Keresés

Részletes keresés

kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 487965

Arra én is

Előzmény: Alex Raps (487961)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 487964

Eleve szívó benyát keresnék, akkor is ha nem vesz részt a hajtásban. 

Sőt, az lenne a jó, ha nem venne részt a hajtásban.

A helyzet az, hogy nem örülök ennek a kényszernek, de valami megoldás kéne erre a 6km útra. 

Először ugye nézegettem tisztán elektromosat, mondván hogy elég nekünk a 30-40km hatótáv. Csakhogy ezek minimum 1,5 millió forintok és ezért nem kapsz jót, csak maximum használhatót, ezekre a pici távokra. De mi van, ha el kéne ugrani valahova, ami nem volt bekalkulálva? Akkor a másfél, két millió forintos szarkupaccal haza kell ugrani a 700ezer forintos, rendes autóért hogy lehessen messzebb menni?

Na és ekkor jutott eszembe a hibrid. 3-4 millió forint lenne amit szánnék rá, könnyező szemmel.

Ez az igény jövőre fog élesedni, addig még az is lehet, hogy jótékonyan változnak az árak ezen a piacon, vagy legalább jobb ajánlatokat látok, ugyan ennyi pénzért.

Szóval arra gondoltam, kéne egy olyan hibrid, ami képes mondjuk 30km tisztán elektromos üzemre, hogy a 6-6 km távot meg tudja tenni, eközben nem nyírni a belsőégésű motorját. Viszont ha esetleg messzebbre el kell mennie a zasszonynak, akkor ne legyen pánik, a hatótáv miatt. Mindehhez jó lenne ha a benzines erőforrás egy szívó benzin lenne. Nincs szükségünk a 2 másodperc alatt 100ra. Így ez nem csak egy "B" autó lenne 3-4 millió forint erodálására, hanem egy használható autó, ami a többségében folyamatosan rövid távokon, nem nyírja ki a sosem bemelegedett motorját. Szóval olyan kéne, ami képes arra, hogy nem használja a belsőégésűt ha nem szeretném.

Nyilván a legjobb, egy nagy hatótávú, tisztán elektromos lenne, de azt jelenleg nem tudom megfizetni.

Előzmény: Alex Raps (487960)
pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 487963

Nézegettem az amperát is, de az mind csak 4 személyes, ez okozhat néha egy kis gondot, szóval elvetettem.

Előzmény: 940-es70, s60-as Jani (487958)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 487962

A kripto portfólióm pár nap alatt megduplázta magát. Hogy mik vannak! :) 

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 487961

Legellátottab a szervize és hibrid témában talán ők is a legfejlettebbek. Az 5. gen 2.0 és 2.5 literes hibrid olyannyira jó lett, hogy simán el tudnék csábulni rá.

Előzmény: Ubulaköbön (487959)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 487960

Benzin-elektromosban csak japót vennék, mert hozzájuk képest a német maradt a témában tehetségtelen kezdő. Ha a hajtásláncban részt vesz a benzinmotor akkor szívóbenyát. 

Előzmény: pirate82 (487956)
Ubulaköbön Creative Commons License 1 napja 0 0 487959

Ha használt hibridet akarsz, akkor totoját vegyél. Taxis haverok tippje.

940-es70, s60-as Jani Creative Commons License 1 napja 0 0 487958

Komolyra fordítva:

Sajnos a legfiatalabb Ampera 8 éves, lehet hogy van racionálisabb választás, de nekem tecccccik .

Előzmény: 940-es70, s60-as Jani (487957)
940-es70, s60-as Jani Creative Commons License 1 napja 0 0 487957

Majd a Sanya mondja: Tesssssla!

Én mondom: Ammmmmpera 

😂

pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 487956

Sanya!

Kis motoros benzin/elektromos hibridet ajánlasz? Vagy kerülendő?

Mondjuk egy fócvágen golf hibrid? 

pirate82 Creative Commons License 1 napja 0 0 487955

Elég baj az neki.

Előzmény: fargo (487954)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 487954

Azt tudtátok, hogy a 960-asban is volt a V6-os PRV motor?

29 PRV V6-powered road cars | Classic & Sports Car

fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 487953

90%-ban átköltöztem, még van pár apróság ait át kell hoznom, azt megcsinálom hétvégén, tán pénteken.

