Keresés

Részletes keresés

Zénó Creative Commons License 2000.01.05 0 0 24
Kedves rezső, miután Keleti exminiszter és családja lakásait ilyen jól kivesézted, talán tájékoztathatnál bennünket Szabó (még jelenleg) miniszter lakásügyeiről is, ui. eléggé el nem ítélhető módon erről még egy árva topic sem nyílt. Te sem nyitottál, amúgy pedig imádsz új topicokat nyitni :))
Engem pl. érdekelne, milyen az a budaőrsi (?) családi ház, amiből egy-egy kedvezőtlen vélemény hatására 5-10 milliócskát is engedni kellene? Mennyibe kerül, és mekkora az a budai felújítandó villácska, amit 2002-ben (vagy hamarabb :)) ) a jelenlegi vételár 30 %-áért megvásárolhatna, és amit hajlandó saját zsebből felújítani (gondolom, ezt majd a majdani vételárba betudják!). Szóval mi van ezzel az olcsójánossal?
Előzmény: rezső (22)
Bartelby Creative Commons License 2000.01.05 0 0 23
Kedves Rezső!
Hozzászólásodból azt szűrtem le, hogy Keleti nem vásárolta meg a miniszteri szolgálati lakást.
Helyesen értelmezem?
Bb
Előzmény: rezső (22)
rezső Creative Commons License 2000.01.05 0 0 22
Kedves Nisa!

tudtommal a hegyalja út elég hoszú ahhoz, hogy több mellék utcája legyen.

nekem a HM sajtóosztálya mondta a napokban, hogy ott volt keleti miniszteri lakása. Tehát vagy dezinformáltak, vagy maguk sem tudják, hogy ahol a miniszter lakott (lakik?) az nem HM tulajdon.

Előzmény: Nisa (21)
Nisa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 21
Most már tényleg utoljára:
1. Hegyalja és nem Hegyaljai!
2. Ott nincs több HM villa.
A közelben van a volt Losonczi illetve később Szűrös villa,
és másik irányba két utcányira néhai Antal József lakása, Pungor akadémikussal
egy házban. Nem messze van az FM sporttelepe is.
Csak a többieknek: ha valahol az ember több, mint 50 éve lakik, pláne gyerek
is itt volt, elég jól ismeri a környéket.
Előzmény: rezső (20)
rezső Creative Commons License 2000.01.05 0 0 20
Kedves Nisa!

Ezt írtam: Miniszterré történt kinevezése után a Hegyaljai út _mellett_ kapott _egy_ szép szolgálati villácskát.

Ez nem azt jelenti, hogy azon az úton, és azt a villát, amiben Czinege. Több HM tulajdon lehet a budai hegyvidéken. Arrafelé is.

Előzmény: Nisa (19)
Nisa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 19
Lehet, hogy nem tudok olvasni?
Lásd a hívatkozott indító szöveget.
Egyebekben tényleg nem érdemes folytatni.
Előzmény: rezső (-)
rezső Creative Commons License 2000.01.05 0 0 18
Kedves Nisa, én sehol sem írtam, hogy Keleti _abban_ a villában lakott.
Előzmény: Nisa (17)
Nisa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 17
De bizony érdekes, rezső kedves, ha arra
a villára hivatkozol, ahol a Keleti soha nem lakott.
De bocs, most már vissza adom a gyerekemnek én meg elmegyek aludni.
Jó éjszakát mindenkinek!
Előzmény: rezső (16)
rezső Creative Commons License 2000.01.05 0 0 16
Kedves Nisa, gondolom Czinege lakása a legkevésbé érdekes ebben a témában.

Egyszer már elég részletesen írtam erről. Sajnos még a saját könyvemet sem találom (pedig egy példánynak még lennie kellene még valahol), de ha meglesz, akkor pontos idézettel szolgálhatok.

