Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Sziasztok! A B oszlop hossz és szélesség alapján számoljon a képlet úgy hogy a hossz és a szélesség adatai alapján felépül egy négyzet majd azok "vonalait számolja ki úgy hogy egy adott méret a fix összekötők adatait használja fel a leggazdaságosabban de ha van maradvány azt elhanyagolja
Négyzet vagy téglalap felépítése:
Az A (H) oszlopban a hosszadatok,
A B (SZ) oszlopban a szélességadatok vannak. Ezek alapján felépít egy kerületet, amit négy vonal (két hosszanti és két szélességi oldal) ad ki.
Összekötők optimalizált használata:
Az Összekötők (M, N, O) oszlopai különböző fix méretű összekötőket tartalmaznak (pl. 0,73; 1,09; 2,07 stb.), amelyeket a hosszanti és szélességi vonalak lefedésére használ.
A számítás az összekötőket a leghatékonyabb módon próbálja felhasználni (kevesebb darab, nagyobb összekötők).
Ha nem tudja pontosan lefedni a vonalakat (pl. maradék miatt), akkor a maradékot figyelmen kívül hagyja.
Számítás menete (példa):
Hosszanti oldalak = 2×H,
Szélességi oldalak =2×SZ,
Az összes oldal teljes hossza = 2×H+SZ
Ezt a teljes hosszt próbálja felosztani a megadott méretű összekötőkkel.
Összegzés:
Az összekötők darabszámát külön oszlopokban (pl. M, N, O) adja meg a méret szerint.
Ha több variáció van akkor a leghosszabb fix méret a releváns Köszönöm!
Sziasztok! A B oszlop hossz és szélesség alapján számoljon a képlet úgy hogy a hossz és a szélesség adatai alapján felépül egy négyzet majd azok "vonalait számolja ki úgy hogy egy adott méret a fix összekötők adatait használja fel a leggazdaságosabban de ha van maradvány azt elhanyagolja
A B (SZ) oszlopban a szélességadatok vannak. Ezek alapján felépít egy kerületet, amit négy vonal (két hosszanti és két szélességi oldal) ad ki.
Az Összekötők (M, N, O) oszlopai különböző fix méretű összekötőket tartalmaznak (pl. 0,73; 1,09; 2,07 stb.), amelyeket a hosszanti és szélességi vonalak lefedésére használ.
A számítás az összekötőket a leghatékonyabb módon próbálja felhasználni (kevesebb darab, nagyobb összekötők).
Ha nem tudja pontosan lefedni a vonalakat (pl. maradék miatt), akkor a maradékot figyelmen kívül hagyja.
Számítás menete (példa):
Hosszanti oldalak = 2×H,
Összegzés:
Az összekötők darabszámát külön oszlopokban (pl. M, N, O) adja meg a méret szerint.
Ha több variáció van akkor a leghosszabb fix méret a releváns Köszönom!
Számítás menete (példa):
Hosszanti oldalak = 2×H,
Összegzés:
Ha több variáció van akkor a leghosszabb fix méret a releváns Köszönom!
Köszi. Távoli asztallal belépve az egyik gépen 2016-os van, de nem azon próbálták. Azt tudom, hogy 2016-os beszerzések voltak a munkaállomások és jó darabig én is azon dolgoztam, amit jelenleg is elérek távolról. Azon én telepítettem egyszer újra az officet. Így lehet, hogy a másikon egyel régebbi fut még.
Szóval a 2016-os verzióban szépen lefutott a kód.
Azért köszi a tippet, átírtam "add"-ra "add2"-ről. Nincs szükségem olyan funkcióra, ami csak az "add2"-ben van benne.
Készítettem egy makrós excel dokumentumot. Nálam 2021-es verzió alatt szépen fut hiba nélkül, viszont azt a visszajelzést kaptam, hogy máshol "Object doesn't support this property or method" hiba üzenetet ad.
Gondolom ez egyértelmű. Bekerül a megfelelő dátum, konténer szám, cikkszám és mennyiség, valamint ha szükséges, akkor megjegyzés is a megfelelő oszlopba.