Kedden jön a takinéni kisittelni a régi házat, oszt kész.

Előzmény: kopiteki (487950)
kopiteki Creative Commons License 2 napja 0 0 487952

Én is így gondolom 

Előzmény: pirate82 (487951)
pirate82 Creative Commons License 2 napja 0 0 487951

Nincs.

Voltak olyanok, 30-40-50 évvel ezelőtti vasak ezek, szög egyszerűek. Ezek azok az autók, amik futott kilométer rekordokat állítgattak fel. W123-as mercedesek, 200-as volvók, ilyesmi. Azok gyári alkatrészei legendásan sokat kibírtak. Csakhogy amikor karbantartod ezeket, vagy mire hozzád kerülnek, már tele vannak után gyártott alkatrészekkel, amik viszont már nem biztos hogy bírni fogják a következő 30 évet.

Amikor elkezdtek a komfort elektronikák, turbók és mindenféle környezetszennyezést visszafogó technológiák beépülni az autókba de főleg utóbbiak, azok ha nem is üzemórássá, de behatárolható élettartamúvá tették a járműveket. Ja és a költség csökkentés, a magasabb profit miatt, hogy legyen mivel kedveskedni a részvényeseknek. Kiforratlan, silány termékek piacra öntése.

Egyébként városi rohangálós, szívó benzines még ha közvetlen befecskendezéses, akkor is jobban bírja a gyűrődést mint bármi egyéb. Inkább úgy mondanám, tovább bírja. 

Kompromisszumot kell hozni, amikor nem végtelen a pénztárca. Vagy veszel egy ésszerű autót, ami nem teljesen felel meg az igényeidnek, de olcsóbban fenntartható, vagy veszel egy olyat, ahol meg a ráköltött pénz a kompromisszum tárgya. De olcsó, meg költség mentes több százezer kilométert futott, 5-10 év feletti használt autó nincsen. És minél modernebb, annál bonyolultabb, annál nehezebben szervizelhető és mocskos drága alkatrészekkel teli autó lesz.

Előzmény: kopiteki (487948)
kopiteki Creative Commons License 2 napja 0 0 487950

Igen, ezért is kérdem

Amúgy átköltöztél már teljesen?

Előzmény: fargo (487949)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 487949

Hát nem t'om, Páppá, én a jelenlegi Volvok közül nem választanék semmit. Nem csak hogy nem tetszenek, de ezek a pármilliós kis szösszenetnyi meglepetéskék, amik leselkednek a gyanútlan sakalistára... a kis faxomnak kell ez...

Előzmény: kopiteki (487948)
kopiteki Creative Commons License 2 napja 0 0 487948

Persze nagy eséllyel nincs szent grál

Előzmény: kopiteki (487947)
kopiteki Creative Commons License 2 napja 0 0 487947

Felmerül bennem ezek után a kérdés, hogy akkor milyen volvot lehet venni, ha ez/ezek ilyen bonyolultak, drágák?

Tényleg érdekel. Van egyáltalán bombabiztos technika? Amit mondjuk érdemes venni 3.5 milláért/9 ezer€-ért. Van ilyen?

Nem mondtam le, hogy egyszer még lesz volvom, de nem látok olyan benzinest, ami elpöfög 6 liter alatt, és nem romlik el...

Előzmény: Etyi (487946)
Etyi Creative Commons License 2 napja 0 0 487946

Több szereplős az eseménysor, nem mindenki jelenik meg.

A Tibor egy nagyon jó szakember az autójavításban, a kommunikációjára egy kis edukáció ráférne.. :-)

A lehúzással nem akarom összekötni.

A rövid videóból nem tudjuk meg, hogy ki mikor miben egyezett meg , milyen javaslatok voltak... stb.

Nem teljesen pontos, hogy melyik stációnál csatlakozott be..

Egy kicsit felületesen , a fotelhuszároknak feldobva a kulcsszavakat...

Kommenteket is érdemes átolvasni, csodásak..

"a Suzukisok most hátradőlnek és chipset majszolnak...."

Szerintem inkább nézzék meg ezt: https://www.youtube.com/watch?v=Ys2HKrNqAN0

Ide most kellene írnom valamit még... elmarad.

