Keresés

Részletes keresés

Pásztörperc Creative Commons License 1999.11.09 0 0 83
OFF
Úrnőm, jelenléted bearanyozza számomra e napot! (Más szépet e témában úgysem találtam.)
ON
Előzmény: Törölt nick (82)
George Sand Creative Commons License 1999.11.09 0 0 81
Ezek szerint Te az vagy.
Előzmény: rezső (77)
HAME Creative Commons License 1999.11.09 0 0 80
Nem. Mi az?
Előzmény: VaLaki (78)
HaryJanos Creative Commons License 1999.11.09 0 0 79
Élő Erdély? Természetesen!
Plagizálás? Heves vérű vagy ecsém, ez reusability.

:-)

Előzmény: Phoeniixx (74)
VaLaki Creative Commons License 1999.11.09 0 0 78
Térképet láttál már (úgy 1921 előttit) ?
Előzmény: HAME (75)
rezső Creative Commons License 1999.11.09 0 0 77
"Ez elég magyar volt? Jaj, nem, ennek is van pecsét a pedigréjén, affene."

csak az antszemita, de legalább is a fajelmélet talaján álló rasszista vonhat ilyet kétségbe, jelenthet ki ilyet.

te tudod miért teszed.

Előzmény: George Sand (60)
rezső Creative Commons License 1999.11.09 0 0 76
No de azóta feltört kanásznak! (Amit egyébként töbre tartok a tábornoki rangnál. Kanász nem lehet akárki.)
Előzmény: szalonna (58)
HAME Creative Commons License 1999.11.09 0 0 75
Kedves pindyi!

Olyan viccesek vagytok, hogy az csak na! Kiváncsi vagyok elél-e ez a topic a Dunábalövetésig.
Tudtommal Szlovákia és Horvátország Magyarország része volt, tehát a korona a történelmük része, Románia (Kis-Jugoszlávia, Ukrajna, Ausztria) meg nem.
A cikk is arról ír, tárgyalnak róla. Felhívnám a figyelmed, miszerint a magyar nyelv értelmezése szerint a tárgyaláshoz legalább két fél kell. Mit gondolsz ki az a min. 2 fél. Torgyán és Orbán? Szerintem a szlovákokkal és a horvátokkal tárgyalnak erről. Ha nekik kell a kópia - viszont garantálják a kellő elhelyezését (nem öntenek belőle aranyfogat, Tiso mellszobrot, nem állítják ki svájcisapkának, stb.), akkor megegyeznek. Ha nem, nem.
Nem is olyan komplikált, ugye. Csak így már nem lehet olyan jóízűen fikázni.

ps. Tamáskával ebben a témában meg ne viccelődj. Elég a baja, hogy nem németnek született.

Előzmény: pindiy (72)
Phoeniixx Creative Commons License 1999.11.08 0 0 74
Janos batyam, csak Hitetlenekkel ne kezdjen az ember. Amugy Elo Erdely? Plagium? 1000 nick? ;-)

Antonescu-t hagyjuk, majd az US leinti a dick-o romanokat.

Előzmény: HaryJanos (73)
HaryJanos Creative Commons License 1999.11.08 0 0 73
Talán Maga is lecserélné Mátyás királyunk szobrát ős(?) dák-római oszlopokra meg a zsidóirtó Antonescu szobrára, ahogy most teszik Erdélyországban? Közben mentálisan lehugyozzák a világtörténelmet és a múltunkat is.

A tisztán látás kedvéért vizsgálja már meg ezt a címet
http://domino.kappa.ro/guvern/cabinet.nsf/ListaEng

Előzmény: HitetlenTamaska (71)
pindiy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 72
Kedves Hitetlen Tamáska
Télleg ez az Otto miért nem kapott?
Ebben az ügyben már az apja sem volt túl szerencsés.
Előzmény: HitetlenTamaska (71)
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.11.08 0 0 71
Kedves pindiy
Igenis lehetett volna meg jobban mellefogni, ha bolcs partunk es kormanyunk a koronat meg a Roman kormanynak is felajanlja.
De megtehettek volna, hogy Habsburg Otto is kap egy peldanyt.
Előzmény: pindiy (-)
pindiy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 70
Kedves szalonna
Hát az tényleg nem semmi, de nem gondoltam úgy általában rosszra.
Szeretem a trapacskát, de nem annyira Csurkát.
Csak ennyiről van szó.
És ez már akkor a második és egyben utolsó korrekció.
Korábbiak visszavonva.
HaryJanos Creative Commons License 1999.11.08 0 0 69
"a dolgok eltusolasa nem vezet sehova, ugy a szandekos feszultsegkeltes sem biztos, hogy jobb"

