000.01.21 0 0 31
Kedves Fles, köszönöm a jókívánságokat. Hasonlóakat.
Előzmény: Fles (23)
Gyötör Creative Commons License 2000.01.21 0 0 30
Fles,
ha még csak az elmúlt két-három hétben állt rá a barátod, még lehet vele mit kezdeni. Mindenképp DRASZTIKUSAN le kell választani erről a beetető leányzóról, és foglakozni vele hozzáértő, felkészült embereknek. Lesz pár rosz napja, de most még könnyebb elviselni...
Egy lakásban éltem egy lánnyal, akinek a barátja hússzévesen már megjárta Magyarország minden drogelvonóját - mi több, ki is tiltották nemegyből - a lány próbált segíteni, de nem volt elég stabil, elnézéssel, jószívüséggel addig szerencsétlenkedett, amíg egyszer csak már ő sem bírt felkelni a reggeli adagja nélkül... :-(

Egyébként nem hiszem, hogy húsz napja egyfolytában pörög a srác, már rég kidőlt volna, nem igazán bírja ki a szervezet pihenés nélkül, és a letargia vagy a depresszió is biztos bejátszana.
Gordon Gekko Creative Commons License 2000.01.21 0 0 29
Az a véleményem, hogy ha csak 20 napja használja az agyagot akkor minden további nélkül le lehet vele állni. Ennyi idő alatt se pszichikai se fizikai függőség nem alakul ki. Amúgy hosszú távon elég sok kellemetlenséget tud okozni, pl. kivonja a calcimot a szervezetből, letöredeznek a fogak, de a belső szerveket is elég keményen roncsolja.
Egy barátom aki sajnos már odáig jutott, hogy elvonókúrára kellett mennie, mesélte, hogy találkozott egy speedes függő sráccal, aki olyan szintű depresszióba süllyedt amilyennel még nem találkozott.

Amúgy nem értem, hogy csak így nap közben felránt egy két csíkot, és nem is megy sehova csak otthon pörög, azt ki sem lehet bírni.

Amúgy ahol mindeféle segítséget kaphatsz az a Jász u. DrogAmbulancia, ott adnak tanácsokat minden tekintetben.

Előzmény: Fles (28)
Fles Creative Commons License 2000.01.21 0 0 28
Igen két hétig gyakorlatilag nem aludt, ha elfáradtak, bevettek egy újabb adagot, de, mint már írtam, hétfőn reggel beugrott neki, hogy mia fenét is csinál, és otthagyta a csajt, remélem még le tud állni
Fles
Előzmény: Jay (27)
Jay Creative Commons License 2000.01.20 0 0 27
Engem aztán nem zavar, de azért képzeld el magad, ha véletlenül Füles helyett Feles-t választottál volna, aztán nekiálltál volna drogok ellen papolni, az emberek meg csak néznek, hogy az isten a pénz lett, meg hogy mit keres itt Feles, a szinapszisgátló.
Amúgy semmi bajom, ne aggódj, csak agyamra ment a külker, és rendszeres időközönként szakítok időt egy forró teára és tasztalra.

Amúgy én nem értem ezt az egész sztorit. Most a srác 20 napja megállás nélkül pörög?

Előzmény: Fles (25)
SirContact Creative Commons License 2000.01.20 0 0 26
Kedves Fles,

nagyon nehéz helyzetben vagy, de gondolom ezt már tudod nélkülem is. :(
Egyetlen módja van, hogy eredményes legyen a jószándékod hosszútávon. El kell érned (vagy neked vagy a lányodnak), hogy a fiú is le akarjon állni. Ennélkül nem fog menni. Ha már ő is akarja, akkor ki kell ragadni abból a környezetből, ahol most mozog. Nem szabad, hogy találkozzon azokkal az emberekkel, akikkel előtte együtt anyagozott. A legjobb az lenne, ha találnátok közösen valami elfoglaltságot, amely leköti, amiben lát fantáziát, ami kitöltheti azt az űrt,amelyet a drog hagy maga után. Nagyon fontos, hogy mindig érezze, hogy állnak mellete emberek. A pszihikai függőséget csak ezen az úton szabad csökkenteni, de soha nem szabad olyan dolgokra kényszeríteni, amelyet Ő nem akar igazán, mert úgy csak rövid távu eredményt lehet elérni és egy napon újra a droghoz fog nyúlni, amikor megunja, hogy olyan dolgot kell csinálnia, amelyet nem szeret vagy nem Ő akarja. Fontos, hogy legyenek sikerélményei abban amit választ, akár milyen kicsik is azok és ebben nektek kell megerősítenetek.
Remélem segít valamit ez a pár mondat. Sajnos nekem meghalt egy közeli barátom, akin nem tudtam segíteni. Talán Ő neki, nektek sikerülni fog.

