magam is szoktam EBM-et hallgatni, például a topicszerző névadóját And One-t is, de ezzel azért vitatkoznák:
,,A Depeche Mode egyenes folytatása."
szerintem maximum egy vadhajtása, de semmiképpen sem a folytatása. Az EBM azt hiszem a 80-as évek közepe-vége 90évek legelején élte fénykorát, amire érezhetően a dm nagy hatással volt, de mint látjuk késöbb ők egyátalán nem az EBM vonal felé mentek el (Songs Of Faith And Devotion, Ultra).
"Az ipari, azaz industrial zene Belgiumban fejlôdött tovább elektromos testzenévé. (Electronic Body Music = EBM) Ezt a stílusirányzatot leginkább a brüsszeli Front 242 együttes neve fémjelzi. A legtöbb mai technóproducert erôsen befolyásolta az EBM, mielôtt ezek a technó/housera áttértek volna. Így például Sven Väth a »Techno Club«-ban a nyolcvanas évek közepén EBM-et és industrialt rakott fel. Ez a klub a frankfurti repülôtér alagsorában levô »Dorian Gray« nevű diszkó része volt, amit 1984 óta a frankfurti EBM atyisten, Talla 2XLC vezetett."
Barátom, él még ez a szintér? Mert én nem hallok semmit felőle. Vagy csak más néven fut ?
Mondjál már valami igazi EBM zenét, amiről mindenki felismerheti, miről is van szó. Nekem sem igazán tiszta.
A Laibach mi ?
Amugy a Kultura rovatban, a Dark Wave&Gothic rovatban is terelodott erre a szo egy darabig, reszemrol meg annyi, hogy hallgatgattam tobb egyuttest is ebben a kategoriaban, de sohasem tudtam a kizarolagos rajongojava lenni