Ezer oka, amit feltételezhetünk, és még több, amit el sem tudunk képzelni.
Előbbit a sci-fi irodalom bőven kifejtette... :)
- létezik náluk valamiféle be nem avatkozási elv, hogy háborúzó civilizációkat nem látogatnak, csak ha megérnek erre (esetleg megfigyelhetik) (A Kozmosz 15. törvénye)
- csak kritikus eseményeknél avatkoznak be pl atomháború (Kir Bulicsov, Az utolsó háború)
- felderítés szempontjából szerencsétlen helyen létező civilizáció (Galaxis útikalaus stopposoknak, köd és porfelhő közepén létező Krikett bolygó :) )
- teljesen összeférhetetlen-egymásnak felfoghatatlan civilizációk (Lem, Kudarc)
- nem egyed szinten élő civlizáció, pl élő bolygó, melyeknek nincs igénye kapcsolatba lépni (Lem Solaris-a)
- földihez hasonló expanzív, haszonleső civilizációk, akik csak a megfelelő alkalomra várnak (erre van a legtöbb példa, a többség antropomorf felfogásának köszönhetően) :D
Mar Leonardo is repulogepet keszitett, Verne meg embereket kuldott a Holdra. Persze csillagok kozt is lehet utazni, de azert minimum qgy ket ezer tonna antianyag, meg ugyanennyi anyag kene uzemanygkent, es visszaut az nemigen van.
én meg azt hittem a két rossz választ kínálod fel, és ha bedőltem akkor megmondod tutit, hogy mittudomén pusztán információból álljanak vagy energiából :)
Az élőknek nagyméretűeknek kell lenniük, mert sejtekből állnak, az intelligens robotok lehetnek picik is, mert atomokból állnak, ami nem mindegy a csillagközi utazás szempntjából .
most abból akarod levezetni hogy lehetséges e a csillagközi utazás vagy sem, hogy épp milyennek képzelem el őket? tényleg nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel.
ez a topic a csillagok közti utazásról szólna, de amikor ex cathedra kijelentünk dolgokat ha mégoly nyilvánvalóknak látszanak is, szeretnék rá bizonyítékokat is, mielőtt teljesen feladjuk és lemondunk az egészről. nekem az ilyen túlzott magabiztosság eleve gyanús.
A csillagok.kozt nem lehet urutazni, ha lehetne akkor mar jott volna ide valaki. Kb egy ezrelek esrlye van annak hogy mi vagyujk a legfejlettebbek a tejutban.
Utazasra azert nemigen van lehetoseg, vononyalab helyett meg igazabol.twszitonyalabot kene feltalwlni, ami lassitja a kozeledo urhajot. Egyebkent ha lenne szaz fenyev tavolsagon belul olyan hely ahova erdemes lenne elmenni, akkor az ottaniak mar reg eljottek volna, ha lehetseges.
Hogyan lehetne nyalábbá fókuszálni az elektromágneses mezőt?
Olyasmire gondolok, mint a lézersugár. De az inkább tolni képes, húzni nem. És a tolóerő is nagyon kicsi az energiatartalomhoz képest, inkább elégeti a céltárgyat.