Sir

Fles Creative Commons License 2000.01.20 0 0 25
Hát, mostmár nem változtatok!
Előzmény: Jay (24)
Jay Creative Commons License 2000.01.20 0 0 24
Hm...
Szerintem inkább egyértelmű. Erről az jut az eszembe, hogy a barátnőm mesélte, hogy miközben beszélgetett a munkahelyén a többiekkel, odament hozzájuk egy srác, hangosan, lazán megkérdezte:
- Tudtok adni egy spanglit?
Hatból hármat mintha fejbevágtak volna, ők félve visszakérdeztek:
- Spang-liiit?
Mire a srác:
- Igen, egy spanglit, egy cigit!
- Ja cigit! Az más, azt kaphatsz.
Hát szóval ilyet én nem tennék. Akármekkora fles is lenne egy rendőrtől megkérdezni hogy 'Biztos úr, tudna adni tüzet a spanglimhoz?'.
Előzmény: Fles (20)
Fles Creative Commons License 2000.01.20 0 0 23
Köszönöm, Bejca, nagyjából átolvastam, sajnos az van, amitől félek. Az előző barátnő a lányom, most megpróbál mellette maradni barátként, de egyszerre szorítok a fiúért és féltem a lányomat.
Neked Bejca minden jót kívánok
Fles
Előzmény: Bejca (22)
Bejca Creative Commons License 2000.01.20 0 0 22
A HUSz-ban van egy topic, Kapcsolat szenvedélybeteggel címmel, javaslom olvasásra. Már egy ideje elsüllyedt, de a keresővel rábukkanhatsz.
Tényleg érdemes elolvasni.
-carbon- Creative Commons License 2000.01.20 0 0 21
Fles,
mindenki érdekeket képvisel.
fel tudnál sorolni olyan elemeket a született tudati világban, amiért érdemes azt választani!?
ugyanezt kérdezd meg a barátodtól csak a drogszülte tudati világról és hasonlítsd össze a két álláspontot...
Előzmény: Fles (20)
Fles Creative Commons License 2000.01.20 0 0 20
Igen, a kérdés abszolút jogos, a nickem a füles szóból származik, de az már foglalt volt, hozzáértők később mondták, hogy ez így kétértelmű
Előzmény: Jay (19)
Jay Creative Commons License 2000.01.19 0 0 19
Fles!
Mondd csak, ha nem szereted az tiltott szereket, akkor miért Fles a nicked? Nem bántani akarlak, engem egyszerűen érdekelnek különböző emberek indítékai.
Előzmény: Fles (18)
Fles Creative Commons License 2000.01.19 0 0 18
Chicken, válaszoltam az emailedre, megkaptad? Egyébként jó hír, hogy a srác otthagyta a csajszit, most kell rá odafigyelni, ez remélem meg is történik, bízom abban, hogy az ijedtség nagyobb volt, mint a baj
Fles
Fles Creative Commons License 2000.01.13 0 0 17
Megkaptam, válaszolok, amint tudok!
Köszönöm
Előzmény: chicken (14)
Fles Creative Commons License 2000.01.13 0 0 16
Köszönöm
Előzmény: Bigacsiga (15)
Bigacsiga Creative Commons License 2000.01.12 0 0 15
www.drog.net
chicken Creative Commons License 2000.01.12 0 0 14
Megy egy e-mail
Fles Creative Commons License 2000.01.12 0 0 13
Köszönöm, chicken.
Tudod, nagyon rossz hallgatni, amikor azt mondja, most él igazán, mert napokig nem alszik.
Volt barátnője meg egyik sírógörcsöt kapja a másik után, de nem járhat valakivel humanitárius okokból
Előzmény: chicken (12)
chicken Creative Commons License 2000.01.12 0 0 12
Amire biztos. hpgy van káros hatása: gyomor, agy .. talán máj és vese. De ha OK, akkor holnapig tényleg utánanézek.

Egyébként maradandó szervi elváltozásokhoz nagyon sokat kell beszedni, és sokáig kell ezen élni. Inkább az a gond, hogy először ugye pszichikailag, majd fizikailag rászokik az ember... utána pediga szervezeti is károsodik már.

A barátod még a "megelőzhető" stádiumban van SZVSZ.

Előzmény: Fles (10)
zsombi Creative Commons License 2000.01.12 0 0 11
Mondhatjátok, hogy hülyeség, de az én EX-barátom gyepezgetéssel kezdte,
aztán jöttek a party drogok végül a hernyó. Azóta csak a nagy utazásról (nem
Semprun) lehet vele beszélni. Szóval nincs megállás.
Az a szörnyű, hogy mat-fiz szakos tanár és még osztályfőnök is. Ő nem tartja
magát drogosnak, annak ellenére, hogy már háromszor volt elvonón és azt állítja,
tudja pontosan, hogy meddig mehet el és mikor kell leállnia. Egy "barátja" már
túl van az arany lövésen (az életen is)

Az igazán nagy gond az a baráti segítséggel, hogy ő inkább már kívülállóként tekint
rád, aki ebből semmit sem érthet, nem pedig barátként. Neki már mást jelent a
barátság. Azt hiszem ez általános érvényű szabály.

Fles Creative Commons License 2000.01.12 0 0 10
Felhozom, mert nekem ez nagyon fontos, hátha van, aki hozzá tud szólni. Nagyon érdekelnek az egészségügyi vonások, hatás vesére, májra stb.
Előzmény: Fles (9)
Fles Creative Commons License 2000.01.12 0 0 9
A lánnyal nem lehet beszélni, nem is érdemes, teljesen leépült, valószínűleg ebből él, a beetetés sem kizárt. Ez az egész egy gyerekes bosszú az előző barátnő ellen, aki nem én vagyok, csak túl veszélyes.
Előzmény: Bigacsiga (7)
chicken Creative Commons License 2000.01.12 0 0 8
nem.

saját tapasztalatokat nem szeretnék (ide) írni,. de egy barát tud segíteni..:)

Minden rendbe fog jönni.

Előzmény: Fles (6)
Bigacsiga Creative Commons License 2000.01.12 0 0 7
talán nem olyan vészes
kérdés:
azért jár a lánnyal mert kap tőle anyagot
vagy
azért használja hogy a lánnyal lehessen

te ismered a lányt?
ő mennyit használja?
nem lehetne e vele beszélni?

az is lehet hogy csak forgalmazza és most "eteti" be a barátod

Fles Creative Commons License 2000.01.12 0 0 6
Gondoljátok, hogy 12 nap alatt ennyire reménytelenné vált a helyzet?
Előzmény: chicken (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!