"Kimutatás" lap:
Bal felső cellában lévő logóval lehet futtatni a makrót, ami a következőt csinálja:
Változók B oszlop törlése
Készlet mozgás C oszlop másolása a Változók B oszlopába
Változók B oszlop ismétlődő adatok törlése, fejléc figyelembe vételével
Változók B oszlop cikkszámok növekvő sorba rendezése
Kimutatás fülön minden cellából törli a benne lévő adatot
Kimutatás A oszlopába átmásolja a cikkszámokat a 2. sortól kezdődően
Kimutatás 1. sorába bemásolja a konténer neveket, miközben kiszámolja, hogy az adott cikkszámból mennyi található az adott konténerben. Valamint beállítja a cella formátumát, hogy a nullák ne jelenjenek meg
Az első sorban a konténer neve és a sorszáma közötti szóközt kicseréli sortörésre
Én is úgy csináltam, ahogy Eredő Vektor leírta. Egy jóval tágabb intervallumot adtam meg a lekérdezéshez. Pl. a számlázóban is 2999.12.31-re szoktam minden vevői állandó akció lejárati dátumát állítani. Valószínűleg a program sem fog már akkor működni, ha meg mégis, akkor majd az utódom átírogatja őket :) Leltár készlet érték számításnál kell nekem is az MNB árfolyam. Decemberben szoktam aktualizálni benne a cikkszámokat, januárban pedig az árfolyamokat. Utána ráérek kitölteni a megfelelő adatokat. Ha meg benne van közben olyan árfolyam is, amire nincs szükségem, akkor sem zavar sok vizet. Pár évente a feleslegesen régieket szoktam törölni. A futár szolgálatok díjszabása pedig függ a NAV üzemanyag árától. Ott úgy van beállítva a táblázat, hogy minden megnyitáskor húzza le az aktuális év adatait. Így csak évente egyszer kell módosítani a lekérdezésen, mert az aktuális év adatai mindig más URL-en érhetőek el a NAV weboldalán... És még logika sincs az URL-ek felépítésében. Ez mondjuk kicsit szívfájdalmam.
szóval a lényeg, hogy ez a tábla frissül, a tág intervallumot figyelembevéve belekerül az épp aznapi. Ebből fkeressel vagy akármivel fel tudod szedni ahová kell.
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehet valutaárfolyamot menteni a táblázatba. Vagyis az a cél, hogyha megnyitom a táblázatot, akkor az aznapi (vagy legutolsó) MNB árfolyammal számolja át az árakat? Ami videókat találtam a neten, azok a lejkérdezést mutatják, de az csak a lekérdezés napjáig ad adatot, utána nem frissül.
Abban kérném a segitséget, hogy termék válogatás lenne. Remélem az excel és ti tudtok benne segiteni.
Feladat:
"A" oszlopba van egy dmc (számsor) aminek cime "szerver", "B" oszlopba van egy másik dmc (számsor) aminek cime "kiszállitva". "C" oszlopba scannelnénk be termékeket, tehát adnánk be egy másik dmc "számsort". Azt szeretnénk hogy "D" oszlopba mindig a "C" oszlopba bescannelt dmc számsor mellé irja ki, hogy " szerver" vagy " kiszállitva" attól függően hogy az szerepel az "A" vagy "B" oszlopban megadott dmc között. Ha nem szerepel se "A" se "B" tökéletes a "HIÁNYZIK" kifejezés amit alapból az excel függvény kir ha nincs találat.
"Nem akarom elvenni pimre elől sem a lehetőséget, ...". Nekem az nem gond, hogy találtál egyszerűbb megoldást, mint az enyém. És ahogy látom a 38253-as válaszból. hogy működik. Örülök neki.
Gyorsan megnéztem, amit találtam hirtelen, olyan esetekben ha a dupla nagybetű és számkód között szóköz van, nem hozza a számkódot.
Ilyen pont nem volt a mintában, amit megadtam.... :-(
(csak a felsorolásnál említettem)
Egyébként, igen a "az egyes tulajdonság között szóközgondolatjelszóköz van" - ez így van, megállja a helyét. (A példában az említett helyen én rontottam el.)