No ez igaz! Az igazság kimondására is megvan megfelelő pillanat (ezt a bővérű baroness-ek és a Julcsim miatt tudom)! ;-)) De ha az ember erszényében csörögnek az aranyak, helyre kell rakni dolgokat, hiszen az én Julcsim is tudja, hogy csak egy van belőle, mégha esetenként máshogy is látszik (a la historia).

Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 68
Igen Tisztelt Janos Batyam!

En??? Alabecsulni teged??? Tavol alljon tolem!

Mindossze azt batorkodtam irni, hogy mig egyreszt igazad vagyon abba, hogy a dolgok eltusolasa nem vezet sehova, ugy a szandekos feszultsegkeltes sem biztos, hogy jobb.
Udv
rby

Előzmény: HaryJanos (67)
HaryJanos Creative Commons License 1999.11.08 0 0 67
"Azt hiszem nem ertesz egeszen."

Hinnye, hogy az a mennydörgős....! Így alábecsülöd János bátyád? Értelek, én már hogyne értenélek, csupán a hangsúlyozás más nálunk. Mondok egy példát, kettő lesz belőle. Írtak most Erdéyország fővárosában, a kincses városban egy könyvet. Egy nagy tudású oláh históriás írta, aki nem szégyenli a múltat. Most hazaárulás címén perbe akarják fogni, magyar felesége miatt ocsmány támadások érik, a könyvet be akarják tiltani. Budán meg egy magyar pennás írt, amit minden oláh faluban felolvasnak (megjelent egy ottani nagy napilapban), azzal a céllal, hogy "konfrontálódjanak" a nézetek. (Magyar Hirlapban volt október havának elején, az aradi emlékezés miatt). Az igazság makacs és a nacionalizmust csak az igazság kimondása törheti meg, nem az, ha Kovács elvtárs Melescanu vámpír kezét szorongatja!

Hejj, csak kapnám a kezem közé azt a gazembert, lovam mögé kötném mindkettőt!

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 66
A tudast arra volt reagalas, miszerint te tudni veled, hogy a szdsz mindenbol mindent levezet, de ez itt most tenyleg mellekes.

Amit az egesz ugy fontossagarol irtal, abben most egyetertek veled. Valoban nem hiszem, hogy tul sokat jelente, bar azert en 2-3-nal egy kicsit feljebb hejeznem. Itt nem is errol megy a vita, hanem arrol, hogy szerintunk nem volt egy kimagaslo otlet. Nem biztos, hogy a magyar kozossegeknek tul jot fog tenni.
udv
rby

Előzmény: zsiragy (57)
szalonna Creative Commons License 1999.11.08 0 0 65
Persze, hogy nem rád gondoltam :) Üdv. szalonna(szláv jövevényszó)
Előzmény: zsiragy (61)
Patmore Creative Commons License 1999.11.08 0 0 64
Kedves George Sand, előre is hálásan köszönöm.
Előzmény: George Sand (63)
George Sand Creative Commons License 1999.11.08 0 0 63
Fejekből. Ezért a forrás nem megadható. De lesz, és akkor mindenképpen megírom Neked.

Szia

Előzmény: Patmore (62)
Patmore Creative Commons License 1999.11.08 0 0 62
Kedves George Sand !
Így valóban más. Megtudhatnám, honnan származik az infó? (Nem ellenőrzésképpen, hanem mert gyűjtöm) Üdv: p.
Előzmény: George Sand (59)
zsiragy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 61
Gondolom, rám céloztál, én használtam a "tót" kifejezést, kifejezetten 1919 előtti kontextusban, amiben is semmi pejoratív él nincsen, normális agyar nyelvhasználat. 1919 utáni kontextusban már nem feltétlenül így lenne, de én nem erre utaltam. Tótkomlós falu a mai napig így hívatik, noha Rákosi pajtás "Szlovákkomlós" néven emlegette egy beszédében.

Egyébkétn semmilyen tudomány doktora nem vagyok, katona sem.