Előzmény: Nisa (14)
pindiy Creative Commons License 2000.01.05 0 0 15
Kedves rezső
Azt ugye nem tudhatjuk, hogy a Keleti megvette é a miniszteri lakását, de azt igen, hogy nyugdíjas katona és nem nyugdijas miniszter.
Ahhoz, hogy valaki a HM lakást vehessen nem az a feltétel, hogy benne lakik, mert pl. hivatásos katona leszármazottja a jóhiszemű jogcimnélküli kategória és pedig benne lakik, hanem az, hogy a HM állományában legyen valahogyan.
Nos a miniszter nincs a HM állományában, hanem a kormányéban van.
Tehát nem beszélhet arról, hogy HM lakást fog vásárolni még akkor sem, ha meg fogja tenni.
Gondold el, hogy Olaszországban ahol is jobb idökben egy évben volt 12 db honvédelmi miniszter tiz év alatt egy ezred lakáskörlete vásároltatott volna meg.
Előzmény: rezső (4)
Nisa Creative Commons License 2000.01.04 0 0 14
Sajnos, kénytelen vagyok ellentmondani:
Az emlitett villa a Hegyalja út (és nem Hegyaljai)
és Korompai utca sarkán volt-van, és amikor Czinege miniszter lett, akkor itt lakott, hosszú ideig,
amig a nagyon puccos villát fel nem épitették neki államköltségen természetesen. Erről egyébként szólt egy Kádár legenda is: állitólag a házavatóra meg volt hiva, el is ment, de amikor meglátta a fényűzést, sarkon fordult és hazament,állitólag ettől kezdve áldozott le a Czinege még Szolnokon szerzett nimbusza.(Hiszen ha jól hallottam , Szolnok megyei párttitkár volt és ottani "hőstetteiért" lett miniszter.
Ott nőttem fel, minden nap ott jártam iskolába és
figyelhettem az esőben, sárban fagyban ácsorgó
szegény őröket, stb.
Előzmény: rezső (13)
rezső Creative Commons License 2000.01.04 0 0 13
Kedves Nisa!

Czinege első fővárosi lakása az Orsó utcába volt. Azt írtam, hogy Keleti ezen utca (út) mellett lakott. vagyis az egyik kis mellékutcában kapott miniszteri villát.

Tudom, hogy megvehették, hiszen nemcsak keleti, hanem itt Budakeszin a honvédségi lakótelepen is mindenki megvehette a szolgálati lakását.

Nekem csupán annyi a problémám, hogy az egyik honvédelmi miniszter villájával foglalkozik a sajtó, a másikéval nem.

Nisa Creative Commons License 2000.01.04 0 0 12
Bocs, még valami!
Személyes ismerőseim vannak, akik honvédségi
lakásokban laktak hivatásos katonaként (gépkocsivezetőként!!!) és az utóbbi években
sokan közülük megvették lakásukat, vagy saját maguknak, vagy gyermekeiknek, mert a HM egyre
nagyobb számban adta el az utóbbi tiz-tizenöt
évben a lakásait. Bizony elképzelhető, hogy
ezzel a lehetőséggel élt egy katona, aki
hosszabb időt töltött HM-ben, nemcsak a legutolsó
négy évet miniszterként. A feltételek a tudomásom
szerint hasonlóak voltak ahhoz, mint ahogyan az
állami tulajdonú lakásokat sok éve már a bennelakók, vagy egyenesági leszármazottaik
megvehették.
Nisa Creative Commons License 2000.01.04 0 0 11
rezső, kedves!
Az utcán Hegyalja útnak hivják, ott valóban
lakott valaha egy honvédelmi miniszter, de
őt Czinegének hivták, és később a Rózsadombra
költözött. Ez a sashegyi villa sokkal korábban
még a háború előtt Beregi Oszkár szinésznek
ápült. Czinege ide költözött, amikor a posztjára
került. (csak az érdekesség kedvéért: akkoriban
- ez mindjárt 56 után van - évekig még disznót is
hizlalt a kertben a család.) Elköltözése után -
kacsalábon forgó villát épitettek neki a már
emlitett Rózsadombon - maradt, és még ma is honvédségi
tulajdon és általában elág magasrangú tábornok szokott ott lakni. Most nem tudom, éppen ki.
Keleti György soha nem lakott ebben az egyébként
még ma sem túl flancos villában, pedig a kilencvenes évek elején szépen felújitották.
A forrás kivételesen saját magam vagyok, 1946-tól
1972-ig az emlitett háztól a második házban
laktam, ott nőttem fel, sőt édesanyám ma is
ott lakik.
Az Alkotás utcai lakás igaz, ott meg a sogornőm
szülei laktak a mellettük lévő házban, ők is 60 egész négyzetméteren.
Hogy miniszterként hol lakott, azt nem tudom.
Felteszem, jobb helyen, de már nyilván nem.
Bocs a hosszúságért.
Vajk Creative Commons License 2000.01.01 0 0 10
most mar elmondhatod rezso, hogy mit tudsz, megol a kivancisag. Komolyan.
En nem hallottam errol(gondolom ez a baj a dologgal) , de akkor mondjad, mirol van szo.
kerdojel Creative Commons License 2000.01.01 0 0 9
Ja, ezek az ujsagirok mar csak ilyen mocskos szemet allatok. Az osszes. Lojjuk a Dunaba oket.
(Barom...)

