Keresés

Részletes keresés

Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.12 0 0 10
Ja, a bank közelebbi azonosítása lassan elkezülhetetlen lesz, mert most akkor elkezdenek aggódni az ABN AMRO ügyfelek :-) De azért annyira nincs elöl az ABC-ben.
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.12 0 0 9
Köszi az információt!

Az elemzéseddel is egyetértek.

Előzmény: csn (8)
csn Creative Commons License 2000.01.12 0 0 8
Jóska, ha a bank neve az ABC rendben meglehetosen elol van, akkor nem egyedul te jartal igy, sokaknak ment ki 0 Ft-os egyenleg, a technikusok dolgoznak a probleman. Most hallottam, felfullel.
De csak annyit hallottam, hogy a kivonatot erintette, nem tudom a szamlak valoban 0-zodtak-e ezekben az esetekben. (ha egyaltalan ugyanarrol a bankrol beszelunk)

Az elobb emlitett helyzetnek szerintem 0 a valoszinusege (szandekos szamlacsere hogy te szivd meg), mert ez nagyon rizikos. Egy banki szakember 1 milla kamatjaert nem fogja veszelyeztetni az allasat. Nem olyan nagy love az...
Ja, es gondolhatod, ok azert jobban tudjak, mikor hova kell tenni a penzuket.

Ja2: a banki alkalmazottaknak szinte kivetel nelkul ad a bankjuk kiemelten kamatozo, vagy masmiatt kedvezobb szamlakondiciokat, ok nem sima szamlan tartjak a penzuket. Szoval azt keverni egy utcarol bejott ugyfel szamlajaval... hat nem hiszem hogy ilyet barki is csinalna.

Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.12 0 0 7
Attól nem is igazán tartok hogy eltűnt a pénzem: volt-nincs, mert azért ez nem úgy működik. Arra utaló jel nincs, hogy olyan átutalások mentek volna ki, amikhez semmi közöm, egyszerűen a számlaegyenlegem nem követi az algebra szabályait. Tehát továbbra is él bennem az a képzet hogy a pénzem ott van a banknál, csak éppen most nem férek hozzá. (Pontosabban a bankkártyámhon lévőhöz nem)

Éjszaka gondolkoztam a dolgon, és arra jutottam hogy egyetlen típusú kár érhet. Képzeljük el az alábbi esetet:
Van nekem mondjuk egymillió Forintom egy olyan befektetési formában, ami az utóbbi hónapokban kedvezően fiallt. Van mondjuk a számítógépes rendszerben bennfentes embernek (vagy strómannjának) egymilliója egy olyan befektetési formában, ami a vártnál roszabbul teljesített. Ha mondjuk megcseréli a kettőnk befektetését, és azt állítja hogy én nem is "A" típusú befektetést vettem az interneten hanem "B" típusút, akkor semmit nem tudok bizonyítani, mert nincsenek bizonylatok a kezemben. Ez a bank számvitelében nem jön ki, mert csak belső számlák közötti átcsoportosítás történt.

Ezt az esetet nem tartom valószínűnek, mert akkor mivégre helyeztek volna el félmillió kamatot az egyenlegértesítőmön: egyszerűen nem működik a rendszer.

Előzmény: csn (5)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.12 0 0 6
Feltéve, hogy igazat mondasz elég egyszerű a megoldás.
Menj be az egyik bankfiókba, mondd el, hogy mi történt, és kérd vissza szépen a pénzedet.

Ha azt mondják, hogy utánanéznek, menj haza és várj.
Ha azt mondják, hogy miről beszél maga itt??!?! ( amin csodálkoznék), akkor kérd el a bizonylatokat, melyek alapján őszerintük 0 forint van a számládon.

Előzmény: Savanyú Jóska (3)
csn Creative Commons License 2000.01.12 0 0 5
Nem igazan ertem az egeszet.