Előzmény: Pityuuuu (487945)
Pityuuuu Creative Commons License 2 napja 0 0 487945

Pedig ez a Novoth Tibi nem a lehúzásáról ismert, legalábbis amiket én eddig olvastam róla, egy korrekt, hozzáértő embernek tűnik.

Előzmény: Etyi (487943)
Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 487944

Ezt a retorikát kb. 20 éve ismerjük. Északkorázás a neve és csak a liberók használják.

Előzmény: Pityuuuu (487935)
Etyi Creative Commons License 2 napja 0 0 487943

Az ilyen videók után ma már nem kommentálok...belefáradtam.

Olyan szavak jutnak az eszembe, mint hazudós, balfék, pancser, kontár, baromállat, ,lehúzós, meg a mindenttudólátó..

Kár ezekre időt pazarolni....

először is miért vesz meg valaki egy szétbarmolt hibás autót, a hirdetési sáv alól...

aztán jól csodálkozik, hogy bekakkant a vas.....

hordozza mindenhova okosban, ott jól le is húzzák....persze minden szar marad..

majd elkezd a megoldás irányába mozdulni a történet, de ez sem a jó út

el is költ indokolatlanul egy millát....

majd a végére... ezt már nem is írom ide

minden tiszteletem a videó szereplőinek! 

jó szar lett ez na az egyiknek fel kellene készülni, a másiknak meg egy kicsit át kellene gondolni, hogy ezt így kell-e?....

Hol marad a józan ész?... lehet, hogy már teljesen kiveszett?? Valószínűleg igen.

Az bosszant igazán, hogy ide nem írhatom le amit le kellene..

szerintem.

Előzmény: Pityuuuu (487915)
Ubulaköbön Creative Commons License 2 napja 0 0 487942

Amire meg vevő van, arra kínálat is lesz.

Előzmény: Ubulaköbön (487941)
Ubulaköbön Creative Commons License 2 napja 0 0 487941

Van egy csomó barom, aki vevő rá. 

Előzmény: pirate82 (487940)
pirate82 Creative Commons License 2 napja 0 0 487940

Semelyik. A faszi nem politikus, hanem egy felforgató, egy megélhetési komédiás. Nem tartja magát semmihez, mert nincsenek elvei.

És akkor ez ok arra hogy ez legyen a szint a továbbiakban?

Előzmény: Ubulaköbön (487938)
pirate82 Creative Commons License 2 napja 0 0 487939

"akkor sem normális az, hogy egy futómű csavar kirohad a helyéről."

Hát nem. Főleg annak a tükrében, hogy a 35 éves volvomnak nem rohad így a futóműve.

Előzmény: Pityuuuu (487923)
Ubulaköbön Creative Commons License 2 napja 0 0 487938

A poloskásgyereknek melyik megmozdulása volt eddig "poitikushoz" méltó ?

Előzmény: pirate82 (487936)
pirate82 Creative Commons License 2 napja 0 0 487937

"Aki ezen átesik azt a közügyektől eltiltják és nekem ne mond hogy ez nincs meg."

Naná hogy azért bújik a mentelmi mögé. Nem akarja feladni a politikai karrierjét. Ha a közügyektől való eltiltás nem lenne, akkor gondolom simán kicsengetné a büntit és menne tovább a show.

De még mindig azt mondom, az az ügy egy bolhacirkusz ahhoz képest, hogy milyen egyéb károkat okoz.

Előzmény: Alex Raps (487929)
pirate82 Creative Commons License 2 napja 0 0 487936

"Odaállt elé és elmondta neki hogy mekkora paraszt."

De ilyet nem csinál egy úriember. Ez nem elegáns. Ez pont az a sudribunkó tempó, amit nem szívesen látok egy politikustól, vagy közszereplőtől. És az a baj, hogy ezzel a húzásával, ugyan arra az alacsony szintre tette magát, mint ahol Péterünk sertepertél. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy MP szinte minden héten lejáratja magát valamivel.

Az ilyen húzásokra tartják a fizetett újságírókat, egyéb jutúber megmondóembereket. Akárhogyan is magyarázod ezt, politikushoz ez a viselkedés nem méltó. 

Előzmény: Alex Raps (487928)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!