sotetbunkokerdojelbacsi

csoma Creative Commons License 2000.01.01 0 0 8
A zasszony. Az az oka megint az egész lakásmizériának. Az tette be a pénzt a Postabankba, és nem is szólt a miniszternek. Aztán utána kellett mosakodnia, hogy már megint a zasszony... :-)

Mindenkinek BÚÉK!

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.31 0 0 7
Biztos azert, mert Korkoros Lajoska leanykajanak a lakasugyet is felplankolta anno a sajto.
Előzmény: Avar (6)
Avar Creative Commons License 1999.12.31 0 0 6
Ajvé!

De okos vagy. Honnan tudod?

Huj, hujjjjjjj

Előzmény: geeez (5)
geeez Creative Commons License 1999.12.31 0 0 5
Mert csak az egyik miniszter (potenciális) lakásai után érdeklődik.

Bisztos mer a sajtóék geciek :-)

rezső Creative Commons License 1999.12.31 0 0 4
Igen. A hazai sajtónak Keleti Gizike, a Szabó meg a gőzeke.

Mert csak az egyik miniszter (potenciális) lakásai után érdeklődik.

Előzmény: pindiy (3)
pindiy Creative Commons License 1999.12.31 0 0 3
1. Keleti korábban, még minisztersége elött megvette az Alkotás utcai lakótelepi szolgálati lakást.Für rendelete alapján.
2.Mint miniszter kapott szolgálati lakást egy sorházban, de nem a Hergyalja út mellett, hanem a Széchenyi hegyen annak is a tetején.
Azzal mi van nem tudom.
3.Hol lakik a Keleti nem tudom, de nem is érdekel.
De Dr.Torgyán szerint a Gizike és a gőzeke két különböző dolog.
soltika Creative Commons License 1999.12.31 0 0 2
HOPPÁ
mit is itatnának(javában italozom) velünk?
"Pezsgő
(franc. vin de Champagne) alatt természetes borból készített oly szénsavdús bor értendő, amelyben a szénsav cukor hozzáadásával természetes úton kierjesztés által benne fejlesztetett és visszafojtatott. Azt a bort, amelyhez mestérségesen adnak szénsavat, a pezsgőtől való megkülönböztetés végett, a bortörvény szerint habzóbornak kell nevezni. A P. -gyártást állitólag don Pérignon, a hautevillersi apátság pincemestere találta föl 1670 és 1715 közti időben s már a XVIII. sz. -ban sokfelé ismerték a P. -t. A P. előállítására főleg a kék burgundit (pineau és gamay), továbbá a molnárszőllőt használják, melyet szedés után azonnal kisajtolnak. A mustot kádakban fogják fel, hol az 12-20 óra alatt leülepszik, s csak a tisztáját fejtik erjesztő hordókba, melyekben a must majdnem tökéletesen kierjed ezután a különböző új borokat egymással keverik. A kevert borokat vizahólyaggal derítik s március hóban palackokba töltik miután előbb kellő mennyiségű tiszta nádcukrot oldottak fel benne. A cukor mennyisége a fogyasztók ízlésétől s attól függ, mily fokú pezsgést óhajt a gyáros. A palackokat erősen bedugaszolják s a dugaszt dróttal és zsineggel lekötözve, újabban dugaszkengyellel