Nem neked kell bizonyitani a dolgokat, hanem a banknak.
Anno befizettel (utaltal) a szamladra penzt. Errol van (kell hogy legyen bizonyaltod). Ezutan a BANKNAK kell bizonyitania, hogy hova lett a penz. Ha nincsenek hiteles dokumentumai, hogy ilyen-olyan terhelesekkel jogosan csokkentette a szamlad, akkor nincs mese: a bankbnal van a penzed es barmit mutat is a kivonat (lehet hogy tenyleg elszamolta a szoftver a kivonat teteleit), azt neked oda kell adni.
Egesz egyszeruen kerd a penzed, ill. kerd a terhelesek jogossagat igazolo dokumentumokat. Legyen nalad az elozo havi (meg stimmelo) kivonat, az azota vegzett tranzakciok igazolasai (vasarlas, ATM), szoval minden.
Az internetes (home-bankingos) tranzakciokrol termeszetesen csak minimalis bizonyito ereju nyomtatasokat tudsz bemutatni, de ezeket szigoruan konyvelnie kell a banknak. Ha ugyanaz a terheles ment el tobbszor valami miatt, azt eleve ki kellett volna szurnie a banknak szerintem.

Kivancsi vagyok a vegeredmenyre. Mondd azt hogy eletbevagoan fontos a penz, most azonnal jarjanak utana a dolognak, talan ezzel felgyorsulnak az esemenyek. Ha nagyon nem megy, emlitsd meg hogy delutan talalkozol egy ujsagiro ismerosoddel, neki lesz szuksege a lovera, es marha ideges lesz, ha nem lesz penz... :) talan meg cikket is ir errol.

Osztalyvezeto alatt ne elegedj meg senkivel, nem biztos hogy kelloen fognak foglalkozni a problemaddal.

Thomas Creative Commons License 2000.01.12 0 0 4
Szurkolok neked, es en meg be akartam jelentkezni az internetes szolgaltatasra...
Hat ez egyelore elmarad.Amugy ezt a bank nem kenheti el, sajat erdekebol.....
Thomas
Előzmény: Savanyú Jóska (3)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.11 0 0 3
Szóval a bizonyítékok. Hát ez eléggé nehéz ügy. Azt könnyen tudom bizonyítani, hogy vettem fel pénzt. De hogy nem vettem fel??? És hogy a neten mikor milyen megbizasokat adtam? Sőt, még azt sem tudom bizonyítani hogy jelenleg mi van a számlámon. Mivel bizonyítsak? Lelopott képernyőképekkel? Azt pillanatok alatt át lehet szabni. A másik amire gondoltam, hogy lementem a komplett IP adatforgalmat fájlba, miközben a banktol az egyenlegemet kerem le. Ez egy titkositott adatfolyam (SHTTP). Nem ertek a kriptografiahoz, a témában műveltebbektől kérdezem: ez er valamit (a felhasznalonevemmel, jelszavammal egyutt), vagy ilyent is keszithetnek magamnak, a bankra valo konnektalas nelkul is?

Masik kerdesem a penzugyi szakemberekhez szol. De ezt mar igyekszem optimistan fogalmazni. Szoval tegyuk fel hogy megkeresem az illeto banki rendszergazdat, es mondom neki, hogy egy lada sorert ugyan irja mar jova azt a fel milla kamatot, ha mar ugyis kijott az egyenlegertesiton. Akkor a Torzsasztalon sem arulom el a bank nevet :-) Szoval tegyuk fel lezsirozzuk a dolgot. Feltunik-e ez a bank szamviteleben? Elviekben igen(nem egyeznenek az eszkozok-forrasok), de gyakorlatban gondoltam.

Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.11 0 0 2
Az a baj a bizonyítékokkal hogy nem akarom saját banktitkaimat megsérteni. A másik hogy milyen papírfecniket és lelopott képernyőket tudok bizonyítékként felmutatni komoly pénzmozgásokról - ez röhelyes így utólag belegondolva. Erre még visszatérek, először a kronológia.
Először az Internetes rendszer jelezte vissza hogy a számlámon 0,11Ft egyenleg található. Ezen meglepődtem, de a számítógépes rendszer korábban sem volt megbízható, gondoltam y2k-tesztelést hajtanak végre :-) Később a mobilomhoz szerettem volna Euronetes automatából Praktikum-kártyát venni. Kiírta hogy nincs fedezet a tranzakcióhoz, erre komolyan kezdtem megijedni. Bementem az ABC bank (országos hálózattal bíró komoly bank, Pécsett több fiókja is van, én nem a szlavezető bankomba mentem, hanem egy másikba - ja és nem az OTP - ezt csak azért írom, mert nehogy azt higyje valaki hogy ez is egy internetes OTP-ellenes kampany resze) legkozelebbi fiokjaba, es erdeklodtem hogy hogy van ez. Attol feltem hogy az interneten veletlenul tobbszor kuldtem el egy megbizast, es a hulye gep nem nezte a fedezetet, es most jol minuszban vagyok. Nem igazan nyugtattak meg. Ugyanis a dec. 29.-i internetes tranzakciomrol nem tudtak, de mar elotte egy penztari kp.-felvetellel nullara futott a szamlam szerintuk. (es nincs minuszban, ez megnyugtatott)Hittem is meg nem is, de nem volt a kezemben korabbi egyenlegertesito, meg azt mondtak hogy hamarosan meg kell kapjam a frisset, mert a datumvaltas miatt elorehoztak. Hat tegnap (elott?) megkaptam...
Volt azon minden, csak eppen a szamok koszonoviszonyvab sem alltak egymassal. Korabban ervenyes volt a Zaroegyenleg=Nyitoegyenleg+(elojeles)Forgalom keplet, most ez nem igy volt. Raadasul ha a nyitoegyenlegbol csak az osszes csokkenest vontam le, az sem ment nullara. Orom az uromben hogy kb. 20 000Ft hozam helyett kb. felmillioval kedveskedtek, csak a sajatos matematika miatt ezzel egyutt a szep kerek (0) zaroegyenleg adodott.
Es kedves alexandrosz, az ember nem mindig orul egy nullazasnak :-)
Tegnap felhivtam az ugyfelszolgalatot. Sok kedves emberrel megismerkedtem (ide-oda kapcsoltak), vegul egy kedves holgy elkerte a telefonszamomat, es megigerte hogy ma visszahiv. Nem hivott, felhivtam, erre azt mondta hogy tovabbitotta az ugyet a szamitastechnikusnak, aki megigerte hogy visszahivja ot, de nem hivta. De ettol fuggetlenul most azon nyomban felhivja, es ha megvan a válasz, akkor felhív. Hát nem hívott. Újra hívtam, de most már csak az automata központ veszi fel.
Előzmény: alexandrosz (0)
gecko Creative Commons License 2000.01.11 0 0 1
mailbanjohet a banknev
Előzmény: Savanyú Jóska (-)
alexandrosz Creative Commons License 2000.01.11 0 0 0
Ne 0 bizonyítékot hozzál, ha lehet.....
Előzmény: Savanyú Jóska (-)
Savanyú Jóska Creative Commons License 2000.01.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Ha nekem meséli valaki, nem hiszem el, így joggal számíthatok arra hogy ti sem fogjátok. Főleg hogy volt ez a hülye OTP-álbizonylat. (Vagy állítólag ál-, mindegy) Szóval az történt velem hogy lenullázódott a számlám. Bár előtte rendszergazdaként én nyugtatgattam az ismerőseimet, hogy ugyan, ez nem történhet meg...

A bank nevét egyenlőre nem akarom leírni, több okból. Ezt később még megváltoztathatom, de ha leírom azt már nem.

A lényeg hogy internetes tranzakciókat is lehet végezni, meg többféle megtakarítási forma között lehet pénzeket mozgatni. Pénz ilyen módon nem juthat ki a rendszerből, viszont az internetes akciókról nincs semmiféle bizonylatom, bizonyítékom. Így azt sem tudom bizonyítani, hogy a pénzem tényleg azon a számlán volt, és nem egy másikon (ami kevésbé jövedelmező) Tehát a fekete-doboz módszer csak részben működik (adott pénzt bevittem, az valamilyen formában ott kell legyen). Mindenesetre katasztrofális kár nem ért, dec 31.-én kb. 143eFt változott át egy szép kerek számmá... (folyt. köv. perceken belül, de most mennem kell.)
Moderátorok: természetesen vannak bizonyítékaim, ha kényesnek tartjátok a topicot írjatok mailt mielott leszednetek! (Koszi)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!