Az ilyesmikre írtam anno, hogy a szárnyas tulajdonképpen erre épp jó volna. (De akkor mindenki lekiabálta a hajam... :-P ) Ok, a BIBIC -kategória a Balatonra kicsi, tehát legalább egy VÖCSÖK méretű... Aki nem sétahajókázni szeretne, hanem eljutni a tavon A -ból B-be, annak tökéletes volna.
Valoszinu iden is megy majd hajo hosszaban a deli-parton, csak direkt el lesz rontva a csatlakozas, hogy egyvegteben ne lehessen 1 nap alatt vegigmenni 1-nel tobb atszallassal.
Valoszinu, en vagyok az oka ennek. Jopar eve Revfuloprol mentunk volna Siofokra, de a hajoallomason kozoltek, h a jegykiado programjuk nem tud tobb-atszallasos jegyet kiadni, vegyek majd egy masikat Tihanyban. Mondom, az igy 2x annyiba kerul, es ott a kiadvanyban a tablazat, h Revf-Siofok IV. dijovezet. Irtam a panaszkonyvbe, korrektek voltak, kuldtek jegy utalvanyt a kulonbozetrol. Viszont a kovetkezo evtol gondosan ugyeltek arra, h az elso Revf-Boglar hajo elott 10 perccel elmenjen a csatlakozas minden iranyba. Miota megvettek a 2 uj katamarant, amit kb. sehol se tudnak kihasznalni (mi a francnak pl. Revf-Boglar kozott katamaran, plane eloszezonban?) es atvarialtak a Keleti-medence jaratait, es mar a Boglar-Tihany is atszallasos lett, igy onnan se tudnak jegyet kiadni. Szoval ez (is) lehet az ok a csatlakozasok eltuntetesere. Az aremelesben pedig nyilvan benne van, h sokkal dragabb egy katamarant uzemeltetni 10-15 utasert, mint egy vizibuszt.
Ha jól tévedek az elmúlt 5-6 évben a BAHART nagyon vigyázott arra, hogy ne hozzon nyilvánosságra külön-külön vonaljárati utasszámokat.
Pláne ne bevételeket.
Mindig hozzácsapták a különjárati/buli hajózáshoz az ilyen és hasonló adatókat, oszt azt válassza ki aki ráér.
Pedig a :
- komphajózás,
- Különjárati és buli hajózás,
- valamint a vonali hajózás
jól elkülöníthető a társasági könyvelésben.
Valószínűleg el is különítik.
Az se titok, hogy vonali, menetrend szerinti hajózás lehet a leggyengébb láncszem a rendszerben.
Így engem nem lepett meg az a különben nagyon szép, átlátható, könnyen megérthető két ábra üzenete amit a szerző összeállított a 24024-ben honnan-hová és a 2025-ben honnan-hová összehasonlítására.
Számtalan olyan viszonylat neve mellé került X ahol már az is meglepetés lenne nekem ha a napi 1 utas vagy napi egy család kijönne szezonális napi átlagnak.
Dél-Balatoni Vízi Kör néven hat állomásból álló kishajós megállópont-hálózat létesül a Balaton déli partján 250 millió forintos támogatásból. A fejlesztések egy része nyárra, a teljes projekt az év végéig valósul meg - közölte nemrégiben Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője az MTI-vel.