leszorítva, hűvös pincékben állványokra fektetik, hogy a palackba töltött bor lassan erjedésbe jőjjön, ami 2 évig is eltart. Ha az erjedés megszünt és a bor tökéletesen megtisztult, a palackokat nyakukkal lefelé fordítva helyezik el, hogy az erjedéskor képződött seprű és egyéb üledék. Lehetőleg a dugaszra gyüljön. Midőn ez megtörtént a degorgáláshoz látnak mely célból a nyakukkal lefelé fordított palackok dugaszát meglazítják, hogy a dugasz melletti szűk nyiláson a palackban levő szénsav az üledéket kiszorítsa, ezt letisztitják s a palackba a kiföcskendezett bor helyébe az u. n. liqueurt töltik bele. A degorgálást vagy kiseprőzést újabban fagyasztással is végzik, így a munka könnyebb. A liqueur coguacból, cukorból s egyéb a P. illatát, színét, ízét módosító anyagokból áll; a liqueuradag (dosage) mennyiségét a fogyasztók ízlése határozza meg s 150-250 cm3 között ingadozik palackonkint. A liqueur hozzáadása után a P. -s palackokat véglegesen bedugaszolják, felszerelik és pár hét mulva forgalomba hozzák. A leghíresebb P. -gyáros cégek Mumm et Co.,. L. Röderer, Veuve Cliquot stb. A hazai P. -ipar a legújabb időben szintén igen szép lendületet vett, s a belföldi P. a franciával minden tekintetben kiállja a versenyt; főbb P. -gyáros cégeink Törley, Huberth, Littke, Francois, Belatiny Palugyay, Andrényi Co. tatai Esterházy stb."

No most én vajon mit ittam:
soltika + Finci Kutya

soltika Creative Commons License 1999.12.31 0 0 1
Rezső
Én értelek/Pompeji katona/ de nem értelek.
Hagyd már az egészet .
Most ragozzam a székház bulit.
MI FIZETJÜK AZ EGÉSZET(Te is)
BUÉK + üdv:
soltika + Finci Kutya
jeges Creative Commons License 1999.12.31 0 0 0
Mondanám a választ, de a laktanyabérlet most nem érdekel.
A romániai forradalom bátor híradósa, a megfigyelési ügy harcos aktívistája egyébként is megérdemli, hogy sűrű helyváltoztatásával megtéveszthesse az utána szimatolókat. Lányait pedig cselből hagyja hátra az evakuálásra kijelölt lakásaiban.
rezső Creative Commons License 1999.12.31 0 0 topiknyitó
Keleti györgy nyugállományú ezredes az Akotás utcai tiszti lakótelepen lakott.

Miniszterré történt kinevezése után a Hegyaljai út mellett kapott egy szép szolgálati villácskát. Akkor, annak a költözésnek a hazai sajtó nem szentelt akkora teret, mint most Szabó János költözési szándékának. (Persze, akkor szabad volt, nem úgy, mint...)

Arról viszont értesülhettünk, hogy válsztási körzetében épített házat magának.

Találós kérdéseim:

Hol lakik Keleti?

Mi lett a korábbi, honvédségi lakások sorsa?

Hol laknak Keleti Lányai? (Három a kislány.)

A helyes megfejtők között laktanyabérletet sorsolok ki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!