George Sand Creative Commons License 1999.11.08 0 0 60
Kedves Rezső,

Én ugyan azt mondtam, hogy az általam említett helyen nem brilliroztál, de mindegy.

Ez is utalás volt. Ez nem igazán fekszik Neked. Az ötös számú vágóhídra. "Az aljas ellenségre".
Mondhattam volna: "Tarkónlövés. Így végzed Te is."
(Természetesen írásod alapján magamnak címezve - mielőtt ebbe is belemagyaráznál valamit.)
Ez elég magyar volt? Jaj, nem, ennek is van pecsét a pedigréjén, affene.

Örülök, hogy elolvashattam írásodat.

Az ellenség mancsa

Előzmény: rezső (27)
George Sand Creative Commons License 1999.11.08 0 0 59
Kedves Patmore,

Picit utánanéztem a korona-másolat USA-ba küldésének. Az Carter gyűjteményébe került információim szerint. Nem Washingtonnak küldték.
Ha valakinek kiegészítése van ehhez, kérem írja le.
(Természetesen így már másképp felst a leányzó fekvése. Nem mindegy, milyen fórumon, milyen körülmények között történik egy ilyen aktus.)

George Sand

Előzmény: Patmore (9)
szalonna Creative Commons License 1999.11.08 0 0 58
OFF Hogy lehet-é jobban melléfogni? Hát szerintem mikor egy vezérörnagy, vagy mondjuk egy tudományok doktora nyilvánosan tótozik, azért az sem semmi. Szerintem. ON
Előzmény: pindiy (-)
zsiragy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 57
Honnan a fenéből tudhatnám, hogy Te mit akarsz?
Akinek nem inge, ne vegye magára. Semmilyen módon nem céloztam Rád (sőt, eszembe sem jutott).

Egyébként meg az esemény nemzetközi politikai jelentősége az 1-10-ig terjedő skálán (ahol a 10 a legmagasabb) szerintem kb. 2 és 3 között van.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 56
T. HaryJanos!

Azt hiszem nem ertesz egeszen. En nem azon vitatkozom, hogy kinek volt jobb es mikor, hanem azon, Hogy egy olyan tersegben, ahol napjainkban a legtobb feszultseget a nacializmus okozza, akkor nem biztos, hogy szerencses egy ilyen ajandek. Ennyi es semmi tobb. Nem feltetlen az ajandekkal van a gondom, hanem az idozitessel. Lehet, hogy otven ev mulva az EU-ban jobb ajandekot el sem tudtam volna kepzelni. Ez nem tabu, vagy nem tabu kerdese, hanem kar egy ilyen butasaggal tovab szitani az indulatokat. Ennyi.

Udv!
rby

Előzmény: HaryJanos (53)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 55
Megint hoztad onmagad!

Tudod Jancsivalse ertek egyet, de vele jot beszelgettek. Ki tudja, talan meg a vegen sikerul is meggyoznunk egymast.

Sebaj, a lenyeg, hogy Te tudod, hogy en mit akarok!

Előzmény: zsiragy (54)
zsiragy Creative Commons License 1999.11.08 0 0 54
Pontosítás:

Nem Brandholtz hanem Bandholtz.

Nem Budapestet mentette meg a kifosztástól hanem a Nemzeti Múzeumot.

Szlovákia nem volt semmilyen rabságban, mivel Trianon előtt nem is létezett, sem semmilyen olyan tartomány vagy vidék nem volt, ami legalább nagyjából ráillett volna a mai Szlovákiára. Tudniillik tótok máshol is éltek, viszont nagyszámú magyar is élt a későbbi Szlovenszkó területén.

Horvátországé ugyanannyira volt a korona mint Magyarországé. Egyébiránt a Horvát Királyság tűrhetően megvolt a Monarchia alatt, ők is megkötötték a maguk kiegyezését.

Attól persze SZDSZ mozgalmárok akár a harmadik világháború kitörését is levezethetik az eseményből, esetleg előkészületként értékelhetik egy újabb holocaustra.

HaryJanos Creative Commons License 1999.11.08 0 0 53
Ötletes válasz! ;-) De hibás. Olvass el egy román vagy egy szerb érettségi tételsort, egy magyart és mondjuk egy amerikai vizsgadolgozatot a Kárpát-medencei viszonyokról a MK alatt. Az objektivitás meg tabu széttörés végett.

Üdv,
Jancsi

Előzmény: Törölt nick (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!